Africa

Circuit de grup - Explore Africa de Sud, Zimbabwe, Zambia & Botswana, cu Razvan Pascu, 13 zile - iunie 2021 Grup cu Razvan Pascu

13 zile / 11 nopti
4690 € / pers.
Vei vizita Peninsula Cape, Cape Point, Cape Town, Winelands, Victoria Falls, Livingstone, Cascada Victoria, Parcul National Chobe, Nelspruit, Hazyview, Parcul National Kruger, Panorama Route, Johannesburg, Pretoria, Boulders Beach

Incepand de la:

4690 € / pers.
Vezi tarife
13 zile

Durata vacanta

4 tari

Vizitate

15 locatii

Explorate

Incepand de la:

4690 € / pers.
Vezi tarife
Vacante
Tip vacanta
Grup cu Razvan Pascu
Zbor
Zbor & taxe de aeroport
Incluse
Asigurare
Asigurare Collonade
Inclusa

Te invitam sa explorezi sudul Africii alaturi de Razvan Pascu, patru destinatii renumite prin frumusete si diversitate. Vei ajunge in Africa de Sud, natiunea curcubeu, o tara unica, cu privelisti spectaculoase si cu o mostenire culturala si istorica greu de egalat. Vei vizita Cape Town, Orasul Mama, cu pitorestile sale imprejurimi, te vei aventura in safari in Parcul National Kruger, recunoscut in intreaga lume pentru diversitatea vietii salbatice si vei admira privelistile de neuitat oferite de Panorama Route, vei poposi in Johannesburg, un oras emblematic pentru natiunea sud-africana, si vei explora capitala Pretoria. Impresionanta Cascada Victoria, una dintre minunile naturale ale lumii, situata la granita dintre Zimbabwe si Zambia ti se va dezvalui din dubla perspectiva. Va urma un scurt safari in Parcul National Chobe, din Botswana, un adevarat sanctuar al vietii salbatice africane, pentru ca apoi sa descoperi orasul Livingstone, din Zambia, care poarta numele celebrului explorator scotian David Livingstone.

 • Cazare 11 nopti
 • Transferuri, tururi, vizite incluse
 • Serviciile unui ghid local experimentat
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Insotitor de grup din partea Eturia
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7

Circuit de grup - Explore Africa de Sud, Zimbabwe, Zambia & Botswana, cu Razvan Pascu, 13 zile - iunie 2021 Itinerar

 • Zbor KLM Bucuresti  -  Amsterdam

  Durata: 2h 55m

  Plecare Bucuresti - 01.06.2021 , ora 07:00 Sosire Amsterdam - 01.06.2021 , ora 08:55

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor KLM Amsterdam  -  Cape Town

  Durata: 11h 15m

  Plecare Amsterdam - 01.06.2021 , ora 10:05 Sosire Cape Town - 01.06.2021 , ora 21:20

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Cape Town

  Durata: 1 h

  Dupa sosirea pe aeroportul din Cape Town vei fi transferat la hotelul la care vei fi cazat.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Cape Town

  Southern Sun Waterfront Cape Town, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat de grup Peninsula Cape

  Durata: 8 h

  Vei pleca intr-un tur de o zi al Peninsulei Cape si vei admira Golful Hout, un mic sat de pescari la Oceanul Atlantic. Vei continua traseul spre est catre Cape Point, un promontoriu ce a fascinat calatorii de-a lungul secolelor, gratie peisajului fermecator. Daca vremea permite vei ajunge la Varful Chapman, pe un drum sinuos de 9 km construit de-a lungul unei perioade de 7 ani de catre prizonieri de razboi (1910). Cape Point face parte din Regiunea Florala Cape, aflata in Patrimoniul UNESCO. Pe drumul de intoarcere, vei vizita istoricul Simon's Town, ce gazduieste Fortele Navale Sud-Africane, si Plaja Boulders, unde vei admira celebra colonie de pinguini. Turul se incheie cu o vizita la Gradinile Botanice Kirstenbosch.

  Tip serviciu: PVT

 • Vizita Capul Bunei Sperante

  Durata: 1 h

  Vei ajunge la Capul Bunei Sperante, care face parte din patrimoniul universal si care marcheaza cel mai sudic punct al Peninsulei Cape. Vei vedea aici farul construit pentru a avertiza navigatorii ca se apropie de “Capul Furtunilor”.

 • Plimbare cu funicularul Cape Point

  Durata: 1 h

  Funicularul de la Cape Point te va duce la farul situat la altitudinea de 249 metri deasupra nivelului marii. Cape Point face parte din Regiunea Florala Cape, patrimoniu UNESCO, ce uimeste prin biodiversitate si peisaje spectaculoase. Aerul este aici unul dintre cele mai pure din lume, venind dinspre Antarctica.

  Tip serviciu: PVT

 • Pranz Restaurant Black Marlin

  Durata: 2 h

  Vei servi masa de pranz la Restaurant Black Marlin, ce are ca specific fructele de mare, ofera o gama larga de vinuri premiate, iar de pe terasa poti admira privelistea minunata asupra imprejurimilor.

  Tip masa: Pranz

 • Vizita Boulders Beach

  Durata: 1 h

  Vei poposi la Boulders Beach pentru a privi de aproape colonia de circa 2000 de pinguini Magellan, singurii pinguini din Africa.

 • Vizita Gradina Botanica Kirstenbosch

  Durata: 1 h

  Vei vizita Gradina Botanica Nationala de la Kirstenbosch, situata pe versantul estic al Masivului Table, prima gradina botanica inclusa in patrimoniul universal. Putine gradini din lume rivalizeaza cu grandoarea acestor locuri. Vei observa specii de plante din flora locala, dar si din diverse alte regiuni ale Africii de Sud. Exista aici peste 7.000 de specii cultivate, dintre care multe sunt extrem de rare sau pe cale de disparitie.

 • Cazare Cape Town

  Southern Sun Waterfront Cape Town, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur panoramic privat de grup Cape Town

  Durata: 4 h

  Vei face un tur panoramic de o jumatate de zi in Orasul Mama si vei vedea Castelul Bunei Sperante, faimosul cartier Cape Malay (Bo-Kaap) cu fatadele multicolore ale caselor si stradutele sale pietruite, Muzeul de Istorie al Africii de Sud si Primaria. Cape Town este astazi un amalgam de culturi, reflectand stilurile arhitecturale coloniale Edwardian, Victorian si Cape Dutch, dar pastrand totodata elemente preluate de la triburile indigene.

  Tip serviciu: PVT

 • Plimbare cu telecabina Table Mountain

  Durata: 1 h

  Vei urca cu telecabina pe Table Mountain (daca vremea permite), unde te vei putea bucura de privelistea spectaculoasa a orasului si oceanului deopotriva: promenada Waterfront si Golful Camps. Table Mountain este una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii si atrage anual milioane de vizitatori.

  Tip serviciu: SIB

 • Cazare Cape Town

  Southern Sun Waterfront Cape Town, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur de o jumatate de zi si degustare de vinuri in regiunea Constantia, Winelands

  Durata: 4 h

  Vei face un tur in regiunea Winelands; pe langa calitatea ireprosabila a vinurilor produse, aceasta are si o istorie fascinanta, pastrand stilul arhitectural tipic olandez. Pe acest drum al vinului vei poposi pe domeniul viticol Constantia, cel mai vechi producator de vinuri din emisfera sudica. Constantia si-a inceput activitatea in 1685. Vei putea afla informatii interesante despre procesul de productie si vei degusta mai multe soiuri de vinuri locale. Africa de Sud este un cunoscut producator de vinuri, in special rosii, cupaje, dar si vinuri acidulate.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Cape Town

  Southern Sun Waterfront Cape Town, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport Cape Town

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat la aeroportul din Cape Town.

  Tip serviciu: PVT

 • Zbor KENYA AIRLINES Cape Town  -  Victoria Falls

  Durata: 2h 50m

  Plecare Cape Town - 05.06.2021 , ora 14:20 Sosire Victoria Falls - 05.06.2021 , ora 17:10

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Cascada Victoria

  Durata: 0.5 h

  La sosire in Victoria Falls vei fi transferat la hotel.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Victoria Falls

  A'Zambezi River Lodge, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Tur privat de grup Livingstone

  Durata: 4 h

  Astazi vei ajunge pe teritoriul Zambiei, pentru a vizita orasul Livingstone, fondat in 1905, care poarta numele exploratorului scotian David Livingstone. Vei vizita prima scoala, primul spital si prima biserica construite in oras, dar si vechiul Hotel North-Wester, cu o istorie interesanta. Orasul a fost capitala protectoratului Rhodesia de Nord pana in 1935, cand aceasta s-a mutat la Lusaka. Livingstone a jucat un rol important la inceputul anilor 1900, cand s-au desfasurat lucrarile de constructie a caii ferate. Podul Prieteniei, ce marcheaza frontiera dintre Zambia si Zimbabwe, a fost definitivat in 1905.

  Tip serviciu: PVT

 • Tur privat de grup Cascada Victoria

  Durata: 3 h

  Vei face o incursiune in peisajul magnific al Cascadei Victoria, una dintre cele mai importante atractii turistice ale Africii si ale lumii. Cascada Victoria, sau Mosi-oa-Tunya ("fumul care tuna"), cum a fost denumita de catre tribul local Kololo, se afla la granita dintre Zambia si Zimbabwe si ofera un spectacol la fel de impresionant azi ca si acum 160 de ani, atunci cand a fost descoperita de celebrul explorator David Livingstone. Vei vizita spectaculoasele zone ale acesteia, numite sugestiv Cataracta Diavolului, Cascada Principala, Cascada Curcubeului, Cataracta Estica, Insula Cascada, dar si zonele de chei si Insula Livingstone. Apele Fluviului Zambezi cad de la o inaltime de 110 m, latimea cascadei fiind de 1.708 m. Debitul cascadei este cuprins intre 170 - 10.000 m/s, datorita fluctuatiei cantitatilor anuale de precipitatii.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Victoria Falls

  A'Zambezi River Lodge, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Excursie de safari in Parcul National Chobe

  Durata: 9 h

  Vei incepe ziua dis de dimineata si te vei indrepta spre punctul de frontiera cu Botswana. Situat in apropierea celebrei Delte Okavango, Chobe este, poate, cea mai cunoscuta arie de conservare din Botswana. Parcul este faimos in principal pentru impresionanta concentratie de elefanti ce numara aproximativ 120.000 de indivizi, dar si pentru numeroasele turme de bivoli africani, antilope, animale de prada si pasari migratoare. Vei pleca intr-un safari cu barca pe Raul Chobe - o alta perspectiva de a observa crocodilii si hipopotamii plutind pe luciul apei, dar si celelalte animale venite la rau. Dupa pranz vei continua sa explorezi parcul cu masinile de safari. Chobe este destinatia ideala pentru iubitorii de natura si pentru pasionatii de fotografie deopotriva - experienta va fi una memorabila. Seara vei fi transferat din nou in Victoria Falls, Zimbabwe.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Victoria Falls

  A'Zambezi River Lodge, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Transfer privat de grup Victoria Falls - Livingstone

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat catre aeroportul Livingstone pentru a te imbarca in zborul spre urmatoarea destinatie.

  Locatie plecare: Cascada Victoria
  Tip serviciu: PVT
  Locatie sosire: Livingstone

 • Zbor Livingstone  -  Nelspruit

  Durata: 1h 40m

  Plecare Livingstone - 08.06.2021 , ora 14:05 Sosire Nelspruit - 08.06.2021 , ora 15:45

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport Nelspruit - Hazyview

  Durata: 1 h

  La sosirea pe Aeroportul International Mpumalanga vei fi transferat spre Hazyview, in apropierea poartii de intrare in Parcul National Kruger.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Hazyview

  Sabi River Sun Resort, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Safari Parcul National Kruger

  Durata: 8 h

  Vei pleca intr-un safari in Parcul National Kruger, una dintre cele mai mari arii protejate din Africa. Rezervatia adaposteste o impresionanta varietate de specii de animale salbatice, intinzandu-se pe o suprafata de aproape 2 milioane de hectare. Vei putea vedea antilope, zebre, lei, girafe si elefanti. Experienta unui safari in savana africana va fi cu siguranta o amintire de neuitat.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Hazyview

  Sabi River Sun Resort, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Tur privat de grup Panorama Route

  Durata: 6 h

  Astazi vei explora regiunea Mpumalanga, pe binecunoscutul traseu Panorama Route, una dintre cele mai pitoresti regiuni sud-africane. Vei vedea The Pinnacle Rock, o stanca ce se ridica la peste 30 de metri deasupra padurii tropicale, apoi vei explora Canionul Raului Blyde, al treilea ca marime din lume, dupa Marele Canion (SUA) si Canionul Raului Fish (Namibia). Vei vedea aici formatiunile God’s Window, Three Rondawels si Bourke’s Luck Potholes sapate in peretii canionului si vei admira Cascada Lisbon.

  Tip serviciu: PVT
  Locatie plecare: Hazyview
  Locatie sosire: Hazyview

 • Cazare Hazyview

  Sabi River Sun Resort, Standard Room, meal plan Demipensiune

 • Safari jumatate de zi Parcul National Kruger

  Durata: 3 h

  Vei pleca intr-un safari de jumatate de zi in Parcul National Kruger, una dintre cele mai apreciate arii de conservare din Africa. Pe langa marile mamifere africane, pe care oricine isi doreste sa le admire in mediul lor natural, vei descoperi si multe alte specii mai mici, fascinante prin comportament sau capacitatile de camuflare. Parcul Kruger numara peste 500 specii de pasari si mai bine de 100 specii de reptile.

 • Transfer privat de grup Kruger - aeroport Nelspruit

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat la aeroportul din Nelspruit pentru zborul intern spre Johannesburg.

  Tip serviciu: PVT

 • Zbor Nelspruit  -  Johannesburg

  Durata: 0h 55m

  Plecare Nelspruit - 11.06.2021 , ora 18:25 Sosire Johannesburg - 11.06.2021 , ora 19:20

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Transfer privat de grup aeroport - hotel Johannesburg

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat la hotelul la care vei fi cazat.

  Tip serviciu: PVT

 • Cazare Johannesburg

  Radisson Blu Sandton, Standard Room, meal plan Mic dejun

 • Vizita Dealul Constitutiei

  Durata: 2 h

  Vei vizita Dealul Constitutiei, complexul Old Fort, fosta inchisoare ce a gazduit secole la rand prizonierii care au militat pentru libertate si democratie in Africa de Sud. Printre acestia se numarat si Nelson Mandela si Mahatma Ghandi. In prezent, aici se afla si sediul Curtii Constitutionale, cea mai inalta institutie juridica a tarii.

 • Tur panoramic privat de grup Pretoria

  Durata: 3 h

  Cunoscuta si sub numele de Tswane, Pretoria isi exemplifica istoria agitata prin arhitectura specifica. Vei vizita Monumentul Voortrekker, un adevarat simbol pentru natiunea sud-africana, si vei face o plimbare in Church Square, piata ce gazduieste diferite monumente care marcheaza evenimente semnificative din istoria Africii de Sud.

  Tip serviciu: PVT

 • Transfer privat de grup hotel - aeroport Johannesburg

  Durata: 1 h

  Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Johannesburg.

  Tip serviciu: PVT

 • Zbor KLM Johannesburg  -  Amsterdam

  Durata: 11h 5m

  Plecare Johannesburg - 12.06.2021 , ora 23:15 Sosire Amsterdam - 13.06.2021 , ora 10:20

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

 • Zbor KLM Amsterdam  -  Bucuresti

  Durata: 2h 45m

  Plecare Amsterdam - 13.06.2021 , ora 13:35 Sosire Bucuresti - 13.06.2021 , ora 17:20

  Inclus: taxa de aeroport (cu exceptia zborurilor charter)

Optiuni Cazare Hoteluri

Southern Sun Waterfront Cape Town 4*
Cape Town

Southern Sun Waterfront Cape Town 4 *

Standard Room

Mic dejun

Hotelul este situat in una dintre cele mai animate zone ale orasului - V&A Waterfront - unde vei put...  [ Citeste tot ]

A'Zambezi River Lodge 4*
Victoria Falls

A'Zambezi River Lodge 4 *

Standard Room

Mic dejun

Situat pe malul maiestuosului fluviu Zambezi, in apropiere de Cascada Victoria, lodge-ul ofera servi...  [ Citeste tot ]

Sabi River Sun Resort 4*
Hazyview

Sabi River Sun Resort 4 *

Standard Room

Demipensiune

Situat in imediata apropiere a Parcului Național Kruger, hotelul Sabi River Sun Resort din Hazyview...  [ Citeste tot ]

Radisson Blu Sandton 4*
Johannesburg

Radisson Blu Sandton 4 *

Standard Room

Mic dejun

Hotelul Radisson Blu Hotel Sandton din Johannesburg se afla in inima districtului de lux din oras si...  [ Citeste tot ]

Zambia Sfaturi

Zambia
Zambia
Zambia

Informatii legate de viza turistica in Zambia gasiti aici

Ghid de calatorie Zambia

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Zambia

Localnicii pot fi destul de curiosi astfel ca nu trebuie sa fiti surprinsi daca veti fi intampinati cu strigate din partea copiilor (“mzungu, mzungu!”- “om alb”) si vi se vor adresa numeroase intrebari despre viata personala.

Africa de Sud Sfaturi

• Barbatii se saluta de regula printr-o strangere de mana, in timp ce femeile cu un sarut pe obraz. • In zonele rurale, se obisnuieste sa saluti cu mana pietonii de pe marginea drumului; locuitorii din mediu rural vorbesc foarte incet si evita contactul vizual direct, ambele comportamente fiind vazute ca forme de respect. • Cu exceptia plajelor marcate, nuditatea nu este permisa, la fel si topless-ul. • Trebuie sa fii atent atunci cand utilizezi anumiti termeni ce fac referire la rasa, cel mai bine este sa faci referire direct la grupul etnic din care apartine o persoana sau alta (de exemplu Zulu, Xhosa, Sotho etc). • Iti recomandam sa eviti discutiile pe teme politice sau rasiale daca nu ai cunostinte despre istoria tarii. • Sud-africanii sunt foarte primitori si amabili cu vizitatorii; comportamentul social este destul de asemanator cu cel european; homosexualitatea este acceptata in centre urbane precum Johannesburg (zonele Sandton, Rosebank si Parkhurst), Cape Town (zonele Greenpoint, Clifton si De Waterkant) sau Durban. Africa de Sud este prima si singura tara africana in care casatoriile intre persoanele de acelasi sex au fost legiferate.

Africa de Sud
Africa de Sud
Africa de Sud
Africa de Sud

Informatii legate de viza turistica in Africa de Sud gasiti aici

Ghid de calatorie Africa de Sud

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Africa de Sud

Botswana Sfaturi

• Respecta traditiile si obiceiurile locale. Unele comportamente sociale pot intra sub incidenta legii penale a Botswanei. • Populatia locala este foarte prietenoasa, desi in zonele rurale se manifesta un conservatorism accentuat. • Botswana este una dintre cele mai sigure tari ale acestei parti a Africii, astfel ca daca arati bun simt si ai cele mai bune intentii nu vei avea motive de ingrijorare.

Botswana
Botswana
Botswana
Botswana

Informatii legate de viza turistica in Botswana gasiti aici

Ghid de calatorie Botswana

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Botswana

Zimbabwe Sfaturi

Crestinismul este credinta dominanta insa in zonele rurale populatia pastreza credintele traditionale. Regulie de politete occindentale sunt remarcate. Intoarcerea invitatiei este apreciata. Strangerea de mana este forma comuna de salut.

Zimbabwe
Zimbabwe
Zimbabwe
Zimbabwe

Informatii legate de viza turistica in Zimbabwe gasiti aici

Ghid de calatorie Zimbabwe

Vezi ghid

La ce sa te astepti in Zimbabwe

Cand sa mergi in Africa de Sud Clima

In turism exista trei sezoane principale: High Season, Low Season si Shoulder Season, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ghidul de mai jos va va ajuta sa decideti care perioada este cea mai potrivita stilului vostru de calatorie.

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec
Africa de Sud
Shoulder
High
Low
Celebration season
Incepand de la
/ pers
Economisesti:
Adulti
peste 18 ani
2
Copii
0 - 18 ani
0
Ce varste au copiii care calatoresc cu tine?
Va informam ca datele introduse sunt strict confidentiale.
Beneficii abonare newsletter Eturia
 • Oferte speciale create doar pentru tine
 • Esti primul care afla de ofertele Eturia
 • Articole si sfaturi de calatorie personalizate

Newsletter Eturia

Fii la curent cu ofertele noastre si lasa-te inspirat de experientele Eturia!