Best of Ecuador, Galapagos & Columbia 16 zile - martie 2018

|
0 €

Eturia iti propune un circuit intr-una dintre cele mai interesante destinatii turistice ale Americii Latine: Ecuador. Vei vizita capitala Quito, vei explora zona Imbabura, regiune incarcata de traditii si istorie, vei vizita orasul colonial Cuenca pentru a te familiariza cu arta si mestesugurile locale, vei admira peisajul unic al rezervatiei Antisana, apoi vei face o incursiune in Arhipelagul Insulelor Galapagos, un loc inedit, un ecosistem spectaculos si irepetabil, situat la limita dintre specii si evolutii. Vei vizita apoi Columbia unde te vei bucura de una dintre cele mai bune cafele din lume, vei vizita capitala Bogota si cadre naturale fascinante precum Gradina Botanica din Quindio.

Partaj Domn
tip vacanta Grupuri cu insotitor » Circuit de grup multi-tari
Plecare: 01 Mar 2018;

tariful include

i

Zbor de linie

Zbor intern

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

16 zile / 14 nopti
2 tari: Columbia, Ecuador & Galapagos

Quito, Otavalo, Cuenca, Guayaquil, Galapagos, Bogota, Pereira, Cartagena, Salento, Cocora

26 Mese incluse

14 Mic dejun, 8 Pranz, 4 Cina

10 atractii de top

Quito, Imbabura, Aleea Vulcanilor, Cuenca, Guayaquil, Galapagos, Bogota, Armenia, Cocora, Cartagena

Best of Ecuador, Galapagos & Columbia 16 zile - martie 2018

Itinerar

Ana Maria

Branch Manager

031.9998

ziua 1 Sosire In Quito

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.
Dupa sosirea pe aeroportul din Quito vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Quito, Guayaquil - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Quito

mese Cina
ziua 2 Quito - Otavalo

Vei vizita centrul istoric al orasului, turul incepe in Piata Independentei, unde se afla statuia Maresalului Sucre, iar in apropiere se afla biserica La Compania de Jesus, traseul continua spre Plaza de Armas, unde se afla Biserica Sfantul Francisc cu Muzeul de Arta Iezuita si Muzeul de Arta Indigena.
Vei fi transferat apoi catre Otavalo, oras situat in Regiunea Muntoasa Nordica din provincia Imbabura, iar pe traseu vom face o oprire pentru a vizita Monumentul Ecuatorului, din Ciudad del Mitad del Mundo (Orasul de la Mijlocul Lumii). Aici vei avea ocazia inedita de a sta cu un picior in emisfera sudica si cu celalalt in jumatatea nordica a globului pamantesc si vei asista la experimente unice, care se petrec doar la mijlocul lumii.

 

INCLUS

 • Tur de oras Quito pietonal
 • Transfer Quito - Ciudad del Mitad del Mundo - Otavalo

QUITO - OTAVALO
QUITO - OTAVALO
QUITO - OTAVALO

mese Mic dejun
ziua 3 Otavalo - Quito

Astazi vei vizita orasul Otavalo, a carui principala atractie este piata unde vei remarca o varietate de fructe, legume, cereale, poncho-uri, bijuterii, palarii, obiecte artizanale si costume traditionale. Vei putea achizitiona suveniruri si asculta melodii traditionale cu puternica influenta incasa, formatiile muzicale locale fiind foarte apreciate pe plan international. In continuarea excursiei vei vizita centrele mestesugaresti Cotocachi, renumit pentru tesaturile din piele si Peguche, celebru pentru tesaturile ale caror culori vii sunt obtinute de localnici numai din ingrediente naturale dupa metode vechi de sute de ani.

Vei fi transferat catre Quito.

 

INCLUS

 • Tur de oras Otavalo
 • Transfer Otavalo - Quito

mese Mic dejun
ziua 4 Quito - Antisana - Quito

Vei face un tur in Rezervatia Naturala Antisana, ce abunda in flora si fauna tipic andina. Peste 50% din condorii care traiesc in Ecuador se gasesc in aceasta regiune cu peisaje spectaculoase, rauri si lacuri alimentate de ghetarul vulcanului. Tot aici se afla si vechea casa a renumitului geograf german Alexander Von Humboldt cel care a explorat in secolul al XVII-lea America Latina si care a lansat celebra denumire Aleea Vulcanilor.

 

INCLUS

 • Tur Antisana

QUITO - ANTISANA - QUITO
QUITO - ANTISANA - QUITO
QUITO - ANTISANA - QUITO

mese Mic dejun, Pranz
ziua 5 Quito - Cuenca

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Quito.
Zbor intern Quito - Cuenca.
Vei fi transferat de la aeroport la hotel in Cuenca.
Vei face un tur de oras in Cuenca, unde vei fi impresionat de arhitectura coloniala neoclasica a orasului, cu strazile pavate cu piatra alba, manastiri, biserici si vile cu fatade impresionante, cu balcoane frumos decorate, cu usi mari sculptate in lemn, vitralii, picturi murale si fresce, motiv pentru care mai este numit si Atena Ecuadorului. Orasul a fost inscris in patrimoniul UNESCO in anul 1999.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Quito
 • Bilet de avion pentru zbor intern Quito - Cuenca;
 • Transfer aeroport - hotel Cuenca
 • Tur de oras Cuenca

QUITO - CUENCA
QUITO - CUENCA

mese Mic dejun
ziua 6 Cuenca - El Cajas - Guayaquil

Vei pleca spre Guayaquil strabatand peisajul spectaculos al muntilor. Pe traseu vei vizita Parcul National El Cajas situat la altitudinea de 3.000 m, parc cu peisaje unice in care se afla ghetari si peste 200 de lacuri si lagune, dupa care vei continua drumul spre Guayaquil.

 

INCLUS

 • Transfer Cuenca - El Cajas - Guayaquil

CUENCA - EL CAJAS - GUAYAQUIL
CUENCA - EL CAJAS - GUAYAQUIL
CUENCA - EL CAJAS - GUAYAQUIL

mese Mic dejun, Pranz
ziua 7 Guayaquil - Galapagos

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Guayaquil.
Zbor intern Guayaquil - Galapagos.
La sosire in Galapagos vei fi transferat de la aeroport la hotel.
Vei face o incursiune pe Insula Santa Cruz unde vei vedea Dragon Hill si vei admira golful, iar apoi te vei indrepta spre zona de coasta a insulei. Vei observa testoasele gigant in habitatul lor natural, vei merge pe carari de lava si vei patrunde prin tuneluri sapate de lava in stanci.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Guayaquil
 • Bilet de avion pentru zbor intern Guayaquil - Galapagos;
 • Transfer aeroport - hotel Galapagos
 • Vizita Insula Santa Cruz

GUAYAQUIL - GALAPAGOS
GUAYAQUIL - GALAPAGOS
GUAYAQUIL - GALAPAGOS

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 8 - 9 Galapagos

Vei avea la dispozitie un pachet de excursii pe parcursul carora ai incluse o serie de activitati si vizite pe insule.
Nota: programul de excursii si activitati incluse variaza in functie de conditiile meteorologice.

Excursie pe Insula Bartolome

Vei explora Insula Bartolome - dry landing - una dintre cele mai spectaculoase ale arhipelagului, cu un peisaj vulcanic ce pare desprins de pe alta planeta. Bartolome este situata mai departe decat alte insule, de aceea excursia incepe dimineata devreme si dureaza intreaga zi. Aici poti observa cactusul de lava ale carei flori pot fi admirate doar la primele ore ale diminetii. Din varful insulei, te poti bucura de o priveliste incantatoare cu stanci, insule si spectacolul oceanului nesfarsit. Pinnacle Rock, cel mai inalt varf al insulei, este poate cel mai fotografiat punct de pe insula Bartolome, dar si din Galapagos.

Excursie pe Insula Santiago
Vei debarca pe plaja cu nisip negru a Insulei Santiago - Puerto Egas (Egas Point) - wet landing. Insula este acoperita de rauri de lava pietrificate in zona de sud-est. Santiago este renumita pentru multitudinea de specii de pasari pe care le poti observa printre care corbi cu picioare albastre si fregate. Vei vedea iguane marine si terestre si lei de mare. Vei putea inota sau face snorkeling admirand fauna marina. Pe insula vei observa ca exista mai multi vulcani in miniatura.

Excursie pe Insula Isabela
Vei explora Insula Isabela, cea mai intinsa dintre insulele arhipeleagului, insa, una dintre cele mai putin populate insule ale arhipelagului, principalul oras fiind Puerto Villamil. Pe insula poti vedea o colonie de iguane marine si te vei bucura de compania prietenoasa a pinguinilor. Pe insula mai poti intalni colonii impresionante de pasari si de testoase gigant.

Excursie pe Insula Fernandina
Vei continua cu Insula Fernandina - Espinosa Point, dry landing. Fernadina si Genovesa sunt singurele insule unde nu traiesc mamifere. Vulcanii din aceasta insula sunt cei mai activi din intreg arhipelagul si ofera un spectacol incredibil, usor de vizionat din portul Espinosa, unde va fi ancorat yachtul. Insula gazduieste colonii impresionante de iguane marine, printre care si noua specie de iguane - iguana roz.

Excursie Insula Santa Cruz
Vei face o incursiune si pe Insula Santa Cruz unde vei vedea Dragon Hill si vei admira golful, urmand sa te indrepti apoi spre zona de coasta a insulei. Vei observa testoasele gigant in habitatul lor natural, vei merge pe carari de lava si vei patrunde prin tuneluri sapate de lava in stanci.

Excursie Insula Genovesa
Insula Genovesa este una dintre cele mai importante insule ale arhipelagului, cunoscuta si sub numele de Insula Pasarilor. Aici ai sansa sa faci fotografii spectaculoase cu fregate, pescarusi, corbi cu picioare rosii, cormorani si o multitudine de specii de pasari tropicale. Vei debarca la El Barranco, unde o carare abrupta te va duce in varful terasei, de unde se desfasoara o minunata panorama asupra peisajului. Dupa amiaza vei ajunge in Golful Darwin, marginit de plaje cu nisip alb, unde se odihnesc leii de mare si corbii cu picioare rosii. Pasionatii de snorkeling vor fi incantati de apa limpede in care inoata pesti tropicali de diferite culori.

Excursie pe Insula North Seymour
Vei explora Insula North Seymour, insula aflata la nord de Insula Santa Cruz pe care isi fac cuiburile doua dintre cele mai spectaculoase specii de pasari din Galapagos: corbii cu picioare albastre si fregatele. In functie de perioada din an in care vizitezi insula poti admira cuiburile acestor pasari. Pe insula se afla si o colonie de lei de mare, dar si iguane terestre.

 

INCLUS

 • Pachet Galapagos

GALAPAGOS
GALAPAGOS
GALAPAGOS

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 10 Galapagos - Guayaquil - Bogota

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Baltra.
Zbor intern Galapagos - Guayaquil.
Zbor international Guayaquil - Bogota.
Dupa sosire pe aeroportul din Bogota vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Galapagos
 • Bilet de avion pentru zbor intern Galapagos - Guayaquil;
 • Bilet de avion pentru zbor international Guayaquil - Bogota;
 • Transfer aeroport - hotel Bogota

GALAPAGOS - GUAYAQUIL - BOGOTA
GALAPAGOS - GUAYAQUIL - BOGOTA
GALAPAGOS - GUAYAQUIL - BOGOTA

mese Mic dejun
ziua 11 Bogota

Vei face un tur de oras al capitalei columbiene pentru a vizita principalele atractii ale sale. Prima oprire va fi la piata Paloquemao, una dintre cele mai mari din Bogota. Apoi te vei indrepta catre faimosul cartier istoric La Candelaria renumit pentru arhitectura pastrata inca din timpurile coloniale. Tot in acesta parte istorica a orasului, in Plaza de Bolivar se afla bisericile coloniale El Sagrario si San Agustin, alaturi de catedrala din Bogota. Catre est, in zona muntoasa se afla Cerro de Monserrate, ce gazduieste o biserica catolica inca din 1657. Vei vizita apoi Museo de Botero, unde vei admira lucrarile lui Fernando Botero, cel mai faimos artist contemporan al Columbiei.

Vei vizita Muzeul Aurului, unul dintre cele mai importante muzee din Columbia, unde vei admira o colectie de peste 36.000 de obiecte din aur, lemn si piatra care au apartinut precolumbienilor.
Vei vizita Muzeul Botero, situat intr-un conac renovat cu arhitectura coloniala muzeul adaposteste lucrarile lui Fernando Botero, cel mai faimos artist contemporan din Columbia. Aici pot fi admirate peste 120 de exponate apartinand lui Botero. Tot in acest muzeu pot fi admirate si cateva din lucrarile lui Picasso, Renoir, Dali, Degas, Chagall, Matisse, Monet si Giacometti.

 

INCLUS

 • Tur de oras Bogota
 • Vizita Muzeul Aurului Bogota
 • Vizita Muzeul Botero Bogota

mese Mic dejun, Pranz
ziua 12 Bogota - Pereira

Transfer de la hotel, la aeroportul din Bogota.
Zbor intern Bogota - Pereira.
Dupa sosirea pe aeroportul din Pereira vei fi transferat la hotel.
Vei vizita o mica parte din Eje Cafeteros sau Triunghiul Cafelei, principala zona de cultivare a cafelei in Columbia. Vei face o plimbare prin plantatiile de cafea de la Hacienda Combia si vei cunoaste indeaproape intregul proces de realizare al cafelei. De asemenea vei degusta o cafea de buna calitate, realizata de specialistii columbieni.
Vei vizita Gradina Botanica si impresionanta ferma de fluturi din zona. Acestea se intind pe o suprafata de 37 de acri de padure tropicala protejata si gazduiesc peste 850 de specii de plante endemice. In gradina sunt peste 500 de specii de plante, 1500 de specii de fluturi si 126 de specii de pasari

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Bogota
 • Bilet de avion pentru zbor intern Bogota - Pereira;
 • Transfer aeroport - hotel Pereira
 • Vizita Plantatie de cafea Armenia
 • Vizita Gradina Botanica si Ferma de fluturi Armenia

BOGOTA - PEREIRA
BOGOTA - PEREIRA
BOGOTA - PEREIRA

mese Mic dejun, Pranz
ziua 13 Pereira - Valea Cocora - Salento - Pereira - Cartagena

Vei calatori spre Parcul National Cocora, unde vei vedea celebrii palmieri de ceara. Situata in zona centrala muntoasa, parcul ce se intinde pe mai bine de 590 km² si in care climatul specific local este favorabil dezvoltarii unei largi biodiversitati. In arealul parcului numit si Parque Nacional de Los Nevados se gasesc numeroase specii de flora si fauna, parte dintre ele endemice, cum ar fi palmierul de ceara, papagalul galben urecheat, ursul andin, pasarea guan. In zona centrala se inalta maiestuos Muntele St. Isabel cu varful acoperit de zapada.
Vei vizita si Salento, o localitate specifica regiunii de cultivare a cafelei, cu o arhitectura traditionala, numita bahareque. Aici vei avea ocazia sa observi modul de viata al localnicilor din Provincia Antioquia.
Transfer de la hotel catre aeroportul din Pereira.
Zbor intern Pereira - Cartagena.
Transfer de la aeroport la hotel in Cartagena.

 

INCLUS

 • Tur Cocora & Salento
 • Transfer hotel - aeroport Pereira
 • Bilet de avion pentru zbor intern Pereira - Cartagena;
 • Transfer aeroport - hotel Cartagena

PEREIRA - VALEA COCORA - SALENTO - PEREIRA - CARTAGENA
PEREIRA - VALEA COCORA - SALENTO - PEREIRA - CARTAGENA
PEREIRA - VALEA COCORA - SALENTO - PEREIRA - CARTAGENA

mese Mic dejun, Pranz
ziua 14 Cartagena

Vei descoperi istoria bogata a Cartagenei si arhitectura coloniala a acesteia, admirand case vechi, balcoane fermecatoare si piete cochete. Vei invata despre arhitectura orasului, plimbandu-te pe stradutele pavate si in piatetele cochete, flancate de cladirile uluitoare. Vei ajunge in piata principala numita Plaza de Bolivar, unde vei intalni statuia celui mai important lider ai luptei de eliberare fata de dominatia spaniola, Simon Bolivar. Initial, piata era folosita pentru parade militare, iar dupa anul 1610 a fost denumita Piata Inchizitiei, deoarece Palatul Inchizitiei era localizat in partea de vest a pietei. Vei trece apoi prin Piata Proclamatiei, unde locuitorii s-au adunat pentru a-si declara independenta in data de 11 noiembrie 1811. Turul va continua in Piata San Pedro de Claver, o piata mica numita dupa sfantul San Pedro de Claver care a luptat sa ajute sclavii adusi din Africa si vanduti in oras. Mai departe, vei vizita Piata de la Aduana, cea mai mare si veche piata din Cartagena, unde importante cladiri administrative si guvernamentale erau localizate in perioada coloniala. Vei continua sa vizitezi Plaza de los Coches, o piata triunghiulara inconjurata de zidurile orasului vechi, de case cu arhitectura coloniala spaniola si de cladiri cu arcade in stil colonial. Aceasta alee este cunoscuta si sub numele de El Portal de los Dulces, fiind impanzita de standuri care vand diverse dulciuri locale. Tot aici vei vedea intrarea principala in orasul-fortareata, intrare ce era numita initial Boca del Puente. Acestei intrari i-a fost adaugata ani mai tarziu un turn cu ceas in stil republican, ceas ce este un simbol al Cartagenei. La finalul turului vei vizita Piata Santo Domingo, loc perfect pentru socializare sau pentru a lua masa intr-unul din restaurantele aflate in piata. Tot aici vei vedea biserica coloniala Santo Domingo, cu a sa fatada impresionanta.

 

INCLUS

 • Tur de oras Cartagena pietonal

mese Mic dejun
ziua 15 Plecare Din Cartagena

Transfer de la hotel, la aeroport in Cartagena.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Cartagena

mese Mic dejun
ziua 16 Sosire In Bucuresti

 

10 locatii vizitate


Quito,
Otavalo,
Cuenca,
Guayaquil,
Galapagos,
Bogota,
Pereira,
Cartagena,
Salento,
Cocora

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 01.03.2018 ora 06:00; Sosire Amsterdam 01.03.2018 ora 08:05; KLM; durata 3:05 ✈ Plecare Amsterdam 01.03.2018 ora 10:15; Sosire Quito 01.03.2018 ora 16:15; KLM; durata 12:00 ✈ Plecare Guayaquil 07.03.2018 ora 08:25; Sosire Galapagos Is 07.03.2018 ora 09:20; Avianca; ✈ Plecare Galapagos Is 10.03.2018 ora 13:30; Sosire Guayaquil 10.03.2018 ora 16:20; Avianca; ✈ Plecare Guayaquil 10.03.2018 ora 18:09; Sosire Bogota 10.03.2018 ora 19:59; Avianca; ✈ Plecare Bogota 12.03.2018 ora 10:19; Sosire Pereira 12.03.2018 ora 11:19; Avianca; ✈ Plecare Pereira 12.03.2018 ora 21:36; Sosire Cartagena 13.03.2018 ora 22:54; Avianca; durata 1:18 ✈ Plecare Cartagena 15.03.2018 ora 18:40; Sosire Amsterdam 16.03.2018 ora 10:00; KLM; durata 9:20 ✈ Plecare Amsterdam 16.03.2018 ora 20:45; Sosire Bucuresti 17.03.2018 ora 00:30; KLM; durata 2:45.

Sfaturi Columbia

Colombia tips

Columbia - Medellin
Viza
 • Cetatenii romani, care doresc sa calatoreasca in Republica Columbia in scopuri turistice, nu au nevoie de viza de intrare in aceasta tara.
  Perioada legala de sedere este de pana la 90 de zile.

Nume: Republica Columbia

Capitala: Bogota

Asezare: Stat in nordul Americii de Sud, la tarmul Marii Caraibe si a Oceanului Pacific, intre Panama, Venezuela, Brazilia, Peru si Ecuador

Moneda: Peso - COP

Fus orar: UTC -5

Sfaturi Ecuador & Galapagos

Ecuador & Galapagos tips

La ce sa te astepti in Ecuador & Galapagos
 • Ecuador, este din punctul meu de vedere, tara cu cele mai bune servicii din America de Sud. Astfel si intr-un hotel de 3* si intr-unul de 5 vei gasi o buna calitate. Mai mult, oamenii sunt ospitalieri si calzi astfel incat contribuie la o vacanta de neuitat.
  Quito, ca orice capitala a lumii, poate fi un oras cu risc de pericol mai ales noaptea in zone laturalnice. Totusi, zona La Ronda, unde si recomand sa iti petreci serile este safe si singurul risc este acela ca mai poti intalni hoti de buznare dar cu minima precautie nu ai de ce sa te ingrijorezi.
  Daca alegi o croaziera in Galapagos este bine sa fi pregatit pentru rau de mare. Vasul se pune in miscare seara dupa cina si cea mai buna varianta este sa te pui in pat imediat dupa cina. In acest fel vei evita raul de mare.
Viza
 • Cetatenii romani sunt scutiti de obligativitatea detinerii vizei de scurta sedere pe teritoriul Republicii Ecuador, pe o perioada de pana la 90 de zile.

Nume: Republica Ecuador

Capitala: Quito

Asezare: Stat in vestul Americii de Sud, la Oceanul Pacific, intre Columbia si Peru

Moneda: Dolar SUA - USD

Fus orar: UTC -5/UTC -6

together for excellent journeys

Impresii Columbia Simona

Am ales Columbia pentru ca e una dintre putinele tari din America de Sud pe care...

Impresii Columbia
COLUMBIA - Noua destinatie turistica a Americii Latine - Noiembrie 2012 Sorin Stoica

Multa lume ezita inca sa ia in calcul Columbia ca destinatie turistica, avand...

COLUMBIA - Noua destinatie turistica a Americii Latine - Noiembrie 2012

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 25.993 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia