Vacante Bhutan

Te invitam intr-o calatorie magica, in care vei descoperi esenta spirituala a Indiei si vei trai experienta bogatelor valori religioase si a traditiilor pastrate de sute de ani in Bhutan. Vei explora cunoscutele orase ale Indiei: Mumbai si Calcutta, iar mai departe vei ajunge in Bhutan, un taram spectaculos prin maretia naturii ce se intinde la poalele Muntilor Himalaya. Aici vei vizita orase, manastiri, muzee si temple fascinate si vei simti atmosfera spirituala penetranta chiar si in centrele urbane, Bhutan fiind ultimul stat Buddhist Mahayana din zilele noastre.

Locuri disponibile la tarif promo: 6
dimensiune grup: min. 12 persoane
tip vacanta: Grupuri cu insotitor » Circuit de grup multi-tari
15 zile / 13 nopti
29 Mese incluse

12 Mic dejun, 4 Pranz, 13 Cina

2 tari

India, Bhutan

Mumbai, Gangtok, Darjeeling, Phuentsholing, Thimphu, Paro, Calcutta

2 atractii de top

Mumbai, Thimphu

Explore Eastern India & Bhutan, 15 zile - mai 2019

Itinerar

ziua 1 Plecare Din Bucuresti

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
ziua 2 Sosire In Mumbai

Dupa sosirea pe aeroportul din Mumbai vei fi transferat la hotel.
Vei face un tur de oras in Mumbai. Vei vizita mai intai Muzeul Printului de Wales (Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya). Mai apoi vei vizita Victoria Terminus, impunatoarea gara in stil victorian a carei constructie a fost incheiata in 1887.  Urmeaza o vizita inedita - la Saat Rasta, o locatie a unui Dhobi Ghat, o asa numita asociatie familiala de dhobi.Vei face o plimbare in Piata Crawford numita astfel dupa primul reprezentant municipal al Mumbai-ului - Arthur Crawford. Situata in partea de nord a vechii parti britanice a orasului aceasta piata eleganta este locul in care veti gasi numeroase produse artizanale.Vei vizita Mani Bhavan, casa in care a locuit Mahatma Ghandi si locul de unde si-a exercitat activitatea politica in Mumbai timp de 17 ani. Acum, casa gazduieste Muzeul Mahatma Ghandi, iar in camera locuita de Ghandi vom putea observa doua dintre razboaiele de tesut care i-au apartinut.
Vei fi transferat la debarcaderul de la Poarta Indiei, pentru a te imbarca pe una din barcile ce efectueaza transferuri catre Insula Elephanta, unde vei explora Pesterile Elephanta, aflate la o ora de mers cu barca de Mumbai. Aceste „pesteri” sunt de fapt o serie de temple sculptate in stancile linistitei Insule Elephanta.

 

INCLUS

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Mumbai, Calcutta - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Mumbai
 • Tur de oras Mumbai
 • Vizita Piata Crawford
 • Vizita Mani Bhavan
 • Tur Insula Elephanta

sosire in MUMBAI
sosire in MUMBAI

mese Cina
ziua 3 Mumbai - Bagdogra - Gangtok

Ti se va asigura transferul de la hotel la aeroportul din Mumbai.Zbor intern Mumbai - Bagdogra.La sosire vei fi intampinat de reprezentantul nostru local, dupa care vei fi transferat catre Gangtok, pe un traseu de 125 de km ce va dura aproximativ 5 ore.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Mumbai
 • Bilet de avion pentru zbor intern Mumbai - Bagdogra
 • Transfer aeroport Bagdogra - hotel Gangtok

mese Mic dejun, Cina
ziua 4 Gangtok

Vei explora orasul Gangtok, un sit budist foarte cunoscut pentru pelerinaje, frumusetea locurilor si atmosfera linistita oferita de lacuri, gradini si manastiri aflate la 1600 de m altitudine. Prima oprire va fi la Manastirea Rumtek sau Centrul de Chakra Dharma.
Vei vizita Stupa Do drul Chorten, construita de Trulshik Rinpoche, seful ordinului Nyingma al budismului tibetan in 1945, apoi Institutul de Tibetologie Namgyal, o Fabrica de obiecte artizanale , unde vei putea observa mesterii locali care se ocupa de tesut, sculptura in lemn si picturi iar turul se va incheia cu o vizita la Manastirea Enchey a fost construita pentru prima data in anii 1840, facand din Gangtok, pe atunci un mic sat, un loc de pelerinaj. Manastirea detine o colectie impresionanta de masti care sunt folosite pentru dansurile ritualuale anuale.

 

INCLUS

 • Tur de oras Gangtok

mese Mic dejun, Cina
ziua 5 Gangtok - Darjeeling

Vei fi transferat catre Darjeeling pe un traseu de 98 km.

Vei face o vizita la Institutul de Alpinism, unde vei afla detalii despre evolutia si istoria alpinismului. Vei avea ocazia sa admiri plantatiile de ceai si varfurile muntilor acoperite de zapada.
Urmeaza vizita la Gradina Zoologica Padmaja Naidu. Parcul Zoologic Himalaya este o gradina zoologică de 67,56 hectare in orasul Darjeeling. Zona a fost deschisa in 1958, la o altitudine medie de 2.134 m si este cea mai mare gradina zoologica din India. Este specializata in reproducerea animalelor adaptate la conditiile alpine si are programe de reproducere captive de succes pentru leopardul de zapada, lupul de Himalaya aflat pe cale de disparitie si panda rosu.

 

INCLUS

 • Transfer Gangtok - Darjeeling
 • Tur de oras Darjeeling

GANGTOK - DARJEELING
GANGTOK - DARJEELING

mese Mic dejun, Cina
ziua 6 Darjeeling

Dimineata devreme vei merge spre faimosul Tiger Hill (11 km) pentru a te bucura de un rasarit de soare spectaculos. Dupa privelistea incantatoare oferita de rasarit asupra muntilor, te vei intoarce in Darjeeling. Pe traseu vei face o oprire pentru a vizita Manastirea Ghoom, o manastire foarte veche cunoscuta pentru ambianta sa spirituala, pentru frumoasele thangkas (picturi pe bumbac si matase) si pentru imprejurimile spectaculoase.
Te vei bucura de o plimbare cu trenul Toy, inclus in patrimoniul Unesco, de la Darjeeling pana la Ghoom si inapoi. Vei vizita apoi Centrul Refugiatilor Tibetani, infiintat in 2 octombrie 1959, pentru cei care l-au urmat pe Dalai Lama si au scapat din Tibet. Centrul detine acum o cresa, o scoala de asistente si o gradinita.

 

INCLUS

 • Tur de oras Darjeeling 2

mese Mic dejun, Cina
ziua 7 Darjeeling, India - Phuentsholing, Bhutan

Vei fi transferat din Darjeeling, India, catre Phuentsholing, Bhutan, pe un traseu de apoximativ 197 km ce va fi parcurs in cca. 7 ore, in functie de conditiile de trafic.

 

INCLUS

 • Transfer Darjeeling - Phuentsholing

mese Mic dejun, Cina
ziua 8 Phuentsholing - Thimphu

Vei fi transferat catre Thimphu pe un traseu de aproximativ 8 ore. Drumul te va purta prin fermecatoare locuri pitoresti si vei avea ocazia sa vizitezi Kharbandi Gompa, o manastire aflata la 4 km inainte de Phuentsholing. Manastirea cuprinde picturi ce ilustreaza scene din viata lui Buddha si statui ale lui Zhabdrung Ngawang Namgyal si Guru Rimpoche. Din gradina manastirii exista o priveliste splendida asupra orasului Phuentsholing.

Vei vizita manastirea budista si fortareata Tashichho Dzong. Construita in anul 1216 a servit mult timp ca sediu al Casei Regale si al Guvernului.

 

INCLUS

 • Transfer Phuentsholing - Thimphu
 • Vizita Tashichho Dzong

PHUENTSHOLING - THIMPHU
PHUENTSHOLING - THIMPHU

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 9 Thimphu

Vei face un tur de oras in Thimpu. Mai intai vei vizita Institutul de Arta unde vei vedea studentii participand la diferite cursuri de pictura, sculptura sau mestesugarit. Mai apoi vei vizita Biblioteca Nationala unde vei afla detalii despre istoria statului Bhutan prin intermediul numeroaselor manuscrise si exponate de aici. Urmeaza vizita la Muzeul Buthanului. Acest muzeu este mai degraba un muzeu etnografic in care vei putea admira specificul local al arhitecturii caselor si vechiul stil de viata. Vei mai vizita si Taschichho Dzong, cladirea principala a secretariatului ce gazduieste camera tronului, resedinta de vara a monahilor, o scoala de pictura si o librarie unde se afla o larga colectie de vechi manuscrise buddhiste. La final vei admira gigantica statuie a lui Buddha, a carei constructie a fost incheiata la 25 septembrie 2015 in cinstea aniversarii a 60 de ani a regelui Jigme Singye Wangchuck. Aceasta gazduieste inauntrul sau peste o suta de mii de alte statui mici ale lui Buddha realizate din bronz si suflate cu aur.

 

INCLUS

 • Tur de oras Thimphu

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 10 Thimphu - Paro

Vei fi transferat sper Paro pe un traseu de aproximativ o ora.

Vei vizita Muzeul National Ta Dzong. In 1968, un vechi dzong (cetate) - din Paro, a fost renovat si amenajat ca muzeu national al istoriei si culturii Bhutanului la initiativa Majestatii Sale regele Jigme Dorji Wangchuck. In prezent Muzeul National al Bhutanului adaposteste peste 3.000 de lucrari de arta traditionala bhutaneza, reprezentand peste 1500 de ani din istoria Bhutanului. Pe langa obiectele din bronz si picturi sunt expuse piese si obiecte manufacturiere, textile, bijuterii.
Vei vizita fortareata Rinpung Dzong. Construita in 1646 de catre Shabdrung Ngawang Namgyal, primul domnitor spiritual al Bhutanului, Dzong gazduieste corpul monastic din districtul Paro, biroul lui Dzongda (seful administratiei) si Thrimpon (judecatorul).
Vei continua vizitele cu Kichu Lhakhang, unul dintre cele mai vechi temple din tara. Templul este unul dintre cele 108 temple construite în Himalaya de catre regele tibetan, Songtsen Gampo in secolul al VII-lea. Constructia acestui templu marcheaza introducerea budismului in Bhutan.

 

INCLUS

 • Transfer Thimphu - Paro
 • Tur de oras Paro

THIMPHU - PARO
THIMPHU - PARO

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 11 Paro

Vei vizita faimoasa manastire a Bhutanului Taktshang Lakhang (Tiger’s Nest), ce se gaseste cocotata pe o stanca deasupra Vaii Paro. Dupa incendiul din 1998, manastirea a fost complet restaurata.

 

INCLUS

 • Vizita Taktshang Lakhang

PARO
PARO

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 12 Paro - Calcutta

Vei fi transferat la aeroportul Paro.
Zbor international Paro - Calcutta.
La sosire pe aeroportul din Calcutta vei fi intampinat de reprezentantul local, urmand a fi transferat la hotel.
Vei face un tur de oras pentru a descoperi istoria si farmecul orasului Calcutta vizitand principalele atractii ale acestuia.
Vei incepe turul in Piata Dalhousie, denumita in memoria Lordului Dalhousie, care a fost guvernatorul General al Indiei. Piata este inconjurata de unele dintre cele mai rezistente monumente Rajera din Calcutta, cum ar fi Oficiul Postal, Raj Bhawan (Casa Guvernului), Biserica Sfantul Ioan, cladirea Primariei, Cladirea Scriitorilor si alte cladiri coloniale.
In continuare vei putea admira minunea ingineriei britanie, Podul Howrah, apoi Templul jainist (numit si Templul Parshwanath).
Vei vizita Cartierul Kumartuli, faimos pentru sculptura la cald, unde nu numai ca se produc idolii de lut pentru diferite festivaluri, ci se si exporta in mod regulat. Vei merge apoi la Memorialul Victoria este atat un simbol al orasului, cat si al intregului Imperiu Britanic (Bristish Raj), Catedrala Sfantul Paul, o catedrala anglicana a Bisericii din India de Nord, iar turul se va incheia la Casa Maicii Theresa Maica Tereza, canonizata de Biserica Catolica cu numele de Sfanta Tereza de Calcutta

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Paro
 • Bilet de avion pentru zbor international Paro - Calcutta
 • Transfer aeroport - hotel Calcutta
 • Tur de oras Calcutta

PARO - CALCUTTA

mese Mic dejun, Cina
ziua 13 Calcutta

Vei face o excursie pe Insula Ganga Sagar. Vei pleca dimineata devreme, imediat dupa micul dejun. Vei fi transferat pana la Kakdwip, aflat la aproximativ 3 ore de Calcutta, iar apoi vei calatori cu feribotul local care va traversa raul Kochuberia. Aceasta insula, cunoscuta si sub numele de Gangasagar sau Sagardwip, este un loc de pelerinaj hindus. In fiecare an, in ziua de Makar Sankranti (14 ianuarie), sute de mii de hinduai se aduna pentru a face o scufundare sfanta la confluenta raurilor Gange si Bengal, oferind rugaciuni (puja) in Templul Kapil Muni.

 

INCLUS

 • Tur Insula Sagar

mese Mic dejun, Cina
ziua 14 Plecare Din Calcutta

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Calcutta.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Calcutta

mese Mic dejun, Cina
ziua 15 Sosire In Bucuresti

 

7 locatii vizitate


Mumbai,
Gangtok,
Darjeeling,
Phuentsholing,
Thimphu,
Paro,
Calcutta

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 04.05.2019 ora 12:55; Sosire Doha 04.05.2019 ora 17:40; Qatar Airways; durata 4:45 ✈ Plecare Doha 04.05.2019 ora 20:30; Sosire Mumbai 05.05.2019 ora 02:40; Qatar Airways; durata 3:40 ✈ Plecare Mumbai 06.05.2019 ora 07:55; Sosire Bagdogra 06.05.2019 ora 13:25; Go Air; durata 5:30 ✈ Plecare Paro 15.05.2019 ora 07:30; Sosire Calcutta 15.05.2019 ora 08:20; Druk Air; durata 1:00 ✈ Plecare Calcutta 18.05.2019 ora 03:25; Sosire Doha 18.05.2019 ora 06:25; Qatar Airways; durata 5:30 ✈ Plecare Doha 18.05.2019 ora 15:30; Sosire Bucuresti 18.05.2019 ora 20:35; Qatar Airways; durata 5:05

tariful include

i

Zbor de linie

Zbor intern

Check-in online

Taxe de aeroport

i

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Bhutan

Bhutan tips

Viza
 • Cetatenii romani  care doresc sa calatoreasca in scop turistic in Bhutan au nevoie de viza.
  Vizele se acorda prin misiunea din Geneva (adresa: Misiunea Permanenta a Regatului Bhutan, 17-19 Chemin du Champ dAnier, 1209 Geneva, Elvetia; Tel: 41-22-79 90 890; Fax: 41-22-79 90 899).

Nume: Regatul Bhutan

Capitala: Thimphu

Asezare: Stat in sudul Asiei intre China si India

Moneda: Ngultrum - BTN

Fus orar: UTC +6

Sfaturi India

India tips

Circuit India - Hoteluri
La ce sa te astepti in India
 • India nu este o tara care isi ascunde problemele. Vizitatorii pot vedea si bogatia, si saracia ei dintr-o singura privire.
  Mancarea indiana nu inseamna doar mancare picanta sau mancare extrem de condimentata.
  Mancarea indiana poate fi simpla, usor condimentata, hot sau spicy. Aceste informatii sunt de obicei semnalate in meniu. E adevarat insa ca in bucataria indiana se folosesc cele mai multe condimente, ierburi si mirodenii din lume.
  Daca mergi pe plaja este mai bine sa fii imbracata. India nu permite oamenilor sa poarte costume de baie.
  Nu imbraca haine decoltate sau provocatoare. Cand esti in India ar fi mai bine sa te acoperi si sa nu atragi atentia.
Viza
 • Obtinerea vizei de intrare este obligatorie si se realizeaza la ambasadele si consulatele generale ale Indiei din strainatate. In Romania, vizele de intrare si informatii despre conditiile in care se acorda acestea se pot obtine de la Sectia Consulara a Ambasadei Indiei din Bucuresti.
  Nu se poate obtine viza de intrare la sosirea in India.

Nume: Republica India

Capitala: New Delhi

Asezare: Stat situat in sudul Asiei la Marea Arabiei si Golful Bengal, intre Myanmar si Pakistan

Moneda: Rupia - INR

Fus orar: UTC+5:30

together for excellent journeys

Impresii Nepal & Bhutan - Septembrie 2019 Luminita

Eturia si Valentina Pavel, ca blogger de turism si initiatorul acestei...

Impresii Nepal & Bhutan - Septembrie 2019
Draga India, ma bucur ca te-am cunoscut si ca te-am inteles - Decembrie-ianuarie Gabriela Oprea

India nu este o destinatie potrivita pentru orice turist, nici nu se afla in...

Draga India, ma bucur ca te-am cunoscut si ca te-am inteles - Decembrie-ianuarie
Impresii India - Septembrie 2018 Viorica & Aurel

Viorica si Aurel ne-au trimis cateva fotografii din vacanta in India....

Impresii India - Septembrie 2018
Impresii India - Septembrie 2018
Impresii India - Septembrie 2018 Emil

O experienta demna de tinut minte toata viata. Totul a fost exact cum trebuia sa...

India & China - Yin si Yang-ul asiatic - Septembrie
India & China - Yin si Yang-ul asiatic - Septembrie Gabriela Oprea

Doua tari atat de diferite dar care, vizitate intr-o singura excursie, au facut...

Impresii India - Aprilie 2018
Impresii India - Aprilie 2018 Carmen

India in perioada de Paste? Da, de ce nu!...

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 20.857 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia