ziua 1: 22.08.2020 Sosire In Lima

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.
La sosirea pe aeroportul international din Lima, vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Lima, Cusco - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Lima

Sosire in Lima
Sosire in Lima

mese Cina
ziua 2: 23.08.2020 Lima

Vei face un tur panoramic de oras pentru a vizita principalele atractii ale Limei. Vizita va începe în centrul istoric al orașului, listat UNESCO, cu Plaza Mayor, locul în care Pizarro a fondat Lima și unde se află frumoasele balcoane coloniale în stil maur ale Palatului Arhiepiscopal, Municipalidad (Primăria) și Palacio de Gobierno (Palatul Guvernului), dar și o fântână de bronz datând din 1650. Tot în piață se află Catedrala din Lima, construită în 1564 în stil baroc și care adăpostește mormântul lui Francisco Pizarro.
Vei vizita apoi Plaza San Martin, străjuită de statuia celui care a eliberat Peru de sub dominație spaniolă, generalul argentinian Jose de San Martin. Piața este un excelent exemplu de arhitectura neocolonială.
Turul va continua cu boemele districte San Isidro și Miraflores, unde vei vedea Parcul El Olivar, El Beso din El Parque del Amor și Larcomar, un mall construit pe malul Oceanului Pacific.

 

INCLUS

 • Tur de oras Lima

mese Mic dejun
ziua 3: 24.08.2020 Lima - Arequipa

Ti se va asigura transferul la aeroportul din Lima.
Zbor intern Lima - Arequipa.
Transfer de la aeroport la hotel in Arequipa.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Lima
 • Bilet de avion pentru zbor intern Lima - Arequipa;
 • Transfer aeroport - hotel Arequipa

Lima - Arequipa
Lima - Arequipa

mese Mic dejun
ziua 4: 25.08.2020 Arequipa

Vei face un tur pe stradutele inguste din centrul orasului Arequipa, ce va include Plaza de Armas si Catedrala, un exemplu relevant al arhitecturii peruane din secolul al XIX-lea. Printre principalele atractii pe care le vei vizita se afla si Manastirea Santa Catalina, construita in anul 1580. Vei vizita si Biserica La Compania, un vechi templu iezuit.

 

INCLUS

 • Tur de oras Arequipa & Santa Catalina

mese Mic dejun
ziua 5: 26.08.2020 Arequipa - Canionul Colca

Vei pleca din Arequipa catre Canionul Colca si vei trece prin Rezervatia Nationala Salinas & Aguada Blanca, unde pot fi vazute turme de lame si alpaca. Vei face o oprire la Aguada Blanca pentru o pauza revigoranta. Vei face o oprire si in coloratul sat Coporaque. Vei trece apoi prin zona Mollepunko, de unde incepe Colca Canyon. Punctul final va fi Crucea Condorului (Cruz del Condor).

Vei vizita Valea Colca si Canionul Colca. Intreaga Vale Colca este un mozaic de culoare si cultura intesat de orase coloniale ce pastreaza stilul arhitectural tipic conchistadorilor, dar si vestigii ale vechilor civilizatii indigene. Vei calatori catre Chivay aproximativ 160 de km la 3651 metri altitudine. Vi face o oprire in Pata Wasi, o comunitate andina unde vei putea gusta bautura originala mate de Coca. Vei trece de Troca, la 4500 de metri unde vei putea observa diferite pasari migratoare si de unde vei avea o panorama spectaculoasa asupra altiplano (platoului alpin inalt) unde vei putea admira la pascut llame, alpacas si guanacos.

 

INCLUS

 • Transfer Arequipa - Colca Canyon
 • Tur Valea Colca & Canionul Colca

Arequipa - Canionul Colca
Arequipa - Canionul Colca

mese Mic dejun
ziua 6: 27.08.2020 Canionul Colca - Puno

Vei fi transferat din Colca Canyon, la Puno - capitala folclorica a tarii.
Vei merge la Cruz del Cóndor (Crucea condorului), punct de belvedere de unde ai sansa unica de a admira zborul inegalabil al celei mai mari pasari de prada din lume: condorul. Pe drum vei vizita si mormintele sapate in stanca dar si oraselele Pincohollo, Maca si Yanque, cu frumoasa sa biserica alba.

 

INCLUS

 • Transfer Colca Canyon - Puno
 • Tur Condor Cross

Canionul Colca - Puno
Canionul Colca - Puno

mese Mic dejun
ziua 7: 28.08.2020 Puno - La Paz

Vei fi transferat din Puno catre Copacabana. Traseul se desfasoara pe malul Lacului Titicaca pana la granita dintre Peru si Bolivia. In Copacabana vei vizita Bazilica Fecioarei datand din secolul al XVI-lea, ridicata pe locul unde candva se ridica Templul Fertilitatii Kotakawana.
Vei calatori spre Lacul Titicaca si vei naviga pe lac intr-o barca traditionala din totora pana la Insula Soarelui (Isla del Sol), insula considerata locul unde Inti, Zeul Soarelui a trimis pe Manco Capac si Mama Ocllo, pentru a intemeia o noua civilizatie (Inca) si a aduce intelepciune populatiei aymara, care traia pe malurile lacului. Pe insula se afla peste 180 de situri incase, printre care Complexul Cultural Inti Wata, considerat cea mai importanta atractie turistica a Boliviei, Muzeul Ingropat, Centrul de Medicina Traditionala, terasele incase Pachamama destinate culturilor agricole. Vei vedea si Palatul Incas Pilkokaina unde poti asista la o ceremonie de purificare a sufletului in ritual aymara. Vei debarca in portul Chua.
Vei fi transferat din portul Chua la hotel in La Paz.

 

INCLUS

 • Transfer hotel Puno - Copacabana
 • Croaziera Lacul Titicaca & Insula Soarelui
 • Transfer Chua - La Paz

Puno - La Paz
Puno - La Paz

mese Mic dejun, Pranz
ziua 8: 29.08.2020 La Paz

Vei descoperi in apropiere de La Paz ruinele civilizatiei Tiahuanaco, una dintre cele mai vechi culturi Americane, considerat a fi leaganul civilizatiei Americane, care se afla la doar 72 de km de La Paz. Vei avea ocazia sa explorezi Templul Kalasasaya, Gate of the Sun (Poarta Soarelui), monolitii Ponce si Fraile, Piramida Akapana, Templul Semiunderground, precum si muzeele locale.
Vei face o plimbare cu telegondola pe doua dintre cele mai frumoase si interesante trasee din La Paz, Yellow Line & Green Line. Vei putea admira de sus frumusetea capitalei boliviene, pe un traseu de aproximativ 7,5km ce va dura circa 30 de minute.

 

INCLUS

 • Tur Tiahuanaco
 • Tur de oras La Paz & telegondola

La Paz
La Paz

mese Mic dejun
ziua 9: 30.08.2020 La Paz - Uyuni

Transfer de la hotel la aeroportul din La Paz.
Zbor intern La Paz - Uyuni.
La sosire in Uyuni vei fi transferat de la aeroport la hotel.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport La Paz
 • Bilet de avion pentru zbor intern La Paz - Uyuni;
 • Transfer aeroport - hotel Uyuni

LA PAZ - UYUNI

mese Mic dejun
ziua 10: 31.08.2020 Uyuni

Astazi iti vei petrece ziua in renumitul desert de sare din Uyuni. Vei vizita pe Insula Incahuasi, situata in inima desertului de sare. Insula prezinta un ecosistem izolat, cu specii de cactusi ce ajung pana la 12 m inaltime. In zona, datorita salinitatii ridicate se gaseste o vegetatie specifica zonelor sarate in exces: cactusi gigantici, arbusti quiona si quenua iar lacurile sarate, datorita alegelor rosii sunt un areal ideal pentru speciile de flamingo roz. Datorita aerului pur si luciului perfect al lacurilor sarate, salinele de la Uyuni sunt folosite pentru testarea si calibrarea instrumentelor de pe sateliti sau folosite in studii geodezice.
In zona se gaseste si una dintre cele mai mari rezerve de litiu din lume. Inconjurata de vulcani, Salar de Uyuni, constituie un loc unic in lume, devenind in ultimii ani, un must see al oricarui turist care viziteaza Bolivia.

 

INCLUS

 • Tur Salar de Uyuni

mese Mic dejun, Pranz
ziua 11: 01.09.2020 Uyuni, Bolivia - Cusco, Peru

Vei fi transferat catre aeroportul din Uyuni.
Zbor international Uyuni - Cusco.
La sosirea in Cusco ti se va asigura transferul la hotel.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Uyuni
 • Bilet de avion pentru zbor international Uyuni - Cusco
 • Transfer aeroport - hotel Cusco

UYUNI, Bolivia - CUSCO, Peru
UYUNI, Bolivia - CUSCO, Peru

mese Mic dejun
ziua 12: 02.09.2020 Cusco - Machu Picchu

Astazi vei fi transferat catre Aguas Calientes. Pe traseu, vei trece prin Valea Urubamba, Valea Sacra a Incasilor si vei ajunge in Ollantaytambo, cea mai veche asezare din America locuita continuu.Din Ollantaytambo vei continua transferul urcand in trenul turistic Expedition ce te va duce la Aguas Calientes unde vei ramane peste noapte. Transferul cu trenul dureaza aproximativ 2 ore.
Nota: In trenurile turistice catre Machu Picchu nu se accepta bagaje de dimensiuni foarte mari, grele sau voluminoase; dimensiuni: 157 cm (lungime + latime + inaltime), motiv pentru care va trebui sa ai asupra ta un rucsac / geanta de mana cu cele necesare pentru o noapte de cazare in Aguas Calientes. Restul bagajului va ramane la hotelul la care vei fi cazat in Cusco.

 

INCLUS

 • Transfer Cusco - Valea Urubamba
 • Transfer Ollantaytambo - Aguas Calientes cu trenul Expedition

Cusco - Machu Picchu
Cusco - Machu Picchu

mese Mic dejun, Pranz
ziua 13: 03.09.2020 Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco

Vei face o vizita la Machu Picchu. La sosire in cetatea incasa vei vizita principalele puncte de interes, insotit de un ghid dedicat. Vei avea ocazia sa admirim peste 140 de constructii dar si terasarile folosite de incasi pentru agricultura. Vei vizita Zona Sacra, zona principala a cetatii, ce include cele mai importante atractii cum ar fi Intihuatana, ceasul solar incas, Templul Celor Trei Ferestre, cu cele trei ferestre de forma trapezoidala prin care soarele patrunde pentru a lumina piata sacra aflata in spate, Templul Soarelui construit in forma de turn circular, dedicat zeului Inti, zeul soare, principalul zeu din mitologia incasa si Templul Condorului. Vei mai vedea si Zona Rezidentiala sau Zona Populara, unde se aflau casele clasei de jos si depozitele de grane. In Zona Regala vei parcurge un sir de case cu ziduri rosiatice, in care locuiau Amautas, persoanele intelepte. In apropiere vei descoperi si incaperile de forma trapezoidala  unde locuiau Nustas, printesele.
Vei fi transferat cu trenul Vistadome din Aguas Calientes catre Cusco.
La sosirea in gara din Cusco vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Tur Machu Picchu
 • Transfer Aguas Calientes - Cusco cu trenul Vistadome
 • Transfer gara - hotel Cusco

AGUAS CALIENTES - MACHU PICCHU - CUSCO

mese Mic dejun
ziua 14: 04.09.2020 Plecare Din Cusco

Vei pleca intr-un tur de oras in care vei vizita principalele atractii din Cusco. Turul include Plaza de Armas - Huacapayta, piata principala a orasului, locul unde se afla si celebra catedrala si unde vei putea admira constructiile coloniale ce au ca piatra de temelie vechi ziduri incase, Catedrala din Cusco si Templul Coricancha.
Vei vizita cel mai impresionant sit arheologic din imprejurimile orasului Cusco: Sacsayhuaman, un exemplu clar al abilitatilor si tehnicilor de constructie incasa. Orasul Cusco a fost conceput in forma unei pume, animalul sacru al incasilor, al carei cap era Sacsayhuaman, principalul sau centru religios. Astazi s-au pastrat doar peretii exteriori pozitionati in zig-zag pentru a imita dintii ascutiti ai pumei. Multe dintre blocurile de piatra folosite la ridicarea zidurilor sunt incredibil de mari, avand pana la 3,5 m inaltime si o greutate estimata de 300 tone. Ca toate constructiile incase, pietrele se imbina perfect, fara ajutorul mortarului.
Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Cusco.

 

INCLUS

 • Tur de oras Cusco
 • Vizita Sacsayhuaman
 • Transfer hotel - aeroport Cusco

mese Mic dejun
ziua 15: 05.09.2020 Sosire In Bucuresti

 

9 locatii vizitate


Lima,
Arequipa,
Colca Canyon,
Puno,
La Paz,
Uyuni,
Cusco,
Aguas Calientes,
Machu Picchu

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 22.08.2020 ora 07:00; Sosire Amsterdam 22.08.2020 ora 09:00; KLM; durata 3h 0m ✈ Plecare Amsterdam 22.08.2020 ora 12:35; Sosire Lima 22.08.2020 ora 18:05; KLM; durata 12h 30m ✈ Plecare Lima 24.08.2020 ora 09:59; Sosire Arequipa 24.08.2020 ora 11:33; Lan Airlines ; durata 01:34 ✈ Plecare La Paz 30.08.2020 ora 08:10; Sosire Uyuni Airport 30.08.2020 ora 09:00; Amazonas; durata 00:50 ✈ Plecare Uyuni Airport 01.09.2020 ora 14:05; Sosire La Paz 01.09.2020 ora 14:50; Amazonas; durata 00:45 ✈ Plecare La Paz 01.09.2020 ora 17:00; Sosire Cuzco 01.09.2020 ora 17:00; Amazonas; durata 01:00 ✈ Plecare Cuzco 04.09.2020 ora 14:56; Sosire Lima 04.09.2020 ora 16:28; Lan Airlines ; durata 01:32 ✈ Plecare Lima 04.09.2020 ora 19:55; Sosire Amsterdam 05.09.2020 ora 15:20; KLM; durata 12h 25m ✈ Plecare Amsterdam 05.09.2020 ora 20:55; Sosire Bucuresti 06.09.2020 ora 00:35; KLM; durata 2h 40m.

tariful include

i

Zbor de linie

Zbor intern

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Tururi panoramice

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Bolivia

Bolivia tips

La ce sa te astepti in Bolivia
 • Datoria nivelului de trai scazut a majoritatii populatiei locale, infractiunile de furt, talharie, inselaciune, trafic
  de valuta, trafic de droguri sunt destul de frecvente.
  In Bolivia au loc, frecvent, manifestatii de protest ale organizatiilor sindicale, motiv pentru care se recomanda turistilor sa manifeste atentie atunci cand calatoresc pe teritoriul acestui stat.
  Pentru a atenua starea de rau este bine sa nu faceti miscari bruste, sa nu alergati.
Viza
 • Cetatenii romani care calatoresc in Bolivia au nevoie de viza. Aceasta se poate obtine la sectia consulara a Ambasadei Boliviei din Berlin.
  Viza se poate obtine si in Peru, de la Consulatul General al Boliviei din Lima.

Nume: Statul Plurinational Bolivia

Capitala: Sucre (capitala constitutionala)

Asezare: Stat in America de Sud, la sud - vest de Brazilia, la nord de Argentina

Moneda: Boliviano - BOB

Fus orar: UTC -4

Sfaturi Peru

Peru tips

Peru - sfaturi de calatorie
La ce sa te astepti in Peru
 • Peru este o tara intinsa astfel ca, atunci cand este posibil, recomandam ca intre zone calatoria sa se faca cu avionul.
  Bucataria peruviana este printre cele mai bune ale Americii Latine si in plus este 100% bio. Vinul local nu este printre cele mai bune dar veti gasi peste tot vin chilian si argentinian.
  Standardele de cazare variaza si se potrivesc cu fiecare gust si buget.
  Cel mai important aspect care trebuie avut in vedere atunci cand calatoriti in Peru este altitudinea. Raul de altitudine poate afecta in moduri diferite si in timp ce unii turisti nu resimt efectele altitudinii, pentru altii, simptomele pot fi suparatoare in special in primele zile.
Viza
 • Cetatenii romani pot calatori in Peru, in scop turistic, fara obtinerea prealabila a vizei, pentru o perioada de 90 de zile, fara posibilitate de prelungire.
  Viza se acorda la intrarea in tara.
  Documente necesare pentru obtinerea vizei de intrare:
  -Pasaport valabil cel putin inca 6 luni de la inceputul calatoriei;
  -Tarjeta Andina completata (card de imigrare peruvian primit in aeronava).
  De asemenea cetatenii romani sunt sfatuiti sa pastreze cu mare grija formularele completate la intrarea in tara  deoarece se solicita la iesirea din Peru.

Nume: Republica Peru

Capitala: Lima

Asezare: Stat in vestul Americii de Sud la Oceanul Pacific, intre Chile si Ecuador

Moneda: Nuevo sol - PEN

Fus orar: UTC-5

together for excellent journeys

Impresii Peru - Aprilie-Mai 2019 Adrian

Peru pastreaza atat de bine farmecul civilizatiilor precolumbiene, incat o...

Impresii Peru - Aprilie-Mai 2019
Impresii America de Sud - Noiembrie 2018 Razvan

Razvan ne-a trimis cateva fotografii din circuitul in Peru, Argentina si...

Impresii America de Sud - Noiembrie 2018
America de Sud, arata-ne ce ai de oferit - noiembrie Andreea Maftei

Dupa un zbor lung, am ajuns in capitala peruana, unde am avut parte de o cina...

America de Sud, arata-ne ce ai de oferit - noiembrie
Impresii Peru - August 2018
Impresii Peru - August 2018 Diana

Diana ne-a trimis cateva fotografii din vacanta petrecuta in Peru....

Impresii Peru - Iunie 2018
Impresii Peru - Iunie 2018 Alexandru

Dincolo de impresionantele situri arhelogice incase si diversitatea faunei si...

Impresii Peru - Aprilie 2018
Impresii Peru - Aprilie 2018 Calin

Calin ne-a trimis cateva fotografii din vacanta petrecuta in Peru....

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 21.232 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia