Europa

SOLD OUT - SOLD OUT - Circuit de grup - Discover Islanda cu Razvan Pascu, 9 zile - 28 iulie 2022 Circuite de grup cu Razvan Pascu

10 zile / 8 nopti
Vei vizita Reykjavik, Reykholt, Parcul National Thingvellir, Cascada Barnafoss, Akureyri, Siglufjordur, Cascada Godafoss, Husavik, Parcul National Jokulsargljufur, Cascada Dettifoss, Egilsstadir, Stodvarfjordur, Hofn, Vatnajokull, Kirkjubejarklaustur, Vik, Selfoss, Skogar
SOLD OUT
10 zile

Durata vacanta

1 tari

Vizitate

18 locatii

Explorate

SOLD OUT
Vacante
Tip vacanta
Circuite de grup cu Razvan Pascu
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare medicala
Inclusa

Te invitam sa descoperi Islanda, o insula unica, un spatiu aflat intr-o continua transformare, cu o cultura deosebita, "tara focului si a ghetii". Vei face o incursiune in vibrantul oras Reykjavik, cea mai nordica capitala din lume, si vei explora uimitoarele minuni naturale ale insulei: renumitul traseu Golden Circle, nenumarate cascade spectaculoase si diferite in acelasi timp, Akureyri - capitala nordului islandez, pitorescul Lac Mývatn, parcurile nationale Vatnajökull si Thingvellir si multe altele.

 • Cazare 8 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat pentru tururile incluse
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

SOLD OUT - Circuit de grup - Discover Islanda cu Razvan Pascu, 9 zile - 28 iulie 2022 Itinerar

 • Zbor LUFTHANSA Bucuresti  -  Munchen

  Durata: 2h 10m

  Plecare Bucuresti - 28.07.2022 , ora 19:25 Sosire Munchen - 28.07.2022 , ora 20:35

  Inclus: taxa de aeroport

 • Zbor LUFTHANSA Munchen  -  Reykjavik

  Durata: 3h 55m

  Plecare Munchen - 28.07.2022 , ora 22:15 Sosire Reykjavik - 29.07.2022 , ora 00:10

  Inclus: taxa de aeroport

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Reykjavik

  Durata: 1 h

  Dupa sosirea pe aeroportul din Keflavik vei fi transferat in capitala islandeza, la hotelul la care vei fi cazat.

 • Cazare Reykjavik

  Icelandair Reykjavik Marina, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur pietonal de oras Reykjavik

  Durata: 2 h

  Vei face un tur pietonal al orasului Reykjavik si vei admira principalele atractii ale capitalei: statuia Sun Voyager (Sólfar), cladirea Parlamentului, catedrala, portul, Harpa Concert Hall si tipicele case colorate din zona centrala. Reykjavik este cel mai mare dintre centrele urbane islandeze si totodata cea mai nordica capitala a lumii, avand o populatie de circa 130000 locuitori. Atmosfera este animata; cladirile vopsite in culori vii, creativitatea islandezilor manifestata in cele mai neasteptate forme, numeroasele restaurante si cafenele dau un farmec aparte orasului.

 • Vizita Hallgrimskirkja

  Durata: 0.5 h

  Hallgrímskirkja este cea mai mare biserica de pe teritoriul islandez, apartinand cultului luteran. Aceasta impresioneaza prin designul unic, expresionist. Constructia a durat 41 de ani, fiind finalizata in 1986. Din turnul bisericii vei admira superba panorama a orasului, inaltimea fiind de 74.5 metri.

 • Vizita ferma locala Friðheimar

  Durata: 1.5 h

  Vei vizita ferma locala Friðheimar, unde se afla si o herghelie de cai islandezi. Vei urmari un show cu cai si vei servi un pranz frugal din ingrediente locale.

 • Tur privat de grup Golden Circle

  Durata: 8 h

  Astazi vei calatori pe cel mai popular traseu turistic din Islanda - Golden Circle, unde vei descoperi unele dintre cele mai renumite atractii naturale ale tarii, printre care Cascada Gullfoss, numita si cascada aurie, celebrul Geysir, gheizerul care a dat numele tuturor izvoarelor de acest fel din lume si Strokkur, un alt gheizer ce erupe la fiecare 5-10 minute si Parcul National Thingvellir, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, un loc pitoresc reprezentativ pentru istoria Islandei. Thingvellir marcheaza locul de intalnire a doua placi tectonice: cea nord-americana si cea eur-asiatica. In acest amfiteatru natural aveau loc intalnirile celui mai vechi parlament din lume - Althingi - fiind considerat locul de inceput al democratiei islandeze.

 • Cazare Reykjavik

  Icelandair Reykjavik Marina, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Reykjavik - Akureyri

  Durata: 5 h

  Vei pleca astazi spre Akureyri, cel mai nordic oras al Islandei. Traseul parcurge zona vestica a insulei.

 • Vizita Cascadele Barnafoss si Hraunfossar

  Vei admira cascadele Barnafoss si Hraunfossar, ce izvorasc din campuri de lava si ale caror perdele de apa se intind pe o latime considerabila.

 • Vizita izvorul termal Deildartunguhver

  Vei poposi la Deildartunguhver, cel mai mare izvor termal din Europa, cu un debit de 180 litri/secunda, apa avand 100 grade Celsius. In apropiere se afla si craterul vulcanic Grábrók, a carui silueta o vei putea admira pe traseu.

 • Cazare Akureyri

  Edda Akureyri Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Akureyri - Siglufjörður - Husavik

  Durata: 3.5 h

  Astazi vei explora Peninsula Trolilor - Tröllaskagi - cu fiordurile, stancile si dealurile sale si cu pitorestile sate de pescari, apoi vei continua pana la Husavik, pe tarmul nordic al Islandei. Te vei opri la Siglufjörður, odinioara cel mai important centru de pescuit hering din Islanda.

 • Vizita Muzeul Herring Era

  Durata: 1 h

  Vei vizita Muzeul Herring Era, singurul din Islanda premiat la nivel european. Pescuitul de hering a jucat de-a lungul timpului un rol deosebit de important in economia tarii. In 1969 productia a scazut brusc, ducand la falimentul intregii zone. In cadrul vizitei vei putea degusta si cateva specialitati locale.

 • Vizita Cascada Godafoss

  Durata: 0.5 h

  Vei vizita Cascada Godafoss, sau "cascada zeilor", inalta de 12 metri. Cascada curge in semicerc, fiind formata pe cursul Raului Skjálfandafljót.

 • Optional: Tur de observare a balenelor - Husavik

  Durata: 2 h

  Din portul de coasta Husavik, te vei imbarca pentru o scurta croaziera de observare a balenelor. Husavik este de fapt cel mai apreciat punct de plecare pentru observarea balenelor din Europa.

 • Cazare Husavik

  Fosshotel Husavík, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Husavik - Myvatn - Egilsstadir

  Durata: 3 h

  Vei calatori spre coasta estica a Islandei, nu inainte de a vizita impresionantul Parc National Jökulsárgljúfur, zona Lacului Myvatn si Cascada Dettifoss. Dupa amiaza vei ajunge la Egilsstaðir, pe malul Lacului Lagarfljót.

 • Tur privat de grup Canionul Jökulsárgljúfur

  Vei parcurge Canionul Jökulsárgljúfur, cel mai spectaculos de pe insula, avand o lungime de 24 km si o adancime de circa 100 metri. Tot aici se afla si Canionul Ásbyrgi, in forma de potcoava, un loc des evocat de legendele islandeze. Rezultat al eroziunii apei, ghetii si a focului, canionul fascineaza anual turisti din toata lumea, atat prin peisajele dramatice, cat si prin diversitatea florei si faunei.

 • Vizita Cascada Dettifoss si caldera Krafla

  Vei ajunge la cea mai puternica cascada din Europa, Dettifoss, cu un debit de 193 m²/secunda si vei descoperi peisajul selenar invaluit in aburi de la Námaskarð si zona Lacului Myvatn. Vei ajunge apoi la caldera vulcanului activ Krafla, cu un diametru de circa 10 km. Aceasta regiune geotermala este presarata cu numeroase izvoare sulfuroase fierbinti, fumarole si vulcani noroiosi.

 • Cazare Egilsstadir

  Edda Egilsstadir Hotel, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Egilsstaðir - Hofn

  Durata: 3.5 h

  Astazi vei admira pitorescul satelor de pescari risipite printre fiordurile estice ale Islandei, in drumul catre Hofn, destinatia finala a zilei.

 • Vizita muzeul local Petra’s Stone Collection

  Durata: 1 h

  Vei poposi la Stodvarfjordur pentru a vizita una dintre cele mai populare atractii din zona: muzeul deschis de Ljósbjörg Petra María Sveinsdóttir in 1974. Pasionata de pietre, roci, scoici si cochilii, Petra a adunat de-a lungul vietii un numar impresionant de piese, dintre cele mai variate, pe care le-a expus in propria gradina.

 • Cazare Hofn

  Fosshotel Vatnajökull, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Hofn - Kirkjubaejarklaustur

  Astazi vei fi transferat spre sud, la Kirkjubaejarklaustur. Pe traseu vei explora Parcul National Vatnajökull.

 • Tur privat de grup Parcul National Vatnajökull

  Vei admira peisajele superbe din Parcul National Vatnajökull dominate de ghetarul cu acelasi nume, cel mai mare din Europa. Zona Skaftafell este una dintre cele mai pitoresti din Islanda. Vei ajunge pe malurile lagunei glaciare Jökulsárlón, una dintre minunile naturale islandeze, pe care plutesc blocuri de gheata desprinse din ghetar, apoi vei vizita Diamond Beach, punctata de bucati de gheata ce stralucesc in lumina soarelui. In Skaftafell vei vedea coloane de bazalt, rauri glaciare si o vegetatie specifica. La final vei putea fotografia spactaculosul Canion Fjaðrárgljúfur.

 • Optional: Tur cu barca Laguna Glaciara Jökulsárlón

  Durata: 1 h

  Vei face un tur cu barca amfibie printre blocurile de gheata la Laguna Jökulsárlón.

 • Cazare Kirkjubejarklaustur

  Fosshotel Nupar, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat de grup Coasta Sudica

  Vei face o plimbare pe plajele cu nisip negru de origine vulcanica din apropiere de Vik si vei admira coloanele bazaltice Reynisdrangar, ce rasar parca din apa oceanului, si promontoriul Dyrhólaey, cu arcada sa spectaculoasa.

 • Vizita Cascadele Skogafoss si Seljalandsfoss

  Vei admira cascadele Skogafoss, a carei cadere de apa masoara 60 metri inaltime, si Seljalandsfoss. Aceasta din urma este mai deosebita intrucat permite accesul pe o poteca pana in spatele perdelei de apa.

 • Vizita Muzeul Skogar

  Durata: 1 h

  Muzeul Skogar reprezinta o importanta colectie de patrimoniu cultural de peste 18000 de exponate si a fost deschis in 1949. Vizita acestui muzeu iti va dezvalui lucruri interesante despre traditiile si istoria Islandei, despre pescuit, agricultura, mestesuguri locale, dar si istorie naturala.

 • Cazare Reykjavik

  Icelandair Reykjavik Marina, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Zi libera Reykjavik

  Vei avea intreaga zi la dispozitie pentru a explora pe cont propriu capitala Islandei. In Reykjavik poti vizita centrul istoric, cladirea Parlamentului, catedrala, portul, Muzeul National, sau poti face o vizita la Laguna Albastra unde te vei rasfata cu un masaj de infrumusetare, un masaj de relaxare sau un tratament islandez revigorant (optional).

 • Optional: Vizita Blue Lagoon

  Durata: 3 h

  Vei vizita celebra Blue Lagoon, una dintre cele mai fotogenice atractii islandeze si totodata un ecosistem unic in lume, un veritabil laborator al naturii. Apa sarata a lagunei provine de la adancimi de 2000 metri, iar in drumul spre suprafata aceasta vine in contact cu intruziunile magmatice, captand mineralele si rezultand o apa geotermala naturala renumita pentru calitatile sale curative. Vizita include transferurile dus-intors din Reykjavik si bilet de intrare categoria confort. Vei beneficia de o bautura gratuita la alegere, o masca faciala pe baza de siliciu si prosop.

 • Transfer privat de grup Reykjavik - aeroport Keflavik

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat la aeroport pentru zborul spre casa.

 • Zbor LUFTHANSA Reykjavik  -  Frankfurt

  Durata: 3h 30m

  Plecare Reykjavik - 06.08.2022 , ora 00:25 Sosire Frankfurt - 06.08.2022 , ora 05:55

  Inclus: taxa de aeroport

 • Zbor LUFTHANSA Frankfurt  -  Bucuresti

  Durata: 2h 20m

  Plecare Frankfurt - 06.08.2022 , ora 09:50 Sosire Bucuresti - 06.08.2022 , ora 13:10

  Inclus: taxa de aeroport

Optiuni Cazare Hoteluri

Icelandair Reykjavik Marina 4*
Reykjavik

Icelandair Reykjavik Marina 4 *

Standard Room

Mic dejun

 

Edda Akureyri Hotel 3*
Akureyri

Edda Akureyri Hotel 3 *

Standard Room

Mic dejun

 

Fosshotel Husavík 3*
Husavik

Fosshotel Husavík 3 *

Standard Room

Mic dejun

Situat in inima orasului Husavik, Fosshotel este alegerea perfecta, fiind amplasat aproape de port s...  [ Citeste tot ]

Edda Egilsstadir Hotel 3*
Egilsstadir

Edda Egilsstadir Hotel 3 *

Standard Room

Mic dejun

 

Fosshotel Vatnajökull 3*
Hofn

Fosshotel Vatnajökull 3 *

Standard Room

Mic dejun

 

Fosshotel Nupar 3*
Kirkjubejarklaustur

Fosshotel Nupar 3 *

Standard Room

Mic dejun

 

Click pentru a vedea harta

Islanda Sfaturi

Islandezii sunt asemenea celorlalti nordici, mai putin expansivi, dar politicosi si foarte amabili cu turistii. Atunci cand te adresezi unui islandez trebuie sa folosesti doar prenumele, intrucat numele de familie poate crea confuzii; numele de familie al islandezilor este format din prenumele tatalui/bunicului la care se adauga terminatia son pentru baieti si dóttir pentru fete; femeile nu adopta numele sotului dupa casatorie astfel ca este foarte posibil ca membrii unei familii sa aiba toti nume diferite. Atunci cand vizitezi o familie islandeza este de recomandat sa iti scoti incaltamintea. Punctualitatea nu este foarte pretuita in Islanda; este foarte posibil ca interlocutorii sa intarzie si mai mult de 15 minute la o intalnire. Nu aborda teme politice sau istorice daca nu cunosti foarte bine problema in cauza; de asemenea, daca esti impotriva exploatarii balenelor nu incerca sa iti sustii foarte puternic acest punct de vedere intrucat in Islanda industria produselor legate de aceasta specie marina este foarte dezvoltata. Egalitarismul si toleranta sunt valori respectate cu adevarat in Islanda; femeile au drepturi egale cu cele ale barbatilor iar de la data de 27 iunie 2010 casatoriile intre persoanele de acelasi sex au fost legalizate, Islanda fiind una dintre primele tari din lume care a adoptat aceasta lege.

Islanda
Islanda
Islanda
Islanda

Informatii legate de viza turistica in Islanda gasiti aici

Ghid de calatorie Islanda

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Islanda

Islanda este o tara cu un nivel de dezvoltare foarte ridicat astfel incat si preturile sunt ceva mai mari fata de restul Europei. Chiar si daca optezi pentru un circuit self drive nu trebuie sa te ingrijorezi intrucat infrastructura este foarte bine dezvoltata.
Tine cont insa de faptul ca pe traseu, intrucat localitatile sunt relativ rare, restaurantele pot fi unele austere care ofera doar sandwich-uri, iar gasirea lor necesita ceva timp.

Eturia De ce

 • Consultantii nostri sunt specializati pe regiuni pe care le-au explorat in detaliu ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Iti punem la dispozitie ghiduri complete si sfaturi de calatorie personalizate pentru vacanta ta, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana.
 • Recomandat Up Up Your Service
  Recomandat Up Your Service si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.
 • Iti oferim un raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 550 de hoteluri si agentii de turism si colaborarilor cu 150 de companii specializate in managementul destinatiei din jurul lumii.
 • Tariful vacantei include zboruri, taxe de aeroport, cazari selectionate, asigurare complexa de calatorie.
 • Vacantele complexe inglobeaza tururi, ghizi locali, taxe de acces la obiective, activitati, mesele specificate in program, dar si bacsisul pentru ghizii si soferii ce-ti sunt permanent alaturi in vacanta.
 • Pe toata durata vacantei, iti oferim suport 24/7.
 • Asigurarea complexa de calatorie Colonnade (medicala si storno) este inclusa implicit in toate pachetele de tip circuit si disponibila, optional, la pachetele de tip sejur.
 • Eturia este membru ANAT
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 12 ani
2
Copii
0 - 12 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Voucher valoric de 50 € valabil pana la 31.03.2024
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Aboneaza-te la newsletter si castiga automat un voucher in valoare de 50 euro!

Poti folosi voucher-ul la urmatoarea achizitie de peste 1.500 euro/pachet/persoana, efectuata in perioada 04.09.2023 - 31.03.2024, ora 17:00.

Prin apasarea butonului „Aboneaza-te”, sunteti de acord sa permiteti companiei ETURIA sa stocheze si sa proceseze adresa de mail pentru a va furniza continutul solicitat. Pentru mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele, in scop de marketing si promovare va rugam sa consultati Termeni si Conditii de campanie.

Promotii si Oferte speciale
Plata online servicii Eturia

Alege sa platesti online, rapid si simplu, factura ta Eturia