Iti propunem o incursiune in Etiopia, o tara fascinanta cu o mostenire istorica si culturala de exceptie. Vei vizita orasele Addis Ababa si Gondar, vei descoperi uimitoarele biserici ortodoxe sapate in stanca de la Lalibela si vei admira spectaculoasele peisaje ale Muntilor Simien si ale Nilului Albastru.

tip vacanta Grupuri cu insotitor » Classic Tour Group
Date plecare:
08 Sep 2018,

031.9998

Discover Etiopia, 10 zile - septembrie 2018

Itinerar

ziua 1 Plecare Din Bucuresti

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
ziua 2 Sosire In Addis Abeba

Addis Abeba

Dupa sosirea pe aeroportul international din Addis Abeba vei fi transferat la hotel.
In capitala etiopiana vei face un tur de oras in care vei vedea Catedrala Sfantei Treimi, una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din tara, edificiu ce adaposteste mormantul cunoscutului Imparat al Etiopiei, Haile Selassie, supranumit Regele Regilor. Turul orasului continua cu vizita la Muzeul National, celebru pentru exponatul numit Lucy, o serie de cateva sute de fragmente de os reprezentand aproximativ 40 % din scheletul unei femele hominid Australopithecus Afarensis estimata ca a trait acum 3,2 milioane de ani. Vei mai vizita Muzeul de Etnografie iar la final vei face o incursiune pe Muntele Entoto (3200m), de unde vei admira panorama orasului.

 

INCLUS

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Addis Abeba - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Addis Abeba
 • Tur de oras Addis Abeba

Addis Abeba

sosire in Addis Abeba
sosire in Addis Abeba
sosire in Addis Abeba

 

cazare
 • NEXUS 4*
mese Dinner, Lunch
ziua 3 Addis Ababa - Bahir Dar

Ti se va asigura transferul la aeroportul din Addis Abeba.
Zbor intern Addis Abeba - Bahir Dar.
Transfer de la aeroport la hotel in Bahir Dar.
Vei face o plimbare pe Lacul Tana, considerat sacru de catre localnici. Lacul Tana este cel mai mare lac al Etiopiei, 70% din fauna piscicola find endemica. Vei vizita apoi o manastire ortodoxa etiopiana, Azuwa Maryam, ce impresioneaza prin frescele viu colorate si prin pozitionarea sa, oferind privelisti spectaculoase ale zonei inconjuratoare. Limba oficiala a bisericii este Geez, limba vorbita de Regina din Saba. Vei vizita si Manastirea Ura Kidane Mehret din Peninsula Zeghe. Una dintre cele mai frumos decorate manastiri din zona Lacului Tana, aceasta biserica ortodoxa a fost fondata in secolul al XIV-lea si este decorata cu picturi remarcabile, vechi de peste 200 de ani.
Dupa pranz vei vizita Cascada Nilului Albastru . Situata la 30 km de Lacul Tana, cascada reprezinta una dintre cele mai importante atractii turistice ale Etiopiei. Spectaculoasele caderi de apa au inaltimi cuprinse intre 37 si 45 m, iar ecosistemul acestora separa cele doua entitati biogeografice ale Lacului Tana si Fluviului Nil.
La finalul turului vei face o incursiune pe Dealul Bezawit, unde se afla si fostul Palat al Imparatului Haile Selassie si de unde vei putea admira panorama scaldata in lumina difuza a apusului.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Addis Abeba
 • Bilet de avion pentru zbor intern Addis Abeba - Bahir Dar
 • Transfer aeroport - hotel Bahir Dar
 • Tur Bahir Dar

Bahir Dar

 

cazare
 • ABAY MINCH LODGE 4*
mese Dinner, Breakfast, Lunch
ziua 4 Bahir Dar - Gondar

Gondar

Vei fi transferat din Bahir Dar catre catre Gondar, oras inscris pe lista patrimoniului universal UNESCO (durata circa 3h).
Vei face un tur de oras in Gondar. Orasul dateaza din  secolul al XVII-lea si este cunoscut ca centru al ortodoxiei etiopiene sau Camelot-ul Africii. Vei admira  cel mai vechi si cel mai impresionant palat din oras, cel construit de Imparatul Fasilidas, Cartierul Imperial si castelul Imparatului Iyasu I, exceptionalele picturi murale ale Bisericii Debre Berhan Selassie si piscina Fasilidas, in care pelerinii inca se scalda in timpul sarbatorii Timket.

 

INCLUS

 • Transfer Bahir Dar - Gondar
 • Tur de oras Gondar

Gondar

BAHIR DAR - GONDAR
BAHIR DAR - GONDAR
BAHIR DAR - GONDAR

 

cazare
 • TAYE BELAY 4*
mese Dinner, Breakfast, Lunch
ziua 5 Gondar - Parcul National Simien - Gondar

Parcul National Muntii Semien

Vei calatori spre localitatea Kossoye, de unde vei avea parte de o priveliste superba asupra Muntilor Simien, apartinand parcului national cu acelasi nume, inclus in patrimoniul UNESCO inca din 1978. Peisajele spectaculoase oferite de lantul muntos, care ajunge pana la 4500 m altitudine, au fost adesea comparate cu cele ale Marelui Canion din SUA. Vei face o plimbare in natura plecand de la Sankaber (3250 m) si ajungand in vecinatatea impresionantei cascade Jinbar. Pe drum vei putea observa colonii de babuini gelada, specie endemica pe platourile inalte ale Etiopiei.

 

INCLUS

 • Tur Parcul National Muntii Simien

GONDAR - PARCUL NATIONAL SIMIEN - GONDAR
GONDAR - PARCUL NATIONAL SIMIEN - GONDAR
GONDAR - PARCUL NATIONAL SIMIEN - GONDAR

mese Dinner, Breakfast, Lunch
ziua 6 Gondar - Axum

Axum

Transfer de la hotel la aeroportul din Gondar.
Zbor intern Gondar - Axum.
Dupa sosirea pe aeroportul Axum vei fi transferat la hotel.
Vei face un tur de oras in Axum si vei admira celebrele obeliscuri din oras, ultimul fiind ridicat recent dupa ce a fost readus in Etiopia din Italia, Muzeul de Arheologie, Baia Reginei din Saba, Inscriptia lui Ezana, mormantul Regelui Kaleb si cel al Regelui Bazen.
Vei vizita Palatul legendarei Regine din Saba, descoperit in 2008 de catre un grup de arheologi germani. Palatul reginei, dateaza din secolul X i.e.n. si ar fi fost distrus de regele Menelek, fiul pe care regina l-a avut cu regele Solomon al Israelului, si reconstruit pentru a fi orientat spre steaua lui Sirius, pe care acesta o idolatriza.
Vei vizita apoi Biserica Sfanta Maria din Sion, ce a fost construita in secolul al IV-lea de catre regele Ezana (320-360), primul conducator creștin al Etiopiei. Locasul a devenit catedrala orasului si cea mai importanta biserica din regat. De-a lungul timpului edificiul a servit drept loc de incoronare al monarhilor etiopieni. Conform traditiei etiopiene, intr-o capela din curtea vechii biserici se afla Chivotul Legamantului, ce contine Tablele Legii incredintate de Dumnezeu lui Moise pe Muntele Sinai.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Gondar
 • Bilet de avion pentru zbor intern Gondar - Axum
 • Transfer aeroport - hotel Axum
 • Tur de oras Axum

Axum

GONDAR - AXUM
GONDAR - AXUM

 

cazare
 • YARED ZEMA 3*
mese Dinner, Breakfast, Lunch
ziua 7 Axum - Lalibela

Lalibela

Transfer de la hotel la aeroportul din Axum.
Zbor intern Axum - Lalibela.
Dupa sosirea pe aeroportul Lalibela vei fi transferat la hotel.
Astazi vei vizita unul dintre cele mai importante situri religioase din lume, bisericile sapate in blocuri de granit de la Lalibela. Constructia acestora a fost ordonata de Regele Lalibela ce dorea ca orasul sa fie o a doua Tara Sfanta, un loc de rugaciune pentru pelerinii care nu puteau ajunge in Ierusalim. De aceea si foarte multe nume ale bisericilor de aici au denumiri ce se regasesc si in Orasul Sfant. Fiecare lacas de cult are numeroase curti, interconectate printr-o serie de tuneluri si pasaje sapate in stanca.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Axum
 • Bilet de avion pentru zbor intern Axum - Lalibela
 • Transfer aeroport - hotel Lalibela
 • Tur Lalibela

Lalibela

AXUM - LALIBELA
AXUM - LALIBELA
AXUM - LALIBELA

 

cazare
 • PANORAMIC VIEW 3*
mese Dinner, Breakfast, Lunch
ziua 8 Lalibela - Addis Ababa

La doar 7 km. distanta de Lalibela vei vizita Manastirea Na’akuto La’ab situata in interiorul unei caverne naturale.

Transfer de la hotel la aeroportul din Lalibela.
Zbor intern Lalibela - Addis Abeba. 
Dupa sosirea pe aeroportul international din Addis Abeba vei fi transferat la hotel.
Te vei bucura de o cina de ramas bun cu specific etiopian si vei urmari un show traditional de dansuri ale diverselor grupuri etnice din regiune.

 

INCLUS

 • Vizita Manastirea Na’akuto La’ab
 • Transfer hotel - aeroport Lalibela
 • Bilet de avion pentru zbor intern Lalibela - Addis Abeba
 • Transfer aeroport - hotel Addis Abeba
 • Cina si show traditional

mese Dinner, Breakfast, Lunch
ziua 9 Plecare Din Addis Ababa

Ti se va asigura transferul la aeroportul din Addis Abeba.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Addis Abeba

mese Breakfast
ziua 10 Sosire In Bucuresti

 

orar de zbor

flight schedule

Plecare Bucuresti 08.09.2018 ora 18:45; Sosire Viena 08.09.2018 ora 19:25; Austrian Airlines; durata 1:40 Plecare Viena 08.09.2018 ora 22:50; Sosire Addis Ababa 09.09.2018 ora 05:40; Austrian Airlines; durata 5:50 Plecare Addis Ababa, 10.09.2018, ora 08:10; Sosire Bahir Dar, ora 09:10, Ethiopian Airlines, durata 1:00 Plecare Gondar, 13.09.2018, ora 09:50; Sosire Axum, ora 11:20, Ethiopian Airlines, durata 1:30 Plecare Axum, 14.09.2018, ora 11:50; Sosire Lalibela, ora 12:30, Ethiopian Airlines, durata 0:40 Plecare Lalibela 15.09.2018, ora 12:45; Sosire Addis Ababa, ora 13:45, Ethiopian Airlines, durata 1:00 Plecare Addis Ababa 16.09.2018 ora 23:45; Sosire Viena 17.09.2018 ora 05:15; Austrian Airlines; durata 6:30Plecare Viena 17.09.2018 ora 07:10; Sosire Bucuresti 17.09.2018 ora 09:45; Austrian Airlines; durata 1:35

tariful include

included

Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Addis Abeba - Bucuresti  
Bilet de avion pentru zbor intern Addis Abeba - Bahir Dar  
Bilet de avion pentru zbor intern Gondar - Axum  
Bilet de avion pentru zbor intern Axum - Lalibela  
Bilet de avion pentru zbor intern Lalibela - Addis Abeba  
Taxele de aeroport pentru zboruri  
Cazare 7 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat:  
Mesele mentionate in program: 7 Mic dejun, 7 Pranz, 7 Cina;  
Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul  
Servicii de tip check-in online si emitere a boarding pass-urilor pentru zboruri
doar pentru membrii Gold & Platinum ai Clubului Eturia Traveller
 
Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
 
Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse
 
Insotitor de grup din partea Eturia
 
Bacsis ghizi locali si soferi
 
Asigurarea complexa de calatorie  
Serviciu telefonic de urgente 24/7  
Transportul se va face cu autocar privat  

Cazare Etiopia

4 atractii de top

Addis Abeba, Gondar, Parcul National Muntii Semien, Lalibela

7 Mic dejun

7 Pranz

7 Cina

servicii suplimentare

optional

Early check-in, late check-out suplimentar
Taxa si formalitati de obtinere a vizei din Etiopia: 50 euro suplimentar
Discover Etiopia, 10 zile - septembrie 2018

atractii

Sfaturi Etiopia

Ethiopia tips

Viza
 • Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Etiopia au nevoie de viza de intrare.
  Viza poate fi eliberata de Misiunea etiopiana de la Geneva prin posta.
  Viza turistica multipla poate fi acordata de la inceput pentru o durata a sederii de 3 sau 6 luni, daca se aplica in acest sens.
  Viza turistica poate fi obtinuta de cetatenii romani, la sosirea pe Aeroportul din Addis Ababa, numai in anumite conditii speciale precizate pe site-ul MAE etiopian (http://www.mfa.gov.et/consularaffairs.php?view=2).

Nume: Republica Federala Democratica Etiopia

Capitala: Addis Ababa

Asezare: Stat in estul Africii, la vest de Somalia

Moneda: Birr - ETB

Fus orar: UTC +3

together for excellent journeys

Etiopia
Impresii circuit de grup Etiopia - noiembrie 2014 Catalina & Gabriel

Etiopia - o tara bogata spiritual, plina de contraste si frumuseti unice....

Impresii circuit de grup Etiopia - noiembrie 2014
Discover Etiopia - noiembrie 2014 Stefania Mihalache

Daca pentru toate calatoriile am spus ca oricat te-ai documenta despre locatie...

Discover Etiopia - noiembrie 2014

de ce sa alegi Etiopia cu eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 25.993 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia