Vacante Etiopia

Va propunem o incursiune in Etiopia, o tara fascinanta cu o mostenire istorica si culturala de exceptie. Vom vizita orasele Addis Ababa si Gondar, vom descoperi uimitoarele biserici ortodoxe sapate in stanca de la Lalibela, vom admira spectaculoasele peisaje ale Muntilor Simien si ale Nilului Albastru, pentru ca la final sa vizitam triburile din Valea Omo. Triburile indigenilor mursi, dorze sau konso se deosebesc foarte mult prin traditii, obiceiuri si stilul de viata, trasaturile acestora fiind pastrate nealterate din timpuri ancestrale. Valea Omo este considerata Leaganul Umanitatii, fiind unul dintre cele mai izolate teritorii ale Etiopiei, dar si un loc absolut fascinant, unic in lume.

Grad efort: mediu
dimensiune grup: min. 12 persoane
tip vacanta: Grupuri cu insotitor » Classic Tour Group
Data plecare:
13 zile / 10 nopti
11 Mese incluse

11 Mic dejun

Tara

Etiopia

Addis Abeba, Bahir Dar, Gondar, Lalibela, Axum, Langano, Arba Minch, Jinka

6 atractii de top

Addis Abeba, Cascadele Nilului Albastru, Lacul Tana, Gondar, Parcul National Muntii Semien, Lalibela

Alina

Branch Manager

031.9998

Discover Etiopia - noiembrie 2020

Itinerar

ziua 1: 07.11.2020 Plecare Din Bucuresti

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Addis Abeba - Bucuresti
ziua 2: 08.11.2020 Sosire In Addis Abeba

Dupa sosirea pe aeroportul international din Addis Abeba vei fi transferat la hotel.
In capitala etiopiana vei face un tur de oras in care vei vedea Catedrala Sfantei Treimi, una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din tara, edificiu ce adaposteste mormantul cunoscutului Imparat al Etiopiei, Haile Selassie, supranumit Regele Regilor. Turul orasului continua cu vizita la Muzeul National, celebru pentru exponatul numit Lucy, o serie de cateva sute de fragmente de os reprezentand aproximativ 40 % din scheletul unei femele hominid Australopithecus Afarensis estimata ca a trait acum 3,2 milioane de ani.
Vei urca pe Muntele Entoto (3200m), de unde vei admira panorama capitalei etiopiene.

 

INCLUS

 • Transfer aeroport - hotel Addis Abeba
 • Tur de oras Addis Abeba
 • Tur Muntele Entoto

sosire in Addis Abeba
sosire in Addis Abeba

mese Mic dejun
ziua 3: 09.11.2020 Addis Ababa - Bahir Dar

Ti se va asigura transferul la aeroportul din Addis Abeba.
Zbor intern Addis Abeba - Bahir Dar.
Vei face o plimbare cu barca pe Lacul Tana, considerat sacru de catre localnici. Lacul este cel mai mare intins de apa al Etiopiei, 70% din fauna piscicola find endemica.
Vei vizita Ura Kidane Meheret, biserica ortodoxa fondata in secolul al XIV-lea si decorata cu picturi remarcabile, vechi de 200 de ani.
Vei avea avea prilejul de admira unele dintre cele mai spectaculoase cascade ale lumii - Cascadele Nilului Albastru ce se afla la circa 30 km de orasul Bahir Dar.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Addis Abeba
 • Bilet de avion pentru zbor intern Addis Abeba - Bahir Dar
 • Tur Lacul Tana cu barca
 • Vizita Biserica Ura Kidane Meheret
 • Tur Cascadele Nilului Albastru

ADDIS ABABA - BAHIR DAR
ADDIS ABABA - BAHIR DAR

mese Mic dejun
ziua 4: 10.11.2020 Bahir Dar - Gondar

Vei fi transferat din Bahir Dar catre catre Gondar, oras inscris pe lista patrimoniului universal UNESCO (durata circa 3h).
Vei face un tur de oras in Gondar. Orasul dateaza din  secolul al XVII-lea si este cunoscut ca centru al ortodoxiei etiopiene sau Camelot-ul Africii. Vei admira  cel mai vechi si cel mai impresionant palat din oras, cel construit de Imparatul Fasilidas, Cartierul Imperial si castelul Imparatului Iyasu I, exceptionalele picturi murale ale Bisericii Debre Berhan Selassie si piscina Fasilidas, in care pelerinii inca se scalda in timpul sarbatorii Timket.

 

INCLUS

 • Transfer Bahir Dar - Gondar
 • Tur de oras Gondar

BAHIR DAR - GONDAR
BAHIR DAR - GONDAR

mese Mic dejun
ziua 5: 11.11.2020 Gondar - Parcul National Simien - Gondar

Vei calatori spre localitatea Kossoye, de unde vei avea parte de o priveliste superba asupra Muntilor Simien, apartinand parcului national cu acelasi nume, inclus in patrimoniul UNESCO inca din 1978. Peisajele spectaculoase oferite de lantul muntos, care ajunge pana la 4500 m altitudine, au fost adesea comparate cu cele ale Marelui Canion din SUA. Vei face o plimbare in natura plecand de la Sankaber (3250 m) si ajungand in vecinatatea impresionantei cascade Jinbar. Pe drum vei putea observa colonii de babuini gelada, specie endemica pe platourile inalte ale Etiopiei.

 

INCLUS

 • Tur Parcul National Muntii Simien

GONDAR - PARCUL NATIONAL SIMIEN - GONDAR
GONDAR - PARCUL NATIONAL SIMIEN - GONDAR

mese Mic dejun
ziua 6: 12.11.2020 Gondar - Lalibela

Transfer de la hotel la aeroportul din Gondar.
Zbor intern Gondar - Lalibela.
Dupa sosirea pe aeroportul Lalibela vei fi transferat la hotel.
Astazi vei vizita unul dintre cele mai importante situri religioase din lume, bisericile sapate in blocuri de granit de la Lalibela. Constructia acestora a fost ordonata de Regele Lalibela ce dorea ca orasul sa fie o a doua Tara Sfanta, un loc de rugaciune pentru pelerinii care nu puteau ajunge in Ierusalim. De aceea si foarte multe nume ale bisericilor de aici au denumiri ce se regasesc si in Orasul Sfant. Fiecare lacas de cult are numeroase curti, interconectate printr-o serie de tuneluri si pasaje sapate in stanca.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Gondar
 • Bilet de avion pentru zbor intern Gondar - Lalibela
 • Transfer aeroport - hotel Lalibela
 • Tur Lalibela

GONDAR - LALIBELA
GONDAR - LALIBELA

mese Mic dejun
ziua 7: 13.11.2020 Lalibela

Vei continua vizita bisericilor monolitice din Lalibela, intre care si cea mai importanta dintre cele 11, Biserica Sf. Gheorghe (Bete Georgis), cunoscuta ca simbolizand Arca lui Noe. Interiorul bisericii este dominat de imaginea Sfantului Gheorghe in lupta cu dragonul. Dintre cei aproximativ 14.000 de locuitori ai orasului Lalibela, peste o mie sunt preoti. Constructia bisericilor a fost ordonata de Regele Lalibela, care dorea ca orasul sa fie o a doua Tara Sfanta, un loc de rugaciune pentru pelerinii care nu puteau ajunge in Ierusalim. Fiecare lacas de cult are numeroase curti, interconectate printr-o serie de tuneluri si pasaje sapate in stanca.
 
Vei vizita Biserica Yemrehanna Kristos. Una dintre cele mai bine pastrate biserici etiopiene, aceasta dateaza din secolul XII si fiind numita dupa un preot rege si sfant Zagwe. Biserica se afla intr-un cadru natural deosebit presarat cu tufisuri de ienupar, intr-o caverna imensa. Toate insertiile de lemn din interior sunt sculptate si vopsite in culori vii, iar peretii sunt pictati cu scene din Biblie.

 

INCLUS

 • Tur Lalibela ziua 2
 • Vizita Biserica Yemrehanna Kristos

mese Mic dejun
ziua 8: 14.11.2020 Lalibela - Axum

Transfer de la hotel la aeroportul din Lalibela.
Dupa sosirea pe aeroportul Axum vei fi transferat la hotel.
Vei face un tur de oras in Axum si vei admira celebrele obeliscuri din oras, ultimul fiind ridicat recent dupa ce a fost readus in Etiopia din Italia, Muzeul de Arheologie, Baia Reginei din Saba, Inscriptia lui Ezana, mormantul Regelui Kaleb si cel al Regelui Bazen.
Vei vizita Palatul legendarei Regine din Saba, descoperit in 2008 de catre un grup de arheologi germani. Palatul reginei, dateaza din secolul X i.e.n. si ar fi fost distrus de regele Menelek, fiul pe care regina l-a avut cu regele Solomon al Israelului, si reconstruit pentru a fi orientat spre steaua lui Sirius, pe care acesta o idolatriza.
Vei vizita apoi Biserica Sfanta Maria din Sion, ce a fost construita in secolul al IV-lea de catre regele Ezana (320-360), primul conducator creștin al Etiopiei. Locasul a devenit catedrala orasului si cea mai importanta biserica din regat. De-a lungul timpului edificiul a servit drept loc de incoronare al monarhilor etiopieni. Conform traditiei etiopiene, intr-o capela din curtea vechii biserici se afla Chivotul Legamantului, ce contine Tablele Legii incredintate de Dumnezeu lui Moise pe Muntele Sinai.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Lalibela
 • Transfer aeroport - hotel Axum
 • Tur de oras Axum

LALIBELA - AXUM
LALIBELA - AXUM

mese Mic dejun
ziua 9: 15.11.2020 Axum - Addis Ababa - Langano

Transfer de la hotel la aeroportul din Axum.
Zbor intern Axum - Addis Abeba.Dupa sosirea in capitala etiopiana vei fi transferat spre sud, catre Langano, pe malul lacului cu acelasi nume. Pe traseu vei putea admira lacurile Shala, Abijata si Zway, din Valea Marelui Rift, toate formand un adevarat paradis al pasarilor.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Axum
 • Bilet de avion pentru zbor intern Axum - Addis Abeba
 • Transfer aeroport Addis Abeba - hotel Langano

mese Mic dejun
ziua 10: 16.11.2020 Langano - Arba Minch

Vei pleca spre Arba Minch. In incursiunea in Valea Omo, vei descoperi triburi cu o cultura unica in lume, locuri care pastreaza traditii si obiceiuri aproape neatinse de civilizatie.

Vei poposi intr-un sat al etnicilor Alaba, unde vei observa stilul lor de viata modest si felul in care acestia infrunta greutatile vietii. Cea mai importanta este lipsa apei, pe care trebuie sa o care pe distante destul de lungi, din rauri sau iazuri.
Mai apoi vei vizita tribul Dorze, in apropierea Muntilor Guge, celebru pentru forma colibelor sale. Acestea seamana cu niste stupi uriasi de albine din bambus si pot fi mutate dintr-un loc in altul, in cazul in care sunt atacate de termite. Desi par niste constructii foarte instabile, colibele pot dura chiar si 60 ani. Etnicii Dorze cultiva bumbac, pe care apoi femeile il torc, iar barbatii tes firele, producand haine traditionale vopsite in culori vii. La finalul turului vei fi transferat la hotelul din Arba Minch.

 

INCLUS

 • Transfer Langano - Arba Minch
 • Vizita Tribul Alaba & Tribul Dorze

mese Mic dejun
ziua 11: 17.11.2020 Arba Minch - Jinka

Vei continua calatoria spre Jinka, in apropierea Parcului National Mago.Vei vizita satul tribului Konso, unde vei face cunostinta cu localnicii si le vei observa stilul de viata. Tribul Konso sculpteaza totemuri din lemn, decorate cu simboluri falice, care sunt asezate pe morminte. De asemeni una dintre curiozitatile culturii Konso o reprezinta cresterea si venerarea serpilor. Desi locuiesc intr-o regiune deluroasa, cu pamant nefertil, localnicii reusesc sa valorifice terenul prin terasare obtinand productii agricole surprinzatoare.

 

INCLUS

 • Transfer Arba Minch - Jinka
 • Vizita Tribul Konso

mese Mic dejun
ziua 12: 18.11.2020 Plecare Din Jinka

In Parcul National Mago vei vizita tribul Mursi, poate unul dintre cele mai neobisnuite din Africa, cunoscut pentru obiceiul femeilor de a-si insera un disc din lut in buza inferioara. Aceasta practica este specifica femeilor ajunse la maturitate, iar discurile respective au de cele mai multe ori dimensiuni considerabile.Vei fi transferat la aeroportul din Jinka.Zbor intern Jinka - Addis Abeba.Te vei bucura de o cina de ramas bun cu specific etiopian si vei urmari un show traditional de dansuri ale diverselor grupuri etnice din regiune.

 

INCLUS

 • Vizita Tribul Mursi
 • Transfer hotel - aeroport Jinka
 • Bilet de avion pentru zbor intern Jinka - Addis Abeba
 • Cina si show traditional

mese Mic dejun
ziua 13: 19.11.2020 Sosire In Bucuresti

 

8 locatii vizitate


Addis Abeba,
Bahir Dar,
Gondar,
Lalibela,
Axum,
Langano,
Arba Minch,
Jinka

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 07.11.2020 ora 13:35; Sosire Viena 07.11.2020 ora 14:20; Austrian Airlines; durata 1:45 ✈ Plecare Viena 07.11.2020 ora 21:50; Sosire Addis Ababa 08.11.2020 ora 06:10; Austrian Airlines; durata 6:20 ✈ Plecare Addis Ababa 09.11.2020, ora 08:10; Sosire Bahir Dar, 09.11.2020 ora 09:10, Ethiopian Airlines, durata 1:00 ✈ Plecare Gondar 12.11.2020, ora 10:00; Sosire Lalibela, 12.11.2020 ora 10:30, Ethiopian Airlines, durata 0:30 ✈ Plecare Lalibela 14.11.2020, ora 11:00; Sosire Axum, 14.11.2020 ora 11:40, Ethiopian Airlines, durata 0:40 ✈ Plecare Axum 15.11.2020, ora 09:40; Sosire Addis Ababa, 15.11.2020 ora 11:10, Ethiopian Airlines, durata 1:30 ✈ Plecare Jinka 18.11.2020 ora 13:20; Sosire Addis Ababa, 18.11.2020 ora 14:30, Ethiopian Airlines, durata 1:10 ✈ Plecare Addis Ababa 19.11.2020 ora 00:35; Sosire Viena 19.11.2020 ora 05:05; Austrian Airlines; durata 6:30 ✈ Plecare Viena 19.11.2020 ora 07:15; Sosire Bucuresti 19.11.2020 ora 09:55; Austrian Airlines; durata 1:40

tariful include

i

Zbor de linie

Zbor intern

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform optiunii de cazare

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Etiopia

Ethiopia tips

Viza
 • Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Etiopia au nevoie de viza de intrare.
  Viza poate fi eliberata de Misiunea etiopiana de la Geneva prin posta.
  Viza turistica multipla poate fi acordata de la inceput pentru o durata a sederii de 3 sau 6 luni, daca se aplica in acest sens.
  Viza turistica poate fi obtinuta de cetatenii romani, la sosirea pe Aeroportul din Addis Ababa, numai in anumite conditii speciale precizate pe site-ul MAE etiopian (http://www.mfa.gov.et/consularaffairs.php?view=2).

Nume: Republica Federala Democratica Etiopia

Capitala: Addis Ababa

Asezare: Stat in estul Africii, la vest de Somalia

Moneda: Birr - ETB

Fus orar: UTC +3

together for excellent journeys

Impresii Etiopia - noiembrie 2019 Florentina

Atunci cand le vorbesti despre o vacanta, Etiopia nu este cu siguranta una...

Impresii Etiopia - noiembrie 2019
Impresii circuit de grup Etiopia - noiembrie 2014 Catalina & Gabriel

Etiopia - o tara bogata spiritual, plina de contraste si frumuseti unice....

Impresii circuit de grup Etiopia - noiembrie 2014
Discover Etiopia - noiembrie Stefania

Daca pentru toate calatoriile am spus ca oricat te-ai documenta despre...

Discover Etiopia - noiembrie

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 21.950 clienti multumiti 99% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia