Orientul Mijlociu

SOLD OUT - Circuit de grup - Essential Liban, 8 zile - 1 & 8 martie Grup cu insotitor Eturia

8 zile / 7 nopti
Vei vizita Beirut, Bsharri, Sidon, Tyre, Tripoli, Liban, Byblos, Batroun, Baalbek, Anjar
SOLD OUT
8 zile

Durata vacanta

1 tari

Vizitate

9 locatii

Explorate

SOLD OUT
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare medicala
Inclusa

Eturia iti propune o calatorie in Liban, una dintre cele mai surprinzatoare si consacrate destinatii turistice ale Orientului Apropiat. Vei descoperi capitala Beirut, siturile UNESCO Byblos si Baalbeck, dar si orasele Tripoli, Tyre si statiunea montana Bsharri.

 • Cazare 7 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat pentru tururile incluse
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Circuit de grup - Essential Liban, 8 zile - 1 & 8 martie Itinerar

 • Zbor TAROM Bucuresti  -  Beirut

  Durata: 2h 15m

  Plecare Bucuresti - 01.03.2024 , ora 00:50 Sosire Beirut - 01.03.2024 , ora 03:05

  Inclus: taxa de aeroport

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Beirut

  Durata: 0.5 h

  Dupa ce vei ajunge in Beirut vei fi transferat la hotelul la care te vei caza.

 • Tur de oras Beirut

  Durata: 4 h

  Vei face un tur de oras in Bierut, prilej cu care vei vizita unele dintre cele mai importante atractii ale acestuia: Pigeons rock, zona comerciala Hamra, Muzeul National si zona centrala. Vei admira cosmopolita capitala libaneza si te vei putea bucura de atmosfera specifica orientala.

 • Vizita Palatul Beiteddine

  Durata: 1 h

  Vei vizita Palatul Beiteddine cu elaborata sa arhitectura, mozaicurile istorice si decoratiile de nepretuit. Fost scaun al emirilor libanezi in perioada otomana, acum este unul dintre reperele culturale ale Libanului.

 • Cazare Beirut

  Gems Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Beirut - Jeitta - Harissa - Beirut

  Durata: 2 h

 • Vizita Pestera Jeitta

  Durata: 1 h

  Vei vizita Pestera Jeitta, un sistem carstic cu o lungime de aproape 9 km situat in Valea Nahr Al Kalb, la 18 km nord de Beirut. Pesterile au fost descoperite in 1836 si pot fi vizitate doar cu barca; apele din interiorul acestora sunt sursa de alimentatie pentru peste 1 milion de locuitori. Galeriile de aici contin cele mai mari stalactite din lume, pestera fiind unul dintre cele mai importante obiective turistice ale tarii.

 • Tur privat de grup Harissa

  Durata: 1 h

  Vei face o plimbare cu telegondola peste Golful Jounieh si peste padurile de pin de aici si vei urca pana la 650 de metri, in satul Harissa. Aici vei vizita manastirea si te vei bucura de privelisti spectaculoase ale golfurilor Jounieh si Zaitouna.

 • Cazare Beirut

  Gems Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Beirut - Byblos - Tripoli - Beirut

 • Tur privat de grup Byblos

  Durata: 1 h

  Vei vizita orasul Byblos, cel mai vechi oras din lume locuit continuu, intrat in patrimoniul mondial UNESCO inca din 1984. Inainte Tyrului, Byblos a fost capitala Feniciei, in 1.200 i.e.n. Byblos fiind si cel mai puternic centru fenician. Vei admira vechiul port, ruinele feniciene, romane, dar si cele din perioada cruciadelor. Orasul este recunoscut si pentru viata sa de noapte, pentru restaurantele si cafenelele din portul turistic sau cel de iahturi, fiind frecventat in trecut de vedete precum Marlon Brando si Frank Sinatra.

 • Tur privat de grup Tripoli

  Durata: 2 h

  Vei face un tur in Tripoli, al doilea mare oras al tarii dupa capitala Beirut. Orasul este cunoscut pentru istoria sa legata in mare parte de cruciade (aici se gaseste si Citadela lui Raymond de Saint-Gilles), dar si de Imperiul Mameluc, astfel Tripoli continand cele mai multe marturii ale acestui imperiu dupa capitala egipteana Cairo.

 • Cazare Beirut

  Gems Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Beirut - Bsharri - Valea Qadisha - Beirut

  Durata: 5 h

  Vei fi transferat catre statiunea Bsharri. Vei traversa zona padurilor de cedru, situata la 1.600 - 2.000 de metri altitudine si remarcabila prin peisajele pitoresti ale Vaii Qadisha.

 • Plimbare padurea Cedars

  Durata: 1 h

  Vei descoperi Padurea de Cedri a Domnului, arbori mitici si emblema Libanului. Daca in trecut acesti arbori acopereau in intregime muntii Libanului, acum mai sunt doar cateva sute. Vei continua cu frumoasa vale Qadisha, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, ce te va invalui cu atmosfera mistica si decorul verde al acestui spatiu de vietuire a primilor crestini din Orient, refugiul istoric al maronitilor.

 • Vizita Valea Qadisha

  Durata: 1 h

  Vestita vale Qadisha, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO din 1998, te va invalui cu atmosfera mistica si decorul verde al acestui spatiu de vietuire al primilor crestini din Orient, refugiul istoric al maronitilor.

 • Tur privat de grup Batroun

  Batroun, oras-port aflat in zona de coasta, este unul dintre cele mai vechi orase din Liban. Aici vei admira zidul de aparare si vechiul fort fenician, Catedrala romano-bizantina Sf. Stefan, ruinele teatrului roman, stadionul sculptat in stanca si vei face o plimbare prin souk-ul incununat cu arcade de piatra.

 • Cazare Beirut

  Gems Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Beirut - Baalbek - Anjar - Beirut

  Durata: 2 h

  Astazi vei pleca intr-o calatorie catre anticul oras fenician Baalbek si catre cea mai cunoscuta regiune viticola a Libanului, Beqaa. La finalul excursiei vei fi transferat inapoi in Beirut.

 • Vizita Templul Baalbek

  Durata: 2 h

  Vei vizita complexul de temple Baalbeck ale carui ruine sunt inscrise in patrimoniul mondial UNESCO inca din 1984. Printre constructiile pastrate si astazi se remarca Templul lui Jupiter, cu coloanele sale inalte de peste 20 de metri, si Templul lui Bachus, cu impresionantele sale decoratiuni.

 • Vizita Anjar

  Durata: 1 h

  Vei vizita orasul Anjar, infiintat de Califul Walid I la inceputul secolului al XVII-lea. Ruinele dezvaluie un aspect foarte regulat care aminteste de vechile orase-palat si reprezinta o marturie unica pentru planificarea urbana sub Califatul Omeiad.

 • Tur Kssara

  Vei trece prin cea mai cunoscuta regiune viticola a Libanului, Beqaa, unde vei vizita cramele Kssara.

 • Cazare Beirut

  Gems Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Beirut - Tyre

  Durata: 1.5 h

  Vei fi transferat din Beirut catre Tyre.

 • Tur privat de grup Sidon

  Durata: 2 h

  Vei face un tur al orasului Sidon. Situat la aproximativ 50 km de capitala Beirut, Sidon este al treilea mare oras al tarii, iar printre cele mai importante atractii turistice se numara Castelul Sidon, fortareata a cruciatilor construita in secolul al XIII-lea in apropierea portului, Castelul St Louis, Templul Eshmun, templu fenician construit in secolul al VII-lea i.e.n.

 • Tur privat de grup Tyre

  Durata: 2 h

  Vei vizita Tyre, legendarul oras antic unde vei vizita Necropola, arcul reconstruit si Hipodromul, considerat al doilea cel mai mare si mai bine conservat hipodrom din perioada romana, inscris in patrimoniul mondial UNESCO inca din 1979. Pe drumul de intoarcere catre Beirut, vei vizita si Gradina Echmoun (Bustan El-Sheikh).

 • Cazare Beirut

  Gems Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zi libera Beirut

  Te vei bucura de aceasta zi libera pe care o vei petrece dupa cum doresti. Poti face cumparaturi, poti explora Beirut pe cont propriu sau poti alege una dintre excursiile optionale puse la dispozitie de catre partenerul nostru local.

 • Cazare Beirut

  Gems Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport Beirut

  Durata: 0.5 h

  Vei fi transferat catre aeroportul din Beirut pentru a te imbarca in zborul catre casa.

 • Zbor TAROM Beirut  -  Bucuresti

  Durata: 2h 25m

  Plecare Beirut - 08.03.2024 , ora 04:05 Sosire Bucuresti - 08.03.2024 , ora 06:30

  Inclus: taxa de aeroport

Optiuni Cazare Hoteluri

Gems Hotel 4*
Beirut

Gems Hotel 4 *

Standard Room

Mic dejun

Localizat central, Gems Hotel se afla la o distanta de 20 de minute de mers pe jos pana in centrul B...  [ Citeste tot ]

Click pentru a vedea harta

Liban Sfaturi

Libanezii sunt de regula un popor ospitalier. Strangerea mainilor cand intalnesti sau faci cunostinta cu cineva este obisnuita si practicata, atentie: cu exceptia femeilor musulmane. Cel mai bine este sa astepti sa vezi daca mana iti este intinsa. Daca esti invitat la un libanez acasa, acest lucru este o onoare pentru gazda. Cand se merge in vizita la cineva este politicos sa duci un cadou. Important: Cadoul nu se ofera cu mana stanga. Oaspetii sunt serviti de obicei cu ceai sau cafea. Tratatia cu cafea sau ceai face parte din curtoazia libaneza: daca esti servit cu cafea/ceai nu refuza, refuzul este considerat ca nepoliticos si poate fi considerat o insulta. Salutul (Merhaba) insotit de un zambet si de o strangere de mana este general acceptat. Unii barbati nu saluta femeile strangandu-le mana. Evitati discutiile sensibile despre religie, politica sau Razboiul Civil. Evita discutiile despre homosexualitate.

Liban
Liban
Liban
Liban

Informatii legate de viza turistica in Liban gasiti aici

Ghid de calatorie Liban

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Liban

Cand sa vizitezi Liban Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Liban
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 12 ani
2
Copii
0 - 12 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Voucher valoric de 50 € valabil pana la 31.03.2024
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 31.03.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia