Vacante Rusia

Va propunem sa descoperiti capitalele baltice - adevarate bijuterii urbane, fiecare cu o atmosfera unica, dar si farmecul Rusiei bucurandu-va de feeria noptilor albe si explorand Sankt Petersburg, un adevarat muzeu in aer liber si primul din patrimoniul rusesc inscris pe lista UNESCO. Vom vizita obiective apreciate din cele trei state baltice, vom descoperi specificul, traditiile si bucatariile locale, ne vom bucura de magia soarelui de la miezul noptii si vom traversa apoi cu feribotul Marea Baltica pentru o incursiune in frumoasa capitala finalandeza Helsinki.

Grad efort: usor
PARTAJ ON REQUEST: Domn sau Doamna
tip vacanta: Grupuri cu insotitor » Circuit de grup multi-tari
Data plecare:
11 zile / 10 nopti
10 Mese incluse

9 Mic dejun, 1 Cina

5 tari

Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Rusia

Vilnius, Riga, Helsinki, Tallinn, Sankt Petersburg

5 atractii de top

Vilnius, Riga, Tallinn, Helsinki, Sankt Petersburg

Roberta Cristea

Tour leader

031.9998

Nopti albe Tarile Baltice, Helsinki & Sankt Petersburg - mai 2020

Itinerar

ziua 1 Sosire In Vilnius

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.

La sosire pe aeroportul din Vilnius vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Vilnius, Sankt Petersburg - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Vilnius

sosire in VILNIUS
sosire in VILNIUS

ziua 2 Vilnius

Vei face un tur panoramic de oras pentru a descoperi frumusetile capitalei lituaniene. Vei admira Catedrala, Palatul Prezidential, Primaria, Muzeul KGB, Biserica Sf. Ana si Bernadine, Galeriile de Chihlimbar, Biserica Ortodoxa Sfantul Duh, si multe altele. Vei descoperi stradute intortocheate ce pastreaza aerul medieval si patina timpului, magazine cochete ale unor artizani locali, cafenele si restaurante cu personalitate. Vei putea achizitiona obiecte si bijuterii deosebite din chihlimbar, pentru care orasul este deja celebru.

 

INCLUS

 • Tur de oras Vilnius
ziua 3 Vilnius - Kaunas - Siauliai, Lituania - Rundale, Letonia - Riga

Vei fi transferat catre Riga, capitala Letoniei, cu cateva opriri pe traseu.Vei face un tur in Kaunas, fosta capitala lituaniana in perioada interbelica, oras cu un incarcat trecut istoric. Vom admira Piata Guvernului si cateva dintre cele mai frumoase biserici - Biserica Neo Bizantina a Sfantului Arhanghel Mihail, Biserica Invierii si Catedrala din Kaunas, cea mai mare din Lituania.Vei poposi apoi pe Dealul Crucilor din Siauliai, important loc de perelinaj pentru catolici si un obiectiv impresionant pentru trecatori - se gasesc aici peste 100.000 de cruci de diferite dimensiuni, ridicate in cinstea eroilor martiri, care au luptat pentru independenta natiunii.Vei poposi si la Palatul Rundale, un complex impresionant, cu gradini intinse si camere amenajate in stil rococo. Printre cele mai spectaculoase sali se numara Salonul Auriu, Salonul Alb si Galeria Mare.

 

INCLUS

 • Transfer Vilnius - Kaunas - Siauliai - Rundale - Riga
 • Tur de oras Kaunas
 • Vizita Dealul Crucilor Siauliai
 • Vizita Palatul Rundale

VILNIUS - KAUNAS - SIAULIAI, Lituania - RUNDALE, Letonia - RIGA
VILNIUS - KAUNAS - SIAULIAI, Lituania - RUNDALE, Letonia - RIGA

mese Mic dejun
ziua 4 Riga - Jurmala - Riga

Vei pleca intr-un tur la orasului in care vei putea admira Castelul Riga, zidurile vechi ale orasului, Catedrala, Biserica Sfantul Petru, asa-numitii „trei frati” – cele trei cladiri medievale din piatra ce amintesc de Praga, Muzeul Ocupatiilor, Monumentul Independentei, Catedrala Nasterii lui Hristos si multe altele. In Riga o plimbare pe stradutele pietruite din centrul vechi este o experienta in sine.
Vei face o incursiune la Jurmala, cea mai mare statiune de litoral din Tarile Baltice, un orasel intesat de nenumarate case din lemn, foste resedinte ale aristocratiei din Riga, astazi declarate monumente nationale.

 

INCLUS

 • Tur de oras Riga
 • Tur de oras Jurmala

mese Mic dejun
ziua 5 Riga - Turaida, Letonia - Tallinn, Estonia

Astazi vei continua incursiunea spre Estonia. Vei fi transferat la Tallinn cu autocarul (Lux Express). La sosirea in capitala estona te vei indrepta spre hotel pe cont propriu.

Vei face o excursie la Turaida, localitate din apropiere de Riga unde vei vizita castelul cu acelasi nume, construit in 1214 in stil gotic, la porunca lui Albert, episcopul Rigai. Complexul muzeal include si cea mai veche biserica din lemn din regiunea Vidzeme, cimitirul si un parc cu sculpturi populare care celebreaza frumusetea folclorului leton. La incheierea excursiei vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Transfer Riga - Tallin
 • Vizita Castelul Turaida

RIGA - TURAIDA, Letonia - TALLINN, Estonia

mese Mic dejun
ziua 6 Tallinn

Vei pleca intr-un tur al capitalei estone. Vei vizita orasul vechi ridicat intre anii 1347 - 1561; vei putea admira una dintre cele mai important edificii - primaria veche, construita in stil gotic in anul 1248. Daca timpul ingaduie, de aici se poate merge pe jos pana la Castelul Toompea, ridicat pe locul unei fortarete din secolul al IX-lea, care gazduieste sediul parlamentului Republicii Estonia. Pe teritoriul orasului s-a pastrat jumatate din vechiul sistem de fortificatii ce inconjurau asezarea in timpul epocii medievale. Cateva dintre turnurile de aparare servesc ca puncte de observatie pentru turistii dornici sa arunce o privire de la inaltime asupra centrului istoric.
Vei explora cartierul Kadriorg, dominat de palatul omonim, datand din secolul 18, una dintre resedintele lui Petru cel Mare.
Vei vizita apoi Catedrala Maicii Domnului, una dintre cele mai vechi cladiri din Tallinn, dar si cel mai impunator obiectiv ortodox din oras, Catedrala Alexander Nevsky.
Ultima vizita a zilei va fi la Biserica Sf. Olaf. Construita in secolul XII ca centru al comunitatii scandinave din Tallinn, Biserica Sf. Olaf a fost cea mai inalta cladire a lumii pana la ridicarea celebrului Turn Eiffel din Paris.

 

INCLUS

 • Tur de oras Tallinn

mese Mic dejun
ziua 7 Tallinn, Estonia - Helsinki, Finlanda - Tallinn

Vei fi transferat cu feribotul pana la Helsinki, aflat la 2 ore de Tallinn.

Vei descoperi principalele atractii ale Orasul Alb al Nordului. Turul include Piata Senatului, Stadionul Olimpic, Monumentul Sibelius, Biserica Tempelliaukio Rock dar si alte repere istorice ale orasului.
Ti se va asigura transferul, cu feribotul, in Tallinn.

 

INCLUS

 • Transfer Tallinn - Helsinki cu feribotul
 • Tur de oras Helsinki
 • Transfer Helsinki - Tallinn cu feribotul

TALLINN, Estonia - HELSINKI, Finlanda - TALLINN
TALLINN, Estonia - HELSINKI, Finlanda - TALLINN

mese Mic dejun
ziua 8 Tallinn - Narva, Estonia - Sankt Petersburg, Rusia

Vei calatori spre Sankt Petersburg, via Narva.

Vei vizita Narva, unul dintre cele mai mari orase ale Estoniei, ce a fost fondat in 1223 si care detine un important patrimoniu arhitectural si numeroase monumente istorice: Bastionul, cladirea Primariei, Biserica Luterana, Catedrala.
Vei vizita Castelul Hermann, construit in secolul XIII si care a apartinut pe rand Danemarcei, Ordinului Teutonic Livonian, Rusiei, Suediei, Germaniei si, abia apoi, Estoniei. De pe platforma de observare a castelului vei putea admira panorama deosebita a orasului.

 

INCLUS

 • Transfer Tallinn - Narva - Sankt Petersburg
 • Tur de oras Narva

TALLINN - NARVA, Estonia - SANKT PETERSBURG, Rusia
TALLINN - NARVA, Estonia - SANKT PETERSBURG, Rusia

mese Mic dejun
ziua 9 Sankt Petersburg

Vei face un tur panoramic al orasului Sankt Petersburg, prilej cu care vei vizita cele mai importante atractii turistice ale orasului intre care se numara Bulevardul Nevsky Prospect (unde se insiruie o serie de palate: Stroganov, Anicikov, Vorontsov, Beloselsky-Belozersky dar si cladiri Art Nouveau precum Eliseevsky Magazin ori Dom Knigi; tot aici se afla si Gostiny Dvor, un magazin universal care functioneaza inca din secolul al XVIII-lea dar si Teatrul Imperial Aleksandrinski); Catedrala Kazan, Palatul de Iarna, Insula Vasilievski, Catedrala Sf. Isaac, Catedrala Invierii lui Hristos, Piata Senatului si Piata Palatului (Alexandru I). In mijlocul pietei se afla Coloana lui Alexandru I, tarul care a condus Rusia in perioada razboaielor napoleoniene, realizata dintr-o singura bucata de monolit de granit rosu de Finlanda si care cantareste peste 600 de tone. Pe parcursul turului vei admira centrul istoric al orasului, un adevarat muzeu in aer liber si primul din patrimoniul rusesc inscris pe lista UNESCO.

Vei vizita celebrul muzeu Ermitaj. Cu o colectie de peste 3 milioane de obiecte de arta, Ermitaj este unul dintre cele mai mari muzee ale lumii. Interioarele opulente ale palatului sunt completate de lucrarile lui Leonardo da Vinci, Giorgione, Titian, Rafael, Velázquez, El Greco, Goya, Rubens, Rembrandt, Renoir, Monet, Van Gogh, Gauguin, Cezanne, Degas, Picasso, Kandinsky, Rodin.
Vei face o incursiune in Cladirea Statului Major General, pentru a admira vasta colectie a pictorilor impresionisti. Edificiul dateaza din anul 1830 si este un simbol al orasului.Vei vizita Catedrala Invierii lui Hristos (de pe Sangele Varsat). In anul 1881, pe malul canalului Griboedov, tarul Alexandru al II-lea a fost victima unui atentat. Pe locul detonarii bombei Biserica Rusa a ridicat un grandios monument in stil medieval rus Biserica de pe sangele varsat (oficial Catedrala Invierii lui Hristos) care se remarca prin domul specific sub forma de ceapa, prin bogatia culorilor si a ornamentelor din aur. Interiorul sau, proiectat printre altii si de catre Vrubel, are cea mai mare suprafata de mozaic din lume, mai mult de 7.500 mp, in incinta bisericii aflandu-se Muzeul Mozaicului.

 

INCLUS

 • Tur de oras Sankt Petersburg
 • Vizita Muzeul Ermitaj
 • Vizita Cladirea Statului Major General
 • Vizita Catedrala Mantuitorului Hristos

SANKT PETERSBURG

mese Mic dejun
ziua 10 Sankt Petersburg - Peterhof - Sankt Petersburg

Vei vizita fosta insula finlandeza Enisaari, numita in prezent Hare, pentru a admira Fortareata Sfintii Petru si Pavel. Nasterea orasului Sankt Petersburg se leaga de aceasta fortareata ridicata in 1703 de catre arhitectul Trezzini ca bastion de lupta. In fortareta se afla Catedrala Sf. Apostoli Petru si Pavel cu un interior baroc maret, incarcat de ornamente aurii. Tot aici se odihnesc, in 32 de morminte, o parte a Romanovilor: Petru cel Mare, Elisabeta I, Ecaterina cea Mare, Alexandru I sau Alexandru al II-lea. Ramasitele ultimului tar Nicolae al II-lea, ale sotiei acestuia si ale celor cinci copii, ucisi de bolsevici in 1918, au fost aduse in capela de langa catedrala.

Vei vizita imensul domeniu Peterhof. Accesul la parcurile Peterhofului se face coborand niste scari maiestuoase, pe langa Marea Cascada, decorata cu statui. In aceste gradini gloria antichitatii este reinviata de statui sau grupuri monumentale infatisand figuri mitologice ori biblice, zeitati marine, tritoni, animale fabuloase.

 

INCLUS

 • Vizita Fortareata Petru si Pavel
 • Tur Peterhof

SANKT PETERSBURG - PETERHOF - SANKT PETERSBURG
SANKT PETERSBURG - PETERHOF - SANKT PETERSBURG

mese Mic dejun, Cina
ziua 11 Plecare Din Sankt Petersburg

Ti se va asigura transferul de la hotel la aeroportul din Sankt Petersburg.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Sankt Petersburg

mese Mic dejun
5 locatii vizitate


Vilnius,
Riga,
Helsinki,
Tallinn,
Sankt Petersburg

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 22.05.2020 ora 06:40; Sosire Viena 22.05.2020 ora 07:20; Austrian Airlines; durata 1:40 ✈ Plecare Viena 22.05.2020 ora 10:05; Sosire Vilnius 22.05.2020 ora 12:50; Austrian Airlines; durata 1:45 ✈ Plecare St Petersburg 01.06.2020 ora 14:10; Sosire Frankfurt 01.06.2020 ora 16:05; Lufthansa; durata 2:55 ✈ Plecare Frankfurt 01.06.2020 ora 20:20; Sosire Bucuresti 01.06.2020 ora 23:35; Lufthansa; durata 2:15

tariful include

i

Zbor de linie

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform optiunii de cazare

i

Transferuri in regim privat

Tururi panoramice

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader Roberta Cristea

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Estonia

Estonia tips

Viza
 • Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Estonia.
  Intrarea in Estonia este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Nume: Republica Estonia

Capitala: Tallin

Asezare: Stat situat in nordul Europei, la tarmul Marii Baltice

Moneda: Euro - EUR

Fus orar: UTC +2 / UTC+3

Sfaturi Finlanda

Finland tips

La ce sa te astepti in Finlanda
 • Cu cat inaintezi spre nordul tarii cu atat temperaturile sunt mai scazute,
  Vara soarele nu apune aproape niciodata, iar iarna abia daca se zareste.
Viza
 • Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Finlanda.
  Intrarea in Finlanda este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Nume: Republica Finlanda

Capitala: Helsinki

Asezare: Stat situat in nordul Europei intre Suedia si Rusia, cu iesire la Marea Baltica, Golful Botnic si Golful Finlandei

Moneda: Euro - EUR

Fus orar: UTC +2 / UTC +3

Sfaturi Lituania

Latvia tips

Viza
 • Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Republica Lituania.
  Intrarea in Republica Lituania este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Nume: Republica Lituania

Capitala: Vilnius

Asezare: Stat la Marea Baltica, intre Letonia si Rusia

Moneda: Euro - EUR

Fus orar: UTC +2 / UTC +3

Sfaturi Rusia

Russia tips

Viza
 • Conditii de intrare si regim de sedere

  Intrarea in Federatia Rusa se face doar pe baza de viza.
  Perioada maxima de sedere este de 90 zile in decurs de 6 luni (calculand zilele de la prima intrare).
  Perioada de 90 zile poate insemna o sedere continua sau se pot realiza mai multe intrari si iesiri, ce nu pot depasi 90 zile. Viza se obtine pe baza de invitatie, care trebuie prezentata la ambasada sau consulatul Federatiei Ruse.
  Nu se poate obtine viza la frontiera.

  Din data de 16 februarie 2015, depunerea cererilor de viza se face numai online (http://visa.kdmid.ru).

Nume: Federatia Rusa

Capitala: Moscova

Asezare: in nordul Eurasiei, intre Oceanul Arctic si China si Mongolia, in estul Europei pana la Oceaul Pacific

Moneda: rubla - RUB

Fus orar: UTC+2 pana la UTC +12

Sfaturi Letonia

Letonia tips

Viza
 • Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Letonia.
  Intrarea in Letonia este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Nume: Republica Letonia

Capitala: Riga

Asezare: Stat in nordul Europei, la Marea Baltica, intre Estonia si Lituania

Moneda: Euro - EUR

Fus orar: UTC +2/UTC +3

together for excellent journeys

Impresii Laponia - ianuarie 2020 Maria

Vacanta in Laponia a fost un vis devenit realitate nu doar pentru copiii nostri,...

Impresii Laponia - ianuarie 2020
Impresii Rusia - August 2019 Dan

Dan ne-a trimis cateva fotografii din vacanta petrecuta in Moscova si Sankt...

Impresii Rusia - August 2019
Russia, I’ll be back Catalin Dumitrache

Pentru mine, Rusia a reprezentat intotdeauna o imagine vag amenintatoare si...

Russia, I’ll be back
Impresii Rusia & tarile baltice - mai-iunie 2019
Impresii Rusia & tarile baltice - mai-iunie 2019 Natalia

Multumesc frumos pentru excursia frumoasa pe care am avut-o in Sankt Petersburg...

Prima excursie in Rusia: Moscova si Sankt Petersburg - aprilie
Prima excursie in Rusia: Moscova si Sankt Petersburg - aprilie Roberta Cristea

In Rusia am gasit o lume surprinzatoare. O lume diferita de a noastra, dar...

Impresii Rusia - Martie 2019
Impresii Rusia - Martie 2019 Adrian

Adrian ne-a trimis cateva fotografii din vacanta in Rusia....

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 21.937 clienti multumiti 99% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia