Eturia iti propune un circuit deosebit in care vei avea ocazia sa vizitezi unele dintre cele mai importante atractii turistice ale Braziliei, Guyanei, Guyanei Franceze si Surinamului. Mai intai vei trai experienta inedita a explorarii junglei amazoniene din Brazilia dupa care vei avea ocazia de a vizita cele mai importante obiective turistice a trei dintre cele mai putin cunoscute destinatii ale Americii de Sud: Guyana, Guyana Franceza si Surinam, destinatii cu peisaje naturale spectaculoase dar si cu o istorie coloniala si indigena extrem de interesanta.

tip vacanta Grupuri cu insotitor » Circuit de grup multi-tari

tariful include

i

Zbor de linie

Zbor intern

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader Sorin Stoica

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

18 zile / 16 nopti
4 tari: Brazilia, French Guiana, Guyana, Suriname

Fortaleza, Manaus, Amazon, Georgetown, Paramaribo, Cascada Kaieteur, Danpaati, Kourou, Insula Diavolului, Cayenne

30 Mese incluse

15 Mic dejun, 11 Pranz, 4 Cina

3 atractii de top

Amazon, Georgetown, Cayenne

Expeditie Amazon, Guyanas & Surinam, 18 zile - septembrie 2018 - cu Sorin Stoica

Itinerar

Sorin Stoica

Fondator Eturia

031.9998

ziua 1 Sosire In Fortaleza

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.
La sosire in Fortaleza vei transferat de la aeroport la hotel.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
 • Transfer aeroport - hotel Fortaleza
ziua 2 Fortaleza - Manaus - Amazon

Transfer de la hotel la aeroportul din Fortaleza.
Zbor intern Fortaleza - Manaus.
La sosire in Manaus vei fi preluat de reprezentantii nostri si transferat de la aeroport la lodge-ul in care vei fi cazat.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Fortaleza
 • Bilet de avion pentru zbor intern Fortaleza - Manaus;
 • Transfer aeroport Manaus - lodge Amazon

FORTALEZA - MANAUS - AMAZON
FORTALEZA - MANAUS - AMAZON
FORTALEZA - MANAUS - AMAZON

mese Mic dejun, Cina
ziua 3 Amazon

Vei face o incursiune in jungla alaturi de un ghid specializat, apoi un tur al lodge-ului pentru a afla detalii despre sustenabilitatea proiectului. Dupa amiaza vei calatori cu o barca cu motor pe apele Amazonului avand posibilitatea de a pescui celebrii pesti piranha dar si multe alte specii locale.

 

INCLUS

 • Tur Amazon

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 4 Amazon - Manaus

Vei fi transferat de la lodge la aeroportul din Manaus.
Vei face un tur de jumatate de zi in Manaus. Manaus, capitala statului federal Amazonas este situat in apropiere de zona de confluenta a raurilor Rio Negro si Solimoes, afluenti ai Amazonului, pe malul lui Rio Negro.Vei fi transferat la aeroportul din Manaus.

 

INCLUS

 • Transfer lodge Amazon - aeroport Manaus
 • Tur Manaus
 • Transfer hotel - aeroport Manaus

mese Mic dejun
ziua 5 Manaus - Panama City - Georgetown, Guyana

Zbor international Manaus - Panama City - Georgetown.La sosirea pe aeroportul din Georgetown vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Bilet de avion pentru zbor international Manaus - Panama City - Georgetown
 • Transfer aeroport - hotel Georgetown
ziua 6 Georgetown, Guyana

Te vei intalni cu Chef Delven Adams, gazda ta din turul culinar pe care il vei face intr-una dintre cele mai mari piete din Georgetown. Mai intai vei merge intr-un magazin unde vei lua contact cu produse locale precum cele din tamarind sau din faina de tapioca dupa care vei merge la piata de peste si la o macalerie. Orezul este unul dintre ingredientele de baza ale bucatariei de aici la fel si zaharul Demerara. Vei vizita apoi si o piata de fructe, unde te vei putea delecta cu “specialitati” locale precum bananele rosii si ananasul.Vei face un tur de oras al capitalei Guyanei - Georgetown. Printre obiectivele turistice de referinta se numara Catedrala Sf. Gheorghe, una dintre cele mai inalte cladiri de lemn din lume, edificata in 1890; Bulevardul Republicii, cladirea Carnegie, cladirea primariei, construita in stil gotic, Biserica St. Andrew, cel mai vechi lacas de cult din Guyana; Piata Stabroek; Gradina Botanica si Muzeul National.

 

INCLUS

 • Tur culinar Georgetown
 • Tur de oras Georgetown

mese Mic dejun, Pranz
ziua 7 Georgetown - Essequibo - Saxacalli - Bartica - Georgetown

Astazi vei calatori in zona Estuarului Raului Demerara unde vei vedea si cel mai lung pod plutitor din lume dupa care vei face o plimbare cu barca pe Raul Essequibo, cel mai lung curs de apa din Guyana si cel mai lung rau situat intre Amazon si Orinoco. Pe traseu te vei opri si la Fort Island, unde se afla cele mai bine conservate vestigii din perioada coloniala olandeza. Turul va continua cu plaja Saxacalli, unde vei avea cateva clipe de relaxare dupa care vei merge din nou cu barca spre Kyk-Over-Al, bastion olandez ce asigura legatura dintre Raurile Mazaruni si Cuyuni. Vei vizita mai apoi Cascadele Baracara dupa care vei ajunge in orasul Bartica, fost centru minier. In final vei calatori inapoi spre Georgetown via Roed en Rust.

 

INCLUS

 • Tur Essequibo, Saxacalli & Bartica

mese Mic dejun, Pranz
ziua 8 Georgetown - Cascada Kaieteur, Guyana - Paramaribo, Surinam

Vei fi transferat cu un avion de mici dimensiuni spre Kaieteur iar seara te vei intoarce inapoi in Georgetown.Vei vizita Cascada Kaieteur. Integrata in Parcul National cu acelasi nume, Cascada Kaieteur se gaseste pe raul Potaro din centru tarii. Raul Potaro se varsa in fluviul Essequibo, unul dintre cele mai lungi din America de Sud si cel mai lung din Guyana. Cascada principala are inaltimea de 226 de metri, inaltimea totala a cascadelor fiind de 251 de metri. Cascada este apreciata drept cea mai mare in privinta debitului care este de 663 m/s si considerata de circa 5 ori mai mare decat Niagara (SUA/Canada) si de doua ori mai mare decat cascada Victoria (Zambia/Zimbabwe). A fost descoperita de europeni la data de 29 aprilie 1870.Vei fi transferat la aeroportul din Georgetown.Zbor international Georgetown - Paramaribo.La sosirea pe aeroportul din Paramaribo vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Transfer Georgetown - Kaieteur - Georgetown
 • Vizita Cascada Kaieteur
 • Transfer hotel - aeroport Georgetown
 • Bilet de avion pentru zbor international Georgetown - Paramaribo;
 • Transfer aeroport - hotel Paramaribo

mese Mic dejun
ziua 9 Paramaribo - Jodensavanne - Paramaribo

Vei calatori la 70 km sud de capitala Paramaribo pentru a vizita Jodensavanne. Aceasta este o fosta asezare evreiasca infiintata de catre evreii stabiliti in aceasta zona de savana in jurul anului 1650. Tot aici se afla si ruinele celei mai vechi sinagogi din America, iar cimitirul poate fi inca vazut. Localitatea a intrat in declin in secolul al XVIII-lea atunci cand cea mai mare parte dintre din populatie s-a mutat in Paramaribo iar in timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost centru de detentie. Astazi in aceasta zona a fost infiintat si un muzeu.

 

INCLUS

 • Tur Jodensavanne

mese Mic dejun, Pranz
ziua 10 Paramaribo - Atjoni - Danpaati River Lodge

Vei fi preluat de la hotel si transferat spre sud, la 190 km de capitala in satul Atjoni. Atjoni este o comunitate izolata la care vei ajunge navigand cu o barca locala pe apele Raului Suriname. Ghidul te va acompania si iti va oferi informatii despre cultura Saramaccan, specifica etnicilor creoli.

 

INCLUS

 • Transfer Paramaribo - Atjoni - Danpaati

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 11 Danpaati River Lodge

Vei petrece intreaga zi la Danpaati River Lodge si vei avea incluse numeroase activitati precum precum: trekking in jungla si vizita celor 12 sate din imprejurimile lodge-ului; masaj de relaxare si masaj traditional; pescuit si plimbare cu canoe sau excursie de observare a aligatorilor pe timp de noapte.

 

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 12 Danpaati River Lodge - Atjoni - Paramaribo

Vei mai avea cateva ore de relaxare dupa care vei fi transferat cu barca spre Atjoni si mai apoi cu masina inapoi spre Paramaribo.

 

INCLUS

 • Transfer Danpaati - Atjoni - Paramaribo

mese Mic dejun, Pranz
ziua 13 Paramaribo

Vei face un tur de jumatate de zi in Paramaribo, capitala statului Surinam, al carui centru istoric a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 2002. Cu aceasta ocazie vei vizita unele dintre obiectivele turistice reprezentative ale orasului intre care se numara: Fortul Zeelandia (Palatul Prezidential), Piata Independentei, faleza Raului the Surinam sau Gradina Palmierilor.

 

INCLUS

 • Tur de oras Paramaribo

mese Mic dejun
ziua 14 Paramaribo, Surinam - Kourou, Guyana Franceza

Vei fi transferat catre granita cu Guyana Franceza traversand Raul Maroni la bordul unei canoe si indreptandu-te apoi spre localitatea Albina. De aici vei calatori spre Kourou, unde te vei caza la hotelul mentionat.

 

INCLUS

 • Transfer Paramaribo - Albina - Kourou

mese Mic dejun, Pranz
ziua 15 Kourou - Salvation Islands - Kourou

Vei face un tur de o zi pe Iles du Salut. Insula Diavolului (Ile Du Diable) face parte din arhipelagul Iles du Salut (Salvation`s Islands) Insulele salvarii, numite asa deoarece misionarii europeni au scapat de ciuma migrand pe aceste insule, pe care inexplicabil ciuma le-a ocolit. Acum o destinatie turistica destul de populara, insulele au devenit cunoscute datorita romanului Papillon al lui Henri Charriere. Colonia de detentie se gasea de fapt pe trei insule: Insula Diavolului, Ile Royale si Ile Saint-Joseph de Passe separate de trecatorile Passe de Grenadines si Passe de Desirade. Considerata ca inchisoare de maxima siguranta, in colonie erau trimisi prizonierii cu cele mai grele condamnari, unde desi se bucurau de o libertate relativa nu puteau evada din cauza izolarii, a bolilor tropicale si a pericolelor din apele din jur (curenti puternci si rechini). Prizonierii morti erau aruncati rechinilor, singurele morminte din cimitir erau cele ale gardienilor si ale familiilor acestora. Vei vizita si centrul de detentie din Ile Saint-Joseph, cea mai sudica insula a arhipelagului, fost punct strategic al comertului cu sclavi din secolul al XVII-lea.

 

INCLUS

 • Tur Iles du Salut (Salvation Islands)

mese Mic dejun, Pranz
ziua 16 Kourou - Kaw - Cayenne

Vei face un tur de jumatate de zi in Rezervatia Kaw. Situata in partea de sud-est a orasului Cayenne Rezervatia Kaw este in fapt o zona mlastinoasa extinsa marginita de Muntii Gabrielle si Kaw ce se caracterizeaza printr-un ecosistem divers cu numeroase specii de animale si plante endemice. Aici se pot intalni specii de maimute, caimani, egrete, jaguar, puma si multe altele.Vei fi transferat catre Cayenne, unde te vei caza la hotelul mentionat.

 

INCLUS

 • Tur Rezervatia Kaw
 • Transfer Kourou - Cayenne

mese Mic dejun, Pranz
ziua 17 Cayenne

Vei fi transferat pentru o vizita la Centrul Spatial. Vei vedea cladirile in care se realizeaza asamblarea satelitilor dar si centrul de control. Centrul spatial Guyanez este un astroport francez si european situat pe coasta Atlanticului, la 50 km de capitala Cayenne. Agentia Spatiala Europeana, agentia spatiala franceza precum si compania comerciala Arianespace lanseaza nave de aici astroportul fiind de asemenea utilizat pentru a livra marfuri catre Statia Spatiala Internationala cu ajutorul navelor de transport automatizate.Vei face un tur de jumatate de zi in Cayenne, capitala Guyanei Franceze. In cadrul turului vei vedea obiective turistice precum Fortul Cépérou, Place Léopold Heder, Place de Grenoble, Place des Palmistes, fostul spital colonial, Muzeul Francez, cladirea primariei si de asemenea vei vizita o piata locala unde vei putea achizitiona suveniruri dintre cele mai diverse.Vei fi transferat la aeroportul din Cayenne.

 

INCLUS

 • Vizita Centrul spatial
 • Tur de oras Cayenne
 • Transfer hotel - aeroport Cayenne

mese Mic dejun, Pranz
ziua 18 Sosire In Bucuresti

 

10 locatii vizitate


Fortaleza,
Manaus,
Amazon,
Georgetown,
Paramaribo,
Cascada Kaieteur,
Danpaati,
Kourou,
Insula Diavolului,
Cayenne

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti, 22.09.2018 ora 07:00; Sosire Amsterdam, 22.09.2018 ora 09:00, KLM durata 3:00 ✈ Plecare Amsterdam, 22.09.2018 12:50; Sosire Fortaleza, 22.09.2018 17:20, KLM durata 9:30 ✈ Plecare Fortaleza, 23.09.2018 ora 08:20; Sosire Manaus, 23.09.2018 ora 10:40, Gol Linhas Aereas durata 3:20 ✈ Plecare Manaus, 26.09.2018 ora 03:34; Sosire Panama City, 26.09.2018 ora 06:17 Copa Airlines durata 2:50 ✈ Plecare Panama City, 26.09.2018 ora 09:22; Sosire Georgetown, 26.09.2018 ora 14:01 Copa Airlines durata 5:20 ✈ Plecare Georgetown, 29.09.2018, ora 22:45; Sosire Paramaribo, 09.09.2018, ora 00:30, Surinam Airways durata 1:45 ✈ Plecare Cayenne, 08.10.2018 17:25; Sosire Paris (Orly), 09.10.2018 06:50, Air France durata 8:25 ✈ Plecare Paris (Charles de Gaulle) 09.10.2018 13:05; Sosire Bucuresti, 09.10.2018 16:55, Air France 2:50

Sfaturi Brazilia

Brazil tips

La ce sa te astepti in Brazilia
 • Brazilienii sunt singurul popor din America Latina care nu vorbeste limba spaniola si au un comportament destul de diferit fata de alti sud-americani, deoarece patria lor mama este mai degraba Portugalia decat Spania. Sunt afectuosi si foarte extrovertiti. Volubili si guralivi pestemasura, brazilienii apeleaza la gesturi si la mimica fetei pentru a-si sublinia punctul de vedere.
  Mesele sunt destul de bogate in Brazilia, mancarea este din belsug, asteapta-te sa gasesti carne de vita si peste in mai toate localurile.
  Trebuie sa te astepti ca iarna sa se innopteze devreme, ora 18 cu siguranta nu va prinde lumina zilei.
  Lunile mai si iunie sunt cele mai ploioase, asa ca e bine sa ai o pelerina la indemana.
  Incearca sa eviti purtarea bijuteriilor scumpe, a ceasurilor, afisarea camerelor de fotografiat performante - acestea pot fi foarte atractive pentru hoti, iar neatentia te poate costa.
  Bulevardele mari si luminate sunt destul de sigure pentru a te plimba noapte si ar fi de preferat sa eviti plimbarile pe stradutele laturalnice mai ales daca esti singur.
  E recomandat sa ignori persoanele care se ofera sa va schimbe banii.
  In capitala si alte mari orase vei gasi case de schimb valutar unde sa schimbi dolari, insa daca vei calatori in locuri izolate, cum ar fi jungla amazoniana, iti recomandam sa ai bani cash caci va fi dificil sa gasesti o banca sau un bancomat.
Viza
 • Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Brazilia nu au nevoie de viza de intrare. Perioada legala de sedere este de 90 de zile; nu este nevoie de viza de tranzit.

Nume: Republica Federativa a Braziliei

Capitala: Brasilia

Asezare: Stat in estul Americii de Sud, la Oceanul Atlantic

Moneda: real - BRL

Fus orar: UTC -2 la -5

Sfaturi French Guiana

French Guiana tips

La ce sa te astepti in French Guiana
 • Guiana Franceza (DOM - département d'outre-mer) este una dintre cele 26 de regiuni ale Frantei fiind parte integranta a Frantei si a Uniunii Europene. Guiana ofera o paleta larga de activitati, de la descoperirea unor culturi autentice pana la observarea vietii diferitor specii de testoase, de la cunoasterea conditiilor dure din renumitul lagar penal pana la observarea coloratelor pasari Tucan, de la tumultul raurilor din jungla si pana la spectaculoasele lansari ale rachetelor, Guiana are multe atractii de oferit.
Viza
 • Pentru turistii proveniti din tari membre ale Uniunii Europene, nu este necesara viza.

Nume: Guiana Franceza (Guyane)

Capitala: Cayenne

Asezare: In nordul Americii de Sud, la Oceanul Atlantic, intre Brazilia si Suriname

Moneda: euro - EUR

Fus orar: UTC -3

Sfaturi Guyana

Guyana tips

La ce sa te astepti in Guyana
 • Guyana se numara printre putinele locuri de pe planeta in care natura domina si impresioneaza prin aspectul sau salbatic si care datorita localnicilor sai primitori a devenit o destinatie ecoturistica deosebit de atractiva. De la locurile de cuibarit de la tamurile oceanului si pana la vizita unei asezari a urmasilor etncilor amerindieni, Guyana este o veritabila atractie sui-generis pentru orice turist dornic de natura, aventura si exotism.
Viza
 • Cetatenii romani pentru a vizita Guyana au nevoie de viza care se poate obtine de la cea mai apropiata ambasada, care pentru Romania este cea din Anglia. Pentru obtinerea vizei este nevoie de un pasaport valabil pentru o perioada de minimum 6 luni, trei fotografii tip pasaport. 

Nume: Republica Cooperatista Guyana

Capitala: Georgetown

Asezare: in nordul Americii de Sud, la est de Venezuela

Moneda: dolarul din Guyana - GYD

Fus orar: UTC -4

Sfaturi Suriname

Suriname tips

La ce sa te astepti in Suriname
 • O tara primitoare, de la efervescenta capitala Paramaribo si pana la tinuturile acoperite de jungla aparent de nepatruns, Suriname este aparent o tara a discordantelor, datorate contrastului dintre traditiile perpetuate ale etnciilor okanisi (una dintre cele sase populatii ce formeaza asa numitii maroon - descendenti ai fostilor sclavi africani) cat si ale urmasiilor populatiilor indigene pe de o parte, iar pe de alta parte faptul ca statul Suriname este printre putinele tari din America de Sud in care cazinourile sunt autorizate legal, dar si explozia de verde a naturii exotice ce incita si invita.
Viza
 • Turistii romani au nevoie de viza pentru a vizita Republica Surinam.
  Cerintele pentru perfectarea vizei la Ambasada:
  -Pasaport (original + copie) valabilitate minima 6 luni;
  -Chestionar de viza completat iîn limba engleza;
  -2 fotografii 3,5 x 4,5 cm;
  -Rezervare bilet tur-retur;
  -Invitatie de la o persoana fizica/agentie turistica sau confirmarea rezervarii hotelului.
  Cea mai apropiata reprezentanta diplomatica este Ambasada Republicii Suriname din Haga.
  In baza permisiunii Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Suriname, viza poate fi acordata la sosire, la punctele de trecere a frontierei.

Nume: Republica Suriname

Capitala: Paramaribo

Asezare: in nordul Americii de Sud, la Oceanul Atlantic, intre Guyana si Guiana Franceza

Moneda: dolarul surinamez - SRD

Fus orar: UTC -3

together for excellent journeys

Impresii America de Sud - Noiembrie 2018 Razvan

Razvan ne-a trimis cateva fotografii din circuitul in Peru, Argentina si...

Impresii America de Sud - Noiembrie 2018
Impresii Argentina, Brazilia & Chile - Octombrie 2018 Maria Irina

Experienta in America de Sud a fost ca un maraton, un maraton de voie buna,...

Impresii Argentina, Brazilia & Chile - Octombrie 2018
Impresii Argentina, Brazilia & Chile - Octombrie 2018 Vasile

Si uite asa, cu ajutorul agentiei Eturia am ajuns si la ‘capatul‘...

Impresii Argentina, Brazilia & Chile - Octombrie 2018
Impresii Brazilia, Argentina, Chile & Insula Pastelui - Octombrie 2018
Impresii Brazilia, Argentina, Chile & Insula Pastelui - Octombrie 2018 Simona

A fost o calatorie completa si minunata, memorabila....

A trai pasional, in ritm de samba si tango - Martie
A trai pasional, in ritm de samba si tango - Martie Mihaela Ploscaru

Rasaritul de soare pe Copacabana, apusul spectaculos pe Ipanema, curcubeul de la...

Un pisco sour, dos mates y tres caipirinhas por favor… - noiembrie
Un pisco sour, dos mates y tres caipirinhas por favor… - noiembrie Yulicary Sarracent

"Best of America de Sud" este un program de 18 zile, in care veti descoperi...

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 25.993 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia