Orientul Mijlociu

SOLD OUT - Circuit de grup - Experience Iordania, 13 zile Grup cu insotitor Eturia

13 zile / 11 nopti
Vei vizita Amman, Marea Moarta, Kerak, Shobak, Petra, Wadi Rum, Aqaba, Baptism Site, Madaba, Muntele Nebo
SOLD OUT
13 zile

Durata vacanta

1 tari

Vizitate

10 locatii

Explorate

SOLD OUT
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Asigurare
Asigurare medicala
Inclusa

Eturia iti propune o calatorie in Iordania, o destinatie turistica unica si surprinzatoare. Vei vizita capitala Amman, te vei relaxa pe malul Marii Moarte dar si al Marii Rosii, in statiunea Aqaba, vei face un jeep tour in desertul Wadi Rum si nu in ultimul rand vei vizita Petra, una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii, inscrisa in patrimoniul UNESCO.

 • Cazare 11 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat pentru tururile incluse
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Circuit de grup - Experience Iordania, 13 zile Itinerar

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Amman

  Durata: 1 h

  La sosire pe aeroportul din Amman vei fi intampinat de reprezentantul local urmand a fi transferat la hotel.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Tur privat de grup Amman

  Durata: 4 h

  Vei face un tur al orasului Amman. Construit pe sapte coline, Amman este un oras modern, iar centrul sau istoric este cartierul cel mai animat. In centrul comercial al orasului vei admira cladirile ultramoderne, restaurantele extravagante si galeriile de arta care stau alaturi de cafenelele traditionalele si de atelierele de artizanat. Vei explora Citadela Philadelphia ce domina centrul vechi al Ammanuluim, unde se afla Muzeul Arheologic National, Templul lui Hercule si Biserica Bizantina, vei vedea Amfiteatrul Roman. Turul nu poate fi complet fara o scurta plimbare prin bazarul oriental.

  Locatie plecare: Amman
  Tip serviciu: PVT (in regim privat)
  Locatie sosire: Amman

 • Cazare Amman

  Corp Amman Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat Castelele Umayyade

  Durata: 4 h

  Vei calatori spre est intr-o excursie pentru a descoperi castelele umayyade din desert ce stau marturie inceputului prosper al civilizatiei islamice. Aceste pavilioane aparent parasite erau folosite candva ca centre comerciale, pe vremea cand arabii musulmani au reusit sa transforme extremitatile desertului in asezari bine irigate. Monumente originale ale artei islamice timpurii, aceste complexe izolate si expresive va vor dezvalui o parte din istoria iordaniana; Azraq aminteste de revolta araba, castelul Kharaneh evoca lupta pe care au dus-o oamenii timpului cu lipsa apei iar picturile decorative ale patrimoniul UNESCO Quseir Amra acopera toata suprafata interioara a castelului (picturile inclus teme precum dansul, muzica, istoria si filosofia).

 • Cazare Amman

  Corp Amman Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat Amman - Ma'In - Kerak - Shubak - Petra

  Durata: 5 h

  Astazi vei fi transferat catre Petra, unde te vei caza la hotelul ales. Pe traseu vei face o oprire la izvoarele termale Ma`in dar si la castelele Kerak si Shoubak.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Tur privat Izvoarele Termale Ma'in

  Durata: 4 h

  Vei vizita sistemul de 63 de izvoare termale mineralizate si de casacade situat intre Madaba si Marea Moarta. Beneficiile lor asupra sanatatii au fost recunoscute inca din antichitate.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Vizita la Castelul Kerak

  Durata: 1 h

  Renumit prin denumirea de Castelul cruciat, Kerak se aflat la circa 140 km sud - vest de Amman si este locul de nastere al matematicianului Ibn Al-Quff. In 1126 Payen le Bouteiller primeste Kerak-ul de la Regele Ierusalim-ului; in 1142 acesta ridica un castel folosindu-se de fundatiile existente ale unei fortificatii. Castelul a fost construit cu scopul de a fi folosit ca baza si sistem de aparare pentru cruciati care l-au stapanit peste 40 de ani. Castelul rezista atacurilor saladine din 1183 pana in 1184 cand este cucerit de Saladin Al-Adil; Saladin Al-Adil a fost guvernator al tinutului pana in 1199. Castelul a fost intarit cu noi fortificatii si un turn in 1263, iar in 1840 este cucerit de Ibrahim Pasa al Egiptului.

 • Vizita Castelul Shoubak

  Durata: 1 h

  Dupa-amiaza vei calatori spre Shobak pentru a vizita una dintre cele mai importante si strategice fortificatii ale templierilor. Castelul Shoubak, sau Mont Real Castle a fost ridicat la ordinul lui Baldwin I, in anul 1115 pentru a servi drept punct de control pentru pelerini si comercianti.

 • Cazare Petra

  Petra Moon, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat de grup Petra

  Durata: 8 h

  Vei incepe explorarea Petrei, Orasul Rosu. O minune a lumii, Petra este, fara indoiala, cea mai valoroasa comoara a Iordaniei si cea mai importanta atractie turistica: un oras vast si unic ce a fost sculptat in piatra de catre nabateeni acum peste doua mii de ani si uitat pana la redescoperirea sa de catre elvetianul Juhann Ludwig Burkhardt, in anul 1812. Inscrisa in Patrimoniul Monidal UNESCO, Petra este pe jumatate construita si pe jumatate gravata, iar aici vei admira un sit arheologic unde traditiile orientale se imbina cu arhitectura elena. Principala intrare se face printr-un culoar ingust, lung de un kilometru (Siq) si flancat pe ambele parti de stanci inalte de 80 de metri, iar culorile formatiunilor de piatra sunt absolut uimitoare. Ajuns la capatul aleii, vei vedea comoara Al-Khazneh: o fatada masiva sculptata din piatra roz pura ce eclipseaza orice alta atractie in jurul sau. Totodata, aici vei descoperi Teatrul Roman (cu o capacitate de trei mii de locuri), Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun, iar daca doresti, poti face o plimbare pana la Manastire.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Cazare Petra

  Petra Moon, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Petra - Wadi Rum

  Durata: 2 h

  Te vei indrepta spre desertul Wadi Rum.

  Locatie sosire: Wadi Rum
  Locatie plecare: Petra
  Tip serviciu: SIB (in regim sharing, impreuna cu alti turisti)

 • Tur privat de grup Wadi Rum

  Durata: 2 h

  Vei face un tur de aproximativ doua ore cu jeep-ul, prilej cu care vei admira privelistea uimitoare a desertului. Acest peisaj splendid este nu doar o atractie obligatorie pentru orice vizitator al Iordaniei, dar este si locatia unde s-a pus in scena filmul Lawrence of Arabia.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Cazare Wadi Rum

  Mazayen Rum Camp, Deluxe Tent, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat de grup Wadi Rum - Aqaba

  Durata: 1 h

  Vei calatori catre Aqaba, numit in antichitate Ayla, singurul port al Iordaniei la Marea Rosie.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)
  Locatie sosire: Aqaba

 • Cazare Aqaba

  Marina Plaza Resort, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zi libera Aqaba

  In sejurul in Aqaba te poti bucura de soare, plaja si de apele limpezi ale Marii Rosii. Soarele imbietor si nisipul fin al plajei, umbra palmierilor sau plimbarea pe plaja vor oferi ocazia relaxarii totale in acest loc paradisiac. Poti opta pentru diverse activitati sportive si recreative printre care snorkeling sau scuba diving. Optional poti face o plimbare cu un vas cu podeaua de sticla pentru a putea observa colorata flora si fauna marina.

 • Cazare Aqaba

  Marina Plaza Resort, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat de grup Aqaba

  Vei face un tur al orasului Aqaba, cu vizite la Muzeul Sherif Hussein si Aquarium

  Tip serviciu: SIB (in regim sharing, impreuna cu alti turisti)

 • Cazare Aqaba

  Marina Plaza Resort, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Aqaba - Marea Moarta

  Vei calatori de la Aqaba catre Marea Moarta, in punctul cu cea mai joasa altitudine de pe glob.

  Tip serviciu: SIB (in regim sharing, impreuna cu alti turisti)

 • Cazare Marea Moarta

  Holiday Inn Resort Dead Sea, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zi libera Marea Moarta

  Vei avea la dispozitie o zi de relaxare la Marea Moarta. Situata la peste 430 metri sub nivelul marii, cea mai scazuta elevatie de pe glob, Marea Moarta este de fapt un lac cu o salinitate foarte ridicata, de 342 g/kg, care te ajuta sa plutesti la suprafata apei, fara cel mai mic efort de a inota. Salinitatea este si factorul determinant al peisajului unic din jur, pe tarm formandu-se cristale de sare, ce stralucesc in bataia soarelui. Marea Moarta ofera nenumarate beneficii prin mineralele pe care le contine, fiind locul potrivit pentru un scurt sejur de rasfat al trupului si al spiritului deopotriva.

 • Cazare Marea Moarta

  Holiday Inn Resort Dead Sea, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat Marea Moarta - Madaba - Nebo - Amman

  Astazi vei fi transferati catre Amman iar pe traseu vei face o oprire in Madaba si la Baptism Site.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Vizita Baptism Site

  Vei vizita Baptism Site, locul de o sacralitate covarsitoare a crestinatatii. In anii ´90, arheologii iordanieni au descoperit dovezi care atesta faptul ca aici a fost botezat Iisus Hristos. Ele confirma informatiile textelor biblice, povestile pelerinilor si ale istoricilor.

 • Vizita Madaba

  Durata: 2 h

  Vei vizita “Orasul Mozaicului” - Madaba, unde principala atractie este o harta din mozaic a Ierusalimului si a Pamantului Fagaduintei: reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului. Aici vei vizita Biserica Sfantului Gheorghe.

 • Vizita Muntele Nebo

  Durata: 1 h

  Vei continua turul spre Muntele Nebo, unul dintre cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, locul unde se afla mormantul lui Moise. Aici te vei bucura de o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului si a Marii Moarte.

 • Cazare Amman

  Corp Amman Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zi libera Amman

  Astazi vei avea intreaga zi la dispozitie pentru a explora pe cont propriu orasul Amman.

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport Amman

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Amman.

  Locatie sosire: Amman
  Locatie plecare: Amman
  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Cazare Amman

  Corp Amman Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

Optiuni Cazare Hoteluri

Corp Amman Hotel 4*
Amman

Corp Amman Hotel 4 *

Standard Room

Mic dejun

Excelent localizat ultracentral in Amman, Corp Amman Hotel este o alegere potrivita atat pentru cala...  [ Citeste tot ]

Petra Moon 4*
Petra

Petra Moon 4 *

Standard Room

Mic dejun

 

Mazayen Rum Camp 2*
Wadi Rum

Mazayen Rum Camp 2 *

Deluxe Tent

Demipensiune

Mazayen Rum Camp este o tabara fixa cu servicii excelente, unde oaspetii se pot bucura de frumusetea...  [ Citeste tot ]

Marina Plaza Resort 4*
Aqaba

Marina Plaza Resort 4 *

Standard Room

Mic dejun

 

Holiday Inn Resort Dead Sea 4*
Marea Moarta

Holiday Inn Resort Dead Sea 4 *

Standard Room

Mic dejun

 

Click pentru a vedea harta

Iordania Sfaturi

Evita sa faci orice fel de remarci privitoare la Islam. Incearca sa nu canti sau sa vorbesti tare in momentele rugaciunii din zi sau noapte. Nu intrerupe sau atrage atentia unui iordanian in momentul rugaciunii si ofera-i spatiul necesar pentru a-si desfasura ritualul. Intotdeauna, inainte de a intra intr-o moschee, trebuie sa te descalti; este privit ca o ofensa grava daca vei intra incaltat. In Iordania, formulele de intalnire si salut sunt importante iar uneori nerespectarea lor poate deranja. Cu toate acestea, nu se folosesc apelative ca Domn/Doamna decat la intalniri oficiale sau redactari de documente. Salutul este “Salaamu Aleikum” -Pacea fie cu tine!. Se raspunde cu “Wa’aleikum as-salamma” - Pacea fie si cu tine! Respectul aratat fata de persoanele mai in varsta cat si amabilitatea fata de prieteni poate fi observata adesea si pe strada cand poate fi auzita frecvent urarea "Ahlan wa sahlan" - Iti urez bun venit! Cand se intalnesc doi barbati, acestia isi strang mana dreapta cu caldura. De obicei aceasta strangere se prelungeste. Daca cei doi barbati sunt inruditi sau apropiati, aceasta strangere de mana este insotita de trei pana la cinci saruturi pe obraz. Primul sarut incepe pe obrazul stang, urmate de unul sau mai multe pe cel drept. Cand se intalnesc doua femei, acestea se saluta in acelasi fel ca barbatii cu o strangere de mana. Cand un barbat intalneste o femeie, de obicei acestia nu isi strang mainile. Femeia arata acest refuz prin incrucisarea bratelor la nivelul pieptului. Intotdeauna, barbatul trebuie sa astepte ca femeia sa intinda prima mana pentru salut. In camerele de oaspeti exista de obicei cotiere sau “farsha” care delimiteaza spatiul personal. In cazul plimbarilor, persoanele dintr-un grup stau apropiate si se ating sau se tin de brat cand sunt intr-o discutie. Musulmanii sunt directi cu turistii si pun intrebari despre tara din care provin, care este situatia politica, salariul sau nivelul de trai. Complimentele sunt binevenite, intaresc relatii sau formeaza prietenii. Barbatii ar trebui sa evite apropierea exagerata fata de o femeie. Nu este recomandat ca un barbat sa adreseze complimente directe femeilor musulmane si in plus, trebuie sa evite pe cat posibil contactul vizual cu acestea. Nu este acceptat ca o femeie si un barbat care nu se cunosc sa stea in aceeasi incinta. Din acest motiv turistelor li se recomanda sa evite sa calatoreasca singure cu taxiul (pot fi refuzate, sau chiar agresate verbal). In mijloacele de transport public, nu te aseza langa o persoana de sex opus daca nu exista grad de rudenie cu aceasta. Imbratisarile, sarutul in public sau alte dovezi de afectiune sunt considerate a fi comportament indecent. Nu uita ca foarte multi arabi NU consuma alcool. Nu oferi bauturi alcoolice musulmanilor. Nu fuma in public. Cere intotdeauna permisiunea inainte de a fotografia un localnic, deoarece in anumite zone fotografirea este interzisa. Abundenta bucatelor servite la masa tine de ospitalitatea iordanienilor fiind considerata de acestia drept "karam", adica generozitate/ospitalitate. Nu face complimente asupra vreunui lucru din locuinta pe care o vizitezi deoarece gazda va crede ca il doresti drept cadou si va insista sa il iei la plecare. In marea majoritate a tarilor arabe gazda ofera vizitatorilor ceai sau cafea. Este politicos sa nu refuzi.

Iordania
Iordania
Iordania
Iordania

Informatii legate de viza turistica in Iordania gasiti aici

Ghid de calatorie Iordania

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Iordania

Iordanienii sunt oameni calzi, prietenosi si ospitalieri, fiind inclinati sa ierte strainii care incalca regulile de eticheta, daca acestia depun eforturi pentru a le respecta obiceiurile locale.

Respectati Islamul, religia dominanta a tarii precum si monarhia iordaniana. Monarhia are sustinere puternica din partea poporului si este pro-occidentala, deschisa la reforma, cum sunt de astfel si oamenii din Iordania.

Retineti ca in perioada Ramadanului, multe restaurante, in special cele din afara capitalei, sunt inchise in timpul zilei. Nu este politicos fata de localnicii care tin post sa mancati ziua pe strada.

Iordanienii intarzie in general, pana si o jumatate de ora, asadar fiti rabdatori si nu va pierdeti cumpatul, pentru ei este ceva normal. Aceste lucruri se pot intampla si din cauza transportului fara orar fix.

Cand sa vizitezi Iordania Vremea

In turism exista trei sezoane principale: Sezon de Varf (High Season), Extrasezon (Low Season) si Sezon intermediar (Shoulder Season), fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Iordania
Intermediar (Shoulder)
De Varf (High)
Extrasezon (Low)
Sarbatori (Celebration)

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!