Europa

SOLD OUT - Circuit de grup Explore Tarile Baltice, 10 zile Grup cu insotitor Eturia

10 zile / 9 nopti
Vei vizita Vilnius, Riga, Tallinn, Kaunas, Siauliai, Rundale, Turaida, Helsinki
SOLD OUT
10 zile

Durata vacanta

4 tari

Vizitate

8 locatii

Explorate

SOLD OUT
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse

Eturia iti propune un circuit de grup in Tarile Baltice - un amalgam de culturi si religii cu o istorie zbuciumata, Lituania, Letonia si Estonia uimesc prin contraste, dar si prin frumusetea oraselor si ospitalitatea locuitorilor. Vilnius, capitala Lituaniei, este un orasel fermecator prin comunitatea sa artistica excentrica, prin minunatul baroc al artelor si prin misterioasele curti interioare ce asteapta parca sa fie descoperite. Riga cucereste chiar si cei mai pretentiosi turisti prin atmosfera sa medievala si edificiile in stil baroc sau art nouveau, semanand izbitor de mult cu Praga, iar Tallinn ramane unul dintre cele mai bogate orase pe plan cultural european

 • Cazare 9 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Circuit de grup Explore Tarile Baltice, 10 zile Itinerar

 • Zbor LOT POLISH AIRLINES Bucuresti  -  Varsovia

  Durata: 1h 50m

  Plecare Bucuresti - 27.08.2020 , ora 05:35 Sosire Varsovia - 27.08.2020 , ora 06:25

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor LOT POLISH AIRLINES Varsovia  -  Vilnius

  Durata: 1h 5m

  Plecare Varsovia - 27.08.2020 , ora 07:15 Sosire Vilnius - 27.08.2020 , ora 09:20

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Vilnius

  Durata: 0.5 h

  Vei fi transferat de la aeroport la hotelul din Vilnius.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur privat de grup Vilnius

  Durata: 4 h

  Vei descoperi frumusetile capitalei lituaniene. Vei admira Catedrala, Palatul Prezidential, Primaria, Muzeul KGB, Biserica Sf. Ana si Bernadine, Galeriile de Chihlimbar, Biserica Ortodoxa Sfantul Duh si multe altele. Vilnius a fost fondat in 1323, cand Marele Duce Gediminas a construit aici un castel, al carui turn este astazi unul dintre simbolurile orasului. Centrul vechi din Vilnius este unul dintre cele mai vaste din Europa de Est, ocupand o suprafata de peste 360 de hectare. Atmosfera unica si magnifica armonie arhitecturala dintre gotic, renascentist, baroc si clasic dau farmecul acestui oras, inscris pe lista patimoniului UNESCO. Astazi, Vilnius este un oras in plina dezvoltare, un centru politic, economic si cultural important. Te vei plimba pe stradutele intortocheate ce pastreaza aerul medieval si patina timpului, vei explora magazine cochete ale unor artizani locali, si vei putea achizitiona obiecte si bijuterii deosebite din chihlimbar, pentru care orasul este deja celebru.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Vilnius

  Best Western Hotel Vilnius, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zi libera Vilnius

  Astazi vei avea intreaga zi la dispozitie pentru a admira frumusetile orasului si ale imprejurimilor acestuia pe cont propriu.

 • Cazare Vilnius

  Best Western Hotel Vilnius, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Vilnius - Riga

  Durata: 4 h

  Vei calatori catre Riga, caoitala Letoniei, cu cateva opriri pe traseu.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur privat de grup Kaunas

  Durata: 1 h

  Kaunas, fosta capitala lituaniana in perioada interbelica, este oras cu un incarcat trecut istoric. Vei admira Piata Guvernului si cateva dintre cele mai frumoase biserici - Biserica Neo Bizantina a Sfantului Arhanghel Mihail, Biserica Invierii si Catedrala din Kaunas, cea mai mare din Lituania

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Dealul Crucilor

  Durata: 1 h

  Dealul Crucilor din Siauliai este un important loc de pelerinaj pentru catolici si un obiectiv impresionant pentru trecatori - se gasesc aici peste 100000 de cruci de diferite dimensiuni, ridicate in cinstea eroilor martiri, care au luptat pentru independenta natiunii.

 • Vizita Palatul Rundale

  Durata: 2 h

  Inainte de a ajunge la Riga vei vizita Palatul Rundale, un complex impresionant, cu gradini intinse si camere amenajate in stil rococo. Printre cele mai spectaculoase sali se numara Salonul Auriu, Salonul Alb si Galeria Mare.

 • Cazare Riga

  Wellton Centrum Hotel and Spa, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat de grup Riga

  Durata: 3 h

  Riga a fost dintotdeauna un oras cu o atmosfera de mare metropola. Vibrant, modern, atragator, orasul impresioneaza prin stilul Art-Nouveau personal si cucereste prin centrul istoric si prin parcurile sale intinse, adevarate oaze de verdeata. Stradutele pietruite, restaurantele si cafenelele cochete, dar si viata de noapte alcatuiesc o oferta greu de refuzat. Acest Paris al Estului, acest oras de poveste se dezvolta cu o viteza ametitoare, intr-atat incat UNESCO a avertizat edilii ca avantul luat de oras in ceea ce priveste aparitia de noi cladiri cu un design modern ar putea afecta Centrul Vechi, inscris deja pe lista patrimoniului universal. Vei admira aici Castelul Riga, zidurile vechi ale orasului, Catedrala, Biserica Sfantul Petru, asa-numitii „trei frati” – cele trei cladiri medievale din piatra ce amintesc de Praga, Muzeul Ocupatiilor, Monumentul Independentei, Catedrala Nasterii lui Hristos si multe altele.

  Locatie plecare: Riga
  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Riga

  Wellton Centrum Hotel and Spa, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zi libera Riga

  Astazi ai o zi libera si iti recomandam sa faci un tur pietonal al capitalei letone.

 • Optional: Tur privat de grup Jurmala

  Durata: 2 h

  Vei face o incursiune la Jurmala, cea mai mare statiune de litoral din Tarile Baltice, un orasel intesat de nenumarate case din lemn, foste resedinte ale aristocratiei din Riga, astazi declarate monumente nationale.

  Tip serviciu: SIB

 • Cazare Riga

  Wellton Centrum Hotel and Spa, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Riga - Tallinn

  Durata: 4 h

  Vei parasi capitala letona si te vei indrepta spre capitala Estoniei, Tallinn. Pe drum vei vizita castelul Turaida.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Turaida

  Vei ajunge in Turaida, localitata situata in apropiere de Riga, unde poti vizita castelul cu acelasi nume. Construit in 1214 in stil gotic, la porunca lui Albert, episcopul Rigai, Castelul Turaida a fost distrus de mai multe ori de-a lungul timpului si apoi reconstruit, datorita importantei sale strategice. In 1776 a fost incendiat si restaurat abia in 1970, ca centru de rezistenta al Rezervatiei Muzeale de la Turaida, ce include de asemeni cea mai veche biserica din lemn din regiunea Vidzeme, cimitirul si un parc cu sculpturi populare, care celebreaza frumusetea folclorului leton.

 • Cazare Tallinn

  Park Inn by Radisson Central Tallinn, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat de grup Tallinn

  Durata: 3 h

  Istoria orasului Tallinn incepe in secolul XIII, cand cavalerii Ordinului Teuton au ridicat aici un impresionant castel. Unul dintre cele mai importante edificii este Primaria veche construita in stil gotic in anul 1248, singura de acest tip din partea de nord a continentului. Vei vedea si Castelul Toompea, ridicat pe locul unei fortarete din secolul IX, care gazduieste sediul Parlamentului Republicii Estonia. Pe teritoriul orasului s-a pastrat jumatate din vechiul sistem de fortificatii ce inconjurau asezarea in timpul epocii medievale. Cateva dintre turnurile de aparare servesc ca puncte de observatie pentru turistii dornici sa arunce o privire de la inaltime. Impunerea orasului Tallinn pe plan cultural s-a produs in anul 1997 odata cu includerea sa in patrimoniul UNESCO. In semn de respect pentru rolul jucat in promovarea valorilor trecutului, orasul Tallinn a purtat in anul 2011 titlul de Capitala Culturala Europeana. Vei explora cartierul Kadriorg, dominat de palatul omonim, datand din secolul 18, una dintre resedintele lui Petru cel Mare. Vei vizita apoi Catedrala Maicii Domnului, una dintre cele mai vechi cladiri din Tallinn, dar si cel mai impunator obiectiv ortodox din oras, Catedrala Alexander Nevsky.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Catedrala Alexander Nevsky

  Durata: 1 h

  Vei vizita cel mai impunator obiectiv ortodox din oras, Catedrala Alexander Nevsky.

 • Vizita Biserica Sf. Olaf

  Durata: 1 h

  Construita in secolul XII ca centru al comunitatii scandinave din Tallinn, Biserica Sf. Olaf a fost cea mai inalta cladire a lumii pana la ridicarea celebrului Turn Eiffel din Paris. Turnul bisericii masoara 124m si a fost utilizat pana in 1991 ca turn radio si punct de observatie.

 • Cazare Tallinn

  Park Inn by Radisson Central Tallinn, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zile libere Tallinn

  Vei avea la dispozitie aceste zile libere pentru a descoperi orasul Tallinn pe cont propriu.

 • Optional: Excursie la Helsinki

  Durata: 2 h

  Vei face o incursiune in capitala Finlandei, aflata la doar 2 ore distanta fata de Tallinn. Transferurile se efectueaza cu feribotul. Vei vizita centrul vechi al orasului si vei admira Catedrala Luterana, Piata si Palatul Senatului, Casa Sederholm, cea mai veche cladire din oras, dar si Catedrala Ortodoxa, cea mai mare din Europa de Vest. Vei ajunge apoi la impresionanta Biserica sapata in stanca si Monumentul Sibelius, dedicat compozitorului finlandez Jean Sibelius. La finalul turului vei putea vizita piata locala pentru delicatese si suveniruri locale.

  Tip serviciu: SIB

 • Cazare Tallinn

  Park Inn by Radisson Central Tallinn, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport Tallinn

  Vei fi transferat la aeroportul din Tallinn pentru zborul catre casa.

  Tip serviciu: PVT

 • Zbor LOT POLISH AIRLINES TLL Tallinn Airport  -  Varsovia

  Durata: 1h 40m

  Plecare TLL Tallinn Airport - 05.09.2020 , ora 08:55 Sosire Varsovia - 05.09.2020 , ora 09:35

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor LOT POLISH AIRLINES Varsovia  -  Bucuresti

  Durata: 1h 50m

  Plecare Varsovia - 05.09.2020 , ora 11:20 Sosire Bucuresti - 05.09.2020 , ora 14:10

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

Optiuni Cazare Hoteluri

Best Western Hotel Vilnius 4*
Vilnius

Best Western Hotel Vilnius 4 *

Standard Room

Mic dejun

Hotelul este situat in centrul Capitalei, langa raul Neris, in apropierea prinipalelor obiective tur...  [ Citeste tot ]

Wellton Centrum Hotel and Spa 4*
Riga

Wellton Centrum Hotel and Spa 4 *

Standard Room

Mic dejun

Hotelul este situat in centrul vechi al orasului, intr-o cladire moderna dar care a pastrat elemente...  [ Citeste tot ]

Park Inn by Radisson Central Tallinn 4*
Tallinn

Park Inn by Radisson Central Tallinn 4 *

Standard Room

Mic dejun

Hotelul este situat in centru vechi, in apropierea obiectivelor turistice importante. 

Finlanda Sfaturi

Obiceiurile si comportamentul in Finlanda sunt clar europene, cu mici diferente nationale, iar atitudinile sunt liberale. Exista putine sanse ca un vizitator sa comita gafe majore prin care sa deterioreze relatiile dintre el si localnici. Posibilele incalcari sunt tratate cu intelegere sau trecute cu vederea. Finlanda este o tara in care se acord o deosebita atentie cuvantului rostit: cuvintele sunt alese cu atentie pentru a folosi cat mai bine in transmiterea unui mesaj. Finlanda este o tara sigura pentru femeile ce calatoresc singure. Se recomanda totusi prudenta in a circula noaptea. In cluburile de noapte si baruri nu se recomanda ca o femeie sa fie neinsotita.

Finlanda
Finlanda
Finlanda

Informatii legate de viza turistica in Finlanda gasiti aici

Ghid de calatorie Finlanda

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Finlanda

Cu cat inaintezi spre nordul tarii cu atat temperaturile sunt mai scazute,
Vara soarele nu apune aproape niciodata, iar iarna abia daca se zareste.

Estonia Sfaturi

Estonia
Estonia
Estonia

Informatii legate de viza turistica in Estonia gasiti aici

Ghid de calatorie Estonia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Estonia

Letonia Sfaturi

Letonia este o societate bazata pe ierarhie. Respectul pentru varsta si/sau pozitie sociala este consacrat. Persoanele in varsta sunt considerate ca intelepte si li se arata respect. In grup letonienii asteapta ca persoana mai varsta sa ia deciziile importante. Familia se afla in centrul structurii sociale si este obisnuit ca familia sa ofere suport emotional si financiar membrilor sai. In raport cu strainii letonii sunt rezervati si se exteriorizeaza foarte rar cu toate acestea sunt politicosi si amabili. De regula salutul poate fi o doar scurta privire sau strangere de mana. Adresarea cu titulatura este considerata importanta si denota respect pentru interlocutor. Cand este prezentata o persoana modalitatea de adresare este cu nume si prenume precum si titlul onorific de "kungs" pentru barbati si "kundze" pentru femei. Daca esti invitat intr-o familie se recomanda sa duci drept cadou o cutie de ciocolata, o bautura de import, fructe sau flori pentru gazda. Florile trebuie sa fie in numar impar. Nu se recomanda trandafirii rosii, deoarece sunt folositi la inmormantari. Darurile sunt de obicei deschise cand sunt primite.

Letonia
Letonia
Letonia
Letonia

Informatii legate de viza turistica in Letonia gasiti aici

Ghid de calatorie Letonia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Letonia

Lituania Sfaturi

Biserica romano catolica are o mare influenta asupra vietii de zi cu zi. Influenta bisericii se manifesta si in cultivarea respectului in relatiile ierarhice. Familia este centrul structurii sociale, obligatiile fata de familie constituie prima prioritate a lituanienilor. Impreuna cu religia, familia formeaza baza in jurul careia graviteaza toate aspectele vietii sociale. In mod obisnuit salutul se rezuma la o strangere de mana. Practica modalitatii de adesare este folosirea numelui onorific si apoi a numelui de familie. Daca esti invitat intr-o familie se recomanda sa duci drept cadou dulciuri sau vin si flori. Florile trebuie sa fie in numar impar. Nu se recomanda crizanteme deoarece sunt folosite la inmormantari. Nu se dau flori albe, acestea sunt folosite la nunti. Darurile sunt in general deschise la primire.

Lituania
Lituania
Lituania
Lituania

Informatii legate de viza turistica in Lituania gasiti aici

Ghid de calatorie Lituania

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Lituania

Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!