Asia

SOLD OUT - Circuit de grup - Experience Kazahstan, Turkmenistan & Uzbekistan, 14 zile Grup cu insotitor Eturia

14 zile / 13 nopti
Vei vizita Almaty, Astana, Ashgabat, Mary, Khiva, Bukhara, Samarkand, Tashkent
SOLD OUT
14 zile

Durata vacanta

3 tari

Vizitate

8 locatii

Explorate

SOLD OUT
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare medicala
Inclusa

Pentru primavara, iti propunem un circuit in Asia Centrala in care vei descoperi fostul drum al caravanelor si probabil cea mai importanta axa comerciala a lumii, intre Asia si Europa. Vei incepe calatoria din Kazahstan, tara care datorita marimii si bogatiei resurselor naturale ocupa o pozitie de top in Asia Centrala. Vei ajunge apoi in Turkmenistan unde vei vizita capitala Ashgabat, iar apoi vei descoperi principalele atractii turistice din Uzbekistan, foste orase aflate pe Drumul Matasii, adevarate oglinzi fermecatoare ale trecutului istoric,

 • Cazare 13 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat pentru tururile incluse
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Circuit de grup - Experience Kazahstan, Turkmenistan & Uzbekistan, 14 zile Itinerar

 • Zbor TURKISH AIRLINES Bucuresti  -  Istanbul

  Durata: 0h 25m

  Plecare Bucuresti - 24.03.2024 , ora 22:15 Sosire Istanbul - 24.03.2024 , ora 23:40

  Inclus: taxa de aeroport

 • Zbor TURKISH AIRLINES Istanbul  -  Almaty

  Durata: 5h 30m

  Plecare Istanbul - 25.03.2024 , ora 01:10 Sosire Almaty - 25.03.2024 , ora 09:40

  Inclus: taxa de aeroport

 • Transfer privat aeroport - hotel Almaty

  Durata: 0.5 h

  La sosirea in Almaty vei fi transferat la hotel.

 • Tur de oras Almaty

  Vei face un tur de jumatate de zi Almaty, fosta capitala a Kazahstan-ului in perioada 1929-1997, placuta prin zona rurala deluroasa. Orasul continua sa fie un important centru comercial si cultural al tarii. Piata Republicii este piata principala din Almaty, locatie in care se desfasoara diferite evenimente publice - festivitati nationale, parade si evenimente sportive. Principalul punct de atractie din Piata Republicii este Monumentul Independentei, un simbol al Kazahstanului modern, asa cum este monumentul Bayterek din Astana. Printre cele mai importante obiective turistice se afla Muzeul de Istorie, unul dintre cele mai mari muzee din Asia Centrala, Parcul Panfilov - dedicat eroilor din al 2 lea Razboi Mondial, Catedrala Zenkov, sau Catedrala Ascensiunii, o biserica ortodoxa cu o inaltime de 54 m, proiectata de arhitectul Andrei Zenkov si realizata integral din lemn si Muzeul Kazah de Instrumente Muzicale.

 • Cazare Almaty

  Hotel Kazzhol, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat hotel - aeroport Almaty

 • Transfer privat aeroport - hotel Astana

 • Tur de oras Astana

  Vei face un tur panoramic de oras in Astana. Dupa ce a devenit capitala Kazakhstanului, Astana si-a schimbat radical forma, urmarind a atrage cat mai multi turisti prin atractiile oferite si infrastructura moderna. Vei vedea Sala Congreselor, Muzeul Primului Presedinte, Moscheea Sultanului Khazret si Piata Constitutiei, unde presedintele Kazahstanului, N.A.Nazarbayev, a anuntat decizia de a transfera capitala tarii de la Almaty la Astana

 • Vizita monumentului Astana - Baiterek

  Monumentul Astana-Baiterek este o atractie turistica populara printre vizitatori si un simbol emblematic al orasului si al Kazakhstanului. In anul 2003, independenta tarii a fost sarbatorita cu ridicarea acestui momument comemorativ.

 • Cazare Astana

  Hotel Monaco, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zi libera Astana

  Vei avea aceasta zi libera sa descoperi pe cont propriu capitala Republicii Kazakhstan. Astana se zbate sa capete caracter de metropola si ofera o gama variata de atractii culturale pentru turisti, asadar astazi te poti delecta cu diverse activitati. Multi zic ca Astana incearca sa copieze Dubai-ul in Asia Centrala, dar te vei convinge daca este la fel de dezvoltat sau nu.

 • Optional: Vizita Memorialul Alzhir

  Memorialul Alzhir se afla la aproximativ 35 km de orasul Astana. "ALZHIR", Complexul memorial al victimelor represiunilor politice si totalitarismului, a fost deschis la 31 mai 2007 la initiativa presedintelui RK Nazarbayev N.A., in satul Akmol, regiunea Tselinograd Akmolinskaya. Acesta a fost tabara "ALZHIR" - tabara pentru sotiile tradatorilor de patrie, care, timp de multi ani, a gazduit mai mult de 18 000 de femei, a caror vina consta numai in faptul ca erau pur si simplu sotiile celor arestati si impuscati. Complexul include un vagon de tren din timpul lui Stalin, folosit pentru transportul prizonierilor, baracile in care erau tinute femeile, pietre comemorative stabilite de ambasadele tarilor straine in memoria femeilor din tabara, un muzeu in care sunt expuse diverse documente din istoria taberei si a tarii.

 • Cazare Astana

  Hotel Monaco, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat hotel - aeroport Astana

 • Transfer aeroport - hotel Ashgabat

 • Tur de oras in Ashgabat

  Vei face un tur panoramic de oras, ce include cele mai importante atractii turistice: Monumentul Constitutiei, Muzeul National de Istorie care reda istoria si traditiile civilizatiei locale, Centrul de divertisment Alem, care detine cea mai inalta roata (feriss wheel) din lume intr-un spatiu inchis, lucru pentru care a intrat si in Cartea Recordurilor

 • Vizita Ruinele Nisa

  Nisa a fost o asezare veche a popoarelor iraniene, situata langa satul Bagir, la 18 km sud-vest de Ashgabat. Nisa era un important centru comercial in Imperiul Parthian, insa a fost total distrusa de un cutremur care a avut loc in deceniul I î.Hr. Excavatiile de la Nisa au scos la suprafata cladiri, mausolee, sanctuare si multe documente inscriptionate. Au fost descoperite multe lucrari de arta elenistica, precum si un numar mare de monede decorate cu subiecte iraniene sau scene clasice mitologice.

 • Cazare Ashgabat

  Sport Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer hotel - aeroport Ashgabat

 • Tur Mary

  Te vei indrepta catre Bayram Ali pentru a vizita ruinele vechiului Merv, inclusiv Marele si Micul Kyz Kalas, mauseoleul Sultanului Sanjar si mausoleul Muhammed ibn-Zeyd. Merv a fost capitala selgiucizilor inainte de avansarea lor spre Persia si era un popas situat pe Drumul Matasii. A fost un oras cultural, renumit pentru cele zece biblioteci ale sale. Tot aici, vei vizita si Muzeul de Istorie.

 • Transfer aeroport - hotel Ashgabat

 • Cazare Ashgabat

  Sport Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer hotel - aeroport Ashgabat

 • Transfer Dashoguz - Khiva

  De la aeroportul din Dashoguz, vei fi transferat catre Khiva, traversand granita uzbeka.

 • Tur de oras Khiva

  Vei vizita Complexul arhitectural, aflat in patrimoniul Unesco, Itchan-Kala (sec XII-XIX). Orasul interior (centrul istoric) - Itchan Kala (Ichаn-Qаl'а in uzbeca) este un veritabil muzeu in aer liber. Vei vedea apoi Mausoleul Islamil Khodja care gazduieste cel mai inalt minaret dn Uzbekistan. Urmeaza vizita la Madrasa Muhammed Amin Khan, cea mai mare madrasa medievala din Khiva este situata vis-a-vis de Kunya-Ark. Vei admira apoi Madrasa Muhammad Rahim-khan, construita in 1876 la ordinele lui Seyid Muhammad-Rahim al II-lea (1863-1910), cunoscut poet sub numele de presupus de Feruzshah. Vei vizita si Castelul Kunya-Ark, vechea cetate care este de fapt cetatea interioara a Itchan-Kala, ridicat in secolul al 17-lea de Muhammad-Erenk Khan (1687-1688), un oras in interiorul unui oras, separate printr-un zid inalt. Urmatoarea oprire este la mausoleul dedicat lui Makhmud Pakhlavan - conducator militar si literat din secolul al XIV-lea, de care sunt legate numeroase legende si pe care clerul musulman l-a canonizat. Mausoleul este singura constructie din Khiva a carei cupola este albastra. Vei mai vizita Madrasa si Minaretul Islam Khoja Moscheea Juma, un atelier de covoare aflat sub protectia UNESCO, Palatul Tosh Howli si Madrasa cu caravansaraiul Allah Kuli Khan.

 • Cazare Khiva

  Islam Khodja, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat Khiva - Bukhara

  Durata: 8 h

  Vei fi transferat din Khiva in Bukhara, prin desertul Kyzul Kum, sau Desertul Rosu, pe acelasi traseu ce facea parte din Drumul Matasii, fostul drum al caravanelor. Distanta este de aproximativ 490 km

 • Cazare Bukhara

  SHAHRISTAN Plaza, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat de oras Bukhara

  Durata: 4 h

  Vei face un tur de o zi in Bukhara in care vei vizita: Mausoleul Ismael Samani, mausoleul Chashma Ayub, moscheea Bolo-Hauz (secolul XX), citadela Ark (oras in oras, secolul al IV-lea), complexul religios Poi Kalon, ansamblul architectual Lyabi-Khauz si monumentul Chor-Minor (in persana inseamna 4 minarete).

 • Cazare Bukhara

  SHAHRISTAN Plaza, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Vizita Sitorai Mokhi Khosa

  La mijlocul secolului al XIX-lea emirul din Bukhara, Nasrullah Khan, a decis sa construiasca o resedinta in afara orasului, un loc in care sa se retraga departe de caldura verii. Din pacate, acest palat nu a supravietuit. Cateva decenii mai tarziu, un alt emir din Bukhara, Mir Sayyd Muhammad Alim Khan, a initiat constructia unui nou palat acolo. Legenda spune ca emirul a dedicat palatul sotiei sale Sitora, iar lucrarile de constructie care au durat cativa ani au dus la realizarea unei resedinte de o frumusete fara precedent. Dupa un timp, sotia emirului a murit, iar numele sau a fost dat palatului. Acesta a fost numit Sitorai Mokhi-Khosa, tradus din Tadjik "Steaua, ca si Luna", iar acest nume a fost pastrat pana in prezent. Astazi, denumit si Muzeul de Arta, gazduieste mobilier secolele XIX-XX, bijuterii si produse brodate cu aur fabricate de maestrii din Bukhara, obiecte de arta din portelan rus si japonez din secolele XIV-XX. La finalul vizitelor vom avea timp liber pentru a ne bucura de shopping la unul din bazarurile din Bukhara.

 • Tren Bukhara - Samarkand

  Dupa masa de pranz, vei fi transferat la gara pentru a calatori cu trenul catre Samarkand. La sosire, vei fi transferat de la gara la hotel.

 • Cazare Samarkand

  Konstantin Plaza, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat de oras Samarkand

  Vei face turul orasului Samarkand incepand cu vizita la Observatorul Ulugbek (secolul al XV-lea), apoi la muzeul Afrosiab si la mormantul Profetului Daniel. Vei vizita apoi un centru de prelucrare a hartiei din matase, o fabrica de covoare. Vei vedea si Mausoleul Gur Emir (sec XIV-XV), Piata Registan, Moscheea Bibi Khanym (sec XIV-XV) si Complexul arhitectural Shakh-i-Zinda (sec XI-XV).

 • Cazare Samarkand

  Konstantin Plaza, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer tren Samarkand - Taskent

  Durata: 2 h

  Vei fi transferat la Taskent cu trenul de mare viteza, Afrosyiob. Distanta de 300 km dintre cele doua locatii va fi strabatuta in approx. 2 ore.

 • Tur de oras Tashkent

  Vei face un tur pietonal in capitala Tashkent si vei vedea statuia lui Amir Temur si Piata Independentei. Vei merge apoi la Complexul Khost Imam, dupa care vei merge cu metroul din Tashkent, metrou frumos decorat de pe vremea Uniunii Sovietice. Te vei plimba in continuare in cartierul Uzbec si vei vizita Bazarul Chorsu si Kukeldash Madrassah.

 • Cazare Tashkent

  Mercure Tashkent, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zi libera Tashkent

  Vei avea aceasta zi libera la dispozitie pentru a vizita pe cont propriu orasul Tashkent. Capitala Republicii Uzbekistan, este si cel mai mare oras si principalul centru economic, cultural si de invatamant al tarii este totodata si cel mai mare oras din Asia Centrala. Dezvoltarea Tashkent-ului ca oras modern a inceput cu perioada de industrializare dintre anii 1920 - 1930, cunoscand apogeul in timpul Razboiului Mondial, datorita relocarii multor fabrici si uzine din zonele afectate de razboi ale Uniunii Sovietice. Situarea localitatii in vestul Muntilor Altai, intr-o pozitie geografica favorabila rutelor comerciale, a facut ca aceasta sa fie principalul nod de legatura intre Shimkent si Samarkand

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport in Tashkent

  Durata: 0.5 h

  Vei fi transferat catre aeroportul din Tashkent.

 • Zbor TURKISH AIRLINES Tashkent  -  Istanbul

  Durata: 5h 15m

  Plecare Tashkent - 06.04.2024 , ora 02:35 Sosire Istanbul - 06.04.2024 , ora 05:50

  Inclus: taxa de aeroport

 • Zbor TURKISH AIRLINES Istanbul  -  Bucuresti

  Durata: 1h 15m

  Plecare Istanbul - 06.04.2024 , ora 07:00 Sosire Bucuresti - 06.04.2024 , ora 08:15

  Inclus: taxa de aeroport

Optiuni Cazare Hoteluri

Hotel Kazzhol 3*
Almaty

Hotel Kazzhol 3 *

Standard Room

Mic dejun

 

Hotel Monaco 4*
Astana

Hotel Monaco 4 *

Standard Room

Mic dejun

 

Sport Hotel 4*
Ashgabat

Sport Hotel 4 *

Standard Room

Mic dejun

 

Islam Khodja 3*
Khiva

Islam Khodja 3 *

Standard Room

Mic dejun

 

SHAHRISTAN Plaza 4*
Bukhara

SHAHRISTAN Plaza 4 *

Standard Room

Mic dejun

 

Konstantin Plaza 4*
Samarkand

Konstantin Plaza 4 *

Standard Room

Mic dejun

 

Mercure Tashkent 4*
Tashkent

Mercure Tashkent 4 *

Standard Room

Mic dejun

 

Click pentru a vedea harta

Turkmenistan Sfaturi

Turkmenistan

Informatii legate de viza turistica in Turkmenistan gasiti aici

Ghid de calatorie Turkmenistan

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Turkmenistan

Uzbekistan Sfaturi

Nu exista un cod vestimentar special, mai ales in Taskent si in marile orase. Pot fi vazute adesea femei cu vestminte traditionale islamice, insa este doar ca o optiune personala. In unele zone ca spre exemplu arealul Fergana traditiile islamice sunt prezente. Este recomandabil ca in siturile religioase, moschei, mausolee sa se abordeaza o tinuta decenta; femeile sa aiba umerii acoperiti si sa poarte palarie, batic sau esarfa.

Uzbekistan
Uzbekistan
Uzbekistan
Uzbekistan

Informatii legate de viza turistica in Uzbekistan gasiti aici

Ghid de calatorie Uzbekistan

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Uzbekistan

Kazahstan Sfaturi

Fumatul este interzis in majoritatea spatiilor publice precum unitati de invatamant, spitale, stadioane, arene, cluburi si discoteci, unitati guvernamentale. Fumatul este permis in unele locuri special amenajate din aeroporturi, gari sau porturi si, de asemenea, in locuri speciale din unele trenuri care circula pe distante lungi. In general, femeile kazahe nu fumeaza, iar daca o femeie fumeaza in timp ce merge pe strada este considerata o femeie cu moravuri usoare. In Kazahstan, cea mai importanta traditie este ospitalitatea. In societatea kazaha se spune ca trebuie sa iti intampini musafirii ca si cum ar fi mesagerii lui Dumnezeu. Inainte de masa, gazda aduce apa de baut si un vas in care musafirii se spala pe maini. O mica atentie este binevenita cand mergi in vizita, insa evita sa aduci alcool, intrucat majoritatea kazahilor sunt musulmani si nu consuma alcool. Cand termini masa, lasa un pic de mancare in farfurie, deoarece o farfurie goala semnalizeaza faptul ca iti este inca foame. Salutul este formal si, de obicei, se saluta cu strangerea ambelor maini. Fiind musulmani, multi barbati nu vor da mana cu o femeie. Kazahii considera zilele de joi si vineri de rau augur, asadar nu ies in oras in aceste zile. De asemenea, acorda o atentie deosebita numerelor impare, in special cifrelor 7 si 9, acestea aparand foarte des in folclorul Kazahstan-ului. Nu se recomanda sa te asezi pe un pat cand esti in vizita; in schimb, este in regula sa stai pe jos, cu picioarele incrucisate, nu cu ele intinse. Evita discutiile despre politica, finante sau religie si, de asemenea, evita sa fii galagios, sa iti arati puterea financiara. Tinerii nu servesc bauturi alcoolice in fata persoanelor in varsta. Daca se serveste alcool si nu iti place gustul sau mirosul, este de preferat sa iei totusi o gura pentru a-ti arata recunostinta fata de gazda. Un alt aspect definitoriu poporului kazah este respectul fata de persoanele in varsta: un copil este invatat de mic sa fie onest si umil cand are de a face cu o persoana in varsta. De obicei, la o masa, iau loc mai intai batranii si apoi se aseaza si ceilalti. Kazahii pot fi destul de superstitiosi, asadar, nu se fluiera niciodata intr-o casa deoarece se considera ca acest lucru aduce saracie.

Kazahstan
Kazahstan
Kazahstan
Kazahstan

Informatii legate de viza turistica in Kazahstan gasiti aici

Ghid de calatorie Kazahstan

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Kazahstan

Cand sa vizitezi Turkmenistan Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Turkmenistan
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Cand sa vizitezi Uzbekistan Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Uzbekistan
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Cand sa vizitezi Kazahstan Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Kazahstan
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 12 ani
2
Copii
0 - 12 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Voucher valoric de 50 € valabil pana la 31.03.2024
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 31.03.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia