Europa

SOLD OUT - Circuit de grup - Discover Provence, 8 zile Grup cu insotitor Eturia

9 zile / 8 nopti
Vei vizita Avignon, Chateauneuf du Pape, Orange, Fontvieille, Les Baux de Provence, Saint Remy de Provence, Eygalieres, Les Alpilles, Isle sur la Sorgue, Aix-en-Provence, Nisa, Marsilia
SOLD OUT
9 zile

Durata vacanta

1 tari

Vizitate

12 locatii

Explorate

SOLD OUT
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare Collonade
Inclusa

Eturia te invita sa descoperi fermecatoarea Provence cu vestitele sale domenii viticole, plantatiile de lavanda si culturile de maslini. Vei vizita Marsilia, vestit oras-port la Marea Mediterana, Avignon, fermecatorul oras pe care nu te vei indura sa-l parasesti in care epoca medievala si cea renascentista se intalnesc, incantatorul Aix-en-Provence denumit si “orasul celor o mie de fantani” si, nu in ultimul rand, Nisa, capitala Coastei de Azur.

 • Cazare 8 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Circuit de grup - Discover Provence, 8 zile Itinerar

 • Zbor LUFTHANSA Bucuresti  -  Frankfurt

  Durata: 2

  Plecare Bucuresti - 20.08.2020 , ora 06:10 Sosire Frankfurt - 20.08.2020 , ora 07:40

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor LUFTHANSA Frankfurt  -  Marsilia

  Durata: 2:50

  Plecare Frankfurt - 20.08.2020 , ora 09:20 Sosire Marsilia - 20.08.2020 , ora 10:55

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Marsilia

  Durata: 1 h

  La sosirea pe aeroportul din Marsilia vei fi intampinat de ghidul locat si transferat catre hotel.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur privat de grup Marsilia

  Durata: 3 h

  Vei face un tur panoramic al Marsiliei si te vei opri la Bazilica Notre Dame de la Garde pentru fotografii. De pe dealul unde se afla aceasta bazilica te vei bucura de o panorama deosebita a insulei Frioul si a Castelului If. In continuare, vei merge pe bulevardul Corniche, simbol al burgheziei din secolul al XIX-lea, unde boierii acelor vremuri au construit case somptuoase cu insertii arhitecturale opulente. Vei ajunge la Abatia Saint-Victor (secolul al XI-lea) care marcheaza intrarea in Portul Vechi (Vieux Port). De aici vei lua o ambarcatiune pentru a ajunge pe insula If, unde vei avea timp liber la dispozitie pentru a explora insula si castelul If (Chateau d'If) faimoase datorita romanului lui Alexandre Dumas tatal, Contele de Monte Cristo. Actiunea romanului se petrece in aceasta inchisoare, de unde Contele de Monte Cristo evadeaza insa, in realitate niciun prizonier nu a reusit sa evadeze vreodata din Chateau d'If.

  Tip serviciu: PVT

 • Transfer privat de grup Marsilia - Avignon

  Durata: 2 h

  Vei fi transferat din Marsilia in Avignon.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Avignon

  Hotel Le Medieval, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Vizita si degustare de vin Chateauneuf du Pape

  Durata: 2 h

  Faima acestei podgorii datează din secolul al XVIII-lea, Papii contribuind la dezvoltarea acesteia. In Châteauneuf-du-Pape se cultiva treisprezece soiuri diferite de struguri în vin roșu, dar amestecul trebuie să fie preponderent grenache. Exista aproximativ 320 de producatori în municipiile Châteauneuf-du-Pape, Orange, Bédarrides, Sorgues și Courthézon.

 • Transfer privat de grup Chateauneuf du Pape - Orange

  Durata: 0.5 h

  Ti se va asigura transferul catre Orange.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Arcul de Triumf Orange

  Durata: 1 h

  Vei vizita Arcul de Triumf din Orange un monument ce dateaza de pe vremea Imperiului Roman.

 • Vizita Teatrul Roman Orange

  Durata: 1 h

  Teatru Roman are o capacitate de pana la 9000 de persoane. Este cel mai bine pastrat teatru din Europa si gazduiește festivalul de opera „Chorégies d’ Orange ”în fiecare iulie și august. Isi datoreaza faima, în special, datorita zidului sau scenic magnific, uimitor de bine conservat si unic in lumea occidentala.

 • Transfer privat de grup Orange - Avignon

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat catre Avignon.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Avignon

  Hotel Le Medieval, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Avignon - Les Alpilles

  Durata: 1 h

  Vei porni spre Les Alpilles (ceea ce înseamnă „micii Alpi”), lanț de muntos de altitudine joasa , cu natură sublima și salbatica. Alpilles este tara lui Daudet și Mistral, dar si a lui Van Gogh. Parfumurile de cimbru, rozmarin și lavanda te vor imbratisa, iar viile si livezile de maslini caracterizeaza peisajul. În Fontvieille te vei la Moulin St. Pierre, mai cunoscut sub numele de "Moara Alphonse Daudet". Construit în 1814, a fost activ timp de un secol și a incetat sa functioneze în 1915.

 • Vizita fabrica ulei de masline Fontvieille

  Durata: 1 h

  Vei vizita o fabrica de ulei de masile iar apoi vei fi invitat da o degustare.

 • Vizita Maussane les Alpille si Les Baux de Provence

  Durata: 2 h

  Vei porni in vizitarea celor doua sate pitoresti, Maussane les Alpilles si Les Baux de Provence. Ultimul sat, a fost fortificat din Alpile, vei observa ruina vechii Cetăți, distrusă în 1632 de Richelieu. Vei vizita Carrières de Lumieres, fosta carieră de piatră din Les-Baux-de-Provence si vei admira spectacolul audiovizual care va cufunda intr-un univers vizual și muzical - cu teme care se schimba regulat.

 • Vizita Saint Remy de Provence

  Durata: 1 h

  Saint Remy de Provence este locul unde multe personalitati si-au lasa amprenta. Aici s-a nascut Nostradamus, Van Goh a realizat mai mult de 150 de lucrari in aceasta zona, Mistral. In acest satt poti experimenta viata autentica din Provence. Faceti o plimbare intre case frumos restaurate, descoperiți fantanile vechi și micile piețe umbrite si aveti un Pastis pe terasele umbrite, sub arbori frumoși. Saint Remy este construit pe vestigiile Glanumului care dateaza din secolul al III-lea, unul dintre cele mai vechi situri arheologice din Europa.

 • Vizita Eygalieres

  Durata: 0.5 h

  Eygalieres este probabil cel mai frumos sat din Alpilles, situat pe marginea de nord a lantului montan, la doar 10 kilometri de Saint Remy de Provence.

 • Transfer privat de grup Les Alpilles - Avignon

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat spre Avignon.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Avignon

  Hotel Le Medieval, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Avignon - Isle sur la Sorgue (prin Cotes du Rhone)

  Durata: 3 h

  Veti parasi Avignon pentru a descoperi o parte a drumului vinului Côtes du Rhône. Situata in Vaucluse, între Avignon și Bollène, această „denumire” include cateva vinuri grozave de renume international: Châteauneuf du Pape, Gigondas și Vacqueyras. Veti merge spre nord, in directia Gigondas. Acest sat fermecator poate fi descoperit la poalele lanțului montan „Dentelles de Montmrail”. Gigondas este un „must” pentru iubitorii de vin. Parcurgeti strazile inguste, frumoase și aleile captusite cu case de piatra medievale. Veti in satul Beaumes de Venise, pentru a descoperi orașul vechi pitoresc, strazi cu flori si alee. Dupa un scurt drum în sus, puteți admira case vechi cu niște uși frumos restaurate. Veti admira Chapelle Notre Dame d'Aubune. Clopotnita este un exemplu uimitor de arta romanica din secolul al IX-lea. In sat, (bulevardul Raspail) cramele ofera degustare si vanzare a celebrului vin Beaumes de Venise Muscat.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Isle sur la Sorgue

  Domaine de la Petite Isle, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Isle sur la Sorgue - Aix-en-Provence

  Durata: 2.5 h

  Vei porni spre muntele Luberon cu rocile sale rosii si albe, campurile sale de lavanda si satele sale tipice provensale. La sfarșitul defileului verde adanc, la poalele unei stanci uriase sculptate de eroziune, izvoraste „Sorgue de Vaucluse”, cel mai frumos rau din regiune, la doar cateva sute de metri de pitorescul sat Fontaine de Vaucluse. Acest loc pitoresc este unul dintre cele mai vizitate situri naturale din Vaucluse. Plimbați-va în Roussillon, situat în cel mai mare depozit ocru din întreaga lume. Ocherul este un pigment natural în nisipul acestor stânci. Apoi veti ajunge în satul Gordes. Satul este construit pe o stanca, case de piatra inalte si mici alei, dominate de castelul renascentist si de biserica. Una dintre cele mai frumoase abatii cisterciene se ridica chiar langa Gordes: Abbazia Notre-Dame de Sénanque. Vizita abatiei, unde calugarii cistercieni inca isi traiesc viata foarte religioasa. Produc miere și cultiva levantica.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Aix-en-Provence

  Hotel BW Le Galice, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Vizita si degustare de vinuri satul Bandol, zona Var

  Durata: 4 h

  Astazi veti vizita podgoria Bandol, unde vita creste pe terase de peste 1600 de hectare într-un fel de „amfiteatru natural”. Podgoria Bandol se concentrează pe 8 orașe din departamentul Var: Bandol, Le Beausset, Le Castellet, La Cadière, Saint Cyr-sur-Mer, Sainte Anne Annevenos, Sanary-sur-Mer și Ollioules. Strugurii care se gasesc aici sunt: ​​Grenache, Clairette, Syrah, Le Mourvedre, Cinsault, Roll, Sauvignon, Carignan, Bourboulenc, Marsanne, Ugni Bland și Sémillion. Vizitati satul fermecator La Cadière, în continuare. Așezat la marginea unei stanci, pe dealul cu fata satului Le Castellet, acest mic sat medieval se bucura de o priveliste frumoasa și larga spre Mediterana. Inconjurat de păduri de pin, cu vedere la celebra podgorie Bandol. La Cadière are farmecul acestor sate provensale inca autentice, cu stradutele sale inflorite, pline de istorie. Apoi opreste-te in Le Castellet: Au fost realizate mai multe filme în acest fermecator sat de munte de langa Bandol. Aceasta fosta fortareata cu ziduri de oras bine conservate, o biserică din secolul al XII-lea. iar fermecatorul oras vechi va invita la plimbare. O vizionare frumoasa spre interiorul spre Ste-Baume completeaza vizita. Vei avea sansa de a gusta unul din cele mai faimoase vinuri din aceasta zona.

 • Transfer privat de grup Aix en Provence - Nisa

  Durata: 2 h

  Vei fi transferat spre Nisa.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Nisa

  Hotel 4*, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat de oras Nisa

  Durata: 3 h

  Vei merge in partea veche a orasului unde vei urca pe Colina Castelului sau Parcul Castelului (Parc du Chateau), cel mai inalt punct din Nisa (92 m). De aici te vei bucura de o panorama superba a golfului si a esplanadei. In continuare vei admira vechiul in Piata Garibaldi in contrast cu noul din Promenade des Arts (Muzeul de Arta Moderna, Libraria Sosno, Acropolis Center). Vei merge in cartierul Cimiez, unde vei vizita ruinele Cemenelum, capitala provinciei romane antice Alpes Maritimae. Cemenelum era un rival important al Nisei si a continuat sa existe ca oras de sine statator pana in perioada invaziei Lombarde. Te vei opri la arenele din Cemenelum si vei avea ocazia sa te plimbi printre maslini si sa vizitezi Manastirea Franciscana din secolul al XV-lea. Te vei intoarce pe Promenade des Anglais unde vei admira cladiri in stil belle epoque, iar turul se va termina cu o vizita la piata de flori din centrul vechi al Nisei.

  Tip serviciu: PVT

 • Degustare de vinuri Nisa

  Durata: 1 h

  Vei avea ocazia de a degusta cele mai rafinate vinuri in inima orasului Nisa.

 • Vizita Cofetaria Florian

  Durata: 1 h

  CofetariaFlorian isi deschide portile în 1974, dupa achizitionarea vechii fabrici de ciocolata „Florian” creata în secolul al XIX-lea - in care Henri Matisse era un client obisnuit. In acea perioada, navele din Africa au livrat fasole pretioase de cacao care au imbalsamat strazile vecine atunci cand au fost prajite. Renovata în 1994, este vitrina din oraș a companiei-mama din Pont-du-Loup. Acelasi spirit, aceleasi arome, aceleasi specialitati.

 • Cazare Nisa

  Hotel 4*, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zi libera Nisa

  Vei dispune asa cum doresti de timpul petrecut aici; te poti bucura de relaxare deplina pe frumoasele plaje ale Nisei. Eleganta si simplitatea contribuie la farmecul Nisei, alaturi de climatul bland si frumusetea locurilor. Cafenelele in aer liber sunt mereu gata sa-si primeasca oaspetii la o ceasca de cafea, pentru a admira faimoasa Promenade des Anglais, ce se intinde de-a lungul tarmului despartind plajele largi de hotelurile luxoase. Iti recomandam sa explorezi orasul incepand cu partea veche - Vieille Ville: intr-un cadru pitoresc, medieval, vei strabate un labirint de stradute pietruite, vile colorate in ocru, restaurante si magazine punctate de numeroase obiective si monumente istorice precum: Opera, Piata San Francois, Piata Garibaldi, Palatul de Justitie, vechea piata Saint-Dominique, Gradina Botanica, Catedrala Sainte-Reparate din piata Rossetti, Cours Saleya (Piata de flori). Nisa este un oras al artelor si a culturii avand, cu 19 muzee si galerii, cea mai mare concentrare de muzee dupa Paris.

 • Cazare Nisa

  Hotel 4*, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport Nisa

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat spre aeroport.

  Tip serviciu: PVT

 • Zbor LUFTHANSA Nisa  -  Frankfurt

  Durata: 2:50

  Plecare Nisa - 28.08.2020 , ora 18:05 Sosire Frankfurt - 28.08.2020 , ora 19:40

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor LUFTHANSA Frankfurt  -  Bucuresti

  Durata: 3

  Plecare Frankfurt - 28.08.2020 , ora 21:15 Sosire Bucuresti - 29.08.2020 , ora 00:35

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

Optiuni Cazare Hoteluri

Hotel Le Medieval 3*
Avignon

Hotel Le Medieval 3 *

Standard Room

Mic dejun

Hotelul Le Medival reprezinta imbinarea perfecta intre modern si frumusetea istorica. Terasa cu flori si fantana arteziana e o oaza ...

Domaine de la Petite Isle 4*
Isle sur la Sorgue

Domaine de la Petite Isle 4 *

Standard Room

Mic dejun

Locatia hotelului e chiar in inima zonei Provence, la intrare in satul Isle sur la Sorgue si la numai 30 ...

Hotel BW Le Galice 4*
Aix-en-Provence

Hotel BW Le Galice 4 *

Standard Room

Mic dejun

Situat la 10 minute de mers pe jos de renumitul Rotonde, in centrul orașului Aix-en-Provence. Hotelul se bucură de o ...

Nisa

Hotel 4* Nisa 4 *

Standard Room

Mic dejun

Franta Sfaturi

Nu incepeti o conversatie cu un francez in limba engleza, oricat de slaba ar fi franceza dumneavoastra. Francezii sunt foarte mandri de limba lor si privesc engleza ca pe un adevarat rival. Incercand sa pronuntati cateva cuvinte in franceza aratati respect pentru aceasta tara si francezul ar putea chiar sa va sara in ajutor si sa continue conversatia in engleza. Nu incercati sa impresionati francezii cu bogatia sau cu banii pe care ii detineti. Subiectele de discutie pot fi despre mancare, vacante, cultura, politica, familie, mici barfe de la locul de munca, insa niciodata despre bani. Nu oferiti garoafe rosii, deoarece sunt considerate aducatoare de ghinion. Nu va plangeti de cat dureaza comanda dvs. la o cafenea sau la o terasa, deoarece francezii de obicei nu sunt pe fuga si le place sa se bucure de cat mai mult timp la cafenea. Asadar, chelnerul va considera ca nu va grabiti si isi va acorda timp pana sa va serveasca. Daca doriti gheata in bauturi cereti, deoarece francezii nu pun gheata in nicio bautura. Acceptati ajutorul responsabilului de magazin sa va asiste in gasirea masurii potrivite la imbracaminte si nu rascoliti singuri prin teancurile de haine. Nu incepeti sa mancati pana cand gazda nu v-a urat “pofta buna” si incercati sa nu lasati mancare in farfurie. De asemenea, nu mancati cu mana. Nu stati cu coatele sau cu mainile pe masa, este considerat neigienic. Tineti-va mainile la vedere, nu in poala. Nu fotografiati lumea fara sa intrebati in prealabil. Folositi nume de familie si pronume de politete, numele mici sunt folosite intre prieteni apropiati si in familie. Scobitorile, pieptanul si foarfeca de unghii nu se folosesc niciodata in public. Nu stati cu mainile in buzunare. Nu cascati si nu va scarpinati in public. Stranutati sau suflati-va nasul foarte silentios sau parasiti incaperea, daca este posibil. Nu taiati painea cu cutitul, ci rupeti-o cu mana intotdeauna. Daca nu mai doriti vin, lasati paharul aproape plin. Odata gol, vi se va reumple de catre gazda fara a fi intrebat. Nu fumati intre felurile de mancare. Daca ce ati terminat de mancat, asezati cutitul si furculita paralel, in pozitia 5:25, pe farfurie. Daca mai doriti mancare, atunci asezati cutitul si furculita incrucisate. Francezii din la intimitatea lor, asadar nu puneti intrebari legate de ocupatie, salariu, varsta, familie, copii decat daca aveti o relatie apropiata. Complimentele sunt urmate mai degraba de o contestare a acestora decat de un “multumesc”. Nu mestecati guma in public. Francezilor nu le place sa auda sau sa spuna glume si bancuri, ci prefera sarcasmul inteligent si satira. Povestile haioase din viata reala sunt apreciate.

Franta
Franta
Franta
Franta

Informatii legate de viza turistica in Franta gasiti aici

Ghid de calatorie Franta

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Franta

Paris: Provocarea cea mai mare este reprezentata de parcarile din Paris, unde poti plati parcarea la automate doar pentru 2 ore, iar daca tii masina parcata pentru mai mult timp, trebuie sa revii la automat si sa platesti pentru inca 2 ore, altfel risti sa ti se ridice masina. Singura alternativa sunt parcarile subterane, al caror cost e de 30 euro/zi.

Disneyland: Programul parcurilor de distractii: 10:00 -19:00 (ora de inchidere difera in functie de sezon). Pentru cei cazati la hotelurile marca Disney, accesul se poate face incepand cu ora 8 a. m., prin programul Extra Magic Hours. Programul Disney Village: de la 10 dimineata pana seara tarziu; accesul este liber. Personajele Disney pot fi intalnite in diverse locatii din parcurile de distractii -informatii despre acestea se regasesc in brosurile aflate la intrarea in parcuri. Pentru bebelusi, in parcuri exista centre speciale de ingrijire a acestora (sunt punctate pe harti). Pentru parintii care doresc sa experimenteze atractii care nu sunt accesibile pentru copii, exista serviciul Baby Switch -angajatii Disney vor oferi detalii despre acest serviciu la fata locului. La unele atractii, din motive de siguranta, exista restrictii de inaltime.

Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!