Vacante Peru

Sa ma prezint Salut! Sunt Catalin Gruia, redactor-sef al revistelor National Geographic si NG Traveler România. Aveam 24 de ani când m-am alaturat geograficilor. Mini-echipa de cinci oameni era deja formata de câteva luni, lucrau la numarul de proba: martie 2003. M-am urcat in trenul asta cam din mers si au fost câtiva care au incercat sa-mi desclesteze degetele de scara ultimului vagon. Nicio sansa! Ce a fost pentru mine NG-ul in toti anii acestia? A fost goana entuziasta spre dreptunghiul galben, a fost o scoala a excelentei in jurnalism, a fost solomonaria deprinderii secretelor unui brand de iarba a fiarelor a carei magie deschide peste tot lacate si inimi. si a ramas cea mai frumoasa revista din lume! Au trecut 15 ani de atunci, timp in care m-am format ca jurnalist si ca om in spiritul motto-ului NG: „Sa avem grija de planeta”. si acum e rândul meu sa te chem, ca sa intelegi mai bine spiritul care ne anima: indrazneste, prinde-mi mâna si urca in trenul asta din mers. Cine stie… “Doi sunt eroii pe care îi admir încă din adolescență: Alexandru cel Mare și Pachacutec Cel Care A Remodelat Lumea. Nu cred să fie cineva care n-a auzit de Alexandru Macedon. Despre Pachacutec știe mai puțină lume. Curioșilor le recomand reportajul „Ambițiile înalte ale incașilor” publicat în ediția de aprilie 2011 a National Geographic. Ca și Alexandru, Pachacutec Inca Yupanqui a fost un tânăr genial, devenit rege pe la 1400, care i-a dus pe incași, de-a lungul unei singure generații, de la colibe de pământ la un imperiu nemaivăzut în America de Sud. În iunie 2019 vă invit, împreună cu Eturia, să mergem în Peru, țara lui Pachacutec, eroul meu din adolescență, la fix pentru a prinde Inti Raymi, Festivalul incaș al Soarelui. Frumusețea colonială a Limei, animalele din Insulele Ballestas, linile de la Nazca, remarcabilul Cusco, fost centru al lumii incașe, Machu Picchu, citadela incașă recent inclusă între cele șapte minuni ale lumii moderne și se va încheia în Puerto Maldonado, unde vom explora jungla amazoniană – sunt alte puncte forte din programul aceastei incursiuni.”
Catalin Gruia

Locuri disponibile la tarif promo: 6
tip vacanta: Grupuri cu insotitor » Classic Tour Group
15 zile / 13 nopti
21 Mese incluse

13 Mic dejun, 5 Pranz, 3 Cina

Tara

Peru

Lima, Nazca, Paracas, Valea Urubamba, Cusco, Amazon, Puerto Maldonado

5 atractii de top

Lima, Paracas, Nazca, Machu Picchu, Amazon

Ana Maria

Sales Manager

031.9998

Expeditie in Peru Festivalul Inti Raymi - iunie 2019 - cu Catalin Gruia, redactor sef la Nat Geo

Itinerar

ziua 1 Sosire In Lima

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.
La sosirea pe aeroportul international din Lima, vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Lima - Bucuresti;
 • Transfer aeroport - hotel Lima

sosire in Lima
sosire in Lima

ziua 2 Lima

Vei face un tur panoramic de oras pentru a vizita principalele atractii ale Limei. Vizita va începe în centrul istoric al orașului, listat UNESCO, cu Plaza Mayor, locul în care Pizarro a fondat Lima și unde se află frumoasele balcoane coloniale în stil maur ale Palatului Arhiepiscopal, Municipalidad (Primăria) și Palacio de Gobierno (Palatul Guvernului), dar și o fântână de bronz datând din 1650. Tot în piață se află Catedrala din Lima, construită în 1564 în stil baroc și care adăpostește mormântul lui Francisco Pizarro.
Vei vizita apoi Plaza San Martin, străjuită de statuia celui care a eliberat Peru de sub dominație spaniolă, generalul argentinian Jose de San Martin. Piața este un excelent exemplu de arhitectura neocolonială.
Turul va continua cu boemele districte San Isidro și Miraflores, unde vei vedea Parcul El Olivar, El Beso din El Parque del Amor și Larcomar, un mall construit pe malul Oceanului Pacific.
Vei vizita Muzeul Larco Herrera, aflat in districtul Libre Pueblo, muzeul este adapostit de o veche hacienda, si care contine colectia privata a unui important arheolog amator: Rafael Larco Hoyle. Muzeul expune cronologic numeroase piese de ceramica, metal, pietre pretioase si textile apartinand culturilor preincase din nordul statului Peru.

 

INCLUS

 • Tur de oras Lima
 • Vizita Muzeul Larco Herrera

Lima
Lima

mese Mic dejun, Pranz
ziua 3 Lima - Paracas

Vei fi transferat din Lima la Paracas. Drumul dureaza circa 4 ore, timp in care vei  calatori pe un spectaculos traseu de-a lungul autostrazii panamericane.

 

INCLUS

 • Transfer Lima - Paracas

LIMA - PARACAS
LIMA - PARACAS

mese Mic dejun
ziua 4 Paracas - Ballestas - Nazca - Paracas

Cu o barca cu motor vei pleca spre Insulele Ballestas, casa a mii de pasari. Pe aceste insule erodate de valuri si vanturi in forme surprinzatoare, vei observa lei de mare, iar uneori in larg se pot vedea delfinii. Pe traseu vei vedea controversatul El Candelabro - formatiune geoglifa sculptata pe panta unui deal.
Vei fi transferat catre Nazca. Transferul va fi de aproximativ 210 km si va fi efectuat in 3 ore.
Te vei imbarca intr-un avion usor cu care vei survola Desenele de la Nazca - una dintre cele mai mari enigme ale lumii, aflate pe o suprafata de aproximativ 500 km².
Vei fi transferat cu autocarul de la Nazca la Paracas. Dupa ce vei ajunge in Paracas vei fi transferat la hotelul la care vei fi cazat.

 

INCLUS

 • Croaziera Insulele Ballestas
 • Transfer Paracas - Nazca
 • Zbor de survol Nazca
 • Transfer Nazca - Paracas

PARACAS - BALLESTAS - NAZCA - PARACAS
PARACAS - BALLESTAS - NAZCA - PARACAS

mese Mic dejun
ziua 5 Paracas - Lima - Cusco

Vei calatori cu autocarul catre Lima.

Zbor intern Lima - Cusco.

La sosirea in Cusco ti se va asigura transferul la hotel.

 

INCLUS

 • Transfer Paracas - Lima
 • Bilet de avion pentru zbor intern Lima - Cusco;
 • Transfer aeroport - hotel Cusco

mese Mic dejun
ziua 6 Cusco

Vei pleca intr-un tur de oras in care vei vizita principalele atractii din Cusco. Turul include Plaza de Armas - Huacapayta, piata principala a orasului, locul unde se afla si celebra catedrala si unde vei putea admira constructiile coloniale ce au ca piatra de temelie vechi ziduri incase, Catedrala din Cusco si Templul Coricancha.
Vei vizita cel mai impresionant sit arheologic din imprejurimile orasului Cusco: Sacsayhuaman, un exemplu clar al abilitatilor si tehnicilor de constructie incasa. Orasul Cusco a fost conceput in forma unei pume, animalul sacru al incasilor, al carei cap era Sacsayhuaman, principalul sau centru religios. Astazi s-au pastrat doar peretii exteriori pozitionati in zig-zag pentru a imita dintii ascutiti ai pumei. Multe dintre blocurile de piatra folosite la ridicarea zidurilor sunt incredibil de mari, avand pana la 3,5 m inaltime si o greutate estimata de 300 tone. Ca toate constructiile incase, pietrele se imbina perfect, fara ajutorul mortarului.Vei merge la cativa kilometri de Cusco, unde vei vizita Tambomachay, celebrele bai incase, Puca Pucara, o fortificatie cu apeducte si izvoare termale, precum si Qenqo, o serie de galerii subterane, in care aveau loc ritualuri incase.Vei participa la un curs de gatit unde vei invata secretele uneia dintre cele mai apreciate bucatarii din America Latina si, mai nou, din lume.

 

INCLUS

 • Tur de oras Cusco
 • Vizita Sacsayhuaman
 • Vizita Tambomachay, Puca Pucara, Qenqo
 • Curs de gatit Cusco

mese Mic dejun
ziua 7 Cusco

Vei lua parte la festivitatile din cadrul festivalului Inti Raymi numit si Festivalul Soarelui, deoarece este considerat un tribut pentru Zeul Soare. Inti Raymi este o sarbatoare religioasa incasa in care poporul isi prezinta recunostinta si veneratia fata de Zeul Soare. Vei fi martorii unor ritaluri specifice incasilor, vei admira dansuri traditionale si parada celui mai mare festival Inca al anului.

 

INCLUS

 • Festivalul Inti Raymi

mese Mic dejun, Pranz
ziua 8 Cusco - Valea Sacra - Aguas Calientes

Vei face o excursie in Valea Sacra Incasa - Urubamba, pozitionata intre localitatile Ollantaytambo si Pisac. Zona a fost favorabila dezvoltarii culturii incase fiind prielnica pentru agricultura, cat si datorita bogatelor resurse naturale. Pe intreaga vale se pot admira mai multe ruine incase, precum si terasele folosite in scop agricol de incasi, dar si portiuni din Inca Trail (sistemul de drumuri incas care traversa Muntii Anzi intre actuala capitala a Ecuadorului, Quito si cea din Chile, Santiago, trecand peste inaltimi de 5.000 m si avand ca punct central de convergenta Cusco).
Vei face o vizita la minele de sare de lângă Moray, ruine arheologice ce atestă că această resursă a fost bine-cunoscută și utilizată din perioadele pre-incașe de către cultura Chanapata. Timp de 900 de ani, tehnologia de extracție a sării a fost conservată, iar astăzi platformele albe sunt o reală atracție pentru turiști. Orașul aflat lângă spectaculoasele mine a fost fondat de Pedro Ortiz de Orue, iar de-a lungul istoriei lui a fost ocupat de nobilii incași după ce au fost deposedați de palatele lor din Cusco. De asemenea, în timpul războiului dintre incași și spanioli, Moray a servit ca fortăreață pentru invadatorii care atacau orașul Ollantaytambo.

Vei fi transferat la Aguas Calientes cu trenul turistic Vistadome, care leaga Cusco de Cetatea Machu Picchu. Pe traseu, vei trece prin Valea Urubamba, Valea Sacra a Incasilor.

 

INCLUS

 • Tur Valea Urubamba
 • Vizita Salinas de Maras
 • Transfer Cusco - Aguas Calientes cu trenul Vistadome

CUSCO - VALEA SACRA - AGUAS CALIENTES
CUSCO - VALEA SACRA - AGUAS CALIENTES

mese Mic dejun, Pranz
ziua 9 Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco

Vei face o vizita la Machu Picchu. La sosire in cetatea incasa vei vizita principalele puncte de interes, insotit de un ghid dedicat. Vei avea ocazia sa admirim peste 140 de constructii dar si terasarile folosite de incasi pentru agricultura. Vei vizita Zona Sacra, zona principala a cetatii, ce include cele mai importante atractii cum ar fi Intihuatana, ceasul solar incas, Templul Celor Trei Ferestre, cu cele trei ferestre de forma trapezoidala prin care soarele patrunde pentru a lumina piata sacra aflata in spate, Templul Soarelui construit in forma de turn circular, dedicat zeului Inti, zeul soare, principalul zeu din mitologia incasa si Templul Condorului. Vei mai vedea si Zona Rezidentiala sau Zona Populara, unde se aflau casele clasei de jos si depozitele de grane. In Zona Regala vei parcurge un sir de case cu ziduri rosiatice, in care locuiau Amautas, persoanele intelepte. In apropiere vei descoperi si incaperile de forma trapezoidala  unde locuiau Nustas, printesele.
Vei fi transferat cu trenul Vistadome din Aguas Calientes catre Cusco.

 

INCLUS

 • Tur Machu Picchu
 • Transfer Aguas Calientes - Cusco cu trenul Vistadome

AGUAS CALIENTES - MACHU PICCHU - CUSCO

mese Mic dejun
ziua 10 Cusco - Puerto Maldonado - Rezervatia Tambopata

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Cusco.
Zbor intern Cusco - Puerto Maldonado.
Vei fi transferat de la aeroport la lodge-ul din Amazon.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Cusco
 • Bilet de avion pentru zbor intern Cusco - Puerto Maldonado;
 • Transfer aeroport - lodge Puerto Maldonado

CUSCO - PUERTO MALDONADO - REZERVATIA TAMBOPATA
CUSCO - PUERTO MALDONADO - REZERVATIA TAMBOPATA

mese Mic dejun, Cina
ziua 11 - 12 Rezervatia Tambopata, Amazon

Ai aceste zile la dispozitie pentru a explora jungla amazoniena.
Padurea tropicala alimentata de bazinul amazonian adaposteste 1/3 dintre speciile Terrei. Nicaieri in lume nu exista o varietate mai larga de plante. Pana la aceasta data, au fost catalogate 40.000 de specii de plante dar si 2,5 mil. specii insecte, 1.300 de specii de pasari, 427 specii de mamifere, 428 specii de amfibieni si 378 specii de reptile. Vegetatia luxurianta, de tip ecuatorial formeaza un adevarat ocean verde - cel mai mare din lume. Copaci inalti de 60m ecraneaza lumina solara, astfel ca in regiunile uscate ale padurii, pe sol nu se afla decat un covor de vegetatie ce putrezeste.
 
În funcție de perioadă, activitățile pot fi:
Croaziera Lacul Oxbow cu catamaranul
În prima parte a zilei, veți pleca cu o canoe sau un catamaran pe lacului Oxbow pentru a descoperi fauna sălbatică cum ar fi hoatzinul, caimanul, vidra.
Excursie la turnul de observare “Canopy Tower”
După o plimbare de treizeci de minute pe trochas, micile cărări ce șerpuiesc prin pădure, veți ajunge la turnul de 25 m înălțime din vârful căruia veți avea o panoramă asupra Rezervației și de unde puteți observa tucani și arakanga.
Tur la fermă & traseul Etnobotanic
La cinci minute în aval de lodge se află o fermă deținută și administrată de către carismaticul Don Manuel. El vă va povesti despre o varietate de specii de plante ale Amazonului. Veți pleca apoi pe traseul Etnobotanic unde veți învăța despre plante precum Ajo-Sacha, Yuca de Venado, Uña de Gato, Charcot-Sacha sau Para-Para.
Tur “Parrot Clay Lick”
După o plimbare cu barca de 15 minute și alte 60 de minute de mers pe jos, veți ajunge într-un punct de observare a papagalilor și perușilor care coboară pentru a ingera argilă atunci când au probleme digestive. Aceste păsări au ca fel de mâncare preferat un tip de semințe care conțin substanțe toxice, iar pentru a elimina rapid aceste toxine papagalii consumă periodic cantități mari de argilă.
Tur “Mammal Clay Lick”
La 20 de minute de lodge se află un punct de observare al mamiferelor din junglă. La fel ca în cazul papagalilor, și mamiferele junglei vin să consume argilă. Chiar dacă șansele de a observa vreun animal sunt în jur de 15 %, totuși o plimbare prin junglă în compania ghidului naturalist este o experiență plăcută.
Trekkig nocturn
După apusul soarelui, atunci când cele mai multe dintre mamifere sunt active, veți face o drumeție prin junglă.

 

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 13 Rezervatia Tambopata - Puerto Maldonado - Lima

Astazi vei fi transferat catre aeroportul din Puerto Maldonado.
Zbor intern Puerto Maldonado - Lima.
La sosirea pe aeroportul international din Lima, vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Transfer lodge - aeroport Puerto Maldonado
 • Bilet de avion pentru zbor intern Puerto Maldonado - Lima;
 • Transfer aeroport - hotel Lima

mese Mic dejun
ziua 14 Plecare Din Lima

Ti se va asigura transferul la aeroportul din Lima.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Lima

mese Mic dejun
ziua 15 Sosire In Bucuresti

 

7 locatii vizitate


Lima,
Nazca,
Paracas,
Valea Urubamba,
Cusco,
Amazon,
Puerto Maldonado

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare București 18.06.2019 ora 07:00; Sosire Amsterdam 18.06.2019 ora 09:00; KLM; durata 3:00 ✈ Plecare Amsterdam 18.06.2019 ora 12:35; Sosire Lima 18.06.2019 ora 18:10; KLM; durata 12:35 ✈ Plecare Lima 22.06.2019 ora 13:42; Sosire Cusco 22.06.2019 ora 15:02, Avianca ✈ Plecare Cusco 27.06.2019 ora 09:59; Sosire Puerto Maldonado 27.06.2019 ora 10:57, Avianca ✈ Plecare Puerto Maldonado 30.06.2019 ora 14:57; Sosire Lima 30.06.2019 ora 16:30, LATAM ✈ Plecare Lima 01.07.2019 ora 18:10; Sosire Paris 02.07.2019 ora 13:35; Air France; durata 12:25 ✈ Plecare Paris 02.07.2019 ora 19:20; Sosire București 02.07.2019 ora 23:10; Air France; durata 2:50

tariful include

i

Zbor de linie

Zbor intern

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

i

Alte servicii

Sfaturi Peru

Peru tips

Circuit Peru - mancarea
La ce sa te astepti in Peru
 • Peru este o tara intinsa astfel ca, atunci cand este posibil, recomandam ca intre zone calatoria sa se faca cu avionul.
  Bucataria peruviana este printre cele mai bune ale Americii Latine si in plus este 100% bio. Vinul local nu este printre cele mai bune dar veti gasi peste tot vin chilian si argentinian.
  Standardele de cazare variaza si se potrivesc cu fiecare gust si buget.
  Cel mai important aspect care trebuie avut in vedere atunci cand calatoriti in Peru este altitudinea. Raul de altitudine poate afecta in moduri diferite si in timp ce unii turisti nu resimt efectele altitudinii, pentru altii, simptomele pot fi suparatoare in special in primele zile.
Viza
 • Cetatenii romani pot calatori in Peru, in scop turistic, fara obtinerea prealabila a vizei, pentru o perioada de 90 de zile, fara posibilitate de prelungire.
  Viza se acorda la intrarea in tara.
  Documente necesare pentru obtinerea vizei de intrare:
  -Pasaport valabil cel putin inca 6 luni de la inceputul calatoriei;
  -Tarjeta Andina completata (card de imigrare peruvian primit in aeronava).
  De asemenea cetatenii romani sunt sfatuiti sa pastreze cu mare grija formularele completate la intrarea in tara  deoarece se solicita la iesirea din Peru.

Nume: Republica Peru

Capitala: Lima

Asezare: Stat in vestul Americii de Sud la Oceanul Pacific, intre Chile si Ecuador

Moneda: Nuevo sol - PEN

Fus orar: UTC-5

together for excellent journeys

Impresii Peru - Aprilie-Mai 2019 Adrian

Peru pastreaza atat de bine farmecul civilizatiilor precolumbiene, incat o...

Impresii Peru - Aprilie-Mai 2019
Impresii America de Sud - Noiembrie 2018 Razvan

Razvan ne-a trimis cateva fotografii din circuitul in Peru, Argentina si...

Impresii America de Sud - Noiembrie 2018
America de Sud, arata-ne ce ai de oferit - noiembrie Andreea Maftei

Dupa un zbor lung, am ajuns in capitala peruana, unde am avut parte de o cina...

America de Sud, arata-ne ce ai de oferit - noiembrie
Impresii Peru - August 2018
Impresii Peru - August 2018 Diana

Diana ne-a trimis cateva fotografii din vacanta petrecuta in Peru....

Impresii Peru - Iunie 2018
Impresii Peru - Iunie 2018 Alexandru

Dincolo de impresionantele situri arhelogice incase si diversitatea faunei si...

Impresii Peru - Aprilie 2018
Impresii Peru - Aprilie 2018 Calin

Calin ne-a trimis cateva fotografii din vacanta petrecuta in Peru....

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 21.232 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia