Europa

Circuit de grup - Nopti albe in Tarile Baltice & Sankt Petersburg, 11 zile Grup cu insotitor Eturia

11 zile / 10 nopti
1990 € / pers.
Vei vizita Vilnius, Kaunas, Siauliai, Rundale, Riga, Turaida, Tallinn, Helsinki, Sankt Petersburg

Incepand de la:

1990 € / pers.
Vezi tarife
11 zile

Durata vacanta

5 tari

Vizitate

9 locatii

Explorate

Incepand de la:

1990 € / pers.
Vezi tarife
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare Collonade
Inclusa

Eturia iti propune sa descoperi capitalele baltice - adevarate bijuterii urbane, fiecare cu o atmosfera unica, dar si farmecul Rusiei bucurandu-te de feeria noptilor albe si explorand Sankt Petersburg, un adevarat muzeu in aer liber si primul din patrimoniul rusesc inscris pe lista UNESCO. Vei vizita obiective apreciate din cele trei state baltice, vei descoperi specificul, traditiile si bucatariile locale, te vei bucura de magia soarelui de la miezul noptii si vei putea traversa cu feribotul Marea Baltica pentru o incursiune in frumoasa capitala finalandeza Helsinki.

 • Cazare 10 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Circuit de grup - Nopti albe in Tarile Baltice & Sankt Petersburg, 11 zile Itinerar

 • Zbor AUSTRIAN AIRLINES Bucuresti  -  Viena

  Durata: 1h 40m

  Plecare Bucuresti - 27.05.2021 , ora 06:40 Sosire Viena - 27.05.2021 , ora 07:20

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor AUSTRIAN AIRLINES Viena  -  Vilnius

  Durata: 1h 45m

  Plecare Viena - 27.05.2021 , ora 10:05 Sosire Vilnius - 27.05.2021 , ora 12:50

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Vilnius

  Durata: 0.5 h

  Vei fi transferat de la aeroport la hotelul din Vilnius.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Vilnius

  Crown Plaza Vilnius, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat de grup Vilnius

  Durata: 4 h

  Vei descoperi frumusetile capitalei lituaniene. Vei admira Catedrala, Palatul Prezidential, Primaria, Muzeul KGB, Biserica Sf. Ana si Bernadine, Galeriile de Chihlimbar, Biserica Ortodoxa Sfantul Duh si multe altele. Vilnius a fost fondat in 1323, cand Marele Duce Gediminas a construit aici un castel, al carui turn este astazi unul dintre simbolurile orasului. Centrul vechi din Vilnius este unul dintre cele mai vaste din Europa de Est, ocupand o suprafata de peste 360 de hectare. Atmosfera unica si magnifica armonie arhitecturala dintre gotic, renascentist, baroc si clasic dau farmecul acestui oras, inscris pe lista patimoniului UNESCO. Astazi, Vilnius este un oras in plina dezvoltare, un centru politic, economic si cultural important. Te vei plimba pe stradutele intortocheate ce pastreaza aerul medieval si patina timpului, vei explora magazine cochete ale unor artizani locali, si vei putea achizitiona obiecte si bijuterii deosebite din chihlimbar, pentru care orasul este deja celebru.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Vilnius

  Crown Plaza Vilnius, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Vilnius - Riga

  Durata: 4 h

  Vei calatori catre Riga, caoitala Letoniei, cu cateva opriri pe traseu.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur privat de grup Kaunas

  Durata: 1 h

  Kaunas, fosta capitala lituaniana in perioada interbelica, este oras cu un incarcat trecut istoric. Vei admira Piata Guvernului si cateva dintre cele mai frumoase biserici - Biserica Neo Bizantina a Sfantului Arhanghel Mihail, Biserica Invierii si Catedrala din Kaunas, cea mai mare din Lituania

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Dealul Crucilor

  Durata: 1 h

  Dealul Crucilor din Siauliai este un important loc de pelerinaj pentru catolici si un obiectiv impresionant pentru trecatori - se gasesc aici peste 100000 de cruci de diferite dimensiuni, ridicate in cinstea eroilor martiri, care au luptat pentru independenta natiunii.

 • Vizita Palatul Rundale

  Durata: 2 h

  Inainte de a ajunge la Riga vei vizita Palatul Rundale, un complex impresionant, cu gradini intinse si camere amenajate in stil rococo. Printre cele mai spectaculoase sali se numara Salonul Auriu, Salonul Alb si Galeria Mare.

 • Cazare Riga

  Islande Riga, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat de grup Riga

  Durata: 3 h

  Riga a fost dintotdeauna un oras cu o atmosfera de mare metropola. Vibrant, modern, atragator, orasul impresioneaza prin stilul Art-Nouveau personal si cucereste prin centrul istoric si prin parcurile sale intinse, adevarate oaze de verdeata. Stradutele pietruite, restaurantele si cafenelele cochete, dar si viata de noapte alcatuiesc o oferta greu de refuzat. Acest Paris al Estului, acest oras de poveste se dezvolta cu o viteza ametitoare, intr-atat incat UNESCO a avertizat edilii ca avantul luat de oras in ceea ce priveste aparitia de noi cladiri cu un design modern ar putea afecta Centrul Vechi, inscris deja pe lista patrimoniului universal. Vei admira aici Castelul Riga, zidurile vechi ale orasului, Catedrala, Biserica Sfantul Petru, asa-numitii „trei frati” – cele trei cladiri medievale din piatra ce amintesc de Praga, Muzeul Ocupatiilor, Monumentul Independentei, Catedrala Nasterii lui Hristos si multe altele.

  Locatie plecare: Riga
  Tip serviciu: PVT

 • Tur privat de grup Jurmala

  Durata: 2 h

  Vei face o incursiune la Jurmala, cea mai mare statiune de litoral din Tarile Baltice, un orasel intesat de nenumarate case din lemn, foste resedinte ale aristocratiei din Riga, astazi declarate monumente nationale.

  Tip serviciu: SIB

 • Cazare Riga

  Islande Riga, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Riga - Tallinn

  Durata: 4 h

  Vei parasi capitala letona si te vei indrepta spre capitala Estoniei, Tallinn. Pe drum vei vizita castelul Turaida.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Turaida

  Vei ajunge in Turaida, localitata situata in apropiere de Riga, unde poti vizita castelul cu acelasi nume. Construit in 1214 in stil gotic, la porunca lui Albert, episcopul Rigai, Castelul Turaida a fost distrus de mai multe ori de-a lungul timpului si apoi reconstruit, datorita importantei sale strategice. In 1776 a fost incendiat si restaurat abia in 1970, ca centru de rezistenta al Rezervatiei Muzeale de la Turaida, ce include de asemeni cea mai veche biserica din lemn din regiunea Vidzeme, cimitirul si un parc cu sculpturi populare, care celebreaza frumusetea folclorului leton.

 • Cazare Tallinn

  Original Sokos Viru Tallinn, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat de grup Tallinn

  Durata: 3 h

  Istoria orasului Tallinn incepe in secolul XIII, cand cavalerii Ordinului Teuton au ridicat aici un impresionant castel. Unul dintre cele mai importante edificii este Primaria veche construita in stil gotic in anul 1248, singura de acest tip din partea de nord a continentului. Vei vedea si Castelul Toompea, ridicat pe locul unei fortarete din secolul IX, care gazduieste sediul Parlamentului Republicii Estonia. Pe teritoriul orasului s-a pastrat jumatate din vechiul sistem de fortificatii ce inconjurau asezarea in timpul epocii medievale. Cateva dintre turnurile de aparare servesc ca puncte de observatie pentru turistii dornici sa arunce o privire de la inaltime. Impunerea orasului Tallinn pe plan cultural s-a produs in anul 1997 odata cu includerea sa in patrimoniul UNESCO. In semn de respect pentru rolul jucat in promovarea valorilor trecutului, orasul Tallinn a purtat in anul 2011 titlul de Capitala Culturala Europeana. Vei explora cartierul Kadriorg, dominat de palatul omonim, datand din secolul 18, una dintre resedintele lui Petru cel Mare. Vei vizita apoi Catedrala Maicii Domnului, una dintre cele mai vechi cladiri din Tallinn, dar si cel mai impunator obiectiv ortodox din oras, Catedrala Alexander Nevsky.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Catedrala Alexander Nevsky

  Durata: 1 h

  Vei vizita cel mai impunator obiectiv ortodox din oras, Catedrala Alexander Nevsky.

 • Vizita Biserica Sf. Olaf

  Durata: 1 h

  Construita in secolul XII ca centru al comunitatii scandinave din Tallinn, Biserica Sf. Olaf a fost cea mai inalta cladire a lumii pana la ridicarea celebrului Turn Eiffel din Paris. Turnul bisericii masoara 124m si a fost utilizat pana in 1991 ca turn radio si punct de observatie.

 • Cazare Tallinn

  Original Sokos Viru Tallinn, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zi libera Tallinn

  Vei avea intreaga zi la dispozitie pentru shopping si pentru a explora orasul pe cont propriu.

 • Optional: Excursie la Helsinki

  Durata: 2 h

  Vei face o incursiune in capitala Finlandei, aflata la doar 2 ore distanta fata de Tallinn. Transferurile se efectueaza cu feribotul. Vei vizita centrul vechi al orasului si vei admira Catedrala Luterana, Piata si Palatul Senatului, Casa Sederholm, cea mai veche cladire din oras, dar si Catedrala Ortodoxa, cea mai mare din Europa de Vest. Vei ajunge apoi la impresionanta Biserica sapata in stanca si Monumentul Sibelius, dedicat compozitorului finlandez Jean Sibelius. La finalul turului vei putea vizita piata locala pentru delicatese si suveniruri locale.

  Tip serviciu: SIB

 • Cazare Tallinn

  Original Sokos Viru Tallinn, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Tallinn - Sankt Petersburg, via Narva

  Durata: 8 h

  Dupa micul dejun, vei pleca spre Sankt Petersburg, unde vei ajunge dupa amiaza.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur privat de grup Narva

  Durata: 1 h

  Narva, unul dintre cele mai mari orase ale Estoniei, a fost fondat in 1223 si detine un important patrimoniu arhitectural si numeroase monumente istorice: Bastionul, cladirea Primariei, Biserica Luterana, Catedrala.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Castelul Hermann

  Durata: 1 h

  Construit in secolul XIII, castelul a apartinut pe rand Danemarcei, Ordinului Teutonic Livonian, Rusiei, Suediei, Germaniei si, abia apoi, Estoniei. De pe platforma de observare a castelului vei putea admira panorama orasului.

 • Cazare Sankt Petersburg

  Akyan Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur panoramic de oras Sankt Petersburg

  Durata: 4 h

  Vei pleca intr-un tur al orasului Sankt Petersburg pentru a trece in revista cele mai importante atractii, cum ar fi Nevsky Prospekt, Catedrala Sfintei Fecioare din Kazan, Palatul de Iarna, Insula Vasilievski, Catedrala Sf. Isaac, Catedrala Invierii lui Hristos, Fortareata Sf. Petru si Pavel, Piata Senatului si Piata Palatului. In orice directie te-ai uita, te intampina capodopere arhitecturale intr-o adevarata simfonie de baroc si clasic, precum cladirile de pe Nevky Prospekt care inchid in ele trei secole de istorie rusa, ori Palatul de Iarna care domina centrul orasului cu a lui culoare turcoaz si ornamentatiile aurite. Palatul, construit la comanda Ecaterinei cea Mare, expune astazi in cei 46.000 mp ai sai o parte a comorilor Rusiei Imperiale sub patronajul Muzeului Ermitaj. Ermitajul se deschide catre Piata Palatului, in mijlocul careia se afla Coloana lui Alexandru I, tarul care a condus Rusia in perioada razboaielor napoleoniene, realizata dintr-un monolit de granit rosu de Finlanda, cantarind peste 600 de tone. Printr-o arca triumfala dubla se iese pe Nevsky Prospekt, artera principala a orasului, unde se insiruie o serie de palate: Stroganov, Anicikov, Vorontsov, Beloselsky-Belozersky, dar si cladiri Art Nouveau precum Eliseevsky Magazin ori Dom Knigi. Tot pe Nevsky Prospekt se afla si Gostiny Dvor, un magazin universal care functioneaza inca din secolul al XVIII-lea, Teatrul Imperial Aleksandrinski si Catedrala Sfintei Fecioare din Kazan, opera iobagului Voronihin. Turul continua cu o vizita pe fosta insula finlandeza Enisaari, acum Hare, pentru a admira Fortareata Sfintii Petru si Pavel. Nasterea orasului Sankt Petersburg se leaga de aceasta fortareata, ridicata in 1703 de catre arhitectul Trezzini ca bastion de lupta.

  Tip serviciu: SIB

 • Vizita Muzeul Ermitaj

  Durata: 4 h

  Cu o colectie de peste 3 milioane de obiecte de arta, Ermitaj este unul dintre cele mai mari muzee ale lumii. Se estimeaza ca, daca ai petrece doar un minut in fata fiecarui exponat, ar fi nevoie de 11 ani pentru a vedea intreaga colectie de arta. Complexul muzeal detine sase cladiri istorice, dintre care Teatrul Ermitaj, Vechiul Ermitaj, Micul Ermitaj si Palatul de Iarna sau Noul Ermitaj, situate una in prelungirea celeilalte. In cele 120 de sali deschise publicului sunt expuse lucrari ale maestrilor Renasterii italiene: Leonardo da Vinci, Giorgione, Titian, Raphael, picturi de Veronese, Tintoretto, Velázquez, El Greco ori Goya, multa pictura flamanda, Rubens si Rembrandt, dar si o impresionanta colectie de arta impresionista, post-impresionista ori moderna in care vei regasi nume precum Renoir, Monet, Van Gogh, Gauguin, Cezanne, Degas, Picasso, Matisse, Kandinsky, Rodin.

 • Vizita Catedrala Invierii lui Hristos

  Durata: 2 h

  In anul 1881, pe malul canalului Griboedov, tarul Alexandru al II-lea a fost victima unui atentat. Pe locul detonarii bombei, Biserica Rusa a ridicat un grandios monument in stil medieval rus: Biserica de pe Sangele Varsat (oficial Catedrala Invierii lui Hristos), care se remarca prin domurile specifice in forma de ceapa, prin bogatia culorilor si a ornamentelor din aur. Interiorul sau, proiectat printre altii si de catre Vrubel, are cea mai mare suprafata de mozaic din lume, mai mult de 7.500 m<sup>2</sup>.

 • Vizita Cladirea Statului Major General

  Durata: 1 h

  Vei face o incursiune in Cladirea Statului Major General, pentru a admira vasta colectie a pictorilor impresionisti. Edificiul dateaza din anul 1830 si este un simbol al orasului.

 • Cazare Sankt Petersburg

  Akyan Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Vizita Fortareata Petru si Pavel

  Durata: 3 h

  Fortareata Peter si Pavel este locul unde a inceput intemeierea orasului Sankt Petersburg. Astazi, cetatea gazduieste mai multe muzee, care prezinta istoria splendida a fondarii si cresterii Saint-Petersburg-ului. Aici vei vizita principalele atractii precum catedrala Petru si Pavel, cea mai inalta cladire din centrul orasului si locul de inmormantare al membrilor familiei Imperiale, Mausoleul Marelui Ducan, artileria, Casa Comandamentului si multe altele. Cetatea a fost, de asemenea, cea mai importanta inchisoare politica in timpul secolului al XIX-lea.

 • Vizita Palatul Peterhof

  Durata: 3 h

  Aflat in capul listei celor zece destinatii uluitoare din Europa de Est recomandate de revista americana Forbes, Peterhof, care in olandeza inseamna Curtea lui Petru, se afla pe malul sudic al Golfului Finic, la 29 km sud-vest de Sankt Petersburg. Peterhof, caruia in anii comunismului i se spunea Petrodvoret (Palatul lui Petru), a fost conceput in 1714 ca resedinta de vara a tarului Petru cel Mare. Acest ansamblu magnific include Marele Palat (Balshoi Dvorets) care domina de pe o culme fabuloasele gradini à la française, Monplaisir, palatul lui Petru cel Mare, si nenumarate fantani arteziene si cascade impresionante care i-au adus deseori comparatia cu Palatul Versailles. Accesul la parcurile Peterhof se face coborand niste scari maiestuoase, pe langa Marea Cascada, decorata cu statui ce aduc in memorie lumea antica, si fantana lui Samson. In aceste gradini, gloria antichitatii este reinviata de statui sau grupuri monumentale infatisand figuri mitologice ori biblice, zeitati marine, tritoni, animale fabuloase. Amplele gradini deschise catre Golful Finic abunda in fantani arteziene, unele cu un scop pur decorativ, iar altele, deghizate in flori, arbori sau umbrele, au fost construite in spiritul glumet al lui Petru cel Mare, pentru a-si uda curtenii ori invitatii prea seriosi.

 • Cazare Sankt Petersburg

  Akyan Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport Sankt Petersburg

  Durata: 0.5 h

  Ti se va asigura transferul de la hotel la aeroportul din Sankt Petersburg.

  Tip serviciu: PVT

 • Zbor LUFTHANSA Sankt Petersburg  -  Frankfurt

  Durata: 2h 55m

  Plecare Sankt Petersburg - 06.06.2021 , ora 17:50 Sosire Frankfurt - 06.06.2021 , ora 19:45

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor LUFTHANSA Frankfurt  -  Bucuresti

  Durata: 2h 20m

  Plecare Frankfurt - 06.06.2021 , ora 20:30 Sosire Bucuresti - 06.06.2021 , ora 23:50

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

Optiuni Cazare Hoteluri

Crown Plaza Vilnius 4*
Vilnius

Crown Plaza Vilnius 4 *

Standard Room

Mic dejun

Hotelul este localizat intre zona business a orasului si centrul istoric, camerele sunt amenajate co...  [ Citeste tot ]

Islande Riga 4*
Riga

Islande Riga 4 *

Standard Room

Mic dejun

Riga Islande Hotel este situat in insula Ķipsala, pe malul raului Daugava si ofera camere cu design...  [ Citeste tot ]

Original Sokos Viru Tallinn 4*
Tallinn

Original Sokos Viru Tallinn 4 *

Standard Room

Mic dejun

Situat in centrul orasului Tallinn, la 100 de metri de orasul vechi, hotelul se afla langa centrul c...  [ Citeste tot ]

Akyan Hotel 4*
Sankt Petersburg

Akyan Hotel 4 *

Standard Room

Mic dejun

Amenajat intr-o cladire istorica din Sankt Petersburg, hotelul se afla la 5 minute de bulevardul Nev...  [ Citeste tot ]

Finlanda Sfaturi

Obiceiurile si comportamentul in Finlanda sunt clar europene, cu mici diferente nationale, iar atitudinile sunt liberale. Exista putine sanse ca un vizitator sa comita gafe majore prin care sa deterioreze relatiile dintre el si localnici. Posibilele incalcari sunt tratate cu intelegere sau trecute cu vederea. Finlanda este o tara in care se acord o deosebita atentie cuvantului rostit: cuvintele sunt alese cu atentie pentru a folosi cat mai bine in transmiterea unui mesaj. Finlanda este o tara sigura pentru femeile ce calatoresc singure. Se recomanda totusi prudenta in a circula noaptea. In cluburile de noapte si baruri nu se recomanda ca o femeie sa fie neinsotita.

Finlanda
Finlanda
Finlanda

Informatii legate de viza turistica in Finlanda gasiti aici

Ghid de calatorie Finlanda

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Finlanda

Cu cat inaintezi spre nordul tarii cu atat temperaturile sunt mai scazute,
Vara soarele nu apune aproape niciodata, iar iarna abia daca se zareste.

Rusia Sfaturi

Daca doriti sa aratati ceva sau pe cineva, folositi toata mana si nu un singur deget. Aratatul cu degetul poate fi interpretat ca fiind nepoliticos. Este de preferat ca femeile ce viziteaza lacasuri de cult sa aiba capul acoperit, sa nu poarte fuste scurte, culori aprinse sau bluze decoltate. Rusii sunt destul de retinuti in public, astfel ca rasul sau zambetul fara un motiv intemeiat poate fi interpretat sau gresit inteles. Cand vizitati un localnic, nu uitati sa aduceti o atentie cu dumneavoastra si sa va descaltati la intrare. Nu dati mana cu cineva peste o poarta, prag sau usa, deoarece rusii considera ca acest lucru va duce la o cearta. Aratarea semnului OK cu degetele este considerat un gest nepoliticos in Rusia. Nu refuzati mancarea sau bautura deoarece este nepoliticos, avand in vedere ospitalitatea rusilor. Rusii sunt gazde minunate si le place sa isi intretina invitatii. Cand sunteti invitati la ei acasa, masa va fi umpluta cu mancare mai mult decat necesar, pentru a etala abundenta. Daca lasati mancare in farfurie, este semn ca ati mancat bine, iar gazda va fi onorata. Consumati bauturi alcoolice cu moderatie cand sunteti pe teritoriul Rusiei. Pentru rusi, nu exista cale de mijloc cand vine vorba de bautura: este totul sau nimic. Nu se da noroc la toasturi cu bauturi non-alcoolice. Rusii sunt foarte mandri in privinta culturii lor si se vor bucura de fiecare ocazie sa discute despre arta, muzica, literatura sau dans. Cunostintele in aceste domenii vor fi apreciate de catre rusi. Nu va adresati rusilor niciodata cu termenul "tovaras" (comrade\ in engleza).

Rusia
Rusia
Rusia
Rusia

Informatii legate de viza turistica in Rusia gasiti aici

Ghid de calatorie Rusia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Rusia

Estonia Sfaturi

Estonia
Estonia
Estonia

Informatii legate de viza turistica in Estonia gasiti aici

Ghid de calatorie Estonia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Estonia

Letonia Sfaturi

Letonia este o societate bazata pe ierarhie. Respectul pentru varsta si/sau pozitie sociala este consacrat. Persoanele in varsta sunt considerate ca intelepte si li se arata respect. In grup letonienii asteapta ca persoana mai varsta sa ia deciziile importante. Familia se afla in centrul structurii sociale si este obisnuit ca familia sa ofere suport emotional si financiar membrilor sai. In raport cu strainii letonii sunt rezervati si se exteriorizeaza foarte rar cu toate acestea sunt politicosi si amabili. De regula salutul poate fi o doar scurta privire sau strangere de mana. Adresarea cu titulatura este considerata importanta si denota respect pentru interlocutor. Cand este prezentata o persoana modalitatea de adresare este cu nume si prenume precum si titlul onorific de "kungs" pentru barbati si "kundze" pentru femei. Daca esti invitat intr-o familie se recomanda sa duci drept cadou o cutie de ciocolata, o bautura de import, fructe sau flori pentru gazda. Florile trebuie sa fie in numar impar. Nu se recomanda trandafirii rosii, deoarece sunt folositi la inmormantari. Darurile sunt de obicei deschise cand sunt primite.

Letonia
Letonia
Letonia
Letonia

Informatii legate de viza turistica in Letonia gasiti aici

Ghid de calatorie Letonia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Letonia

Lituania Sfaturi

Biserica romano catolica are o mare influenta asupra vietii de zi cu zi. Influenta bisericii se manifesta si in cultivarea respectului in relatiile ierarhice. Familia este centrul structurii sociale, obligatiile fata de familie constituie prima prioritate a lituanienilor. Impreuna cu religia, familia formeaza baza in jurul careia graviteaza toate aspectele vietii sociale. In mod obisnuit salutul se rezuma la o strangere de mana. Practica modalitatii de adesare este folosirea numelui onorific si apoi a numelui de familie. Daca esti invitat intr-o familie se recomanda sa duci drept cadou dulciuri sau vin si flori. Florile trebuie sa fie in numar impar. Nu se recomanda crizanteme deoarece sunt folosite la inmormantari. Nu se dau flori albe, acestea sunt folosite la nunti. Darurile sunt in general deschise la primire.

Lituania
Lituania
Lituania
Lituania

Informatii legate de viza turistica in Lituania gasiti aici

Ghid de calatorie Lituania

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Lituania

Cand sa mergi in Rusia Clima

In turism exista trei sezoane principale: High Season, Low Season si Shoulder Season, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Rusia
Shoulder
High
Low
Celebration season
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!