Vacante Liban

Eturia iti propune o calatorie in Iordania si Liban, doua dintre cele mai surprinzatoare si consacrate destinatii turistice ale Orientului Apropiat. Vei vizita capitala Amman, ruinele de la Jerash si uimitoarea Petra, una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii, inscrisa in patrimoniul UNESCO. Vei ajunge apoi in desertul Wadi Rum unde vei face un tur cu jeep-ul si vei dormi intr-o tabara inedita dupa care vei ajunge in Liban unde vei descoperi capitala Beirut, siturile UNESCO Byblos, Baalbeck si Anjar dar si orasul Tripoli si statiunea montana Bsharri.

Locuri disponibile: 2
PARTAJ CONFIRMAT: Doamna
tip vacanta: Grupuri cu insotitor » Circuit de grup multi-tari
Data plecare:
10 zile / 9 nopti
12 Mese incluse

9 Mic dejun, 3 Cina

2 tari

Iordania, Liban

Jerash, Madaba, Petra, Wadi Rum, Beirut, Amman, Bsharri, Tripoli, Byblos, Sidon, Tyre

4 atractii de top

Amman, Petra, Madaba, Wadi Rum

Daniela Mihai

Tour leader

031.9998

Discover Iordania & Liban 10 zile - iunie 2019

Itinerar

ziua 1 Sosire In Amman

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.
La sosire pe aeroportul din Amman vei fi intampinat de reprezentantul local urmand a fi transferat la hotel.
Vei face o vizita la Jerash unde vei descoperi o asezare urbana tipic romana cu strazi pavate, temple ridicate pe coline, teatre, spatioase piete publice, fantani si ziduri ce-si fac loc printre turnuri si porti. Vechiul oras Jerash este unul dintre cele mai bine pastrate orase romane din lume.
Vei face un tur al orasului Amman. Construit pe sapte coline, Amman este un oras modern iar centrul sau istoric este cartierul cel mai animat. In centrul comercial al orasului vei admira cladirile ultramoderne, restaurantele extravagante si galeriile de arta care stau alaturi de cafenelele traditionalele si de atelierele de artizanat. Vei mai vizita Centrul Vechi si Citadela Amman ce domina centrul vechi al Ammanului si care include alte obiective importante: Muzeul Arheologic National, Templul lui Hercule, Biserica Bizantina. In continuare, vei vizita Teatrul Roman, datand din perioada lui Marcus Aurelius. Turul se va incheia cu vizita la Moscheea Regelui Abdullah I, una dintre cele mai mari din Iordania, domul avand un diametru de 35m si o suprafata totala de aproximativ 1500 metri patrati.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Amman - Bucuresti;
 • Transfer aeroport - hotel Amman
 • Tur de oras Jerash
 • Tur de oras Amman

sosire in Amman
sosire in Amman

mese Mic dejun, Cina
ziua 2 Amman - Madaba - Mt.nebo - Petra

Te vei indrepta spre Madaba, vei continua cu Muntele Nebo si vei ajunge la Petra unde te vei caza la hotel.

 

INCLUS

 • Transfer Amman - Madaba - Muntele Nebo - Petra

AMMAN - MADABA - MT.NEBO - PETRA
AMMAN - MADABA - MT.NEBO - PETRA

mese Mic dejun
ziua 3 Petra - Wadi Rum

Astazi vei face un tur de o zi in Petra. Vei vizita principalele atractii ale orasului aflat pe pantele Muntelui Hor. Vei putea admira printre altele vechiul Amfiteatru Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun, iar daca doresti poti sa faci o plimbare pana la Manastire.
Te vei indrepta spre desertul Wadi Rum.
Vei face un Jeep-tour in Wadi Rum de aproximativ doua ore. Vei putea admira nu doar splendide peisaje, cat si locatia unde s-a pus in scena filmul Lawrence of Arabia.

 

INCLUS

 • Tur Petra
 • Transfer Petra - Wadi Rum
 • Tur Wadi Rum

PETRA - WADI RUM
PETRA - WADI RUM

mese Mic dejun, Cina
ziua 4 Wadi Rum, Iordania - Beirut, Liban

Dupa turul in Desertul Wadi Rum te vei indrepta catre Amman.
Zbor international Amman - Beirut.
Dupa ce vei ajunge in Beirut vei fi transferat la hotelul la care te vei caza.

 

INCLUS

 • Transfer Wadi Rum - Amman
 • Bilet de avion pentru zbor international Amman - Beirut
 • Transfer aeroport - hotel Beirut

mese Mic dejun
ziua 5 Beirut

Vei face un tur de oras in Bierut, prilej cu care vei vizita unele dintre cele mai importante atractii ale acestuia: Pigeons rock si Muzeul National.

 

INCLUS

 • Tur de oras Beirut

mese Mic dejun
ziua 6 Beirut - Jeitta - Harissa - Bkerke - Beirut

 

mese Mic dejun
ziua 7 Beirut - Byblos - Tripoli - Bsharri

Vei vizita orasul Byblos, cel mai vechi oras din lume locuit continuu, intrat in patrimoniul mondial UNESCO inca din 1984. Inainte Tyrului, Byblos a fost capitala Feniciei, in 1200 i.e.n. Byblos fiind si cel mai puternic centru fenician. Vei admira vechiul port, ruinele feniciene, romane dar si cele din perioada cruciadelor. Orasul este recunoscut si pentru viata sa de noapte, pentru restaurantele si cafenelele din portul turistic sau cel de iahturi, fiind frecventat in trecut de vedete precum Marlon Brando and Frank Sinatra.Vei face un tur in Tripoli, al doilea mare oras al tarii dupa capitala Beirut. Orasul este cunoscut pentru istoria sa legata in mare parte de cruciade (aici se gaseste si Citadela lui Raymond de Saint-Gilles) dar si de imperiul mameluc continand cele maI multe marturii ale acestui imperiu dupa capitala egipteana Cairo.Vei fi transferat catre statiunea Bsharri. Vei traversa zona padurilor de cedru, situata la 1600-2000 de metri si remarcabila prin peisajele pitoresti ale Vaii Qadisha si ale satelor Zghorta si Ehden.

 

INCLUS

 • Tur de oras Byblos
 • Tur de oras Tripoli
 • Transfer Tripoli - Bsharri

mese Mic dejun
ziua 8 Bsharri - Beirut

Astazi vei fi transferat catre Beirut. Pe traseu vei vizita Templul Baalbeck, oras fenician ce a cunoscut gloria in timpul Imperiului Roman atunci cand a purtat si denumirea de Heliopolis. Ruinele acestuia sunt inscrise in patrimoniul mondial UNESCO inca din 1984 iar printre constructiile pastrate si astazi se remarca Templul lui Jupiter cu coloanele sale inalte de peste 20 de metri si Templul lui Bachus, cu impresionantele sale decoratiuni. Vei vizita apoi orasul Anjar, infiintat de Califul Walid I la inceputul secolului 8. Ruinele dezvaluie un aspect foarte regulat, care aminteste de vechile orase-palate si reprezinta o marturie unica pentru planificarea urbana sub Califatul Omeiad.

 

INCLUS

 • Transfer Bsharri - Baalbeck - Anjar - Beirut

mese Mic dejun
ziua 9 Beirut - Sidon - Tyr - Beirut

Vei face un tur de oras in Sidon. Situat la aproximativ 50 de km de capitala Beirut, Sidon este al treilea mare oras al tarii iar printre cele mai importante atractii turistice se numara Castelul Sidon, fortareata a cruciatilor construita in secolul 13 in apropierea portului, Castelul St Louis, Templul Eshmun, templu fenician construit in secolul 7 i.e.n. Vei vizita legendarul oras antic Tyre, unde vei admira Necropola, arcul reconstruit si Hipodromul, considerat al doilea cel mai mare si mai bine conservat hipodrom din perioada romana (inscris in patrimoniul mondial UNESCO inca din 1979). Pe drumul de intoarcere catre Beirut vei vizita si Gradina Echmoun (Bustan El-Sheikh).

 

INCLUS

 • Tur de oras Sidon
 • Tur de oras Tyre

mese Mic dejun, Cina
ziua 10 Plecare Din Beirut

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Beirut.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Beirut
11 locatii vizitate


Jerash,
Madaba,
Petra,
Wadi Rum,
Beirut,
Amman,
Bsharri,
Tripoli,
Byblos,
Sidon,
Tyre

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 07.06.2019 ora 00:30; Sosire Amman 07.06.2019 ora 03:10; Tarom; durata 2:40 ✈ Plecare Amman 10.06.2019 ora 17:40; Sosire Beirut 10.06.2019 ora 19:35; Royal Jordanian; durata 1:55 ✈ Plecare Beirut 16.06.2019 ora 03:40; Sosire Bucuresti 16.06.2019 ora 06:05; Tarom; durata 2:25.

tariful include

i

Zbor de linie

Check-in online

Taxe de aeroport

i

Cazari selectionate

Mese conform optiunii de cazare

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader Daniela Mihai

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Iordania

Jordan tips

La ce sa te astepti in Iordania
 • Iordanienii sunt oameni calzi, prietenosi si ospitalieri, fiind inclinati sa ierte strainii care incalca regulile de eticheta, daca acestia depun eforturi pentru a le respecta obiceiurile locale. Respectati Islamul, religia dominanta a tarii precum si monarhia iordaniana. Monarhia are sustinere puternica din partea poporului si este pro-occidentala, deschisa la reforma, cum sunt de astfel si oamenii din Iordania.
  Retineti ca in perioada Ramadanului, multe restaurante, in special cele din afara capitalei, sunt inchise in timpul zilei. Nu este politicos fata de localnicii care tin post sa mancati ziua pe strada.
  Iordanienii intarzie in general, pana si o jumatate de ora, asadar fiti rabdatori si nu va pierdeti cumpatul, pentru ei este ceva normal. Aceste lucruri se pot intampla si din cauza transportului fara orar fix.
Viza
 • Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Iordania trebuie sa fie in posesia unei vize, iar valabilitatea pasaportului trebuie sa fie de cel putin 6 luni. Cetatenii romani care vor sa intre pe teritoriul Regatului Hasemit al Iordaniei pot obtine viza de intrare la reprezentantele diplomatice ale Iordaniei in strainatate, dar si la frontiera, inclusiv la Aeroportul International "Queen Alia" din Amman.
  Atentie! Cetatenii romani posesori de pasapoarte simple temporare nu pot obtine viza de intrare la frontiera, fiind necesar sa se adreseze in prealabil unei reprezentante diplomatice iordaniene.

Nume: Regatul Hasemit al Iordaniei

Capitala: Amman

Asezare: Stat in Orientul Mijlociu, la nord vest de Arabia Saudita, intre Israel si Iraq

Moneda: Dinarul iordanian - JOD

Fus orar: UTC +2

Sfaturi Liban

Lebanon tips

Viza
 • In cazul in care scopul deplasarii este turistic sau de vizita, iar sederea nu depaseste doua luni, viza de scurta sedere sau de tranzit aeroportuar este acordata in punctul de frontiera (Visa on Arrival) pentru o perioada de maximum 60 de zile, pe pasaportul romanesc (simplu/diplomatic/de serviciu/). Autoritatile libaneze nu recunosc pasapoartele temporare romanesti drept documente valabile de calatorie. Intrarea in Liban este permisa cu pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul statului.

Nume: Liban

Capitala: Beirut

Suprafata: 10.452 km²

Orase principale: Tripoli, Zahle, Sidon, Tyre, Baalbek, Jounieh, Aley

Populatie: 6.100.000 locuitori

Moneda: pound-ul libanez - LBP

Fus orar: UTC+2, vara: UTC+3

together for excellent journeys

Multumesc, Eturia! Doru Ciucescu

„Am prins ultimul avion de repatriere din Senegal! Scriu din aeroportul...

Multumesc, Eturia!
Tot ce e minunat in Iordania si Liban - iunie Dana M.

Este a doua oara cand vizitez Iordania. Petra, personal, mi-a taiat respiratia...

Tot ce e minunat in Iordania si Liban - iunie
Impresii Iordania & Israel - Noiembrie 2018 Vlad

Iordania trebuie luata ca atare, fara idei preconcepute. Din punctul meu de...

Impresii Iordania & Israel - Noiembrie 2018
Impresii Iordania - Septembrie 2018
Impresii Iordania - Septembrie 2018 Persida

O tara a contrastelor fascinanta si misterioasa. Bogata in obiective turistice...

Impresii Iordania - Iunie 2017
Impresii Iordania - Iunie 2017 Luminita&Ana

Va multumim frumos ....

Incredibila Iordania - mai
Incredibila Iordania - mai Raluca

Niciodata nu mi-am imaginat ca voi ajunge in Iordania....

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 21.937 clienti multumiti 99% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia