Africa

Circuit de grup - Discover Etiopia cu Valentina Pavel, 13 zile Grup cu insotitor Eturia

13 zile / 11 nopti
3770 € / pers.
Vei vizita Addis Ababa, Lalibela, Gondar, Bahir Dar, Jinka, Arba Minch, Turmi, Cascadele Nilului Albastru

Incepand de la:

3770 € / pers.
Vezi tarife
13 zile

Durata vacanta

1 tari

Vizitate

8 locatii

Explorate

Incepand de la:

3770 € / pers.
Vezi tarife
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare medicala
Inclusa

Eturia si Valentina Pavel iti propun o incursiune in Etiopia, o tara fascinanta cu o mostenire istorica si culturala de exceptie. Vei vizita orasele Addis Ababa si Gondar, vei descoperi uimitoarele biserici ortodoxe sapate in stanca de la Lalibela, vei admira spectaculoasele peisaje ale Muntilor Simien si ale Nilului Albastru, pentru ca la final sa vizitezi triburile din Valea Omo. Triburile indigenilor mursi, dorze sau konso se deosebesc foarte mult prin traditii, obiceiuri si stilul de viata, trasaturile acestora fiind pastrate nealterate din timpuri ancestrale. Valea Omo este considerata Leaganul Umanitatii, fiind unul dintre cele mai izolate teritorii ale Etiopiei, dar si un loc absolut fascinant, unic in lume.

 • Cazare 11 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Circuit de grup - Discover Etiopia cu Valentina Pavel, 13 zile Itinerar

 • Zbor TURKISH AIRLINES Bucuresti  -  Istanbul

  Durata: 1h 25m

  Plecare Bucuresti - 15.10.2021 , ora 09:45 Sosire Istanbul - 15.10.2021 , ora 11:10

  Inclus: taxa de aeroport

 • Zbor TURKISH AIRLINES Istanbul  -  Addis Ababa

  Durata: 5h 30m

  Plecare Istanbul - 15.10.2021 , ora 18:15 Sosire Addis Ababa - 15.10.2021 , ora 23:45

  Inclus: taxa de aeroport

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Addis Ababa

  Durata: 1 h

  La sosirea pe aeroportul din Addis Ababa vei fi intampinat de ghidul local si vei fi transferat la hotel.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Tur privat de grup oras in Addis Ababa

  Durata: 4 h

  Vei pleca intr-un tur de o jumatate de zi al capitalei etiopiene, pentru a vizita principalele obiective. Addis Ababa este cel mai mare oras al tarii, gazduind si sediul Uniunii Africane si fiind considerat capitala diplomatica a Africii.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Vizita Muzeul National Addis Ababa

  Durata: 1 h

  Vei vizita Muzeul National, celebru pentru exponatul numit Lucy, o serie de cateva sute de fragmente de os reprezentand aproximativ 40% din scheletul unei femele hominid Australopithecus afarensis ce dateaza de acum 3,2 milioane de ani.

 • Cazare Addis Ababa

  Swiss Inn Nexus, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zbor ETHIOPIAN AIRLINES Addis Ababa  -  Bahir Dar

  Durata: 1:00

  Plecare Addis Ababa - 17.10.2021 , ora 07:00 Sosire Bahir Dar - 17.10.2021 , ora 08:00

  Inclus: taxa de aeroport

 • Plimbare cu barca Lacul Tana

  Durata: 4 h

  Vei face o plimbare cu barca pe Lacul Tana, considerat sacru de catre localnici. Lacul este cel mai mare intins de apa al Etiopiei, 70% din fauna piscicola find endemica. In mijlocul lacului se afla biserici si manastiri, construite astfel pentru a fi protejate. Vei vizita cateva manastiri pentru a descoperi structura concentrica si pentru a admira picturile colorate ce ilustreaza Vechiul Testament, Noul Testament si Cartea Miracolelor.

 • Vizita Manastirea Bete Maryam

  Aceasta biserica ortodoxa etiopiana impresioneaza prin frescele viu colorate si prin pozitionarea sa, ce ofera privelisti spectaculoase ale zonei inconjuratoare. Bete Maryam, sau Casa Mariei, este una dintre cele mai vechi si mai spectaculoase din Peninsula Zeghie.

 • Vizita Manastirea Azwa Mariam

  Vei ajunge la aceasta biserica ortodoxa dupa o scurta plimbare de 15 minute prin padure. Ca si la Ura Kidane Mehret, interiorul acestei biserici a fost decorat cu picturi viu colorate ale poveștilor biblice.

 • Vizita Cascadele Nilului Albastru

  Durata: 4 h

  Vei admira Cascadele Nilului Albastru, situate la 30 km de Lacul Tana, una dintre cele mai importante atractii turistice ale Etiopiei. Spectaculoasele caderi de apa au inaltimi cuprinse intre 37 si 45 m, iar ecosistemul acestora separa cele doua entitati biogeografice ale Lacului Tana si Fluviului Nil.

 • Cazare Bahir Dar

  Avanti Blue Nile, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat de grup Bahir Dar - Gondar

  Durata: 3 h

  Vei calatori astazi catre Gondar, oras inscris pe lista patrimoniului universal UNESCO (durata circa 3h). Pe traseu vei putea vedea Castelul Guzara, construit in 1580 ca Imparatul Za-Dengel, fondatorul dinastiei Gondar.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Tur privat de grup oras Gondar

  Durata: 6 h

  Vei face un tur de oras in Gondar, acesta dateaza din secolul XVII si este cunoscut ca centrul ortodoxiei etiopiene sau Camelot-ul Africii. Gondar a devenit capitala Etiopiei in timpul domniei Imparatului Fasilides (1632-1667), care a ordonat constructia a numeroase castele, practica mostenita apoi de urmasii sai. Vom vedea cel mai vechi si cel mai impresionant palat din oras, cel construit de Imparatul Fasilides, Cartierul Imperial si complexul Kuskuam, construit in 1730. Vei admira magnificele picturi murale ale Bisericii Debre Berhan Selassie si piscina Fasilides, in care pelerinii se scalda in timpul sarbatorii Timket.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Cazare Gondar

  Goha Hotel, Standard room - Demipensiune, meal plan Demipensiune

 • Excursie Parcul National Simien

  Durata: 8 h

  Vei calatori spre nord, catre localitatea Kossoye, de unde vei avea parte de o priveliste superba asupra Muntilor Simien, apartinand parcului national cu acelasi nume, inclus in patrimoniul UNESCO inca din 1978. Peisajele spectaculoase oferite de lantul muntos, care ajunge pana la 4500 m altitudine, au fost adesea comparate cu cele ale Marelui Canion din SUA. Veti face o plimbare in natura plecand de la Sankaber (3250 m) si ajungand in vecinatatea impresionantei cascade Jinbar. Pe drum vei putea observa colonii de babuini gelada, specie endemica pe platourile inalte ale Etiopiei. Dupa amiaza vei fi din nou transferati la hotelul din Gondar.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Cazare Gondar

  Goha Hotel, Standard room - Demipensiune, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat de grup Gondar - Lalibela

  Durata: 7 h

  Vei calatori astazi catre Lalibela, oras de mare importanta religioasa si un important centru turistic din Etiopia. Pe traseu te vei bucura de peisajele minunate, vei putea observa stilul de viata din zona rurala si vei face o oprire pentru a vizita populatia Awramba. In nord-vestul Etiopiei traieste o comunitate de aproximativ 500 de oameni, fondata de Zumra Nuru, care se ghideaza dupa aceste 4 principii: respectarea egalitatii intre femei si barbati, ingrijirea persoanelor in varsta, respectarea drepturilor copiilor si evitarea obiceiurilor negative.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Cazare Lalibela

  Mezena Lodge, Standard Room - Demipensiune, meal plan Demipensiune

 • Tur privat de grup Bisericile Monolitice Lalibela 1

  Durata: 6 h

  Vei vizita unul dintre cele mai importante situri religioase din lume, bisericile sapate in blocuri de granit de la Lalibela. Constructia acestora a fost ordonata de Regele Lalibela ce dorea ca orasul sa fie o a doua Tara Sfanta, un loc de rugaciune pentru pelerinii care nu puteau ajunge in Ierusalim. De aceea si foarte multe nume ale bisericilor de aici au denumiri ce se regasesc si in Orasul Sfant. Fiecare lacas de cult are numeroase curti, interconectate printr-o serie de tuneluri si pasaje sapate in stanca.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Cazare Lalibela

  Mezena Lodge, Standard Room - Demipensiune, meal plan Demipensiune

 • Zbor ETHIOPIAN AIRLINES Lalibela  -  Addis Ababa

  Durata: 1:00

  Plecare Lalibela - 22.10.2021 , ora 13:00 Sosire Addis Ababa - 22.10.2021 , ora 14:00

  Inclus: taxa de aeroport

 • Vizita Muzeul de Etnologie Addis Ababa

  Durata: 1 h

  Muzeul Etnologic este o institutie publica dedicata etnologiei si culturii si este primul muzeu universitar din Etiopia. Acest muzeu gazduieste obiecte antropologice si colectii complete ce descriu aproape toate grupurile tribale din Etiopia, prezentand astfel o vedere de ansamblu asupra istoriei, culturii si traditiilor poporului etiopian.

 • Cazare Addis Ababa

  Swiss Inn Nexus, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zbor ETHIOPIAN AIRLINES Addis Ababa  -  Jinka

  Durata: 2h

  Plecare Addis Ababa - 23.10.2021 , ora 10:25 Sosire Jinka - 23.10.2021 , ora 12:35

  Inclus: taxa de aeroport

 • Tur privat de grup in Jinka

  Durata: 2 h

  Cel mai mare oras de pe Valea Omo, orasul Jinka gazduieste un important muzeu, dedicat conservarii anumitor aspecte ale vietii tribale traditionale. Pentru a te familiariza cu stilul de viata din Valea Omo, vei vizita piata locala si Muzeul Jinka, unde sunt expuse o serie de instrumente si articole de imbracaminte specifice culturii din aceasta zona.

 • Cazare Jinka

  Eco Omo Lodge, Standard room - Mic Dejun, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Jinka - Turmi

  Durata: 10 h

  Astazi vei calatori catre Turmi.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Vizita tribul Mursi in Parcul National Mago

  Durata: 3 h

  In Parcul National Mago vei vizita tribul Mursi, poate unul dintre cele mai neobisnuite din Africa, cunoscut pentru obiceiul femeilor de a-si insera un disc din lut in buza inferioara. Aceasta practica este specifica femeilor ajunse la maturitate, iar discurile respective au de cele mai multe ori dimensiuni considerabile.

 • Vizita tribul Hamer

  Durata: 3 h

  Populatia Hamer traieste pe valea Raului Omo, intr-o regiune ramasa aproape intacta de secole, parte din patrimoniul UNESCO. Fiind un trib de pastori, obiceiurile si cultura lor acorda o importanta deosebita bovinelor, de unde si renumele pentru ritualul lor de initiere a baietilor ce consta in sarituri pe spatele taurilor.

 • Cazare Turmi

  Buska Lodge, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat de grup Turmi - Konso - Arba Minch

  Durata: 10 h

  Astazi vei calatori catre Arba Minch.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Vizita tribul Konso

  Durata: 3 h

  Vei vizita satul tribului Konso, unde vei face cunostinta cu localnicii si le vei observa stilul de viata. Tribul Konso sculpteaza totemuri din lemn, decorate cu simboluri falice, care sunt asezate pe morminte. De asemeni una dintre curiozitatile culturii Konso o reprezinta cresterea si venerarea serpilor. Desi locuiesc intr-o regiune deluroasa, cu pamant nefertil, localnicii reusesc sa valorifice terenul prin terasare obtinand productii agricole surprinzatoare.

 • Vizita tribul Dorze

  Durata: 3 h

  Vei vizita apoi tribul Dorze, in apropierea Muntilor Guge, celebru pentru forma colibelor sale. Acestea seamana cu niste stupi uriasi de albine, construite din bambus, care pot fi mutate dintr-un loc in altul, in cazul in care sunt atacate de termite. Desi par niste constructii foarte instabile, colibele pot dura chiar si 60 ani. Etnicii Dorze cultiva bumbac, pe care apoi femeile il torc, iar barbatii tes firele, producand haine traditionale vopsite in culori vii.

 • Cazare Arba Minch

  Haile Resort, Standard room - Mic Dejun, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport Arba Minch

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat la aeroportul din Arba Minch.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Zbor ETHIOPIAN AIRLINES AMH Arba Minch Airport  -  Addis Ababa

  Durata: 2h

  Plecare AMH Arba Minch Airport - 26.10.2021 , ora 12:00 Sosire Addis Ababa - 26.10.2021 , ora 14:15

  Inclus: taxa de aeroport

 • Cina Addis Abeba

  Durata: 1 h

  Vei servi cina la un restaurant local.

  Tip masa: Cina

 • Transfer privat de grup la aeroport Addis Ababa

  Durata: 0.5 h

  Vei fi transferat la aeroportul din Addis Abeba pentru a te imbarca in zborul catre casa.

  Tip serviciu: PVT (in regim privat)

 • Zbor TURKISH AIRLINES Addis Ababa  -  Istanbul

  Durata: 5h 30m

  Plecare Addis Ababa - 27.10.2021 , ora 00:45 Sosire Istanbul - 27.10.2021 , ora 06:15

  Inclus: taxa de aeroport

 • Zbor TURKISH AIRLINES Istanbul  -  Bucuresti

  Durata: 1h 15m

  Plecare Istanbul - 27.10.2021 , ora 19:15 Sosire Bucuresti - 27.10.2021 , ora 20:30

  Inclus: taxa de aeroport

Optiuni Cazare Hoteluri

Swiss Inn Nexus 4*
Addis Ababa

Swiss Inn Nexus 4 *

Standard Room

Mic dejun

Oferind o priveliste superba asupra muntilor Addis Ababa, hotelul pune la dispozitie camere spatioas...  [ Citeste tot ]

Avanti Blue Nile 4*
Bahir Dar

Avanti Blue Nile 4 *

Standard Room

Demipensiune

Hotelul Avanti este primul hotel din Africa de Est al lantului Constellation Hotels and Resorts. Hot...  [ Citeste tot ]

Goha Hotel 3*
Gondar

Goha Hotel 3 *

Standard room - Demipensiune

Demipensiune

Hotelul Goha din Gondar beneficiaza de o pozitionare ideala pe dealurile orasului, la mica distanta...  [ Citeste tot ]

Mezena Lodge 3*
Lalibela

Mezena Lodge 3 *

Standard Room - Demipensiune

Demipensiune

Mezena Lodge se afla in Lalibela, are un restaurant, o receptie disponibila 24 de ore, bar, gradina,...  [ Citeste tot ]

Eco Omo Lodge 9*
Jinka

Eco Omo Lodge 3* Superior

Standard room - Mic Dejun

Mic dejun

Asezat in centrul Vaii Omo, Eco Omo este o cabana ecologica construita din 20 de corturi de safari,...  [ Citeste tot ]

Buska Lodge 3*
Turmi

Buska Lodge 3 *

Standard Room

Demipensiune

Situat in centrul Etiopiei de Sud, in Valea Omo, Buska Lodge este un lodge ecologic, care ofera cala...  [ Citeste tot ]

Haile Resort 10*
Arba Minch

Haile Resort 4* Superior

Standard room - Mic Dejun

Mic dejun

Haile Resort este situat in Arba Minch, are restaurant, un bar si o gradina. Printre facilitatile of...  [ Citeste tot ]

Etiopia Sfaturi

Respectati traditiile si obiceiurile locale. Unele comportamente sociale pot intra sub incidenta legii penale a Etiopiei. Atunci cand vizitati lacasuri de cult, fie ele ortodoxe sau musulmane trebuie sa abordati o tinuta decenta, iar femeile trebuie sa-si acopere umerii si genunchii. Etiopia are in vigoare calendarul iulian astfel incat trebuie sa aveti in vedere faptul ca ziua incepe la ora 06:00 dimineata iar orele sunt in general decalate cu 6 fata de orarul obisnuit. Daca doriti sa aflati ora normala, asa cum sunteti obisnuiti solicitati sa vi se comunice “habesha time” sau “gringo time”. Daca sunteti invitat acasa la un etiopian la intrare se recomanda sa va descaltati; la intrare sunt salutati toti participantii incepand cu persoanele mai in varsta. Atunci cand doriti sa fotografiati persoane, in special copii este de recomandat sa cereti permisiunea inainte de a o face. Tineti cont de perioadele de post ale ortodocsilor etiopieni dar si si de cea a musulmanilor intrucat atunci consumul de carne (in special de porc) este foarte redus. Consumul si traficul de droguri sunt aspru pedepsite, iar homosexualitatea este interzisa. De multe ori in semn de salut se ofera incheietura mainii in loc de o strangere de mana. Se recomanda a se spala mainile inainte si dupa masa; la restaurant daca vi se aduce un lighean si un vas cu apa, intindeti mainile si vi se va turna apa pentru a va spala. Pentru a manca se foloseste mana dreapta, este considerat lipsit de respect a se folosi mana stanga. Mancarea se ia cu ajutorul injerei si nu cu ajutorul tacamurilor. Este nepoliticos sa refuzati a gusta dintr-un aliment. Evitati discutiile pe teme politice si religioase. Homosexualitatea este ilegala si nu este tolerata. Este considerat semn de respect evitarea privirilor dintre un barbat si o femeie.

Etiopia
Etiopia
Etiopia
Etiopia

Informatii legate de viza turistica in Etiopia gasiti aici

Ghid de calatorie Etiopia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Etiopia

Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!