Asia

SOLD OUT - Circuit de grup - Discover Nepal & Tibet, 11 zile Grup cu insotitor Eturia

11 zile / 9 nopti
Vei vizita Kathmandu, Lhasa, Patan, Bhaktapur, Shigatse, Gyantse
SOLD OUT
11 zile

Durata vacanta

2 tari

Vizitate

6 locatii

Explorate

SOLD OUT
Vacante
Tip vacanta
Grup cu insotitor Eturia
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare Collonade
Inclusa

Eturia iti propune un circuit deosebit in Nepal si Tibet, in care vei trai experiente deosebite si te vei bucura de peisaje splendide. Vei vizita monumentele istorice si religioase ale capitalei Khatmandu si impresionanta capitala tibetana Lhasa, dar si asezarile tibetane Shigatse si Gyantse.

 • Cazare 9 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Circuit de grup - Discover Nepal & Tibet, 11 zile Itinerar

 • Zbor TURKISH AIRLINES Bucuresti  -  Istanbul

  Durata: 1h 25m

  Plecare Bucuresti - 09.08.2021 , ora 10:00 Sosire Istanbul - 09.08.2021 , ora 11:25

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor TURKISH AIRLINES Istanbul  -  Kathmandu

  Durata: 7h 5m

  Plecare Istanbul - 09.08.2021 , ora 20:35 Sosire Kathmandu - 10.08.2021 , ora 06:25

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Kathmandu

  Durata: 0.5 h

  La destinatie vei fi asteptat de reprezentantul local si ti se va asigura transferul la hotelul la care vei fi cazat.

  Tip serviciu: PVT
  Nota:: Durata transferului poate sa varieze in functie de conditiile de trafic. In conditii extreme poate dura si 1.5 ore

 • Vizita Piata Durbar

  Durata: 2 h

  Vei vizita Piata Durbar, aflata in fata vechiului Palat Regal, fosta resedinta monarhica. A fost una din cele trei piete regale din Valea Kathmandu, facand astazi parte din patrimoniul UNESCO. Piata a fost inconjurata de peste 50 de pagode, temple si palate construite din lemn, dar o parte din ele au fost distruse in timpul cutremurului din 2015.

 • Vizita Templul Swayambhunath

  Durata: 2 h

  Situat in varful unui deal din Valea Kathmandu, la mica distanta de capitala nepaleza, templul budist Swayambhunath se numara printre cele mai vechi obiective religiose din tara, fiind inscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Swayambhunath este un loc de pelerinaj cu totul aparte pentru buddhistii din Nepal si Tibet. Swayambhunath mai este numit si Templul Maimutelor, deoarece acestea misuna peste tot prin zona templului, dornice sa primeasca ori sa fure ceva de mancare; sunt considerate sfinte, asa ca nimeni nu se gandeste sa le faca vreun rau.

 • Cazare Kathmandu

  Shangri-La, Deluxe Room, meal plan Demipensiune

 • Optional: Zbor deasupra varfului Everest

  Durata: 2 h

  Daca conditiile meteo sunt favorabile, poti opta pentru un zbor deasupra celui mai inalt munte din lume, Himalaya. Experienta unica si imaginile de vis va vor lasa cu cateva amintiri de neuitat.

  Tip serviciu: SIB

 • Vizita Patan

  Durata: 3 h

  Vei vizita localitatea Patan aflata la 5 km de Kathmandu, cunoscut si sub numele de Lalitpur - orasul artelor frumoase. Vei vizita Piata Durbar - Patan Durbar, Templul Krishna construit de Regele Siddhi Narsingh Malla, Clopotul Taleju si Templul Kumari. Aici pot fi achizitionate bijuterii si obiecte de artizanat.

 • Vizita Bhaktapur

  Durata: 3 h

  Vei vizita Bhaktapur, recunoscut in lume pentru arta eleganta, cultura fabuloasa si stilul de viata local. Mai este cunoscut si ca Orasul Culturii, Mostenirea Vie sau Bijuteria Culturala a Nepalului. Bahktapur este mai mult un muzeu deschis, capodoperele monumentale sunt nenumarate, Piata Bhaktapur Durbar este o bijuteriei nu numai a locatiei in sine ci a intregului Nepal. Vei vedea Palatul cu 55 de ferestre, Poarta de Aur, Clopotnita Taleju, Templul Bhairavnath, Templul Dattatreya, Statuia lui Bhupatindra Malla.

 • Cazare Kathmandu

  Shangri-La, Deluxe Room, meal plan Demipensiune

 • Vizita Templul Pashupatinath

  Durata: 3 h

  Vei vizita Templul Pashupatinath aflat la 5 km de Kathmandu; Pashupatinath inseamna in traducere "zeul tuturor animalelor", unul din numele atribuite Zeului Shiva. Este un loc de pelerinaj foarte important pentru hindusi.

 • Vizita Stupa Boudhnath

  Durata: 2 h

  In estul capitalei Kathmandu, la 8 km, se afla Stupa Boudhanath, una dintre cele mai mari de felul acesta din lume. Cladirea este impresionanta prin cele patru perechi de ochi care privesc in cele patru directii cardinale, veghind comportamentul corect al oamenilor si prosperitatea lor. Aceasta stupa budista a fost construita de regele Man Deva la sfatul Zeitei Mani Jogini, avand o baza octogonala acoperita de rugaciuni. Altarul este inconjurat de casele calugarilor Lamas sau ale preotilor budisti.

 • Cazare Kathmandu

  Shangri-La, Deluxe Room, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport Kathmandu

  Durata: 0.5 h

  Vei fi transferat la Aeroportul din Kathmandu.

  Nota:: Durata transferului poate sa varieze in functie de conditiile de trafic. In conditii extreme poate dura si 1.5 ore
  Tip serviciu: PVT

 • Zbor AIR CHINA Kathmandu  -  Lhasa

  Durata: 1:35

  Plecare Kathmandu - 13.08.2021 , ora 12:10 Sosire Lhasa - 13.08.2021 , ora 16:00

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Lhasa

  Durata: 1 h

  La sosirea pe aeroportul din Lhasa, vei fi intampinat de reprezentantul local si transferat la hotel.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Lhasa

  Himalaya, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Vizita Palatul Potala

  Durata: 3 h

  Vei vizita Palatul Potala, numit astfel dupa muntele cu acelasi nume, o cladire impresionanta, ce gazduieste astazi un muzeu. Edificiul construit din lemn si piatra este impartit in Palatul Alb la exterior si Palatul Rosu la interior. Salile, templele si curtile interioare ale Palatului Alb alcatuiesc vechea resedinta a lui Dalai Lama, in timp ce Palatul Rosu include opt stupe ce adapostesc ramasitele vechilor lideri spirituali tibetani. Cifrele edificiului sunt remarcabile - cladirea este situata la 3700 m, masoara 400 m de la est la vest si 350 m de la nord la sud, fiind imprejmuita de ziduri de piatra de 3 m grosime si avand nu mai putin de 1000 camere si 200.000 de statui.

 • Vizita Templul Jokhang

  Durata: 1.5 h

  Vei vizita Templul Jokhang, primul templu buddhist construit in Tibet, situat in Piata Barkhor din centrul orasului Lhasa. Denumit si Casa lui Buddha, templul este, pentru multi dintre tibetani cel mai sacru si mai important lacas de cult din Tibet si, implicit, una dintre cele mai importante atractii din Lhasa, fiind inscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

 • Plimbare Strada Barkhor

  Durata: 2 h

  Vei avea ocazia unei plimbari pe Strada Barkhor, una dintre cele mai vechi din oras , ce margineste Templul Joghang si de unde pot fi achizitionate diverse suveniruri locale.

 • Cazare Lhasa

  Himalaya, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Tur privat de grup Lacul Namtso

  Durata: 10 h

  Vei petrece o zi in natura calatorind spre Lacul Namtso, aflat la 220 km distanta de Lhasa. Lacul este considerat de catre tibetani sfant si este lacul sarat aflat la cea mai mare altitudine din lume. Apele sale cristaline, varfurile muntilor inconjuratori, nomazii si iacii fac ca acest loc sa fie unul dintre cele mai frumoase din Tibet.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Lhasa

  Himalaya, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat de grup Lhasa - Gyantse - Shigatse

  Durata: 8 h

  Vei pleca spre Gyantse, iar pe drum vei admira Lacul Yamdrok, unul dintre cele trei lacuri sfinte ale Tibetului si cea mai mare acumulare cu apa de la poalele Himalayei. In Gyantse vom vizita Stupa Kumbum, dupa care vom continua drumul spre destinatia finala, Shigatse.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Lacul Yamdrok

  Durata: 0.5 h

  Lacul Yamdrok este unul dintre cele trei lacuri sfinte ale Tibetului si cea mai mare acumulare de apa de la poalele Muntilor Himalaya.

 • Vizita Manastirea Palkhor

  Durata: 1 h

  Vei vizita complexul monahal Palkhor, aflat la o altitudine de 3900 m. Manastirea fost construita in secolul al XV-lea, pe o durata de 10 ani, iar numele sau inseamna in dialectul tibetan manastirea aducatoare de noroc. Cea mai reprezentativa constructie din complex este Stupa Kumbum ce are 77 de mini-temple scobite in pereti, nise si gauri unde se gasesc nici mai mult nici mai putin de 10 000 de statui ale lui Buddha.

 • Cazare Shigatse

  Gesar, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Vizita Manastirea Tashilhunpo

  Durata: 2 h

  Vei vizita Manastirea Tashilumpo, cea mai importanta atractie din Shigatse si locul traditional al lui Panchen Lama, al doilea guru pe linie ierarhica dupa Dalai Lama. Situata pe un deal in centrul orasului, manastirea este una dintre cele mai populare printre tibetani si loc de pelerinaj, edificiul gazduind mormintele conducatorilor Panchen Lama anteriori si o statuie a lui Maitreya Bouddha de 26 m inaltime. Numele manastirii inseamna tot norocul si fericirea adunate aici in limba tibetana.

 • Transfer cu trenul Shigatse - Lhasa

  Durata: 3 h

  Vei fi transferat din Shigatse catre Lhasa cu trenul.

  Tip serviciu: SIB

 • Vizita Manastirea Sera

  Durata: 2 h

  Vei vizita Manastirea Sera, aflata la poalele Muntelui Tatipu. Manastirea apartine sectei Palariei Galbene, denumirea sa semnificand, in limba locala, trandafir salbatic deoarece muntele din spatele acestuia a fost acoperit, pe toata durata constructiei, de trandafiri salbatici infloriti.

 • Vizita Manastirea Drepung

  Durata: 2 h

  Vei vizita Manastirea Drepung, cea mai importanta manastire a Buddhismului Tibetan ce gazduieste 7700 calugari. Numele Drepung inseamna in tibetana Manastirea Colectarii de Orez.

 • Cazare Lhasa

  Himalaya, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport Lhasa

  Durata: 1 h

  Transfer de la hotel la aeroport in Lhasa.

  Tip serviciu: PVT

 • Zbor AIR CHINA Lhasa  -  Kathmandu

  Durata: 1:35

  Plecare Lhasa - 18.08.2021 , ora 11:50 Sosire Kathmandu - 18.08.2021 , ora 11:10

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Kathmandu

  Durata: 0.5 h

  La destinatie vei fi asteptat de reprezentantul local si ti se va asigura transferul la hotelul la care vei fi cazat.

  Tip serviciu: PVT
  Nota:: Durata transferului poate sa varieze in functie de conditiile de trafic. In conditii extreme poate dura si 1.5 ore

 • Cazare Kathmandu

  Shangri-La, Deluxe Room, meal plan Demipensiune

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport Kathmandu

  Durata: 0.5 h

  Vei fi transferat la Aeroportul din Kathmandu.

  Nota:: Durata transferului poate sa varieze in functie de conditiile de trafic. In conditii extreme poate dura si 1.5 ore
  Tip serviciu: PVT

 • Zbor TURKISH AIRLINES Kathmandu  -  Istanbul

  Durata: 8h 0m

  Plecare Kathmandu - 19.08.2021 , ora 07:40 Sosire Istanbul - 19.08.2021 , ora 12:55

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor TURKISH AIRLINES Istanbul  -  Bucuresti

  Durata: 1h 20m

  Plecare Istanbul - 19.08.2021 , ora 18:45 Sosire Bucuresti - 19.08.2021 , ora 20:05

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

Optiuni Cazare Hoteluri

Shangri-La 4*
Kathmandu

Shangri-La 4 *

Deluxe Room

Demipensiune

Hotelul Shangri-La, Kathmandu se afla la 2 km de Thamel si Durbar Marg, la 4,5 km de Templul Harati...  [ Citeste tot ]

Himalaya 9*
Lhasa

Himalaya 3* Superior

Standard Room

Demipensiune

Himalaya este un hotel de 3 stele situat la doar 0,8 km de strada Barkhor. Hotelul se afla la 0,3 km...  [ Citeste tot ]

Gesar 9*
Shigatse

Gesar 3* Superior

Standard Room

Demipensiune

Gesar Hotel este un hotel in stil tibetan situat in centrul orasului Shigatse. Hotelul este aproape...  [ Citeste tot ]

China Sfaturi

China este o tara surprinzatoare, cu foarte multe diferente culturale, astfel ca vei gasi comportamentul chinezilor foarte diferit de obiceiurile si gandirea occidentala. Cand mergi in vizita la o familie de chinezi, trebuie sa te descalti la intrare si, cu siguranta, gazda iti va oferi papuci de casa. In viata de zi cu zi, este bine sa respecti urmatoarele reguli: • Intotdeauna trebuie sa prezinti sau sa oferi un lucru cu ambele maini, semnificand ca o faci din tot sufletul. • Poti descoperi ca localnicii te privesc cu insistenta - sa nu fii surprins cand iti vor solicita sa faceti poze impreuna. • Nu primi niciun fel de servicii de la strainii care te pot aborda pe strada. • Statul la coada este inca un obicei uzual in China, exceptie facand Hong Kong. Daca cineva incearca sa intre peste rand, nu te sfii sa il atentionezi. • Daca un tibetan iti arata limba, nu trebuie sa te superi pentru ca acesta este un semn de salut. Eventual, poti face acelasi lucru. IN RESTAURANTE • Chinezii consuma foarte mult ceai pe tot parcursul zilei si vei putea degusta numeroase tipuri, in schimb nu toate barurile si restaurantele vor avea cafea, pentru ca nu este populara printre localnici. Iar cafeaua pe care o vei gasi, nu are un gust extraordinar, astfel ca acolo unde este posibil, iti recomandam sa-ti prepari cafeaua in camera. • Chinezii nu folosesc prea multa sare in mancare si multe restaurante nu ofera acest condiment. • In zonele rurale si locurile izolate, multe restaurante ofera doar betisoare. • Inainte de a servi masa, mesenii pot primi mici snacks-uri si prosoape sau servetele umede. Atentie insa ca, in unele restaurante, aceste mici tratamente se platesc. • Daca nu iti place un anumit fel de mancare, nu ezita sa il trimiti inapoi la bucatarie, vei primi intelegere din partea staff-ului. REGULI PENTRU UTILIZAREA BETISOARELOR • Betisoarele se tin de capat si nu de mijloc. • Cand nu folosesti betisoarele sau ai terminat de mancat, pune-le pe masa in fata ta, cu varfurile inspre stanga. • Nu implanta betisoarele in mancare pe verticala si - mai ales - in orez (numai la mesele de dupa inmormantari betisoarele se pun pe verticala sau in bolurile de ofranda ce se aseaza pe altare). • Nu te folosi de betisoare pentru a arata spre un obiect sau o persoana. • Nu gesticula cu betisoarele in mana, fluturandu-le dintr-o parte in alta. PENTRU TIBET • Este recomandat sa nu faci fotografii persoanelor fara a solicita mai intai permisiunea acestora si, mai ales, evita sa fotografiezi politisti sau persoane in uniforma; • Evita sa discuti subiecte sensibile, de genul celor legate de politica si religie; • Niciodata nu atinge localnicii pe cap; • Nu stationa timp indelungat in acelasi loc atunci cand vine vorba de zone turistice cu suvenire sau alte atractii, cum ar fi Piata Barkhor.

China
China
China
China

Informatii legate de viza turistica in China gasiti aici

Ghid de calatorie China

Vezi ghid

La ce sa te astepti in China

In ceea ce priveste mancarea, desi multi merg pe premiza ca in China totul se rezuma la feluri de mancare -ciudate (de ex: insecte), lucrurile nu stau asa in realitate. Mancarea este foarte diversificata (gusturile principale fiind cele dulci sau picante): multe feluri de legume gatite la wok, pui cu diverse arome, faimosii noodles din orez, - dumplings (umplute cu o varietate de combinatii interesante si gustoase), etc. Bineinteles, toate aceste feluri variate le poti gasi cu ajutorul ghidului.

Nepal Sfaturi

Ca regula generala: aratati respect pentru localnici si cultura lor. In Nepal, culturile hindu si budista au un comportament modest si rezervat, de aceea este important sa va comportati respectuos in orice moment. Nu purtati ostentativ obiecte, bijuterii care sa atraga atentia. In Nepal, un cod vestimentar destul de strict se aplica atunci cand vizitati obiective de importanta religioas, cum ar fi temple, manastiri sau stupas cat si in comunitatile rurale. Se recomanda sa va acoperiti umerii si genunchii atunci cand vizitati aceste zone; pentru vizitarea manastirilor sau templelor se recomanda tinuta sobra: pantaloni lungi, camasa cu maneca lunga. Cereti permisiunea atunci cand doriti sa fotografiati persoane. Nu se recomanda ca femeile sa calatoreasca singure in Nepal, apeleaza la un ghid sau cauta pe unul dintre site-urile de specialitate partener de calatorie. Trebuie sa nu purtati tinute producatoare in spatiile publice pentru a evita atentia nejustificata din partea barbatilor.

Nepal
Nepal
Nepal
Nepal

Informatii legate de viza turistica in Nepal gasiti aici

Ghid de calatorie Nepal

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Nepal

Cand sa mergi in China Clima

In turism exista trei sezoane principale: High Season, Low Season si Shoulder Season, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
China
Shoulder
High
Low
Celebration season

Cand sa mergi in Nepal Clima

In turism exista trei sezoane principale: High Season, Low Season si Shoulder Season, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Nepal
Shoulder
High
Low
Celebration season
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!