Europa

SOLD OUT - Circuit de grup - Discover Islanda cu Razvan Pascu, 9 zile - 08 august 2021 Grup cu insotitor Eturia

9 zile / 8 nopti
Vei vizita Reykjavik, Reykholt, Akureyri, Siglufjordur, Cascada Godafoss, Husavik, Lacul Myvatn, Parcul National Jokulsargljufur, Cascada Dettifoss, Egilsstadir, Stodvarfjordur, Hofn, Vatnajokull, Vik, Selfoss, Skogar, Parcul National Thingvellir, Cascada Barnafoss
SOLD OUT
9 zile

Durata vacanta

1 tari

Vizitate

18 locatii

Explorate

SOLD OUT
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare Collonade
Inclusa

Te invitam sa descoperi Islanda, o insula unica, un spatiu aflat intr-o continua transformare, cu o cultura deosebita, "tara focului si a ghetii". Vei face o incursiune in vibrantul oras Reykjavik, cea mai nordica capitala din lume, si vei explora uimitoarele minuni naturale ale insulei: renumitul traseu Golden Circle, nenumarate cascade spectaculoase si diferite in acelasi timp, Akureyri - capitala nordului islandez, pitorescul Lac Mývatn, parcurile nationale Vatnajökull si Thingvellir si multe altele.

 • Cazare 8 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Circuit de grup - Discover Islanda cu Razvan Pascu, 9 zile - 08 august 2021 Itinerar

 • Zbor KLM Bucuresti  -  Amsterdam

  Durata: 2h 55m

  Plecare Bucuresti - 08.08.2021 , ora 18:15 Sosire Amsterdam - 08.08.2021 , ora 20:10

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor ICELANDAIR Amsterdam  -  Reykjavik

  Durata: 3h 15m

  Plecare Amsterdam - 08.08.2021 , ora 22:25 Sosire Reykjavik - 08.08.2021 , ora 23:40

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Reykjavik

  Durata: 1 h

  Dupa sosirea pe aeroportul din Keflavik vei fi transferat in capitala islandeza, la hotelul la care vei fi cazat.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Reykjavik

  Center Hotel Midgardur, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur pietonal de oras Reykjavik

  Durata: 2 h

  Vei face un tur pietonal al orasului Reykjavik si vei admira principalele atractii ale capitalei: statuia Sun Voyager (Sólfar), cladirea Parlamentului, catedrala, portul, Harpa Concert Hall si tipicele case colorate din zona centrala. Reykjavik este cel mai mare dintre centrele urbane islandeze si totodata cea mai nordica capitala a lumii, avand o populatie de circa 130000 locuitori. Atmosfera este animata; cladirile vopsite in culori vii, creativitatea islandezilor manifestata in cele mai neasteptate forme, numeroasele restaurante si cafenele dau un farmec aparte orasului.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Hallgrímskirkja

  Durata: 0.5 h

  Hallgrímskirkja este cea mai mare biserica de pe teritoriul islandez, apartinand cultului luteran. Aceasta impresioneaza prin designul unic, expresionist. Constructia a durat 41 de ani, fiind finalizata in 1986. Din turnul bisericii vei admira superba panorama a orasului, inaltimea fiind de 74.5 metri.

 • Tur privat de grup Golden Circle

  Durata: 8 h

  Astazi vei calatori pe cel mai popular traseu turistic din Islanda - Golden Circle, unde vei descoperi unele dintre cele mai renumite atractii naturale ale tarii, printre care Cascada Gullfoss, numita si cascada aurie, celebrul Geysir, gheizerul care a dat numele tuturor izvoarelor de acest fel din lume si Strokkur, un alt gheizer ce erupe la fiecare 5-10 minute si Parcul National Thingvellir, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, un loc pitoresc reprezentativ pentru istoria Islandei. Thingvellir marcheaza locul de intalnire a doua placi tectonice: cea nord-americana si cea eur-asiatica. In acest amfiteatru natural aveau loc intalnirile celui mai vechi parlament din lume - Althingi - fiind considerat locul de inceput al democratiei islandeze.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita ferma locala Friðheimar

  Durata: 1.5 h

  Vei vizita ferma locala Friðheimar, unde se afla si o herghelie de cai islandezi. Vei urmari un show cu cai si vei servi un pranz frugal din ingrediente locale.

 • Cazare Reykjavik

  Center Hotel Midgardur, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Reykjavik - Akureyri

  Durata: 5 h

  Vei pleca astazi spre Akureyri, cel mai nordic oras al Islandei. Traseul parcurge zona vestica a insulei.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Cascadele Barnafoss si Hraunfossar

  Vei admira cascadele Barnafoss si Hraunfossar, ce izvorasc din campuri de lava si ale caror perdele de apa se intind pe o latime considerabila.

 • Vizita izvorul termal Deildartunguhver

  Vei poposi la Deildartunguhver, cel mai mare izvor termal din Europa, cu un debit de 180 litri/secunda, apa avand 100 grade Celsius. In apropiere se afla si craterul vulcanic Grábrók, a carui silueta o vei putea admira pe traseu.

 • Cazare Akureyri

  Icelandair Hotel Akureyri, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Akureyri - Siglufjörður - Husavik - Myvatn

  Durata: 4.5 h

  Astazi vei explora Peninsula Trolilor - Tröllaskagi - cu fiordurile, stancile si dealurile sale si cu pitorestile sate de pescari, apoi vei continua pana la Husavik, pe tarmul nordic al Islandei. Te vei opri la Siglufjörður, odinioara cel mai important centru de pescuit hering din Islanda. Itinerarul se incheie astazi pe tarmul Lacului Myvatn.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Muzeul Herring Era

  Durata: 1 h

  Vei vizita Muzeul Herring Era, singurul din Islanda premiat la nivel european. Pescuitul de hering a jucat de-a lungul timpului un rol deosebit de important in economia tarii. In 1969 productia a scazut brusc, ducand la falimentul intregii zone. In cadrul vizitei vei putea degusta si cateva specialitati locale.

 • Vizita Cascada Godafoss

  Durata: 0.5 h

  Vei vizita Cascada Godafoss, sau "cascada zeilor", inalta de 12 metri. Cascada curge in semicerc, fiind formata pe cursul Raului Skjálfandafljót.

 • Optional: Tur de observare a balenelor - Husavik

  Durata: 2 h

  Din portul de coasta Husavik, te vei imbarca pentru o scurta croaziera de observare a balenelor. Husavik este de fapt cel mai apreciat punct de plecare pentru observarea balenelor din Europa.

  Tip serviciu: SIB

 • Cazare Lacul Myvatn

  Hotel Laxá, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Myvatn - Egilsstadir

  Durata: 3 h

  Vei calatori spre coasta estica a Islandei, nu inainte de a vizita impresionantul Parc National Jökulsárgljúfur, zona Lacului Myvatn si Cascada Dettifoss. Dupa amiaza vei ajunge la Egilsstaðir, pe malul Lacului Lagarfljót.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur privat de grup Canionul Jökulsárgljúfur

  Vei parcurge Canionul Jökulsárgljúfur, cel mai spectaculos de pe insula, avand o lungime de 24 km si o adancime de circa 100 metri. Tot aici se afla si Canionul Ásbyrgi, in forma de potcoava, un loc des evocat de legendele islandeze. Rezultat al eroziunii apei, ghetii si a focului, canionul fascineaza anual turisti din toata lumea, atat prin peisajele dramatice, cat si prin diversitatea florei si faunei.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Cascada Dettifoss si caldera Krafla

  Vei ajunge la cea mai puternica cascada din Europa, Dettifoss, cu un debit de 193 m²/secunda si vei descoperi peisajul selenar invaluit in aburi de la Námaskarð si zona Lacului Myvatn. Vei ajunge apoi la caldera vulcanului activ Krafla, cu un diametru de circa 10 km. Aceasta regiune geotermala este presarata cu numeroase izvoare sulfuroase fierbinti, fumarole si vulcani noroiosi.

 • Cazare Egilsstadir

  Lake Hotel Egilsstadir, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Egilsstaðir - Hofn

  Durata: 3.5 h

  Astazi vei admira pitorescul satelor de pescari risipite printre fiordurile estice ale Islandei, in drumul catre Hofn, destinatia finala a zilei.

  Tip serviciu: SIB

 • Vizita muzeul local Petra’s Stone Collection

  Durata: 1 h

  Vei poposi la Stodvarfjordur pentru a vizita una dintre cele mai populare atractii din zona: muzeul deschis de Ljósbjörg Petra María Sveinsdóttir in 1974. Pasionata de pietre, roci, scoici si cochilii, Petra a adunat de-a lungul vietii un numar impresionant de piese, dintre cele mai variate, pe care le-a expus in propria gradina.

 • Cazare Hofn

  Hotel Hofn, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Hofn - Vik

  Astazi vei fi transferat spre sud, la Vik. Pe traseu vei explora Parcul National Vatnajökull.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur privat de grup Parcul National Vatnajökull

  Vei admira peisajele superbe din Parcul National Vatnajökull dominate de ghetarul cu acelasi nume, cel mai mare din Europa. Zona Skaftafell este una dintre cele mai pitoresti din Islanda. Vei ajunge pe malurile lagunei glaciare Jökulsárlón, una dintre minunile naturale islandeze, pe care plutesc blocuri de gheata desprinse din ghetar, apoi vei vizita Diamond Beach, punctata de bucati de gheata ce stralucesc in lumina soarelui. In Skaftafell vei vedea coloane de bazalt, rauri glaciare si o vegetatie specifica. La final vei putea fotografia spactaculosul Canion Fjaðrárgljúfur.

  Tip serviciu: PVT

 • Optional: Tur cu barca Laguna Glaciara Jökulsárlón

  Durata: 1 h

  Vei face un tur cu barca amfibie printre blocurile de gheata la Laguna Jökulsárlón.

  Tip serviciu: SIB

 • Cazare Vik

  Hotel Vik, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat de grup Coasta Sudica

  Vei face o plimbare pe plajele cu nisip negru de origine vulcanica din apropiere de Vik si vei admira coloanele bazaltice Reynisdrangar, ce rasar parca din apa oceanului, si promontoriul Dyrhólaey, cu arcada sa spectaculoasa.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Cascadele Skogafoss si Seljalandsfoss

  Vei admira cascadele Skogafoss, a carei cadere de apa masoara 60 metri inaltime, si Seljalandsfoss. Aceasta din urma este mai deosebita intrucat permite accesul pe o poteca pana in spatele perdelei de apa.

 • Vizita Muzeul Skogar

  Durata: 1 h

  Muzeul Skogar reprezinta o importanta colectie de patrimoniu cultural de peste 18000 de exponate si a fost deschis in 1949. Vizita acestui muzeu iti va dezvalui lucruri interesante despre traditiile si istoria Islandei, despre pescuit, agricultura, mestesuguri locale, dar si istorie naturala.

 • Transfer privat de grup Vik - Reykjavik

  Vei fi transferat din nou in capitala islandeza pentru a explora din nou orasul pe cont propriu.

  Tip serviciu: PVT

 • Optional: Vizita Blue Lagoon

  Durata: 3 h

  Vei vizita celebra Blue Lagoon, una dintre cele mai fotogenice atractii islandeze si totodata un ecosistem unic in lume, un veritabil laborator al naturii. Apa sarata a lagunei provine de la adancimi de 2000 metri, iar in drumul spre suprafata aceasta vine in contact cu intruziunile magmatice, captand mineralele si rezultand o apa geotermala naturala renumita pentru calitatile sale curative. Vizita include transferurile dus-intors din Reykjavik si bilet de intrare categoria confort. Vei beneficia de o bautura gratuita la alegere, o masca faciala pe baza de siliciu si prosop.

 • Cazare Reykjavik

  Center Hotel Midgardur, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Reykjavik - aeroport Keflavik

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat la aeroport pentru zborul spre casa.

  Tip serviciu: PVT

 • Zbor ICELANDAIR Reykjavik  -  Amsterdam

  Durata: 3h 15m

  Plecare Reykjavik - 16.08.2021 , ora 07:40 Sosire Amsterdam - 16.08.2021 , ora 12:55

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor KLM Amsterdam  -  Bucuresti

  Durata: 2h 45m

  Plecare Amsterdam - 16.08.2021 , ora 13:45 Sosire Bucuresti - 16.08.2021 , ora 17:30

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

Optiuni Cazare Hoteluri

Center Hotel Midgardur 4*
Reykjavik

Center Hotel Midgardur 4 *

Standard Room

Mic dejun

Center Hotel Midgardur este amplasat pe strada comerciala principala Lugavegur din Reykjavik. Hotelu...  [ Citeste tot ]

Icelandair Hotel Akureyri 3*
Akureyri

Icelandair Hotel Akureyri 3 *

Standard Room

Mic dejun

Avand in design modern, camere luminoase si confortabile si facilitati variate, Icelandair Hotel Aku...  [ Citeste tot ]

Hotel Laxá 3*
Lacul Myvatn

Hotel Laxá 3 *

Standard Room

Mic dejun

Lacul Myvatn si imprejurimile sale creeaza cadrul perfect pentru Hotel Laxá, unul dintre cele mai ma...  [ Citeste tot ]

Lake Hotel Egilsstadir 4*
Egilsstadir

Lake Hotel Egilsstadir 4 *

Standard Room

Mic dejun

Reprezentand o veche ferma locala renovata, Lake Hotel se afla pe malul Lacului Lagarfljót, in micul...  [ Citeste tot ]

Hotel Hofn 3*
Hofn

Hotel Hofn 3 *

Standard Room

Mic dejun

Amplasat in sud-estul Islandei, in orasul de coasta Hofn, hotelul pune la dispozitia oaspetilor came...  [ Citeste tot ]

Hotel Vik 3*
Vik

Hotel Vik 3 *

Standard Room

Mic dejun

Amplasat in captivantul sat Vik din sudul Islandei, hotelul este inconjurat de cele mai frumoase atr...  [ Citeste tot ]

Islanda Sfaturi

Islandezii sunt asemenea celorlalti nordici, mai putin expansivi, dar politicosi si foarte amabili cu turistii. Atunci cand te adresezi unui islandez trebuie sa folosesti doar prenumele, intrucat numele de familie poate crea confuzii; numele de familie al islandezilor este format din prenumele tatalui/bunicului la care se adauga terminatia son pentru baieti si dóttir pentru fete; femeile nu adopta numele sotului dupa casatorie astfel ca este foarte posibil ca membrii unei familii sa aiba toti nume diferite. Atunci cand vizitezi o familie islandeza este de recomandat sa iti scoti incaltamintea. Punctualitatea nu este foarte pretuita in Islanda; este foarte posibil ca interlocutorii sa intarzie si mai mult de 15 minute la o intalnire. Nu aborda teme politice sau istorice daca nu cunosti foarte bine problema in cauza; de asemenea, daca esti impotriva exploatarii balenelor nu incerca sa iti sustii foarte puternic acest punct de vedere intrucat in Islanda industria produselor legate de aceasta specie marina este foarte dezvoltata. Egalitarismul si toleranta sunt valori respectate cu adevarat in Islanda; femeile au drepturi egale cu cele ale barbatilor iar de la data de 27 iunie 2010 casatoriile intre persoanele de acelasi sex au fost legalizate, Islanda fiind una dintre primele tari din lume care a adoptat aceasta lege.

Islanda
Islanda
Islanda
Islanda

Informatii legate de viza turistica in Islanda gasiti aici

Ghid de calatorie Islanda

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Islanda

Islanda este o tara cu un nivel de dezvoltare foarte ridicat astfel incat si preturile sunt ceva mai mari fata de restul Europei. Chiar si daca optezi pentru un circuit self drive nu trebuie sa te ingrijorezi intrucat infrastructura este foarte bine dezvoltata.
Tine cont insa de faptul ca pe traseu, intrucat localitatile sunt relativ rare, restaurantele pot fi unele austere care ofera doar sandwich-uri, iar gasirea lor necesita ceva timp.

Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!