Vacante Uganda

Vă invităm să descoperiți paradisul verde al Rwandei și Ugandei. Vom explora impresionante parcuri și rezervații naturale, vom pleca în căutarea celor mai impunătoare dintre primate - gorilele de munte, și vom observa cimpanzei și maimuțe aurii, lei cățărători și multe alte specii de animale sălbatice specifice regiunii. Traseul este unul cu grad de dificultate peste medie, așadar este necesar să aveți condiție fizică, dar și imbrăcăminte și încălțăminte comode, speciale pentru trekking. De asemenea vom avea ocazia să explorăm Kigali și Kampala, capitalele celor două țări, orașe în plină dezvoltare, debordând de energie și culoare.

Grad efort: dificil
tip vacanta: Grupuri cu insotitor » Circuit de grup multi-tari
Data plecare:
10 zile / 8 nopti
23 Mese incluse

8 Mic dejun, 7 Pranz, 8 Cina

2 tari

Rwanda, Uganda

Kigali, Parcul National al Vulcanilor, Parcul National Bwindi, Parcul Regina Elisabeta, Kibale, Kampala

4 atractii de top

Kigali, Parcul National al Vulcanilor, Parcul National Bwindi, Parcul Regina Elisabeta

Anca

Branch Manager

031.9998

Explore Rwanda & Uganda - august 2020

Itinerar

ziua 1: 26.08.2020 Sosire In Kigali

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.

Vei fi transferat de la aeroportul din Kigali la hotel.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Kigali, Kampala - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Kigali

Sosire in KIGALI
Sosire in KIGALI

mese Cina
ziua 2: 27.08.2020 Kigali - Parcul National Al Vulcanilor

Vei face un tur panoramic al orașului. Kigali este o așezare situata pe mai multe coline, într-un cadru natural pitoresc, care uimește prin ordine și curățenie și care se află în plină dezvoltare, arătând ca a depașit perioada dificilă a anilor ’90. Clădirile cu arhitectură modernă sunt din ce în ce mai numeroase, însă orașul iși păstrează farmecul autentic și culoarea locală.
Vei face o vizită la Memorialul Genocidului (Kigali Memorial Center), dedicat memoriei celor peste 800.000 de etnici tutsi uciși în perioada aprilie-iulie 1994, în timpul genocidului rwandez, unul dintre cele mai terifiante evenimente din istoria recentă.
Din Kigali vei fi transferat catre Parcul National al Vulcanilor, la lodge-ul la care vei fi cazat.Vei explora pesterile din Parcul National al Vulcanilor, iar ghidul iti va explica importanta deosebita a acestora in istoria tarii, servind drept refugii pentru regi si popor sau fiind folosite ca locuri de depozitare pentru provizii pe timp de razboi.

 

INCLUS

 • Tur de oras Kigali
 • Transfer Kigali - Parcul National al Vulcanilor
 • Vizita Pesterile din Parcul National al Vulcanilor

KIGALI - PARCUL National AL VULCANILOR
KIGALI - PARCUL National AL VULCANILOR

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 3: 28.08.2020 Parcul National Al Vulcanilor

Vei face un tur de trekking in Parcul National al Vulcanilor, in cautarea celebrelor maimute aurii. Aceasta specie este endemica in regiunea padurii tropicale din parc, hranindu-se in principal cu bambus si zbenguidu-se neincetat pe ramurile si la baza arborilor. In parc exista doua grupuri principale de maimute aurii, unul numara 80-100 de indivizi si este localizat la poalele Muntelui Sabyinyo, iar turistilor li se permite sa petreaca o ora in mijlocul acestora.
Vei vizita Centrul de Cercetare Karisoke, fondat de către celebra Dian Fossey, primatolog care și-a dedicat viața studierii și supravegherii gorilelor de munte. Tot aici se află și monumentul funerar al  cercetătoarei ucise de o persoană necunoscută în 1985.

 

INCLUS

 • Tur Parcul National al Vulcanilor trekking maimutele aurii
 • Vizita Centrul de Cercetare a Primatelor Karisoke

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 4: 29.08.2020 Parcul National Al Vulcanilor, Rwanda - Bwindi, Uganda

Din Parcul National al Vulcanilor vei continua periplul spre Parcul National Bwindi, una dintre cele mai apreciate rezervatii ale Ugandei. Padurea Impenetrabila Bwindi este unul dintre motivele pentru care Uganda este cunoscuta sub numele de “Elvetia Africii”. Dupa amiaza este libera pentru odihna si relaxare.

 

INCLUS

 • Transfer Parcul National al Vulcanilor - Parcul National Bwindi

PARCUL NATIONAL AL VULCANILOR, Rwanda - BWINDI, Uganda

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 5: 30.08.2020 Parcul National Bwindi

După micul dejun servit dimineața foarte devreme, vei începe drumeția pe urmele gorilelor de munte, în pădurea ecuatorială, după o scurta întrevedere cu rangerii din regiune, pentru instruire. Această incursiune este dominată de imprevizibil și poate dura de la 2 la 8 ore, parcurgând un relief de cele mai multe ori accidentat și mlaștinos. Este necesară o condiție fizică bună și încălțăminte comodă. Vom trăi experiența inedită de a sta în mijlocul pădurii ecuatoriale alături de unele dintre ultimele exemplare de gorile de munte din lume. Ai la dispoziție o oră pentru a le observa îndeaproape comportamentul și reacțiile. A privi în ochii acestor giganți blânzi, ale căror 95% dintre gene sunt aceleași cu ale oamenilor, este înduioșător și emoționant totodată, mai ales când omul realizează ca au supraviețuit mai puțin de 700 de exemplare de gorile, ce trăiesc astăzi în Parcul Național Bwindi și pe versanții Munților Virunga.

 

INCLUS

 • Tur Parcul National Bwindi trekking gorile

Parcul National Bwindi

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 6: 31.08.2020 Parcul National Bwindi - Ishasha - Parcul Regina Elisabeta

Iti vei continua astăzi călătoria spre Parcul Național Regina Elisabeta (cca. 7 ore), nu înainte de a explora zona sudică Ishasha, unde vei putea observa leii cățărători. Aceste animale sunt o raritate locală, fiind întâlniți în doar câteva parcuri naționale africane.

Vei naviga cu o amarcatiune pe Canalul Kazinga. In timpul plimbarii cu barca pe Canalul Kazinga vei putea vedea de aproape hipopotami si bivoli cat si o serie de pasari acvatice.

 

INCLUS

 • Transfer Bwindi - Ishasha - Parcul Regina Elisabeta

PARCUL National BWINDI - ISHASHA - PARCUL REGINA ELISABETA
PARCUL National BWINDI - ISHASHA - PARCUL REGINA ELISABETA

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 7: 01.09.2020 Parcul Regina Elisabeta - Parcul National Kibale

Astazi vei calatori spre Parcul National Kibale, celebru pentru diversitatea si densitatea speciilor de primate, in special subspecii ale maimutelor Colobus. Drumul spre partea de sud-vest a tarii este extrem de frumos, vei putea admira privelistea oferita de bratul de vest al Marelui Rift Est African.Vei lua parte la o scurtă instruire, înainte de a începe trekking-ul propriu-zis printre cimpanzei. Există mari șanse să întâlnim exemplare de cimpanzei în pădurea tropicală, dar vei observa și alte specii de maimuțe: Colobus, maimuțe cu coadă roșie sau cu coadă albastră și numeroase specii de păsări și animale mici, despre care vei afla informații interesante.

 

INCLUS

 • Transfer Parcul National Regina Elisabeta - Kibale
 • Tur Parcul National Kibale trekking cimpanzei

PARCUL REGINA ELISABETA - PARCUL NATIONAL KIBALE

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 8: 02.09.2020 Parcul National Kibale - Kampala

Vei fi transferat din Parcul National Kibale in Kampala. Transferul dureaza circa 8 ore. Pe traseu vei admira colinele inverzite, campurile cultivate, casele traditionale rasfirate pe dealuri si vei observa stilul de viata simplu al ugandezilor.

 

INCLUS

 • Transfer Kibale - Kampala

PARCUL NATIONAL KIBALE - KAMPALA

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 9: 03.09.2020 Plecare Din Kampala

Vei face un tur panoramic al capitalei Kampala și vei vizita piața Owino, unde vei putea achiziționa suveniruri și produse lucrate manual. Vei vedea apoi Palatul Kabaka, camerele de tortură ale dictatorului ugandez Idi Amin, cunoscut pentru regimul său opresiv din perioada 1971-1979 și Mormintele Kasubi, construite în stil tradițional, unde sunt înmormântați membrii familiei regale Baganda. Vei admira mai multe lăcașe de cult ale diverselor religii, între care Templului Bahai, Templul Hindus, impresionanta Moschee Națională dăruită comunității musulmane a Ugandei de catre colonelul Gaddafi, figura proeminentă în istoria Libiei, și bisericile anglicane.

Vei fi transferat din Kampala la aeroportul Entebbe.

 

INCLUS

 • Tur de oras Kampala
 • Transfer hotel Kampala - aeroport Entebbe

mese Mic dejun
ziua 10: 04.09.2020 Sosire In Bucuresti

 

6 locatii vizitate


Kigali,
Parcul National al Vulcanilor,
Parcul National Bwindi,
Parcul Regina Elisabeta,
Kibale,
Kampala

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 26.08.2020 ora 07:00; Sosire Amsterdam 26.08.2020 ora 09:00; KLM; durata 3:0 ✈ Plecare Amsterdam 26.08.2020 ora 10:55; Sosire Kigali 26.08.2020 ora 19:15; KLM; durata 8:20 ✈ Plecare Entebbe 03.09.2020 ora 23:30; Sosire Amsterdam 04.09.2020 ora 06:55; KLM; durata 8:25 ✈ Plecare Amsterdam 04.09.2020 ora 09:30; Sosire Bucuresti 04.09.2020 ora 13:10; KLM; durata 2:40.

tariful include

i

Zbor de linie

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform optiunii de cazare

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Rwanda

Rwanda tips

Viza
 • Cetatenii romani pot calatori in Rwanda numai in baza unei vize de intrare, care se obtine la sosirea pe aeroport.
  Pentru mai multe informatii referitoare la tipurile de viza puteti accesa pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrari din Rwanda www.migration.gov.rw.

Nume: Republica Rwanda

Capitala: Kigali

Asezare: Stat in zona Marilor Lacuri, in Africa Centrala, la est de Congo

Moneda: Franc rwandez - RWF

Fus orar: UTC +2

Sfaturi Uganda

Uganda tips

Viza
 • Pentru cetatenii romani care calatoresc in scop turistic in Uganda este necesara viza. 
  Viza poate fi obtinuta online, dar si la sosire pe aeroportul Entebbe.

Nume: Republica Uganda

Capitala: Kampala

Asezare: Stat fara iesire la mare in estul Africii, la est de Congo, la nord de Tanzania

Moneda: Silingul ugandez - UGX

Fus orar: UTC +3

together for excellent journeys

Impresii Kenya, Tanzania & Uganda - februarie 2020 Doina

Ne-am intors de curand din ceea ce a fost, pana acum, calatoria vietii noastre:...

Impresii Kenya, Tanzania & Uganda - februarie 2020
Impresii Uganda & Rwanda - august 2015 Gabi & Catalina

Poze din ultima excursie.
Va pupam
Gabi si Catalina...

Impresii Uganda & Rwanda - august 2015
Impresii Uganda & Tanzania - august 2013 Gabriela si Ovidiu

De ce Uganda si Tanzania? S-au terminat destinatiile sigure si instructive...

Impresii Uganda & Tanzania - august 2013
Impresii Rwanda - Trekking la gorile iulie 2011
Impresii Rwanda - Trekking la gorile iulie 2011 Adrian

Gorilla Trekking
No comment!...

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 21.937 clienti multumiti 99% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia