Vacante Turcia

Va propunem un circuit de 8 zile in podisul anatolian al Turciei, circuit cu bicicleta pe un alt taram unde veti explora peisajele selenare ale Cappadociei. Veti avea ocazia de a descoperi aceasta zona unica si plina de istorie din alta perspectiva, veti traversa localitati nesupuse traficulului turistic, veti putea descoperi si aspectele mai putin evidente ale Cappadociei. In acest circuit securitatea dumneavoastra va fi pusa pe primul plan, veti fi insotiti pe toata lungimea traseului, atat de tour leaderul nostru, cat si de ghidul experimentat si de masina de asistenta pregatita pentru orice interventie.

Locuri disponibile la tarif promo: 4
dimensiune grup: min. 8 persoane
tip vacanta: Grupuri cu insotitor » Classic Tour Group
8 zile / 7 nopti
19 Mese incluse

6 Mic dejun, 6 Pranz, 7 Cina

Tara

Turcia

Guzelyurt, Soganli, Mustafapasa, Goreme

031.9998

Biking in Cappadocia 8 zile - aprilie 2019

Itinerar

ziua 1 Sosire In Goreme

Ti se va asigura transferul la hotelul din Goreme. Durata transferului: intre 40 minute si 1 ora.

 

INCLUS

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Nevsehir - Bucuresti
 • Transfer aeroport Nevsehir - hotel Goreme

mese Cina
ziua 2 Goreme - Selime - Guzelyurt

Vei fi transferat catre Selime, punctul de incepere a traseului cu bicicleta. Durata transferului: aproximativ 1 ora.

In Selime vei incepe traseul de dificultate mica al acestei prime zile de tur ciclist. Vei urma soseaua pana la Lacul Mamsun, unde vei servi pranzul. Vei parcurge apoi un drum neasfaltat in jurul lacului, continuand spre antica asezare Catalsu. Traseul va reveni la drumul principal in Kizilkaya. Vei avea ocazia sa admiri Vulcanul Hassan in departare, vechi case otomane tipice regiunii si complexe monastice abandonate.
Lungime traseu: 27 km;
Diferenta de nivel: 250m ascendent si 250m descendent.
La revenirea in Selime vei fi asteptat de masina de transfer care te va duce in Guzelyurt.

 

INCLUS

 • Transfer Goreme - Selime
 • Tur Selime cu bicicleta

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 3 Guzelyurt - Selime - Guzelyurt

Traseul din aceasta zi iti va oferi posibilitatea explorarii si admirarii Vaii Ihlara in voie. Dificultatea va fi mai redusa decat in prima zi si vei incepe cu o coborare spre Ilisu, dupa care vei urma asfaltul pa langa Muntele Hassan catre Kitreli, de unde vei intra in canion. Incepand de aici, dificultatea va creste. La Belisirma vei servi masa de pranz, dupa care te vei indrepta spre Selime. Pe aceasta ultima sectiune de traseu vom avea si o portiune de parcurs pe jos.
Lungime traseu: 25km;
Diferenta de nivel: 200m ascendent si 660m descendent.
La revenirea in Selime vei fi asteptat de masina de transfer care te va duce in Guzelyurt.

 

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 4 Guzelyurt - Sivrihisar - Soganli

Vei fi transferat catre satul Sivrihisar printr-o trecatoare aflata la altitudinea de 1780 m.

Traseul va incepe in Sivrihisar si va cobori spre Red Church - una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din zona. Vei traversa un pitoresc platou muntos relativ plat, dupa care vei cobori spre satul Nar, de unde vei incepe ascensiunea catre lacul vulcanic Nar cu ape sulfuroase ce isi schimba culoarea. Vei cobori pe o carare dificila pe malul lacului unde vom servi pranzul.
Lungime traseu: 28 km;
Diferenta de nivel: 320m ascendent si 950m descendent.
Masina de transfer te va astepta pe malul lacului pentru a te conduce catre Soganli. Durata transfer: aproximativ 40 de minute.

 

INCLUS

 • Transfer Guzelyurt - Sivrihisar
 • Transfer Lacul Nar - Soganli

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 5 Soganli - Derventbasi - Mustafapasa

Vei fi transferat catre Derventbasi aflat pe culmea unui impresionant canion.

Traseul de astazi va incepe in Derventbasi cu o portiune off-road, dar de dificultate mica, urcand catre Pasul Sahinefendi, inainte sa coboare in valea Damsa. Vei vizita ruinele Sobessos, apoi iti vei continua traseul catre Taskinpasa unde vei vizita medresa si moscheea Selcuk si, ulterior, manastirea din Keslik. Dupa ce vei ajunge in Mustafapasa, vom explora pe indelete aceasta localitate de origine istorica greceasca.
Lungime traseu: 30km;
Diferenta de nivel: 400m ascendent si 600m descendent.

 

INCLUS

 • Transfer Soganli - Derventbasi
 • Tur Derventbasi - Mustafapasa cu bicicleta

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 6 Mustafapasa - Goreme

Traseul de astazi te va purta prin cele mai memorabile peisaje ale Cappadociei, Valea Gomeda. Vei urca spre localitatea Ibrahimpasa, un loc deosebit de rustic si pitoresc, si catre punctul de belvedere din Karlitepe, dupa care vom incepe coborarea spre Uchisar. Aici vei lua pranzul. Dupa aceasta oprire, dificultatea se va reduce, dar peisajele vor continua sa ne impresioneze. Acum ciclistii experimentati au posibilitatea de a se desparti pentru o scurta perioada de grup si sa exploreze alte carari, mai putin accesibile amatorilor. Dupa amiaza vei ajunge in Goreme si vei putea descoperi aceasta localitate.
Lungime traseu: 26km;
Diferenta de nivel: 700m ascendent si 750m descendent.

 

INCLUS

 • Tur Mustafapasa - Goreme cu bicicleta

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 7 Goreme - Avanos - Goreme

Astazi vei parcurge un drum printre emblematicele formatiuni stancoase cu forme inedite din Pasabag. Vei face un superb circuit in Valea Trandafirilor si vei vizita imensa biserca a Coloanelor. Vei continua prin secetoasa Vale Devrent pana in Sarihan Caravenserai - un punct comercial aflat pe Drumul Matasii din secolul al XIII-lea. Dupa o scurta pauza, vei continua pe un traseu de munte pana in Avanos, un orasel mic, dar cosmopolit, vestit pentru calitatea ceramicii sale.
Lungime traseu: 35km;
Diferenta de nivel: 600m ascendent si 600m descendent.
 
Vei fi transferat catre Goreme, la hotelul unde vei fi cazat.

 

INCLUS

 • Tur Goreme - Avanos cu bicicleta
 • Transfer Avanos - Goreme

mese Mic dejun, Pranz, Cina
ziua 8 Plecare Din Goreme

Astazi vei fi transferati la Aeroportul din Nevsehir, unde dupa formalitatile de check-in te vei imbarca pentru zborul spre casa.

 

INCLUS

 • Transfer hotel Goreme - aeroport Nevsehir
4 locatii vizitate


Guzelyurt,
Soganli,
Mustafapasa,
Goreme

orar de zbor

flight schedule

✈ Plecare Bucuresti 29.04.2019 ora 10:00; Sosire Istanbul 29.04.2019 ora 11:25; Turkish Airlines; durata 1:25 ✈ Plecare Istanbul 29.04.2019 ora 17:30; Sosire Nevsehir 29.04.2019 ora 18:55; Turkish Airlines; durata 1:25 ✈ Plecare Nevsehir 06.05.2019 ora 08:55; Sosire Istanbul 06.05.2019 ora 10:25; Turkish Airlines; durata 1:30 ✈ Plecare Istanbul 06.05.2019 ora 18:45; Sosire Bucuresti 06.05.2019 ora 20:05; Turkish Airlines; durata 1:20

tariful include

i

Zbor de linie

Check-in online

Taxe de aeroport

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

i

Transferuri in regim privat

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Tour leader

Ghizi locali

Bacsis ghizi si soferi

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Turcia

Turkey tips

Viza
 • Conditii de intrare si regim de sedere

  Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in scop turistic in Republica Turcia nu au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat. Perioada legala de sedere fara viza este de pana la 90 de zile in decurs de 6 luni.
  Aceasta se calculeaza, retroactiv, de la data iesirii din Republica Turcia si nu de la data primei intrari.
  Intrarea in Turcia este permisa cu pasaportul valabil cel putin 6 luni dupa expirarea timpului de sedere pe teritoriul acestui stat.
  Atentie ! Incepand cu data de 01.01.2013, cetatenilor straini care se prezinta la punctele de trecere a frontierei Turciei cu documente de calatorie care nu mai au file libere, deci carora nu li se pot aplica vize sau stampile de intrare/iesire, nu li se mai permite intrarea pe teritoriul acestei tari.
  Atentie ! Intrucat au existat cazuri cand cetateni romani aflati pe teritoriul Turciei au fost retinuti de politia locala din cauza unor coincidente de nume cu cel al unor persoane care au comis infractiuni pe teritoriul acestui stat, este recomandabil sa detineti asupra dumneavoastra si cartea de identitate (care include date suplimentare de identificare).
  Atentie ! In data de 24 mai 2013, Parlamentul R. Turcia a adoptat legea cu privire la restrictiile de vanzare si publicitate a bauturilor alcoolice, propusa de partidul de guvernamant AK Parti. Nu sunt scutite de interdictie nici zonele turistice !
  Principalele prevederi ale legii sunt urmatoarele:
  -Interzicerea vanzarii de bauturi alcoolice intre orele 22:00 si 06:00;
  -Intrezicerea publicitatii de orice fel a bauturilor alcoolice: promotii, sponsorizari, festivaluri, campanii;
  -Toate sticlele de bauturi alcoolice destinate vanzarii vor purta avertismente cu privire la riscurile pe care le presupune consumul de alcool;
  -Interzicerea imaginilor cu privire la consumul de alcool in emisiunile TV, filme sau videoclipuri;
  -Limita de alcool in sange pentru soferi a fost scazuta de la 1 g/l la 0,5 g/l. Incalcarea acestei reglementari se sanctioneaza cu amenda in cuantum de 700 TL (circa 400 USD), si cu retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 6 luni.
  Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a Romaniei si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale, pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

  Sistemul medical

  Inainte de a pleca in Turcia, incheiati o asigurare medicala!

  Va recomandam ca polita sa fie incheiata la valoarea de asigurare de cel putin 30.000 de Euro la agentiile de asigurari din Romania care colaboreaza cu societati de asigurare din Turcia sau cu unitati medicale din aceasta tara.

  Va recomandam ca inainte de plecare sa va informati care sunt unitatile medicale din Turcia care recunosc polita de asigurare respectiva.

  Regimul asigurarilor difera in functie de agentia de asigurari cu care cetateanul roman a contractat polita de asigurare. Spre exemplu, exista agentii de asigurare romane care au incheiate contracte de colaborare cu unitati medicale din Turcia, si care, in situatia in care sunt anuntate in termen de 48 de ore de la producerea imbolnavirii/accidentului, vor suporta cheltuielile de spitalizare (bineinteles, in conformitate cu prevederile politei de asigurare).


  Conditii privind traficul auto

  Circulatia auto:
  Codul circulatiei rutiere si semnalizarea rutiera in Turcia sunt conforme cu reglementarile internationale.
  Totusi, conducatorii auto si pietonii trebuie sa manifeste o atentie deosebita la intersectii si la trecerile de pietoni.
   
  In cazul in care calatoriti in Turcia cu un autoturism / un microbuz (cu pana la 9 locuri care nu face curse regulate, ci in mod ocazional), condus de catre o alta persoana decat proprietarul acestuia, intrarea in Turcia va fi permisa de catre Autoritatile vamale numai dupa prezentarea urmatoarelor documente:
  Actele masinii, inclusiv cartea verde;
  O imputernicire (procura) din partea proprietarului autoturismului (persoana fizica sau juridica), pentru a putea conduce autoturismul respectiv din Romania in Turcia si retur. Atentie! Procura trebuie sa fie autentificata la notar si apostilata.
  O traducere a procurii in limba turca, efectuata de un traducator autorizat, legalizata de notar si apostilata.
  Pentru autoturismele inchiriate (Rent a Car), trebuie sa prezentati contractul de inchiriere si traducerea acestuia in limba turca, legalizata si apostilata.
  In cazul in care conduceti un microbuz care efectueaza curse regulate in Turcia trebuie sa obtineti in prealabil, de la Ministerul roman al Transporturilor si Infrastructurii, documentele necesare pentru transport international.
    

  Aparatele anti-radar si de detectare a radarului:
  In Turcia, utilizarea dispozitivelor de detectare a radarelor si a aparatelor antiradar este interzisa si este considerata infractiune, pedepsita cu amenzi cuprinse intre 2700 lire turcesti, cu achitarea imediata, sau 3600 lire turcesti cu achitarea la iesirea din Turcia (echivalentul a circa 1500, respectiv 2000 Euro) si confiscarea aparatului.
   
  Permisul de conducere
  Permisul de conducere auto emis de autoritatile romane este valabil in Turcia pe durata dreptului de sedere mentionat pe viza.
  Pentru perioade mai lungi de sedere este necesar un permis de conducere international.

  Reglementari vamale

  Cetatenii romani pot introduce pe teritoriul Republicii Turcia suma maxima de 10.000 USD, suma ce trebuie declarata la punctul de trecere a frontierei.

  Datorita legislatiei locale, nu foarte explicita in ceea ce priveste notiunea de  “antichitati”, trebuie ca la achizitionarea de obiecte de arta sa solicitati factura si un certificat oficial care sa arate ca obiectele respective pot fi exportate legal. In cazul in care vanzatorul nu ofera acest certificat, trebuie sa mergeti la muzeu pentru a obtine un astfel de certificat inainte de iesirea din Turcia.


  Transportul animalelor de companie

  Pentru transportul animalelor de companie aveti nevoie de urmatoarele documente:

  certificatul medical antirabic eliberat de catre o institutie medicala romana;
  carnetul de sanatate a animalului de companie;
  un container special pentru transportul animalelor de companie.

  Ultima actualizare: 15 iunie 2009

Nume: Republica Turcia

Capitala: Ankara

Asezare: sud - estul Europei si sud - vestul Asiei, situata pe doua continente: 97% in Asia si 3% in Europa

Moneda: lira turceasca - TRY

Fus orar: UTC+2 / UTC+3

together for excellent journeys

Impresii Indonezia, Singapore & Turcia - Martie 2018 Felicia

Felicia ne-a trimis cateva fotografii din vacanta in Indonezia & Singapore, cu...

Impresii Indonezia, Singapore & Turcia - Martie 2018
Impresii Cappadocia - Aprilie 2018 Natalia

Cappadocia este o locatie extraordinara, de vazut cel putin o data in viata!...

Impresii Cappadocia - Aprilie 2018
Impresii Cappadocia - Decembrie 2017 Laura

Turcia, la fel ca multe tari din lumea araba, este de obicei evitata atat din...

Impresii Cappadocia - Decembrie 2017
Impresii Cappadocia - septembrie 2014
Impresii Cappadocia - septembrie 2014 Alexandra

Odata ajuns in Cappadocia, ai descins pe un taram de basm. Cu zane delicate,...

Impresii Istanbul - iunie 2014
Impresii Istanbul - iunie 2014 Alexandra

Buna ziua,
Vacanta de la Istanbul a fost foarte frumoasa....

Impresii calatorii Europa
Impresii calatorii Europa Alexandra

Eturia - multumesc pentru vacantele oferite!...

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 20.855 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia