Vacante Myanmar

În noiembrie 2019 mergem în Myanmar! Vizităm o destinație mai puțin cunoscută. Începem cu Mandalay, principalul centrul de artă și cultură budistă din țară, călătorim spre stupele și pagodele din Bagan, apoi ajungem în zona faimosului Lac Inle. Cireașa de pe tort: fosta capitală Yangon.

tip vacanta: Grupuri cu insotitor » Classic Tour Group
11 zile / 9 nopti
16 Mese incluse

9 Mic dejun, 3 Pranz, 4 Cina

Tara

Myanmar

Mandalay, Bagan, Lacul Inle, Yangon

4 atractii de top

Mandalay, Bagan, Lacul Inle, Yangon

Catalin Gruia

Tour leader

031.9998

Expeditie in Myanmar - noiembrie 2019 - cu Catalin Gruia, redactor sef la Nat Geo

Itinerar

ziua 1: 25.11.2019 Plecare Din Bucuresti

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
ziua 2: 26.11.2019 Sosire In Mandalay

Vei fi transferat de la aeroport la hotelul din Mandalay.

 

INCLUS

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Mandalay, Yangon - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Mandalay
 • Serviciile insotitorului de grup

sosire in MANDALAY
sosire in MANDALAY

mese Cina
ziua 3: 27.11.2019 Mandalay

Te vei intalni cu ghidul local si vei pleca intr-un tur cu bicicleta in zona inconjuratoare a orasului Mandalay. Distanta pe care o vei parcurge va fi de aproximativ 20-30 de km si se desfasoara in cea mai mare parte pe teren plat. Prima oprire va fi la o piata locala unde vei remarca diversitatea si prospetimea produselor de aici si vei putea interactiona cu comerciantii locali. Vei pedala apoi spre Dealul Yankin, un important loc de pelerinaj, locatie unde se afla numeroase manastiri, temple si scoli. In continuare vei calatori spre Dealul Yeh Dagon, un loc unde numerosi localnici vin pentru a medita iar mai apoi vei vizita un sat traditional situat in mijlocul campurilor cultivate cu floarea soarelui, trestie de zahar si orez. Mai tarziu te vei reintoarce in Mandalay.
Vei vizita Pagoda Mahamuni, considerata cea mai sacra din Mandalay, datorita statuii lui Buddha, acoperita cu foite de aur.
Vei vizita Pagoda Kuthodaw unde se afla cea mai mare carte din lume facuta din piatra; cartea contine 1460 de pagini cu invatamintele lui Buddha. Fiecare pagina are o latime de peste un metru, 1,5 m inaltime si o grosime de 15 cm. Aceste ansambluri de pagini de piatra sunt grupate in jurul unei pagode centrale aurite si fiecare dintre ele are propriul acoperis cu o piatra pretioasa incastrata in varf.
Vei vizita Manastirea Shwenandaw, celebra pentru sculpturile sale de lemn.

 

INCLUS

 • Tur Mandalay cu bicicleta
 • Vizita Pagoda Mahamuni Mandalay
 • Vizita Pagoda Kuthodaw Mandalay
 • Vizita Manastirea Shwenandaw Mandalay
 • Serviciile insotitorului de grup

mese Mic dejun
ziua 4: 28.11.2019 Mandalay - Sagaing - Amarapura - Ava - Mandalay

Vei face o excursie de o zi spre fostele capitale ale tarii: Amarapura, Ava si Sagaing. Vei trece podul peste Raul Irrawaddy si vei ajunge la Sagaing. Pe culmile dealului Sagaing se afla aproape 600 de pagode si manastiri pictate in alb, drept pentru care Sagaing este considerat centrul religios al Myanmarului, casa a peste 3000 de calugari si a peste 100 de centre de meditatie. Vei vizita Pagoda Swan Oo Pon Nya Shin, situata pe un munte, al doilea ca inaltime din Sagaing. Vei vizita apoi Pagoda U Min Thone Sae, una dintre cele mai importante pagode din Sagaing. Vei continua excursia cu vizita pietei locale din Sagaing, de unde it vei putea cumpara suveniruri dintre cele mai diverse. Vei face apoi o oprire intr-un localitate rurala pentru a observa procesul de confectionare a vaselor ceramice utilizate pentru depozitarea apei, specifice Myanmar-ului. Vei calatori apoi calatori spre Ava, fosta capitala a tarii intre secolele al XIV-lea si al XVIII-lea, unde vom face o scurta plimbare cu feribotul, dupa care vei fi preluat de un car traditional pentru a vizita Manastirea Bagaya, o veche cladire de lemn. Turul va continua cu fosta capitala din secolul al XVIII-lea, Amarapura unde vei vizita un atelier de producere a matasii, acestea fiind foarte raspandite in regiune. Vei incheia acest tur cu o plimbare pe Podul U Bein, vechi de peste 200 de ani, construit in intregime din 984 de piloni din lemn de tek. Podul are o lungime de peste 2 kilometri si ofera imagini spectaculoase asupra imprejurimilor.

 

INCLUS

 • Tur Sagaing, Ava & Amarapura
 • Serviciile insotitorului de grup

mese Mic dejun
ziua 5: 29.11.2019 Mandalay - Bagan

Ti se va asigura transferul la debarcaderul din Mandalay unde te vei imbarca pentru o croaziera pe fluviul Irrawaddy, pana la Bagan, croaziera ce va avea o durata de 6-7 ore la bordul unui vas traditional din lemn numit Mahaythi. La sosire in Bagan, vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Croaziera Fluviul Irrawaddy Mandalay - Bagan
 • Serviciile insotitorului de grup

MANDALAY - BAGAN
MANDALAY - BAGAN

mese Mic dejun, Pranz
ziua 6: 30.11.2019 Bagan

Vei vizita Pagoda Shwezigon, o stupa aurita ce te va duce cu gandul la istoria bogata a Bagan-ului. Mai apoi vei vizita Templul Wetkyi-In Gubyaukgyi, un templu cu picturi murale desavarsite si cu celebrele jatakas (imagini ale vietilor anterioare ale lui Buddha).

Urmeaza vizita Templului Htilominlo, cunoscut pentru sculpturile fine de ipsos si decoratiunile de gresie vitrate.
Vei mai vizita un atelier de obiecte artizanale lacuite, de unde vei putea achizitiona suveniruri.
In continuare vei vizita Templul Ananda, unul din cele mai linistite si mai putin aglomerate din zona Bagan. Acesta are doua statui ale lui Buddha in picioare, ale caror expresii ale fetei se schimba in functie de distanta de la care le privesti, fiind o adevarata opera de arta a stilului arhitectural timpuriu buddhist si una dintre putinele manastiri de caramida din aceasta perioada care a rezistat in timp.
Vei face un tur, cu carul traditional, in jurul templelor: Thatbyinnyu (cel mai inalt templu din Bagan), Dhammayangyi (un templu masiv, cunoscut pentru zidaria remarcabila) si Sulamani.

 

INCLUS

 • Tur de oras Bagan
 • Tur Thatbyinnyu, Dhammayangyi, Sulamani
 • Serviciile insotitorului de grup

mese Mic dejun
ziua 7: 01.12.2019 Bagan

Astazi vei avea la dispozitie aceasta zi libera pentru a explora pe cont propriu orasul Bagan.

 

INCLUS

 • Serviciile insotitorului de grup

mese Mic dejun
ziua 8: 02.12.2019 Bagan - Heho - Lacul Inle

Transferat de la hotel la aeroportul din Bagan.
Zbor intern Bagan - Heho.
De la aeroportul din Heho vei fi transferat catre Lacul Inle strabatand un drum deosebit de pitoresc.
Vei vizita Pagoda Phaung Daw Oo, cel mai important sanctuar al zonei Lacului Inle, spectaculos prin cele cinci statui ale sale poleite cu aur infatisandu-l pe Buddha.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Bagan
 • Bilet de avion pentru zbor intern Bagan - Heho;
 • Transfer aeroport Heho - hotel Lacul Inle
 • Vizita Pagoda Phaung Daw Oo
 • Serviciile insotitorului de grup

BAGAN - HEHO - LACUL INLE
BAGAN - HEHO - LACUL INLE

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 9: 03.12.2019 Lacul Inle

Vei face o croaziera cu o barca motorizata pentru a admira imprejurimile Lacului Inle si peisajele superbe ale acestuia. Pe marginea lacului traiesc in sate plutitoare membri ai tribului Intha, descendenti ai gruparii etnice a caror indeletnici ancestrale fascineza orice turist. Una dintre aceastea este pescuitul traditional in care localnicii se folosesc de picioare pentru a vasli micutele ambarcatiuni utilizate pentru pescuit. Vei vizita satul Khaung Daing faimos pentru un preparat local numit Shan tofu realizat din tofu prajit dupa care vei vizita templul de aici si vei afla de la localnici cum se produc barcile traditionale utilizate de acestia. La final vei face o vizita la o fabrica unde se produc manual trabucuri specifice Myanmarului, numite cheroot.

 

INCLUS

 • Croaziera Lacul Inle
 • Serviciile insotitorului de grup

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 10: 04.12.2019 Lacul Inle - Heho - Yangon

Ti se va asigura transferul din zona Lacului Inle la aeroportul din Heho.
Zbor intern Heho - Yangon.
La sosire pe aeroportul din Yangon fi intampinat de ghidul vorbitor de limba engleza si transferat la hotel.
Vei face un tur panoramic al fostei capitale birmaneze si vei admira cladirile edificate in stil colonial francez.
Vei avea un moment de relaxare in linistitul parc Kandawgi, o oaza de verdeata unde vei putea admira si stralucitorul Karaweik, o replica a barcii regale.   
Vei vizita Pagoda Shwedagon, cel mai important lacas de cult budist din Yangon, o stupa placata cu aur cu o inaltime de peste 99 de metri, edificata in secolul al XV-lea.

 

INCLUS

 • Transfer Lacul Inle - aeroport Heho
 • Bilet de avion pentru zbor intern Heho - Yangon;
 • Transfer aeroport - hotel Yangon
 • Tur de oras Yangon
 • Vizita Parcul Kandawgyi
 • Vizita Pagoda Shwedagon Yangon
 • Serviciile insotitorului de grup

LACUL INLE - HEHO - YANGON
LACUL INLE - HEHO - YANGON

mese Mic dejun, Cina
ziua 11: 05.12.2019 Plecare Din Yangon

Vei fi transferat la aeroportul din Yangon.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Yangon
 • Serviciile insotitorului de grup

mese Mic dejun
4 locatii vizitate


Mandalay,
Bagan,
Lacul Inle,
Yangon

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare București 25.11.2019 ora 12:55; Sosire Doha 25.11.2019 ora 17:40; Qatar Airways; durata 4:45 ✈ Plecare Doha 25.11.2019 ora 18:30; Sosire Bangkok 26.11.2019 ora 05:30; Qatar Airways; durata 7:00 ✈ Plecare Bangkok 26.11.2019 ora 11:55; Sosire Mandalay 26.11.2019 ora 13:20; Qatar Airways; durata 1:55 ✈ Plecare Bagan 02.12.2019 ora 10:05; Sosire Heho 02.12.2019 ora 10:45, Air KBZ; durata 0:40 ✈ Plecare Heho 04.12.2019 ora 10:20; Sosire Yangon 04.12.2019 ora 11:30, Air KBZ; durata 1:10 ✈ Plecare Yangon 05.12.2019 ora 01:05; Sosire Doha 05.12.2019 ora 05:15; Qatar Airways; durata 7:10 ✈ Plecare Doha 05.12.2019 ora 07:15; Sosire Bucuresti 05.12.2019 ora 11:20; Qatar Airways; durata 5:05

tariful include

i

Zbor de linie

Zbor intern

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Tururi panoramice

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader Catalin Gruia

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Myanmar

Myanmar tips

Viza
 • Cetatenii romani au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul Myanmarului. Pentru viza turistica, cetatenii romani trebuie sa se adreseze celei mai apropiate misiuni diplomatice a Republicii Uniunii Myanmar in strainatate.

Nume: Republica Uniunii Myanmar

Capitala: Naypyidaw

Asezare: Stat situat in sud - estul Asiei, la Marea Andaman si Golful Bengal, intre Bangladesh si Thailanda

Moneda: Kyat - MMK

Fus orar: UTC+6:30

together for excellent journeys

Impresii Myanmar - Ianuarie 2019 Alexandra & Dan

O destinatie fascinanta, multe obiective de vazut. Mi-e greu sa fac o selectie....

Impresii Myanmar - Ianuarie 2019
Impresii Revelion Myanmar - decembrie 2015 Simona

Interesul pentru Myanmar a aparut de mult, numai ca pana acum ceva timp nu era...

Impresii Revelion Myanmar - decembrie 2015
Mingalabar Myanmar - septembrie Sorin Stoica

Prima impresie pe care o ai cand ajungi in Myanmar nu este una foarte placuta....

Mingalabar Myanmar - septembrie

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 21.232 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia