Eturia - Agentie de turism

Nopti albe Sankt Petersburg & Tarile Baltice - mai 2019

 • Sankt Petersburg, Rusia Poza realizata de Andreea Cucu, iulie 2017
 • Nopti albe Sankt Petersburg & Tarile Baltice - mai 2019
 • Nopti albe Sankt Petersburg & Tarile Baltice - mai 2019
 • Nopti albe Sankt Petersburg & Tarile Baltice - mai 2019
 • Nopti albe Sankt Petersburg & Tarile Baltice - mai 2019
 • Nopti albe Sankt Petersburg & Tarile Baltice - mai 2019
Specialist: Rusia
Specialist turism Rusia

ANA MARIA

031.9998

office@eturia.ro

Itinerar

Eturia iti propune sa descoperi farmecul Rusiei explorand Sankt Petersburg, un adevarat muzeu in aer liber si primul din patrimoniul rusesc inscris pe lista UNESCO, dar si capitalele baltice Tallin, Riga si Vilnius - adevarate bijuterii urbane, fiecare cu o atmosfera unica.

Ziua 01

SOSIRE IN SANKT PETERSBURG - 30.05.2019

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroport si te vei imbarca pentru zborul international. La sosire in Sankt Petersburg vei fi intampinat de reprezentantul local care te va conduce la hotel. Vei face un tur panoramic al orasului Sankt Petersburg, prilej cu care vei vizita cele mai importante atractii turistice ale orasului intre care se numara Bulevardul Nevsky Prospect (unde se insiruie o serie de palate: Stroganov, Anicikov, Vorontsov, Beloselsky-Belozersky dar si cladiri Art Nouveau precum Eliseevsky Magazin ori Dom Knigi; tot aici se afla si Gostiny Dvor, un magazin universal care functioneaza inca din secolul al XVIII-lea dar si Teatrul Imperial Aleksandrinski); Catedrala Kazan, Palatul de Iarna, Insula Vasilievski, Catedrala Sf. Isaac, Catedrala Invierii lui Hristos, Piata Senatului si Piata Palatului (Alexandru I). In mijlocul pietei se afla Coloana lui Alexandru I, tarul care a condus Rusia in perioada razboaielor napoleoniene, realizata dintr-o singura bucata de monolit de granit rosu de Finlanda si care cantareste peste 600 de tone. Pe parcursul turului vei admira centrul istoric al orasului, un adevarat muzeu in aer liber si primul din patrimoniul rusesc inscris pe lista UNESCO.
Regim mese - Cina
Ziua 02

SANKT PETERSBURG - 31.05.2019

Vei vizita fosta insula finlandeza Enisaari, numita in prezent Hare, pentru a admira Fortareata Sfintii Petru si Pavel. Nasterea orasului Sankt Petersburg se leaga de aceasta fortareata ridicata in 1703 de catre arhitectul Trezzini ca bastion de lupta. In fortareta se afla Catedrala Sf. Apostoli Petru si Pavel cu un interior baroc maret, incarcat de ornamente aurii. Tot aici se odihnesc, in 32 de morminte, o parte a Romanovilor: Petru cel Mare, Elisabeta I, Ecaterina cea Mare, Alexandru I sau Alexandru al II-lea. Ramasitele ultimului tar Nicolae al II-lea, ale sotiei acestuia si ale celor cinci copii, ucisi de bolsevici in 1918, au fost aduse in capela de langa catedrala. Vei vizita imensul domeniu Peterhof. Accesul la parcurile Peterhofului se face coborand niste scari maiestuoase, pe langa Marea Cascada, decorata cu statui. In aceste gradini gloria antichitatii este reinviata de statui sau grupuri monumentale infatisand figuri mitologice ori biblice, zeitati marine, tritoni, animale fabuloase.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 03

SANKT PETERSBURG - 01.06.2019

Vei vizita celebrul muzeu Ermitaj. Cu o colectie de peste 3 milioane de obiecte de arta, Ermitaj este unul dintre cele mai mari muzee ale lumii. Interioarele opulente ale palatului sunt completate de lucrarile lui Leonardo da Vinci, Giorgione, Titian, Rafael, Velázquez, El Greco, Goya, Rubens, Rembrandt, Renoir, Monet, Van Gogh, Gauguin, Cezanne, Degas, Picasso, Kandinsky, Rodin. Vei face o incursiune in Cladirea Statului Major General, pentru a admira vasta colectie a pictorilor impresionisti. Edificiul dateaza din anul 1830 si este un simbol al orasului. Vei vizita Catedrala Invierii lui Hristos (de pe Sangele Varsat). In anul 1881, pe malul canalului Griboedov, tarul Alexandru al II-lea a fost victima unui atentat. Pe locul detonarii bombei Biserica Rusa a ridicat un grandios monument in stil medieval rus Biserica de pe sangele varsat (oficial Catedrala Invierii lui Hristos) care se remarca prin domul specific sub forma de ceapa, prin bogatia culorilor si a ornamentelor din aur. Interiorul sau, proiectat printre altii si de catre Vrubel, are cea mai mare suprafata de mozaic din lume, mai mult de 7.500 mp, in incinta bisericii aflandu-se Muzeul Mozaicului.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 04

SANKT PETERSBURG, RUSIA - NARVA, ESTONIA - TALLINN - 02.06.2019

Vei calatori spre Tallinn, capitala Estoniei. Pe traseu vei poposi in Narva, unde vei putea vizita Castelul Hermann, construit in secolul XIII si care a apartinut pe rand Danemarcei, Ordinului Teutonic Livonian, Rusiei, Suediei, Germaniei si, abia apoi, Estoniei. De pe platforma de observare a castelului vei putea admira panorama orasului Narva. Mai apoi vei face o scurta oprire pentru a admira Cascada Jagalla. Vei ajunge in Tallinn dupa amiaza.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 05

TALLINN - 03.06.2019

Vei pleca intr-un tur al capitalei estone. Vei vizita orasul vechi ridicat intre anii 1347 - 1561; vei putea admira una dintre cele mai important edificii - primaria veche, construita in stil gotic in anul 1248. Daca timpul ingaduie, de aici se poate merge pe jos pana la Castelul Toompea, ridicat pe locul unei fortarete din secolul al IX-lea, care gazduieste sediul parlamentului Republicii Estonia. Pe teritoriul orasului s-a pastrat jumatate din vechiul sistem de fortificatii ce inconjurau asezarea in timpul epocii medievale. Cateva dintre turnurile de aparare servesc ca puncte de observatie pentru turistii dornici sa arunce o privire de la inaltime asupra centrului istoric.Vei explora cartierul Kadriorg, dominat de palatul omonim, datand din secolul 18, una dintre resedintele lui Petru cel Mare.Vei vizita apoi Catedrala Maicii Domnului, una dintre cele mai vechi cladiri din Tallinn, dar si cel mai impunator obiectiv ortodox din oras, Catedrala Alexander Nevsky.Ultima vizita a zilei va fi la Biserica Sf. Olaf. Construita in secolul XII ca centru al comunitatii scandinave din Tallinn, Biserica Sf. Olaf a fost cea mai inalta cladire a lumii pana la ridicarea celebrului Turn Eiffel din Paris.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 06

TALLINN - 04.06.2019

Vei avea intreaga zi la dispozitie pentru shopping si pentru a explora orasul pe cont propriu.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 07

TALLINN - PARNU, ESTONIA - TURAIDA, LETONIA - RIGA - 05.06.2019

Vei parasi capitala estona, Tallin si te vei indrepta spre capitala Letoniei, Riga.Pe traseu vei face o prima oprire in orasul Parnu, un oras animat si fermecator situat pe tarmul Marii Baltice. Aici te vei plimba pe principala artera pietonala din oras - Ruutli - unde vei admira cladiri construite din lemn si piatra, in stilul tipic local, apoi vei vizita Biserica Catalica Sf. Elisabeta si Biserica Ortodoxa Sf. Ecaterina.Vei face apoi o incursiune in Turaida, localitate din apropiere de Riga, unde vei vizita castelul cu acelasi nume. Vei vizita cea mai mare si mai adanca pestera din regiunea Marii Baltice, Gutmanis, situata pe malul Raului Gauja.Vei fi apoi transferat la Riga, la hotelul la care vei fi cazat.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 08

RIGA - JURMALA - RIGA - 06.06.2019

Vei pleca intr-un tur la orasului in care vei putea admira Castelul Riga, zidurile vechi ale orasului, Catedrala, Biserica Sfantul Petru, asa-numitii „trei frati” – cele trei cladiri medievale din piatra ce amintesc de Praga, Muzeul Ocupatiilor, Monumentul Independentei, Catedrala Nasterii lui Hristos si multe altele. In Riga o plimbare pe stradutele pietruite din centrul vechi este o experienta in sine. Dupa amiaza, vei face o incursiune la Jurmala, cea mai mare statiune de litoral din Tarile Baltice, un orasel intesat de nenumarate case din lemn, foste resedinte ale aristocratiei din Riga, astazi declarate monumente nationale.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 09

RIGA - RUNDALE, LETONIA - SIAULIAI, LITUANIA - KAUNAS - VILNIUS - 07.06.2019

Vei fi transferat catre Vilnius. Prima oprire de astazi va fi la Palatul Rundale, un complex impresionant, cu gradini intinse si camere amenajate in stil rococo. Printre cele mai spectaculoase sali se numara Salonul Auriu, Salonul Alb si Galeria Mare. Vei poposi apoi pe Dealul Crucilor din Siauliai, important loc de perelinaj pentru catolici si un obiectiv impresionant pentru trecatori. Ultima oprire inainte de a ajunge la Vilnius va fi la Kaunas, fosta capitala lituaniana in perioada interbelica, oras cu un incarcat trecut istoric. Vei admira Piata Guvernului si cateva dintre cele mai frumoase biserici - Biserica Neo Bizantina a Sfantului Arhanghel Mihail, Biserica Invierii si Catedrala din Kaunas, cea mai mare din Lituania.
Regim mese - Mic dejun
Ziua 10

VILNIUS - 08.06.2019

Vei face un tur panoramic de oras pentru a descoperi frumusetile capitalei lituaniene. Vei admira Catedrala, Palatul Prezidential, Primaria, Muzeul KGB, Biserica Sf. Ana si Bernadine, Galeriile de Chihlimbar, Biserica Ortodoxa Sfantul Duh, si multe altele. Vei descoperi stradute intortocheate ce pastreaza aerul medieval si patina timpului, magazine cochete ale unor artizani locali, cafenele si restaurante cu personalitate. Vei putea achizitiona obiecte si bijuterii deosebite din chihlimbar, pentru care orasul este deja celebru.
Regim mese - Mic dejun, Cina
Ziua 11

PLECARE DIN VILNIUS - 09.06.2019

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Vilnius.
Regim mese - Mic dejun

Orar zbor

✈Plecare Bucuresti 30.05.2019 ora 06:10; Sosire Frankfurt 30.05.2019 ora 07:40; Lufthansa; durata 2:30
✈Plecare Frankfurt 30.05.2019 ora 09:15; Sosire St Petersburg 30.05.2019 ora 12:55; Lufthansa; durata 2:40
✈Plecare Vilnius 09.06.2019 ora 13:40; Sosire Viena 09.06.2019 ora 14:25; Austrian Airlines; durata 1:45
✈Plecare Viena 09.06.2019 ora 15:20; Sosire Bucuresti 09.06.2019 ora 17:55; Austrian Airlines; durata 1:35.

Nopti albe Sankt Petersburg & Tarile Baltice - mai 2019

 • taxe de aeroport incluse taxe de aeroport incluse
 • asigurarea de calatorie inclusa asigurarea de calatorie inclusa
 • bacsisuri ghizi bacsisuri ghizi
 • grup persoane grup max. 18 persoane

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.792.248 zile de vacanta vandute
 • 318.925.895 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia