Discover Asia Centrala 17 zile - august 2018

|
0 €

Eturia iti propune un circuit in Asia Centrala pentru a descoperi fostul drum al caravanelor si probabil cea mai importanta axa comerciala a lumii dintre Asia si Europa. Te invitam sa descoperi mai intai fosta si actuala capitala a Kazakhstanului, tara care datorita marimii si bogatiei resurselor naturale ocupa o pozitie de top in Asia Centrala. Vei ajunge apoi in Kyrgyzstan, o tara ce ofera un peisaj natural cu potential turistic remarcabil de-a lungul Drumului Matasii. Te vei bucura de ospitalitatea orientala in tara tadjicilor, o mica republica in Asia Centrala. Vei descoperi principalele atractii turistice din Uzbekistan, foste orase aflate pe Drumul Matasii, oglinzi fermecatoare ale trecutului istoric pentru ca la finalul circuitului sa poposesti in Ashgabat, capitala Turkmenistanului.

tip vacanta Grupuri cu insotitor » Circuit de grup multi-tari
Plecare: 18 Aug 2018;

tariful include

i

Zbor de linie

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

17 zile / 15 nopti
5 tari: Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan

Bishkek, Almaty, Parcul National Ala Archa, Dusanbe, Taskent, Samarkand, Bukhara, Khiva, Urghenci, Derweze, Ashgabat

28 Mese incluse

15 Mic dejun, 2 Pranz, 11 Cina

6 atractii de top

Almaty, Taskent, Samarkand, Bukhara, Khiva, Ashgabat

Discover Asia Centrala 17 zile - august 2018

Itinerar

031.9998

ziua 1 Plecare Din Bucuresti

Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.

 

INCLUS

 • Insotitor de grup
ziua 2 Sosire In Bishkek

Vei fi transferat de la aeroportul din Bishkek la hotel.Vei face un tur de oras ce va include piata centrala a orasului, Ala-Too, pentru a vedea cel mai inalt catarg din Kyrgyzstan cu o inaltime de 75 de metri si Monumentul Eroului Manas, eroul epic national. Vei face apoi o plimbare prin parcurile Panfilov si Oak, acesta din urma fiind cel mai vechi parc din Bishkek. In Piata Victoriei vei admira Monumentul Memorial al soldatilor cazuti in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Vei vizita si Filarmonica, unde au loc spectacole atat de muzica clasica cat si traditionala kirghiza. Urmeaza o oprire pentru cumparaturi in bazarul Osh, unde poti gasi produse alimentare, aproape orice bun comun de uz casnic, haine, suveniruri si chiar instrumente muzicale si haine nationale kirghize.

 

INCLUS

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Bishkek, Ashgabat - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel Bishkek
 • Tur de oras Bishkek

mese Mic dejun, Cina
ziua 3 Bishkek - Parcul National Ala-archa - Almaty

Astazi vei face o excursie in Parcul National Ala-Archa, punct turistic popular situat la 52 km de Bishkek, cu peisaje montane pitoresti, cu paduri pe creste si piscuri inzapezite. Parcul se intinde pe aproximativ 200 de km², iar altitudinea variaza de la aproximativ 1.500 m la intrarea in parc la un maxim de 4.895 m. In Kyrgyzstan, archa, arbustul care da numele parcului, este de fapt un ienupar care in traditia poporului are un loc aparte, fumul rezultat de la arderea lemnului este folosit pentru a alunga spiritele rele. Cu toate acestea, nu ar trebui sa fie plantat in apropierea caselor, deoarece se crede ca, treptat, atrage si consuma energia de la fiintele umane care traiesc in apropierea lui.Vei fi transferat catre aeroportul din Bishkek.Zbor international Bishkek - Almaty.La sosirea in Almaty vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Tur Parcul National Ala-Archa
 • Transfer hotel - aeroport Bishkek
 • Bilet de avion pentru zbor international Bishkek - Almaty
 • Transfer aeroport - hotel Almaty

BISHKEK - PARCUL NATIONAL ALA-ARCHA - ALMATY

mese Mic dejun, Pranz
ziua 4 Almaty

Vei face un tur in Almaty. Vei vizita Parcul Panfilov, situat in zona centrala din Almaty, parc dedicat eroilor Panfilov, cei 28 de soldati din unitatea de infanterie Almaty, care au murit luptand impotriva invadatorilor nazisti in afara Moscovei in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial. In mijlocul parcului se afla Catedrala Zenkov, sau Catedrala Ascensiunii, o biserica ortodoxa cu o inaltime de 54 m, proiectata de arhitectul Andrei Zenkov si realizata integral din lemn.

Vei vizita apoi Muzeul Kazah de Instrumente Muzicale. Situata in Parcul Panfilov, cladirea din lemn a muzeului a fost construita in 1908, in aceeasi perioada cu Catedrala Zenkov. Astazi, colectia muzeului gazduieste mai mult de 1.000 de instrumente nationale din Kazakhstan, care sunt impartite pe 60 de sectiuni, cele mai vechi exponate datand din secolul al XVII-lea. Dupa o vizita aici, vei avea o imagine completa despre istoria natiunii kazahe, evolutia artei muzicale, traditii si folclor.
Vei vizita Piata Republicii, piata principala din Almaty, locatie in care se desfasoara diferite evenimente publice - festivitati nationale, parade si evenimente sportive. Punctul de atractie este Monumentul Independentei, un simbol al Kazahstanului modern, asa cum este monumentul Bayterek din Astana. Vei vizita apoi Muzeul de Istorie, cel mai mare muzeu din Almaty, si unul dintre cele mai mari muzee din Asia Centrala. Muzeul adaposteste cea mai importanta colectie de artefacte istorice, arheologice, culturale si politice kazahe.
Mai apoi vei face o excursie la Medeo, o trecatoare pitoreasca situata la 15 km de Almaty. In afara de peisajul deosebit aceasta zona este renumita pentru cel mai mare patinoar de viteza din lume si pentru barajul Shymbulak, ridicat impotriva alunecarilor de teren.

 

INCLUS

 • Tur de oras Almaty

mese Mic dejun
ziua 5 Almaty - Dushanbe

Vei fi transferat la aeroportul din Almaty.Zbor international Almaty - Dusanbe.La sosirea pe aeroportul din Dushanbe vei fi intampinat de reprezentantii nostri locali si transferat catre hotel.Vei fi transferat catre Fortareata Hissar, aflata la 30 km de Dushanbe. Aceasta fortareata dateaza din secolul al XVIII-lea si a fost ocupata pana in anul 1924, astazi ramanand doar ruinele vechii cetati.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Almaty
 • Bilet de avion pentru zbor international Almaty - Dusanbe
 • Transfer aeroport - hotel Dushanbe
 • Vizita Fortareata Hissar

mese Mic dejun, Cina
ziua 6 Dushanbe

Vei pleca intr-un tur de o zi al orasului Dushanbe. Atractiile vizitate includ: principala artera din Dushanbe, Strada Rudaki, care a primit numele actual in vara anului 1992, dupa Rudaki, poetul national tadjic; Piata Independentei, Palatul Congresului, cel mai inalt catarg din Asia Centrala cu o inaltime de 168m.

Vei vizita si Muzeul Central de Istorie si Etnografie care gazduieste una din cele mai mare colectii de exponate (aprox. 15.000) din Asia Centrala, de la articole ceramice, covoare, bijuterii, instrumente muzicale si de imbracaminte, prezentand cultura, istoria si traditiile locale, in diferite etape ale istoriei.
Urmeaza vizita la Muzeul de Antichitati, deschis in anul 2001 si care include o colectie impresionanta de artefacte, precum si picturi murale de la Pendjikent, Khujand, Istravshan, Kulob si Hulbuk. Cel mai popular si valoros exponat ramane totusi statuia lui Buddha in Nirvana. Aceasta a fost descoperita in timpul cercetarilor arheologice la o manastire budista, Ajina teppa.

 

INCLUS

 • Tur de oras Dushanbe

mese Mic dejun, Cina
ziua 7 Dushanbe - Tashkent

Vei pleca spre Khujand prin tunelurile montane Anzob si Shakhristan, fiecare cu lungimea de 5.500 m.In Khujand, vei face un scurt tur panoramic cu o oprire in bazarul Panjshanbe apoi la Moscheea si Madrasa Sheykh Muslihiddin. Bazarul Panjshanbe este piata centrala din Khujand, considerata a fi una din cele mai vechi din Tadjikistan. Drumul Matasii care a trecut prin Khujand, a facut din aceasta piata una din cele mai aglomerate, plina cu comercianti care ofera diferite tipuri de bunuri si servicii si turisti in cautare de chilipiruri. Moscheea si Madrasa Seicului Muslihiddin - Acest complex memorial situat in partea istorica a orasului a fost ridicat pe mormantul lui Muslihiddin Khudjandi, fost conducator al Khujandului, un poet care a trait in secolul al 12-lea si despre care legendele spun ca a fost un sfant facator de miracole. Astazi, vei gasi este un complex arhitectural format din moscheea centrala, cu un minaret din secolul al XIX-lea si cateva morminte antice, cel al seicului fiind cel mai important.Vei fi trasferat apoi catre Tashkent prin punctul de trecere a frontierei Oybek. Distanta totala a transferurilor este de 270 km.

 

INCLUS

 • Transfer Dushanbe - Khujand
 • Tur de oras Khujand
 • Transfer Khujand - Oybek - Tashkent

mese Mic dejun, Cina
ziua 8 Tashkent - Samarkand

Vei face un tur de oras in Taskent in care vei vizita la Madrasa Kukeldash, construita in 1570 in timpul dinastiei Shaybanid. Vei face o plimbare prin Piata Imam-ului Khast . Inima sfanta a Tashkent-ului si partea mai putin sovietizata a orasului, Piata Imam-ului Khast include Madrasa Barak Khan, Moscheea Sheykh Tillya si Mausoleul Kafal Shashi.
Vei vizita Bazarul Chorsu, un bazar traditional situat in centrul zonei vechi din Tashkent pentru o experienta reala de shopping oriental. Timp de multe secole acest bazar a fost unul dintre cele mai aglomerate bazaruri din Asia Centrala, aflat pe Drumul Matasii. Vei vizita apoi Teatrul de Balet si Opera Alisher Navoi, Piata Amir Temur si vei incheia turul cu o vizita la Muzeul de Arta Aplicata ce expune o colectie impresionanta de arta, precum si o varietate de picturi si imprimeuri, bijuterii, ceramica si imbracaminte de epoca.Vei fi transferat din Taskent pana la Samarkand.

 

INCLUS

 • Tur de oras Taskent grup
 • Transfer Taskent - Samarkand

TASHKENT - SAMARKAND

mese Mic dejun, Cina
ziua 9 Samarkand

 

mese Mic dejun, Cina
ziua 10 Samarkand - Shakhirasabz - Bukhara

Dupa micul dejun vei fi transferat catre Shakhrisabz pe o distanta de 110 km. Nota: Infrastructura drumurilor este precara pe acesta portiune de drum.
Vei face un tur de oras in Shakhrisabz.
Important oras din Uzbekistan dar si din Asia Centrala, Shakhrisabz este considerat drept locul de nastere a lui Timur Lenk (localitatea Hoja Ilghar; data nasterii: 9 aprilie 1336). Vei vizita si ruinele Palatului AK-Saray, un model grandios de arhitectura si asta nu doar de standardele din Asia Centrala. Complexul este format din Moscheea Khazratiy Imam (sec XIV) si Mausoleul lui Jahongir (sec XIV). Vei vizita si Gumbazi-Seiidan si moscheea Kok Gumbaz (sec XV) apoi vei fi transferat apoi de la Shakhrisabz catre Bukhara, pe o distanta de 300 km.
Nota: Podul dintre Shakhrisabz si Bukhara este in constructie si in cazul in care lucrarile nu vor fi finalizate la data vizitei este posibil ca transferul sa dureze cu 1-2 ore mai mult.
Nota: Infrastructura drumurilor este precara pe acesta portiune de drum.

 

INCLUS

 • Transfer Samarkand - Shakhrisabz - Bukhara

mese Mic dejun, Cina
ziua 11 Bukhara

UNESCO a sprijinit restaurarea celei mai mari parti a orasului Bukhara pentru aniversarea celor 2500 ani in 1999. Vei face un tur al acestui centru comercial si cultural major din Asia Centrala si vei izita Complexul Poi Kalon Poi Kalon, Bazarurile acoperite din Bukhara (sec XV - XVI), Moscheea Magok-I-Atori, Ansamblul Lyabi-Khauz, Madrasa Kukeldash, cea mai mare madrasa din oras, Fortareata Ark, apoi  Moscheea Bolo Hauz, Mausoleul Ismail Samani si Mausoleul Chashma Ayub.

 

INCLUS

 • Tur de oras Bukhara grup

mese Mic dejun, Cina
ziua 12 Bukhara - Khiva

Transferul dintre Bukhara si Khiva cu o durata de 6-7 ore, te va purta prin misteriosul desert rosu Kyzyl-Kum si teritoriul Khorezm, denumit in trecut Statul celor o mie si o suta de orase. Distanta dintre Bukhara si Khiva este de 490 km. Nota: Jumatate de drum este in reconstructie.

 

INCLUS

 • Transfer Bukhara - Khiva

mese Mic dejun, Pranz
ziua 13 Khiva

Vei face un tur al orasului Khiva.
Vei vizita Complexul arhitectural, aflat in patrimoniul Unesco, Itchan-Kala (sec XII-XIX). Orasul interior (centrul istoric) - Itchan Kala (Ichаn-Qаl’а in uzbeca) este un veritabil muzeu in aer liber.
Vei vedea apoi Mausoleul Islamil Khodja care gazduieste cel mai inalt minaret dn Uzbekistan. Urmeaza vizita la Madrasa Muhammed Amin Khan, cea mai mare madrasa medievala din Khiva este situata vis-a-vis de Kunya-Ark. Vei admira apoi Madrasa Muhammad Rahim-khan, construita in 1876 la ordinele lui Seyid Muhammad-Rahim al II-lea (1863-1910), cunoscut poet sub numele de presupus de Feruzshah.
Vei vizita si Castelul Kunya-Ark, vechea cetate care este de fapt cetatea interioara a Itchan-Kala, ridicat in secolul al 17-lea de Muhammad-Erenk Khan (1687-1688), un oras in interiorul unui oras, separate printr-un zid inalt. Urmatoarea oprire este la mausoleul dedicat lui Makhmud Pakhlavan - conducator militar si literat din secolul al XIV-lea, de care sunt legate numeroase legende si pe care clerul musulman l-a canonizat. Mausoleul este singura constructie din Khiva a carei cupola este albastra.
Vei mai vizita Madrasa si Minaretul Islam Khoja Moscheea Juma, un atelier de covoare aflat sub protectia UNESCO, Palatul Tosh Howli si Madrasa cu caravansaraiul Allah Kuli Khan.

 

INCLUS

 • Tur de oras Khiva

mese Mic dejun, Cina
ziua 14 Khiva - Kunya Urgench - Dashoguz - Derweze

Vei fi transferat de la Khiva catre Kunya Urgench, trecand pe la granita Shavat. Vei face un tur de oras in Kunya Urgench, locul orasului antic Urgench, unde se afla ruinele capitalei Khwarezm, o parte a Imperiului Achaemenid. In anul 2005, ruinele vechiului Urgench au fost inscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vei admira Mausoleul lui Turabek Hanum (sec al XIV-lea), Minaretul Kutlug Timur si Mausoleul Sultanului Tekesh (sec al XII-lea). Vei merge mai departe spre Derweze.

 

INCLUS

 • Transfer Khiva - Kunya Urgench - Derweze

mese Mic dejun, Cina
ziua 15 Derweze - Ashgabat

Vei fi transferat catre capitala Turkmenistanului, Ashgabat.

 

INCLUS

 • Transfer Derweze - Ashgabat

mese Mic dejun, Cina
ziua 16 Plecare Din Ashgabat

Vei vizita capitala Turkmenistan-ului - Asgabat, supranumit Las Vegas-ul Desertului Karakum. Vei vizita Monumentul Constitutiei, apoi Muzeul National de Istorie ce reda istoria si traditiile civilizatiei locale si Centrul de divertisment Alem, care detine cea mai inalta roata (feriss wheel) din lume intr-un spatiu inchis, lucru pentru care a intrat si in Cartea Recordurilor.
La 7 km vest de Ashgabat vei vizita cea mai mare moschee din Asia Centrala si principala moschee din Turkmenistan - Moscheea Ruhy Turkmenbashi, ce a fost construita in perioada 2002-2004 si care se remarca prin dimensiunile impresionante, care ii dau o grandoare aparte.
Vei face apoi o excursie la Fortareata Nisa si Parthaunisa, un fost oras antic, situat langa modernul sat Bagir, la 18 km sud-vest de Ashgabat. Nisa se presupune ca a fost fondata de Arsaces I (250 i.Hr. - 211 i.Hr.) si a fost necropola regala a regilor partilor.
Seara vei face un tur panoramic al orasului AshgabatVei fi transferat catre aeroportul din Ashgabat.

 

INCLUS

 • Tur de oras Asgabat
 • Transfer hotel - aeroport Ashgabat

mese Mic dejun
ziua 17 Sosire In Bucuresti

 

11 locatii vizitate


Bishkek,
Almaty,
Parcul National Ala Archa,
Dusanbe,
Taskent,
Samarkand,
Bukhara,
Khiva,
Urghenci,
Derweze,
Ashgabat

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 18.08.2018 ora 21:35; Sosire Istanbul 18.08.2018 ora 23:00; Turkish Airlines; durata 1:25 ✈ Plecare Istanbul 19.08.2018 ora 00:40; Sosire Bishkek 19.08.2018 ora 08:45; Turkish Airlines; durata 5:05 ✈ Plecare Bishkek 20.08.2018 ora 19:55; Sosire Almaty 20.08.2018 ora 20:45; Tadjik Airs; durata 00:50 ✈ Plecare Almaty 22.08.2018 ora 11:10; Sosire Dushanbe 22.08.2018 ora 12:00; Tadjik Airs; durata 00:50 ✈ Plecare Ashgabat 03.09.2018 ora 03:00; Sosire Istanbul 03.09.2018 ora 05:10; Turkish Airlines; durata 4:10 ✈ Plecare Istanbul 03.09.2018 ora 07:10; Sosire Bucuresti 03.09.2018 ora 08:30; Turkish Airlines; durata 1:20

Sfaturi Kazakhstan

Kazakhstan tips

Viza
 • Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Kazahstan, pentru o perioada de cel mult 30 de zile calendaristice, nu mai au nevoie de viza de scurta sedere, incepand cu 1 ianuarie 2017.

Nume: Republica Kazakhstan

Capitala: Astana

Asezare: Asia Centrala, la nord vest de China, langa Marea Caspica

Moneda: Tenge - KZT

Fus orar: UTC +5 / +6

Sfaturi Kyrgyzstan

Kyrgyzstan tips

Viza
 • Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Kyrgyzstan, au nevoie de viza de intrare.
  Vizele pot fi optinute online.

Nume: Republica Kyrkyza

Capitala: Bishkek

Asezare: in Asia Centrala, la sud de Kazakhstan

Orase principale: Osh, Jalal-Abad, Karakol, Balykchy, Uzgen, Sulucta

Limba oficiala: kyrkyza, rusa

Moneda: som - KGS

Fus orar: UTC +6

Sfaturi Tajikistan

Tajikistan tips

Viza
 • Cetatenii romani, care doresc sa calatoreasca in Republica Tajikistan, au nevoie de viza de intrare in acest stat. Vizele pentru Republica Tajikistan se obtin online.

Sfaturi Turkmenistan

Turkmenistan tips

Sfaturi Uzbekistan

Uzbekistan tips

Viza
 • Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Republicii Uzbekistan numai pe baza de viza.
  Tipurile de vize acordate sunt: turistica, afaceri, serviciu, activitati profesionale, tranzit. Durata de sedere permisa de viza poate fi de 30 de zile, 3 luni, 1 an.
  Atentie !
  Statul Uzbekistan nu are reprezentanta in Romania.
  Vizele pot fi obtinute online.

Nume: Republica Uzbekistan

Capitala: Taskent

Asezare: in Asia Centrala, langa Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Afghanistan, Turkmenistan

Moneda: som - UZS

Fus orar: UTC +5

together for excellent journeys

Impresii Azerbaidjan, Kazakhstan, Kyrgyzstan & Uzbekistan - Iulie 2018 Teodora

Teodora ne-a trimis cateva fotografii din circuitul in Azerbaidjan, Kazakhstan,...

Impresii Azerbaidjan, Kazakhstan, Kyrgyzstan & Uzbekistan - Iulie 2018

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 25.993 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia