Vacante Georgia

Eturia iti propune un circuit in Georgia si Armenia, care te va purta intr-o incursiune prin istoria si cultura celor doua tari. Vei incepe aceasta calatorie in Georgia, unde vei vizita Tbilisi, vei continua catre orasul Mtskheta, urmand sa ajungi in Kazbegi, unde vei admira Fortareata Ananuri si faimoasa biserica Sfanta Treime. Vei pasi apoi in Armenia, natiune care a adoptat crestinismul ca religie de stat si care impresioneaza prin manastirile si fortaretele sale, printre care Manastirea Noravank, Fortareata Amberd. Inainte de finalul calatoriei noastra te vei intoarce in Tbilisi, unde vei vizita o crama, avand oportunitatea de degusta vinuri din regiunea Kakheti, tinutul vinurlior georgiene.

Locuri disponibile la tarif promo: 6
dimensiune grup: min. 12 persoane
tip vacanta: Grupuri cu insotitor » Circuit de grup multi-tari
11 zile / 10 nopti
12 Mese incluse

10 Mic dejun, 1 Pranz, 1 Cina

2 tari

Armenia, Georgia

Tbilisi, Mtskheta, Sevan, Erevan, Dilijan

031.9998

Discover Georgia & Armenia 11 zile - septembrie 2019

Itinerar

ziua 1 Sosire In Tbilisi

La sosirea in Tbilisi, ti se va asigura transferul la hotel.

Vei face un tur de oras al capitalei Georgiei, tur in care vei vizita cele mai importante atractii turistice. Tbilisi are o istorie de 1500 de ani, iar infiintarea sa este legata de faimoasele bai din Tbilisi - izvoare naturale cu sulf. Zona bailor fiind astazi inima orasului vechi Tbilisi. Pe durata turului vei vizita aceaste faimoase bai, de asemenea, biserica XVII C. Metekhi situata pe platoul Metekhi. De pe acest platou poti vedea biserici georgiene, armeene si catolice, precum si Sinagoga Evreilor si Moscheea Musulmana, simbolul tolerantei georgiene.
Vei admira, de asemenea, cetatea Narikala, cea mai veche biserica din Tbilisi - Anchiskhati (VI-VII C). In vecitatea bisericii Anchiskhati se afla cea mai veche cafenea din Tbilisi - cafeneaua Gabriadze, denumita dupa faimosul regizor georgian Rezo Gabriadze. De asemenea, vei ajunge si pe bulevardul principal din Tbilisi - Rustaveli, impresionant prin cladirile sale ce ilustreaza aproape toate tipurile de arhitectura europeana din secolul al XIX-lea.

 

INCLUS

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Tbilisi - Bucuresti
 • Tur de oras Tbilisi

sosire in Tbilisi
sosire in Tbilisi

ziua 2 Tbilisi - Mtskheta - Tbilisi

Vei vizita orasul Mtskheta, centrul cultural si religios al Georgiei si unul dintre cele mai vechi orase ale tarii. Aici vei avea admira Biserica Jvari, o bijuterie arhitecturala din perioada medievala (secolele VI-VII) si Catedrala Svetitskhoveli, impresionantul lacas de cult ce gazduieste mantia cu care se presupune ca a fost imbracat Iisus in timpul crucificarii.

 

INCLUS

 • Tur de oras Mtskheta

mese Mic dejun
ziua 3 Tbilisi - Kazbegi - Tbilisi

Vei vizita Complexul Arhitectural Ananuri, resedinta nobililor din regiunea Argveti. Complexul este format din turnuri si biserici datand din secolele XVI-XVII si ofera o panorama superba asupra Lacului de acumulare Jinvali.Vei strabate o trecatoare aflata la 2.379 m unde vei opri la un izvor de apa minerala dupa care vei continua calatoria spre Kazbegi, un mic orasel ce ofera vederi spectaculoase ale Masivului Kazbek (5.033 m), al saptelea varf al Muntilor Caucaz. Vei urca apoi la bordul unor autovehicule 4x4 pana la Biserica Sfintei Treimi Gergeti, aflata la 2.170 m altitudine.

 

INCLUS

 • Vizita Ananuri
 • Vizita Kazbegi si Biserica Sfintei Treimi din Gergeti

mese Mic dejun
ziua 4 Tbilisi - Dilijan - Sevan, Armenia

Vei fi transferat catre orasul Dilijan, oras statiune numit “Mica Elvetie” a Armeniei, pentru peisajele sale asemanatoare.Pe traseu, vei vizita Manastirea Haghpat, cunoscuta si sub numele de Haghpatavank, este un complex manastiresc medieval. Locatia a fost aleasa astfel incat sa aiba vedere la raul Debed din regiunea Lori, nordul Armeniei. In jurul anului 1130, un cutremur a distrus parti ale manastirii si nu a fost restaurat decat cincizeci de ani mai târziu. De asemenea, a suferit numeroase atacuri ale fortelor armate in multe secole ale existentei sale si un cutremur major in 1988. Cu toate acestea, o mare parte a complexului este inca intacta.Vei face un tur panoramic al orasului Dilijan, una dintre cele mai importante statiuni din Armenia, situata in parcul national cu acelasi nume.Vei continua calatoria catre Lacul Sevan, al doilea cel mai mare lac de apa dulce din lume si cel mai mare din Caucaz. Lacul ocupa un vast teritoriu al Armeniei fiind situat la aproximativ 1900 de metri deasupra nivelului marii.

 

INCLUS

 • Transfer Tbilisi - Dilijan
 • Tur de oras Dilijan

TBILISI - DILIJAN - SEVAN, Armenia
TBILISI - DILIJAN - SEVAN, Armenia

mese Mic dejun
ziua 5 Sevan - Geghard - Garni - Erevan

Vei continua calatoria catre Erevan.Vei ajunge in satul Garni unde vei vizita Templul Garni, construit in primul secol, de catre regele armean Tiridates si dedicat unui zeu pagan, probabil lui Mithra, zeul soarelui al carui chip era in adancul sanctuarului. Templul lui Garni este singura cladire in stil colonial greco-roman si cea mai cunoscuta structura a Armeniei precrestine.La Nord-est de Garni vei vizita un alt exemplu magnific de arhitectura armeana medievala, Manastirea Geghard, inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO, monument incredibil sculptat partial in munte.

 

INCLUS

 • Vizita Satul Garni
 • Vizita Manastirea Geghard

SEVAN - GEGHARD - GARNI - EREVAN
SEVAN - GEGHARD - GARNI - EREVAN

mese Mic dejun
ziua 6 Erevan - Echmiadzin - Erevan

Vei face un tur de oras si vei incepe cu Muzeul Matenadaran - muzeu si un institut dedicat studierii vechilor manuscrise armene, grecesti, asiriene, ebraice, romane si persane, ce cuprinde peste 18.500 de astfel de exemplare. Vei vizita vizita Piata Republicii, proiectata de arhitectul Alexander Tamanyan la inceputul secolului XX, Monumentul “Cascada”, Bulevardul Nordului, Parcul Central, Piata Libertatii si cladirea Operei.Vei ajunge si in orasul Echmiadzin, centrul bisericii armeene si centrul spiritual al poporului armean. Aici se afla Catedrala Echmiadzin, cel mai vechi templu crestin din Armenia, construita in 301-303 de Grigor cel Iluminator, primul episcop al Armeniei.

 

INCLUS

 • Tur de oras Erevan

mese Mic dejun, Pranz
ziua 7 Erevan - Khor Virap - Noravank - Erevan

Astazi vei spre explorara sudul Armeniei, unde vei vizita Manastirea Khor-Virap (4-7 cc.) o manastire situata in Campia Ararat din Armenia, in apropierea granitei cu Turcia.Vei continua spre regiunea Vayots Dzor, centrul agricol al Armeniei. De-a lungul drumului vei vedea zeci de standuri cu fructe si legume proaspete. Vei vizita apoi Manastirea Noravank, amplasata intre stanci, in defileul Amaghu. Aceasta zona este recunoscuta pentru stancile inalte, abrupte, de culoare rosie.

 

INCLUS

 • Vizita Manastirea Khor-Virap
 • Vizita Manastirea Noravank

mese Mic dejun
ziua 8 Erevan - Amberd - Dilijan

Astazi turul te poarta catre provincia Aragatsotn unde vei vizita casa-muzeu a lui Perch Proshyan, un scriitor armean. Obiectele muzeului au fost obtinute in principal prin donarea lor de catre mostenitori lui Proshyan. In muzeu exista mai mult de 2000 de obiecte memoriale si subsidiare, iar prin aceste obiecte vizitatorii se familiarizeaza cu activitatea fertila literara, pedagogica si publica a marelui prozator.Vei vizita si Cetatea Amberd, o fortareata din secolul al 7-lea, situata la 2300 de metri deasupra nivelului marii, pe versanții muntelui Aragats la confluenta raurilor Arkashen si Amberd din provincia Aragatsotn, Armenia. Numele acesteia in limba armeana se traduce in "cetate in nori".Vei fi transferat catre Dilijan.

 

INCLUS

 • Vizita Muzeul Proshyan
 • Vizita Cetatea Amberd
 • Transfer Erevan - Dilijan

mese Mic dejun
ziua 9 Dilijan - Tbilisi, Georgia

Vei fi transferat la punctul de frontiera Sadakhlo. Dupa formalitatile de trecere a frontierei vei fi preluat de un alt ghid care te va conduce catre autocarul ce ne asteapta de partea cealalta a frontierei, in Georgia. Restul zilei va fi liber.

 

INCLUS

 • Transfer Dilijan - Tbilisi

mese Mic dejun
ziua 10 Tbilisi - Kakheti - Gremi - Tbilisi

Vei vizita Fortareata Gremi, un monument arhitectural din secolul al XVI-lea - citadela regala si Biserica Arhanghelilor. Complexul este ceea ce a ramas din orasul Gremi, infloritor candva, situat in sud-vestul comunei de astazi, in cartierul Kvareli, la 175 km est de Tbilisi. Gremi a fost capitala regatului Kakheti in secolele XVI - XVII si a functionat ca un oras comercial plin de viata aflat pe Drumul Matasii pana cand a fost distrus de catre armatele lui Shah Abbas I din Persia in 1615. Orasul nu si-a mai regasit prosperitatea trecuta si regii din Kakheti si-au transferat capitalul la Telavi la mijlocul secolului al XVII-lea. Complexul Bisericii este alcatuit din Biserica Arhanghelilor Mihail si Gabriel, un castel cu trei etaje, o clopotnita si o crama de vin (marani). Este inconjurat de un zid securizat de embrasuri, turnulete si turnuri. Vei vizita si crama Khareba, unde vei avea parte de o savuroasa degustare de vinuri. Sculptata in interiorul muntilor din Caucaz pivnita are o lungime de 7,7 kilometri. Cele mai bune vinuri din regiunea Kakheti au fost depozitate aici de zeci de ani. Tunelul pastreaza o temperatura naturala de 12-14° Celsius cu o rata de umiditate de 70%; conditiile ideale pentru conservarea vinului.

 

INCLUS

 • Vizita Fortareata Gremi

mese Mic dejun, Cina
ziua 11 Plecare Din Tbilisi

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Tbilisi.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Tbilisi

mese Mic dejun
5 locatii vizitate


Tbilisi,
Mtskheta,
Sevan,
Erevan,
Dilijan

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 01.09.2019 ora 00:30; Sosire Tbilisi 01.09.2019 ora 04:55; Tarom; durata 3h 25m ✈ Plecare Tbilisi 11.09.2019 ora 05:45; Sosire Bucuresti 11.09.2019 ora 06:30; Tarom; durata 1h 45m.

tariful include

i

Zbor de linie

Check-in online

Taxe de aeroport

i

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Armenia

Armenia tips

Viza
 • Cetatenii romani, titulari de pasapoarte simple, care doresc sa calatoreasca in Republica Armenia, nu au nevoie de viza de intrare pentru o perioada de maxim 180 de zile intr-un an.

Nume: Republica Armenia

Capitala: Erevan

Asezare: Stat in sudul Caucazului

Moneda: Dram - AMD

Fus orar: UTC +4

Sfaturi Georgia

Georgia tips

Viza
 • Incepand cu 1 septembrie 2014, cetatenii romani pot intra pe teritoriul Georgiei, fara viza, pentru o perioadă maxima de 90 de zile, in decurs de sase luni.

Nume: Republica Georgia

Capitala: Tbilisi

Asezare: Stat in regiunea Caucazului, situat intre Asia si Europa

Moneda: Lari - GEL

Fus orar: UTC +4

together for excellent journeys

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 20.857 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia