Orientul Mijlociu & Europa

SOLD OUT - Circuit de grup - Essential Turcia, 11 zile - Atractii Grup cu insotitor Eturia

11 zile / 9 nopti
Atractii

Istanbul

Istanbul este un oras traditionalist dar si un oras al contrastelor. In centrul istoric al orasului, inclus in Lista Patrimoniului Universal UNESCO calatorul intalneste cele patru mari atractii ale sale: Moscheea Albastra, Hagia Sofia, Palatul Topkapi si Marele Bazar. Sultan Ahmet Camii, o constructie de dimensiuni si eleganta impresionante, in stil clasic otoman, este cunoscuta mai bine sub denumirea de Moscheea Albastra. Hagia Sofia este una di... [ Citeste tot ] Istanbul este un oras traditionalist dar si un oras al contrastelor. In centrul istoric al orasului, inclus in Lista Patrimoniului Universal UNESCO calatorul intalneste cele patru mari atractii ale sale: Moscheea Albastra, Hagia Sofia, Palatul Topkapi si Marele Bazar. Sultan Ahmet Camii, o constructie de dimensiuni si eleganta impresionante, in stil clasic otoman, este cunoscuta mai bine sub denumirea de Moscheea Albastra. Hagia Sofia este una dintre cele mai frumoase creatii arhitectonice din Turcia. Indiferent de credinta si religia sa, vizitatorul ramane surprins de arhitectura simplista si in acelasi timp eleganta si maiestuoasa a bisericii construita pe locul unui vechi templu grec. Cel mai mare si mai vechi palat din lume, Palatul Topkapi a fost centrul puterii otomane intre secolele al XV-XIX, devenind locul unor evenimente marcante de-a lungul a 400 de ani de istorie. Mergand de-a lungul vechiului drum roman numit Divan Yolu vei ajunge la Marele Bazar, in care pe sute de metri de pasaje acoperite vei descoperi mii de magazine si standuri stralucitoare. Alte atractii ale Istanbului includ Hipodromul construit de imparatul roman Septimiu Sever, fortificatiile romane, muzeele arheologice, Muzeul de Arta turco-islamica, Istiklal Caddesi, Palatul Dolmabahce, Turnul Galatei cel mai vechi turn functional din lume sau cea mai insufletita strada din Istanbul - Istiklal.  [ Ascunde ]

Cappadocia

Cappadocia este una din cele mai populare si emblematice destinatii turistice din Turcia, o regiune straveche, magica, un peisaj suprarealist recunoscut pentru caracteristicile geologice, istorice si culturale unice. Cappadocia sfideaza orice descriere, fiind un muzeu natural, in aer liber situat intre Nevsehir, Nigde si Aksaray, aceasta zona fiind si cea mai veche regiune de vinificatie din lume. Zecile de baloane cu aer cald ce se ridica la ras... [ Citeste tot ] Cappadocia este una din cele mai populare si emblematice destinatii turistice din Turcia, o regiune straveche, magica, un peisaj suprarealist recunoscut pentru caracteristicile geologice, istorice si culturale unice. Cappadocia sfideaza orice descriere, fiind un muzeu natural, in aer liber situat intre Nevsehir, Nigde si Aksaray, aceasta zona fiind si cea mai veche regiune de vinificatie din lume. Zecile de baloane cu aer cald ce se ridica la rasarit peste aceasta zona de o frumusete salbatica, pesterile si casele sculptate in stanca si cele doua muzee in aer liber (Goreme si Zelve), produsele de artizanat, olarit si tesut “kilim” sunt cateva experiente ce recomanda vizita acestui loc magic.  [ Ascunde ]

Konya

Konya este unul dintre cele mai vechi orase din Turcia locuite continuu si unul din marile centre culturale. Orasul are un farmec aparte ce deriva din amestecul de vechi si nou ce se poate remarca aici. Konya este cunoscut ca orasul lui Rumi (Mevlana) si al dervisilor rotitori si are o importanta istorica si religioasa impresionanta ce se se intrepatrunde cu rolul economic si universitar contemporan. Konya este unul dintre cele mai vechi orase din Turcia locuite continuu si unul din marile centre culturale. Orasul are un farmec aparte ce deriva din amestecul de vechi si nou ce se poate remarca aici. Konya este cunoscut ca orasul lui Rumi (Mevlana) si al dervisilor rotitori si are o importanta istorica si religioasa impresionanta ce se se intrepatrunde cu rolul economic si universitar contemporan. 

Lacul Beysehir

Lacul Beysehir face parte din parcul national cu acelasi nume, fiind cel mai mare lac de apa dulce din Turcia si unul din cele mai frumoase lacuri ce impresioneaza prin fauna, culoare si frumusetile naturale. Lacul Beysehir face parte din parcul national cu acelasi nume, fiind cel mai mare lac de apa dulce din Turcia si unul din cele mai frumoase lacuri ce impresioneaza prin fauna, culoare si frumusetile naturale. 

Pamukkale

Terase sclipitoare, ape turcuoaz, vestigii antice, ape termale, acesta este mirificul Pamukkale! Pamukkale sau „Castelul de Bumbac” se afla la 19 km nord de orasul Denizli pe drumul principal catre Aydin. Vizitat anual de aproximativ 2 milioane de turisti, Pamukkale fascineaza prin cascadele turcoaz ce se intrepatrund cu zonele de un alb sclipitor si prin cea mai originala piscina din Turcia: piscina Cleopatrei. Generozitatea naturii ne ofera pos... [ Citeste tot ] Terase sclipitoare, ape turcuoaz, vestigii antice, ape termale, acesta este mirificul Pamukkale! Pamukkale sau „Castelul de Bumbac” se afla la 19 km nord de orasul Denizli pe drumul principal catre Aydin. Vizitat anual de aproximativ 2 milioane de turisti, Pamukkale fascineaza prin cascadele turcoaz ce se intrepatrund cu zonele de un alb sclipitor si prin cea mai originala piscina din Turcia: piscina Cleopatrei. Generozitatea naturii ne ofera posibilitatea de a cunoaste efectele curative ale izvoarelor termale ce au o temperatura de 37 grade Celsius si au efecte benefice pentru ochi si ten, pentru alinarea reumatismului, astmului si dermatitelor.  [ Ascunde ]

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Vacantele noastre includ un pachet de asigurare complexa de calatorie Colonnade.
 • Asigurarea medicala este inclusa implicit in toate pachetele si acopera si imbolnavirea de COVID-19 inainte sau in timpul calatoriei.
 • Eturia este membru ANAT
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!