Vacante Uganda

Sa ma prezint Salut! Sunt Catalin Gruia, redactor-sef al revistelor National Geographic si NG Traveler România. Aveam 24 de ani când m-am alaturat geograficilor. Mini-echipa de cinci oameni era deja formata de câteva luni, lucrau la numarul de proba: martie 2003. M-am urcat in trenul asta cam din mers si au fost câtiva care au incercat sa-mi desclesteze degetele de scara ultimului vagon. Nicio sansa! Ce a fost pentru mine NG-ul in toti anii acestia? A fost goana entuziasta spre dreptunghiul galben, a fost o scoala a excelentei in jurnalism, a fost solomonaria deprinderii secretelor unui brand de iarba a fiarelor a carei magie deschide peste tot lacate si inimi. si a ramas cea mai frumoasa revista din lume! Au trecut 15 ani de atunci, timp in care m-am format ca jurnalist si ca om in spiritul motto-ului NG: „Sa avem grija de planeta”. si acum e rândul meu sa te chem, ca sa intelegi mai bine spiritul care ne anima: indrazneste, prinde-mi mâna si urca in trenul asta din mers. Cine stie… În august 2019 mergem în Uganda și Rwanda! Explorăm parcuri și rezervații naturale africane în căutarea gorilelor de munte, cimpanzeilor, maimuțelor aurii, leilor cățărători. Condiția fizică și echipamentul de trekking sunt de dorit în acest traseu. Avem pe listă și debordantele capitalele Kigali și Kampala.

Grad efort: dificil
tip vacanta: Grupuri cu insotitor » Circuit de grup multi-tari
Data plecare:
10 zile / 8 nopti
23 Mese incluse

8 Mic dejun, 7 Pranz, 8 Cina

2 tari

Rwanda, Uganda

Kigali, Parcul National al Vulcanilor, Parcul National Bwindi, Lacul Bunyonyi, Parcul Regina Elisabeta, Kibale, Kampala

5 atractii de top

Kigali, Parcul National al Vulcanilor, Lacul Bunyonyi, Parcul National Bwindi, Parcul Regina Elisabeta

Alina

Branch Manager

031.9998

Expeditie in Rwanda & Uganda - august 2019 - cu Catalin Gruia, redactor sef la Nat Geo

Itinerar

ziua 1 Sosire In Kigali

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.

Vei fi transferat de la aeroportul din Kigali la hotel.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Kigali, Kampala - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Kigali

Sosire in KIGALI
Sosire in KIGALI

mese Cina
ziua 2 Kigali - Parcul National Al Vulcanilor

Vei face un tur panoramic al orașului. Kigali este o așezare situata pe mai multe coline, într-un cadru natural pitoresc, care uimește prin ordine și curățenie și care se află în plină dezvoltare, arătând ca a depașit perioada dificilă a anilor ’90. Clădirile cu arhitectură modernă sunt din ce în ce mai numeroase, însă orașul iși păstrează farmecul autentic și culoarea locală.
Vei face o vizită la Memorialul Genocidului (Kigali Memorial Center), dedicat memoriei celor peste 800.000 de etnici tutsi uciși în perioada aprilie-iulie 1994, în timpul genocidului rwandez, unul dintre cele mai terifiante evenimente din istoria recentă.
Din Kigali vei fi transferat catre Parcul National al Vulcanilor, la lodge-ul la care vei fi cazat.
Vei face un tur de trekking in Parcul National al Vulcanilor, in cautarea celebrelor maimute aurii. Aceasta specie este endemica in regiunea padurii tropicale din parc, hranindu-se in principal cu bambus si zbenguidu-se neincetat pe ramurile si la baza arborilor. In parc exista doua grupuri principale de maimute aurii, unul numara 80-100 de indivizi si este localizat la poalele Muntelui Sabyinyo, iar turistilor li se permite sa petreaca o ora in mijlocul acestora.
Vei vizita Centrul de Cercetare Karisoke, fondat de către celebra Dian Fossey, primatolog care și-a dedicat viața studierii și supravegherii gorilelor de munte. Tot aici se află și monumentul funerar al  cercetătoarei ucise de o persoană necunoscută în 1985.

 

INCLUS

 • Tur de oras Kigali
 • Transfer Kigali - Parcul National al Vulcanilor
 • Tur Parcul National al Vulcanilor trekking maimutele aurii
 • Vizita Centrul de Cercetare a Primatelor Karisoke

KIGALI - PARCUL National AL VULCANILOR
KIGALI - PARCUL National AL VULCANILOR

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 3 Parcul National Al Vulcanilor, Rwanda - Lacul Bunyonyi, Uganda - Bwindi

Din Parcul National al Vulcanilor vei continua periplul spre partea de sud-vest a Lacului Bunyonyi, pe teritoriul Ugandei. Peisajul este uimitor, lacul fiind inconjurat de dealuri terasate si decorat cu numeroase insule si insulite. Zona este un adevarat paradis ornitologic.
Vei face o plimbare cu barca pe Lacul Bunyonyi situat în sud-vestul Ugandei, în apropiere de granița cu Rwanda. Lacul se află la altitudinea de 1962 metri și are o lungime de 25 km, lățimea maximă fiind de 7 km. Pe suprafața sa se găsesc 29 de insule concentrate în partea centrală a lacului, având puține așezări umane, o parte dintre ele cu facilitiăți turistice.Vei vizita unul dintre satele pigmeilor Batwa, cunoscuti ca “păstrători ai pădurii” prin faptul că trăiesc dintotdeauna în deplină armonie cu natură inconjurătoare. Vei observa stilul lor de viată simplu, același de mii de ani, felul în care își construiesc casele și ne vor arăta tehnicile lor de vânătoare cu arcul cu săgeți. Pigmeii sunt poate unul dintre cele mai marginalizate și vulnerabile grupuri de indigeni din Uganda, întrucât viața lor s-a schimbat radical odata cu stabilirea parcurilor naționale și promovarea turismului în zonă.
Vei fi transferat din zona Lacului Bunyonyi spre Parcul National Bwindi.

 

INCLUS

 • Transfer Parcul National al Vulcanilor - Lacul Bunyonyi
 • Tur Lacul Bunyonyi cu barca
 • Vizita Sat de pigmei Batwa
 • Transfer Lacul Bunyonyi - Bwindi

PARCUL National AL VULCANILOR, Rwanda - LACUL BUNYONYI, Uganda - BWINDI
PARCUL National AL VULCANILOR, Rwanda - LACUL BUNYONYI, Uganda - BWINDI

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 4 Parcul National Bwindi

După micul dejun servit dimineața foarte devreme, vei începe drumeția pe urmele gorilelor de munte, în pădurea ecuatorială, după o scurta întrevedere cu rangerii din regiune, pentru instruire. Această incursiune este dominată de imprevizibil și poate dura de la 2 la 8 ore, parcurgând un relief de cele mai multe ori accidentat și mlaștinos. Este necesară o condiție fizică bună și încălțăminte comodă. Vom trăi experiența inedită de a sta în mijlocul pădurii ecuatoriale alături de unele dintre ultimele exemplare de gorile de munte din lume. Ai la dispoziție o oră pentru a le observa îndeaproape comportamentul și reacțiile. A privi în ochii acestor giganți blânzi, ale căror 95% dintre gene sunt aceleași cu ale oamenilor, este înduioșător și emoționant totodată, mai ales când omul realizează ca au supraviețuit mai puțin de 700 de exemplare de gorile, ce trăiesc astăzi în Parcul Național Bwindi și pe versanții Munților Virunga.

 

INCLUS

 • Tur Parcul National Bwindi trekking gorile

Parcul National Bwindi

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 5 Parcul National Bwindi - Ishasha - Parcul Regina Elisabeta

Iti vei continua astăzi călătoria spre Parcul Național Regina Elisabeta (cca. 7 ore), nu înainte de a explora zona sudică Ishasha, unde vei putea observa leii cățărători. Aceste animale sunt o raritate locală, fiind întâlniți în doar câteva parcuri naționale africane.

 

INCLUS

 • Transfer Bwindi - Ishasha - Parcul Regina Elisabeta

PARCUL National BWINDI - ISHASHA - PARCUL REGINA ELISABETA
PARCUL National BWINDI - ISHASHA - PARCUL REGINA ELISABETA

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 6 Parcul Regina Elisabeta

Dimineata devreme vei pleca intr-un tur al parcului pentru a observa trezirea la viata a naturii si activitatile matinale ale animalelor salbatice. Vei putea observa elefanti, lei, leoparzi si hiene.
Vei naviga cu o amarcatiune pe Canalul Kazinga. In timpul plimbarii cu barca pe Canalul Kazinga vei putea vedea de aproape hipopotami si bivoli cat si o serie de pasari acvatice.

 

INCLUS

 • Safari Parcul National Regina Elisabeta matinal

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 7 Parcul Regina Elisabeta - Kibale - Parcul National Bigodi

Astazi vei calatori spre Parcul National Kibale, celebru pentru diversitatea si densitatea speciilor de primate, in special subspecii ale maimutelor Colobus. Drumul spre partea de sud-vest a tarii este extrem de frumos, vei putea admira privelistea oferita de bratul de vest al Marelui Rift Est African.Vei pleca spre Parcul Național Bigodi, o zonă mlaștinoasă, adevarat sanctuar al păsărilor. Te vei plimba prin parc, insotit de ghidul specializat, pentru a observa și fotografia cele peste 200 specii de păsări, între care Blue Turaco și Great Blue Turaco, dar și alte animale mici.

 

INCLUS

 • Transfer Parcul National Regina Elisabeta - Kibale
 • Tur Parcul National Bigodi birdwatching

PARCUL REGINA ELISABETA - KIBALE - PARCUL National BIGODI

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 8 Kibale - Kampala

Vei lua parte la o scurtă instruire, înainte de a începe trekking-ul propriu-zis printre cimpanzei. Există mari șanse să întâlnim exemplare de cimpanzei în pădurea tropicală, dar vei observa și alte specii de maimuțe: Colobus, maimuțe cu coadă roșie sau cu coadă albastră și numeroase specii de păsări și animale mici, despre care vei afla informații interesante.

Vei fi transferat din Parcul National Kibale in Kampala. Transferul dureaza circa 8 ore. Pe traseu vei admira colinele inverzite, campurile cultivate, casele traditionale rasfirate pe dealuri si vei observa stilul de viata simplu al ugandezilor.

 

INCLUS

 • Tur Parcul National Kibale trekking cimpanzei
 • Transfer Kibale - Kampala

KIBALE - KAMPALA

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 9 Plecare Din Kampala

Vei face un tur panoramic al capitalei Kampala și vei vizita piața Owino, unde vei putea achiziționa suveniruri și produse lucrate manual. Vei vedea apoi Palatul Kabaka, camerele de tortură ale dictatorului ugandez Idi Amin, cunoscut pentru regimul său opresiv din perioada 1971-1979 și Mormintele Kasubi, construite în stil tradițional, unde sunt înmormântați membrii familiei regale Baganda. Vei admira mai multe lăcașe de cult ale diverselor religii, între care Templului Bahai, Templul Hindus, impresionanta Moschee Națională dăruită comunității musulmane a Ugandei de catre colonelul Gaddafi, figura proeminentă în istoria Libiei, și bisericile anglicane.

Vei fi transferat din Kampala la aeroportul Entebbe.

 

INCLUS

 • Tur de oras Kampala
 • Transfer hotel Kampala - aeroport Entebbe

mese Mic dejun
ziua 10 Sosire In Bucuresti

 

7 locatii vizitate


Kigali,
Parcul National al Vulcanilor,
Parcul National Bwindi,
Lacul Bunyonyi,
Parcul Regina Elisabeta,
Kibale,
Kampala

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 27.08.2019 ora 07:00; Sosire Amsterdam 27.08.2019 ora 09:00; KLM; durata 3:0 ✈ Plecare Amsterdam 27.08.2019 ora 10:40; Sosire Kigali 27.08.2019 ora 19:00; KLM; durata 8:20 ✈ Plecare Entebbe 04.09.2019 ora 23:35; Sosire Amsterdam 05.09.2019 ora 06:55; KLM; durata 8:20 ✈ Plecare Amsterdam 05.09.2019 ora 09:30; Sosire Bucuresti 05.09.2019 ora 13:10; KLM; durata 2:40.

tariful include

i

Zbor de linie

Check-in online

Taxe de aeroport

i

Cazari selectionate

Mese conform optiunii de cazare

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Rwanda

Rwanda tips

Viza
 • Cetatenii romani pot calatori in Rwanda numai in baza unei vize de intrare, care se obtine la sosirea pe aeroport.
  Pentru mai multe informatii referitoare la tipurile de viza puteti accesa pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrari din Rwanda www.migration.gov.rw.

Nume: Republica Rwanda

Capitala: Kigali

Asezare: Stat in zona Marilor Lacuri, in Africa Centrala, la est de Congo

Moneda: Franc rwandez - RWF

Fus orar: UTC +2

Sfaturi Uganda

Uganda tips

Viza
 • Pentru cetatenii romani care calatoresc in scop turistic in Uganda este necesara viza. 
  Viza poate fi obtinuta online, dar si la sosire pe aeroportul Entebbe.

Nume: Republica Uganda

Capitala: Kampala

Asezare: Stat fara iesire la mare in estul Africii, la est de Congo, la nord de Tanzania

Moneda: Silingul ugandez - UGX

Fus orar: UTC +3

together for excellent journeys

Impresii Kenya, Tanzania & Uganda - februarie 2020 Doina

Ne-am intors de curand din ceea ce a fost, pana acum, calatoria vietii noastre:...

Impresii Kenya, Tanzania & Uganda - februarie 2020
Impresii Uganda & Rwanda - august 2015 Gabi & Catalina

Poze din ultima excursie.
Va pupam
Gabi si Catalina...

Impresii Uganda & Rwanda - august 2015
Impresii Uganda & Tanzania - august 2013 Gabriela si Ovidiu

De ce Uganda si Tanzania? S-au terminat destinatiile sigure si instructive...

Impresii Uganda & Tanzania - august 2013
Impresii Rwanda - Trekking la gorile iulie 2011
Impresii Rwanda - Trekking la gorile iulie 2011 Adrian

Gorilla Trekking
No comment!...

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 22.040 clienti multumiti 99% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia