Africa

SOLD OUT - Circuit de grup - Discover Senegal & Gambia, 11 zile Grup cu insotitor Eturia

11 zile / 8 nopti
Vei vizita Insula Goree, Saint Louis, Senegal, Toubacouta, Rezervatia Naturala Makasutu, Diass, Dakar, Rezervatia Bandia, Saly, Banjul, Lacul Roz, Parcul National Djoudj, Touba, Senegal, Delta Saloum, Juffureh
SOLD OUT
11 zile

Durata vacanta

2 tari

Vizitate

14 locatii

Explorate

SOLD OUT
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse

Una dintre cele mai complexe destinatii din vestul Africii, Senegal te cucereste prin culoare si farmec local, prin autenticite si natura spectaculoasa. Itinerarul include cele mai reprezentative obiective din Senegal, dar si o incursiune in Gambia, cea mai mica natiune de pe continentul african. Vei vedea Lacul Roz, Parcul National Djoudj, un paradis al pasarilor inscris pe lista patrimoniului UNESCO, Delta Saloum, Insula Goree si, bineinteles, capitala Dakar; apoi vei avea ocazia sa explorezi capitala gambiana Banjul si Rezervatia Makasutu.

Experiente inedite

 • Plimbare cu barca pe Lacul Roz
 • Birdwatching in Parcul National Djoudj, una dintre cele mai importante rezervatii ornitologice din lume
 • Tur in padurea de mangrove din Delta Saloum
 • Cazare 8 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Circuit de grup - Discover Senegal & Gambia, 11 zile Itinerar

 • Zbor TURKISH AIRLINES Bucuresti  -  Istanbul

  Durata: 1h 40m

  Plecare Bucuresti - 13.11.2020 , ora 21:10 Sosire Istanbul - 13.11.2020 , ora 23:50

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor TURKISH AIRLINES Istanbul  -  Dakar

  Durata: 9h 20m

  Plecare Istanbul - 14.11.2020 , ora 01:55 Sosire Dakar - 14.11.2020 , ora 08:15

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport Diass - hotel Dakar

  Durata: 1 h

  La sosirea pe aeroportul din Diass vei fi transferat in Dakar, la hotelul la care vei fi cazat.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur privat de grup Dakar

  Durata: 2 h

  Vei face un tur de oras si vei vedea cladirea garii, Primaria, Piata Independentei si Palatul Prezidential. La final vei putea achizitiona diverse suveniruri din piata locala.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur privat de grup Insula Goree

  Durata: 3 h

  Cu atmosfera sa linistita, stradutele inguste si casele vopsite in ocru si inundate de florile de bougainvillea, fermecatoarea Insula Goree este o surpriza placuta pentru orice turist. Apartinand patrimoniului UNESCO Goree este astazi un loc de aducere aminte pentru evenimente mai putin fericite. Aici a avut loc un intens comert cu sclavi, care erau imbarcati pe vapoare si trimisi catre America. Goree a fost locul unde soarta a milioane de africani avea sa se schimbe pentru totdeauna. Vei vizita Casa Sclavilor, Biserica St. Charles si Muzeul de Istorie.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Muzeul Civilizatiilor Negre

  Durata: 1.5 h

  Vei vizita Muzeul Civilizatiilor Negre, unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din Dakar. Acesta a fost deschis in 2018 si reuneste exponate provenite din coloniile franceze din vestul Africii.

 • Cazare Dakar

  Pullman Teranga Hotel, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat de grup Dakar - Saint Louis, via Lacul Roz

  Durata: 6 h

  Vei pleca spre St. Louis, iar pe traseu vei vizita celebrul Lac Roz, pe numele sau oficial Lacul Retba.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita unui sat Peul

  Durata: 1 h

  In apropiere de Lacul Retba vei poposi intr-un sat al comunitatii Peul. Numiti si Fulani sau Fulbe, localnicii Peul sunt o etnie nomada de origine musulmana specifica sahelului african, intalnita in tarile vestice, din Senegal, pana in Nigeria. Istoria acestor triburi este accentuata de mistere, insa se crede ca ar avea origini iudeo-siriene, provenind din Orientul Mijlociu. Localnicii Peul sunt in general pastori de vite, capre si oi, iar multi dintre acestia au renuntat in ultima perioada la transhumanta. Vei vizita un sat Peul si vei vedea stilul de viata, modul in care is contruiesc locuintele, vei cunoaste traditiile si obiceiurile acestei comunitati.

 • Plimbare cu canoe Lacul Roz

  Durata: 1 h

  Vei ajunge apoi pe malul Lacului Roz, o veritabila minune a naturii; culoarea apelor fiind data de alga Dunaliella salina si variind mult in functie de intensitatea luminii soarelui. Lacul are si o salinitate ridicata, care poate ajunge chiar si la 40%; fiind cunoscut si ca ultima etapa din celebrul Raliu Paris-Dakar. Vei vizita zona in care se extrage sarea, apoi vei face o plimbare in canoe pe lac.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Saint Louis, Senegal

  Mermoz Hotel, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Tur privat de grup Parcul National Djoudj

  Durata: 4 h

  Djoudj este visul oricarui turist pasionat de birdwatching si nu numai, fiind un obiectiv UNESCO pentru complexitatea si multitudinea speciilor de pasari pe care le gazduieste. Vei face o plimbare cu barca si vei putea observa pelicani, cormorani, gasca gambiana, vulturi pescari, dar si crocodili si specii de serpi acvatici.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur privat de grup Saint Louis

  Durata: 2 h

  Cunoscut pentru arhitectura sala coloniala specifica secolului XVII, St. Louis a fost capitala Senegalului in perioada 1872-1957, jucand un important rol cultural si economic in vestul Africii. Situat pe malul Raului Senegal, orasul a fost listat in patrimoniul universal UNESCO. Veti vedea celebrul Pod Faidherbe, construit initial de Gustav Eiffel peste Dunare si transferat la St. Louis in 1897, cartierul colonial, Muzeul Fotografiei, Muzeul Aeropostal, unde vei descoperi exponate apartinand pilotului Antoine de Saint-Exupéry, si cartierul pescarilor.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Saint Louis, Senegal

  Mermoz Hotel, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat de grup Saint Louis - Toubacouta, via Touba

  Durata: 5 h

  Vei fi transferat astazi catre Toubacouta (350 km). Pe traseu vei vizita orasul Touba.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur panoramic privat de grup Touba

  Durata: 2 h

  Al doilea ca numar de locuitori dupa capitala Dakar, Touba este orasul celui mai important grup musulman din Senegal. Adeptii mouridismului il celebreaza pe liderul spiritual Ahmadou Bàmba Mbàcke, fondatorul acestui curent de intoarcere la originile Islamului. In Touba veti vizita Marea Moschee, cel mai impresionant edificiu din oras.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur cu barca padurea de mangrove Delta Saloum

  Durata: 1 h

  Vei face o plimbare cu barca printre mangrove in Delta Saloum, un loc de o frumusete greu de descris in cuvinte.

 • Tur privat Insula de Scoici

  Durata: 1 h

  Vei ajunge astazi la Insula de Scoici, dupa un transfer cu barca. Structura calcaroasa a insulei a favorizat cresterea unor arbori de baobab de dimensiuni impresionante si care constituie casa a numeroase specii de pasari. Pelicanii si cormoranii sunt cei mai intalniti in regiune, spectacolul oferit fiind fascinant si extrem de zgomotos totodata.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Toubacouta

  Les Paletouviers, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat de grup Toubacouta - Juffureh

  Durata: 1.5 h

  Vei pleca astazi spre Juffureh, oras aflat pe teritoriul Gambiei, tara predominant musulmana.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur privat de grup Juffureh si Insula James

  Durata: 3 h

  Oraselul Juffureh este cunoscut in mod special ca fiind cadrul de derulare a povestii romanului "Roots, the Saga of an American Family" de Alex Haley, publicat in 1976 si ecranizat mai tarziu. Datorita acestuia Juffureh a devenit o importanta destinatie turistica pe harta Gambiei, lucru ce se reflecta astazi intr-o mai buna infrastructura rutiera si de invatamant. Romanul reda povestea lui Kunta Kinte, un adolescent african vandut ca sclav in secolul XVIII si ajuns in America de Nord si urmareste apoi vietile descendentilor acestuia, fiind un best seller foarte apreciat in Statele Unite. Insula James, cunoscuta si sub numele de Kunta Kinteh se afla in patrimoniul universal UNESCO. Vei vedea aici ruinele Fortului James, cu o istorie indelungata, marcata de numeroase evenimente, mai ales implicarea in comertul cu sclavi.

  Tip serviciu: PVT

 • Transfer cu feribot Juffureh - Banjul

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat cu feribotul catre Banjul, capitala Gambiei.

  Tip serviciu: SIB

 • Cazare Banjul

  Ocean Bay Hotel & Resort, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Tur privat de grup in Rezervatia Naturala Makasutu

  Durata: 2 h

  Vei explora Rezervatia Makasutu, un ecosistem complex situat pe malurile Raului Gambia. Rezervatia include paduri de palmieri, areale de savana si mangrove, gazduind specii de pasari, maimute, reptile si diverse mamifere de talie mica. Vei face o plimbare in canoe printre mangrove si vei observa viata salbatica din zona, dar si activitatile zilnice ale locuitorilor: pescari, femei care culeg stridii in padurea de mangrove, barbati care se catara in palmieri pentru culesul fructelor.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur panoramic privat de grup Banjul

  Durata: 2 h

  Capitala Gambiei numara in jur de 30000 locuitori. Vei vizita bazinul cu crocodili de la Katchically, considerat un loc sacru, unde localnicii practica diverse ritualuri pentru fertilitate. Crocodilul este simbolul fertilitatii in Gambia, legenda datand de mai bine de 500 ani. Vei face apoi o incursiune la Piata Albert si vei vedea cele mai reprezentative cladiri din oras, multe dintre ele pastrand arhitectura tipic coloniala.

  Tip serviciu: PVT

 • Transfer privat de grup aeroport Banjul

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat la aeroportul din Banjul pentru zborul catre Diass, Senegal.

  Tip serviciu: PVT

 • Zbor BJL Banjul  -  Dakar

  Durata: 00:40

  Plecare BJL Banjul - 19.11.2020 , ora 21:50 Sosire Dakar - 19.11.2020 , ora 22:30

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport Diass - hotel Dakar

  Durata: 1 h

  La sosirea pe aeroportul din Diass vei fi transferat in Dakar, la hotelul la care vei fi cazat.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Dakar

  Pullman Teranga Hotel, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Zi libera Saly

  Vei avea intreaga zi libera pentru odihna si pentru a te bucura de plaja si de peisajul scaldat de razele soarelui. Vechiul port portughez Saly este astazi o oaza de relaxare, cu plaje linistite, marginite de siruri de palmieri si resturante cu specific pescaresc.

 • Cazare Saly

  Royam Hotel Saly, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat de grup Dakar - Saly

  Durata: 1.5 h

  Vei fi transferat catre Saly, statiune de pe coasta insorita a Senegalului, in golful cu acelasi nume.

  Tip serviciu: PVT

 • Optional: Safari in Rezervatia Bandia

  Durata: 3 h

  Pe traseu poti alege sa explorezi Bandia, cea mai frumoasa rezervatie de safari din Senegal. Vei putea observa girafe, bifoli, antilope, gazele si mai multe specii de maimute.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Saly

  Royam Hotel Saly, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat de grup Saly - aeroport Diass

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat la aeroportul din Diass pentru zborul spre casa.

  Tip serviciu: PVT

 • Zbor TURKISH AIRLINES Dakar  -  Istanbul

  Durata: 6h 45m

  Plecare Dakar - 22.11.2020 , ora 21:55 Sosire Istanbul - 23.11.2020 , ora 07:40

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor TURKISH AIRLINES Istanbul  -  Bucuresti

  Durata: 1h 25m

  Plecare Istanbul - 23.11.2020 , ora 19:25 Sosire Bucuresti - 23.11.2020 , ora 19:50

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

Optiuni Cazare Hoteluri

Pullman Teranga Hotel 10*
Dakar

Pullman Teranga Hotel 4* Superior

Standard Room

Demipensiune

Pullman Dakar Teranga, un hotel de lux de cinci stele, ofera confort si vedere la Oceanul Atlantic ș...  [ Citeste tot ]

Mermoz Hotel 3*
Saint Louis, Senegal

Mermoz Hotel 3 *

Standard Room

Demipensiune

Pozitionat pe plaja, hotelul Mermoz este inconjurat de un domeniu de peste 2 hectare de vegetatie tr...  [ Citeste tot ]

Les Paletouviers 4*
Toubacouta

Les Paletouviers 4 *

Standard Room

Demipensiune

 

Ocean Bay Hotel & Resort 4*
Banjul

Ocean Bay Hotel & Resort 4 *

Standard Room

Demipensiune

Ocean Bay Hotel & Resort este unul dintre cele mai selecte hoteluri din tara, fiind situat in apropi...  [ Citeste tot ]

Royam Hotel Saly 4*
Saly

Royam Hotel Saly 4 *

Standard Room

Demipensiune

Hotelul are 117 camere repartizate pe 60 de bungalouri cu arhitectura traditionala africana imprasti...  [ Citeste tot ]

Senegal Sfaturi

Senegal
Senegal
Senegal
Senegal

Informatii legate de viza turistica in Senegal gasiti aici

Ghid de calatorie Senegal

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Senegal

Gambia Sfaturi

Gambia
Gambia
Gambia
Gambia

Informatii legate de viza turistica in Gambia gasiti aici

Ghid de calatorie Gambia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Gambia

Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!