ziua 1 Sosire In San Jose

La sosire in San Jose vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Bogota, Cartagena - Bucuresti
 • Transfer aeroport - hotel San Jose

sosire in San Jose
sosire in San Jose

ziua 2 San Jose - Poas - La Paz - San Jose

Vei pleca intr-un tur in care, pentru a simti adevarata esenta a ceea ce inseamna Costa Rica, vei servi micul dejun la o cafenea locala si vei vizita o plantatie de cafea, unde vei afla cateva dintre secretele cafelei costaricane. Urmatoarea oprire va fi la Vulcanul Poas, unul din cei noua vulcani activi din Costa Rica. Vei mai vizita gradinile cascadelor La Paz, iar ghidul te va conduce la observatorul fluturilor, apoi la gradina pasarilor colibri.

 

INCLUS

 • Tur Poas & La Paz

SAN JOSE - POAS - LA PAZ - SAN JOSE
SAN JOSE - POAS - LA PAZ - SAN JOSE

mese Mic dejun, Pranz
ziua 3 San Jose - Arenal

Vei fi transferat de la hotelul din San Jose catre Arenal, pe un traseu deosebit de spectaculos, cu o durata de aproximativ 3 ore si jumatate.

Vei face hiking pe Vulcanul Arenal, un adevarat monument al naturii, care inspira respect si admiratie. Parcurgerea traseului va dura aproximativ 2 ore si 30 de minute. Arenal este cel mai tanar si mai activ dintre toti vulcanii raspanditi pe teritoriul tarii, inaltandu-se la 1657 m deasupra nivelului marii. La poalele vulcanului se intinde frumosul lac Arenal.
Dupa vizita la vulcan, vei admira complexul de izvoare termale Ecotermales, compus din 4 bazine, cu temperaturi ale apei intre 32º - 41º C.

 

INCLUS

 • Transfer San Jose - Arenal
 • Tur Arenal & Ecotermales

SAN JOSE - ARENAL
SAN JOSE - ARENAL

mese Mic dejun
ziua 4 Arenal

Vei face un tur la podurile suspendate Arenal, care te vor purta la inaltimea coroanelor copacilor, in inima padurii tropicale. Este o ocazie deosebita pentru a admira flora si fauna regiunii si a fotografia peisaje de neuitat.

 

INCLUS

 • Tur Arenal podurile suspendate

mese Mic dejun
ziua 5 Arenal

Astazi dispui de timp asa cum doresti. Poti opta pentru un tur la Podurile Suspendate Arenal pentru a observa jungla de la inaltime sau poti alege un tur cu ATV pentru a vizita plantatiile din zona. Te poti relaxa in piscinile naturale cu apa termala sau te poti plimba spre punctele de belvedere de unde poti face fotografii memorabile.

 

mese Mic dejun
ziua 6 Arenal - Monteverde

Dupa micul dejun vei pleca catre Monteverde pe un traseu spectaculos.
Vei vizita Rezervatia Monteverde, insotit de un ghid naturalist, vei afla mai multe despre flora si fauna acestei regiuni. In rezervatie traiesc peste 890 specii de pasari, dintre care 258 endemice. Aici poti intalni si specii spectaculoase precum Trogon-ul portocaliu, colibri-ul verde, pasarile Quetzals sau papagalii Scarlet Macaws, protejati in toate rezervatiile si parcurile naturale de pe teritoriul tarii.

 

INCLUS

 • Transfer Arenal - Monteverde
 • Tur Monteverde

ARENAL - MONTEVERDE
ARENAL - MONTEVERDE

mese Mic dejun
ziua 7 Monteverde - Tamarindo, Guanacaste

Astazi vei pleca spre coasta de nord a Oceanului Pacific in Provincia Guanacaste, a doua cea mai intinsa din Costa Rica, insa si una dintre cele mai putin populate.

 

INCLUS

 • Transfer Monteverde - Guanacaste

MONTEVERDE - TAMARINDO, Guanacaste
MONTEVERDE - TAMARINDO, Guanacaste

mese Mic dejun
ziua 8 Tamarindo - San Jose - Bogota, Columbia

Transfer de la hotel din Guanacaste, la aeroportul din San Jose.
Zbor international San Jose - Bogota.
Dupa sosire pe aeroportul din Bogota vei fi transferat la hotel.

 

INCLUS

 • Transfer hotel Guancaste - aeroport San Jose
 • Bilet de avion pentru zbor international San Jose - Bogota
 • Transfer aeroport - hotel Bogota

TAMARINDO - SAN JOSE - BOGOTA, Columbia
TAMARINDO - SAN JOSE - BOGOTA, Columbia

mese Mic dejun
ziua 9 Bogota

Vei avea aceasta zi dedicata explorarii orasului Bogota. Vei face un tur care incepe cu o vizita in Piata Paloquemao, una dintre cele mai mari si importante piete din tara. Aici vei observa contrastrul dintre vechiul si noul oras si vei fi martorii obiceiurilor si stilului de viata al localnicilor, vei gasi si flori, fructe exotice, legume, carne, fructe de mare, branzeturi, ierburi medicinale si mancare locala.
Mai departe, vei vizita cartierul colonial istoric La Candelaria, cartier cu o arhitectura coloniala deosebita si foarte bine conservata.
Vei ajunge si in Plaza de Bolivar, aflata chiar in centrul orasului Bogota unde se afla Catedrala Arhiepiscopala, Palatul Congresului, Palatul Cardinalului, bisericile coloniale Sagrario si San Agustin, Palatul Justitiei si Primaria.

 

INCLUS

 • Tur de oras Bogota

mese Mic dejun, Pranz
ziua 10 Bogota - Zipaquira - Bogota

Vei vizita catedrala subterana Zipaquira (Underground Salt Cathedral) realizata in interiorul unei mine de sare, formata acum 250 de milioane de ani. Pe langa faptul ca este o destinatie turistica nemaipomenita, este cunoscuta de asemenea ca fiind un loc pentru pelerinaje in randul comunitatii. Aici exista nu mai putin de 14 capele de mici dimensiuni, un sanctuar precum si catedrala propriu-zisa. Mai apoi vei face un tur panoramic al orasului Zipaquira, fondat in anul 1600, unde vei descoperi pietele locale dar si cladirile coloniale, dupa care vei calatori spre Ráquira, probabil cel mai colorat oras al Columbiei si spre Villa de Leyva. Pe traseu vei vizita Monasterio del Desierto de la Candelaria, prima manastire augustina din America Latina, construita in anul 1604. In Villa de Leyva, oras fondat in anul 1572 faimos pentru obiectele din ceramica fabricate aici, vei putea admira arhitectura sa coloniala, perfect conservata.

 

INCLUS

 • Tur Zipaquira & Villa de Leyva din Bogota

BOGOTA - ZIPAQUIRA - BOGOTA
BOGOTA - ZIPAQUIRA - BOGOTA

mese Mic dejun, Pranz
ziua 11 Bogota - Pereira - Armenia

Transfer de la hotel, la aeroportul din Bogota.
Zbor intern Bogota - Pereira.
Vei fi intampinat de ghidul local, vorbitor de limba engleza si transferat la hotel in Armenia.
Vei vizita Gradina Botanica si impresionanta ferma de fluturi din zona. Acestea se intind pe o suprafata de 37 de acri de padure tropicala protejata si gazduiesc peste 850 de specii de plante endemice. In gradina sunt peste 500 de specii de plante, 1500 de specii de fluturi si 126 de specii de pasari

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Bogota
 • Bilet de avion pentru zbor intern Bogota - Pereira;
 • Transfer aeroport Pereira - hotel Armenia
 • Vizita Gradina Botanica si Ferma de fluturi Armenia

Bogota - Pereira - Armenia
Bogota - Pereira - Armenia

mese Mic dejun
ziua 12 Pereira - Filandia - Valea Cocora - Salento - Cartagena

Vei vizita satul traditional Filandia, cu Plaza de Bolivar, unde te vei plimba pe strazile cu arhitectura coloniala. In continuare, vei merge la punctul de belvedere din statul Quindio pentru o priveliste spectaculoasa asupra Triunghiului Cafelei.

Vei vizita o mica parte din Eje Cafeteros sau Triunghiul Cafelei, principala zona de cultivare a cafelei in Columbia. Vei face o plimbare prin plantatiile de cafea de la Hacienda Combia si vei cunoaste indeaproape intregul proces de realizare al cafelei. De asemenea vei degusta o cafea de buna calitate, realizata de specialistii columbieni.
Vei calatori spre Parcul National Cocora, unde vei vedea celebrii palmieri de ceara. Situata in zona centrala muntoasa, parcul ce se intinde pe mai bine de 590 km² si in care climatul specific local este favorabil dezvoltarii unei largi biodiversitati. In arealul parcului numit si Parque Nacional de Los Nevados se gasesc numeroase specii de flora si fauna, parte dintre ele endemice, cum ar fi palmierul de ceara, papagalul galben urecheat, ursul andin, pasarea guan. In zona centrala se inalta maiestuos Muntele St. Isabel cu varful acoperit de zapada.
Vei vizita si Salento, o localitate specifica regiunii de cultivare a cafelei, cu o arhitectura traditionala, numita bahareque. Aici vei avea ocazia sa observi modul de viata al localnicilor din Provincia Antioquia.
Transfer de la hotel catre aeroportul din Pereira.
Zbor intern Pereira - Cartagena.
Transfer de la aeroport la hotel in Cartagena.

 

INCLUS

 • Vizita Filandia
 • Vizita Plantatie de cafea Armenia
 • Tur Cocora & Salento
 • Transfer hotel - aeroport Pereira
 • Bilet de avion pentru zbor intern Pereira - Cartagena;
 • Transfer aeroport - hotel Cartagena

PEREIRA - FILANDIA - VALEA COCORA - SALENTO - CARTAGENA
PEREIRA - FILANDIA - VALEA COCORA - SALENTO - CARTAGENA

mese Mic dejun, Pranz
ziua 13 Cartagena

Veti descoperi istoria bogata a Cartagenei si arhitectura coloniala a acesteia, admirand case vechi, balcoane fermecatoare si piete cochete. Veti invata despre arhitectura orasului, plimbandu-va pe stradutele pavate si in piatetele cochete, flancate de cladirile uluitoare.
Veti ajunge in piata principala numita Plaza de Bolivar, unde veti intalni statuia celui mai important lider ai luptei de eliberare fata de dominatia spaniola, Simon Bolivar. Initial, piata era folosita pentru parade militare, iar dupa anul 1610 a fost denumita Piata Inchizitiei, deoarece Palatul Inchizitiei era localizat in partea de vest a pietei.
Veti trece apoi prin Piata Proclamatiei, unde locuitorii s-au adunat pentru a-si declara independenta in data de 11 noiembrie 1811. Turul va continua in Piata San Pedro de Claver, o piata mica numita dupa sfantul San Pedro de Claver care a luptat sa ajute sclavii adusi din Africa si vanduti in oras.
Mai departe, veti vizita Piata de la Aduana, cea mai mare si veche piata din Cartagena, unde importante cladiri administrative si guvernamentale erau localizate in perioada coloniala.
Veti continua vizita cu Plaza de los Coches, o piata triunghiulara inconjurata de zidurile orasului vechi, de case cu arhitectura coloniala spaniola si de cladiri cu arcade in stil colonial. Aceasta alee este cunoscuta si sub numele de El Portal de los Dulces, fiind impanzita de standuri care vand diverse dulciuri locale. Tot aici veti vedea intrarea principala in orasul-fortareata, intrare ce era numita initial Boca del Puente. Acestei intrari i-a fost adaugata ani mai tarziu un turn cu ceas in stil republican, ceas ce este un simbol al Cartagenei.
La finalul turului veti vizita Piata Santo Domingo, loc perfect pentru socializare sau pentru a lua masa intr-unul din restaurantele aflate in piata.

 

INCLUS

 • Tur de oras Cartagena

mese Mic dejun
ziua 14 Cartagena

Astazi iti vei organiza timpul asa cum doresti, te poti relaxa pe plajele din zona sau poti explora pe cont propriu, frumosul oras de pe coasta Caraibilor.

 

mese Mic dejun
ziua 15 Plecare Din Cartagena

Transfer de la hotel, la aeroport in Cartagena.

 

INCLUS

 • Transfer hotel - aeroport Cartagena

mese Mic dejun
ziua 16 Sosire In Bucuresti

 

10 locatii vizitate


Poas,
Arenal,
Monteverde,
Tamarindo,
Bogota,
San Jose,
Zipaquira,
Armenia,
Cartagena,
Cocora

tariful include

i

Zbor de linie

Zbor intern

Check-in online

Taxe de aeroport

i

Cazari selectionate

Mese conform itinerar

Transferuri

Vizita atractiilor locale

Taxe acces obiective

Ghizi locali

Brosura despre destinatie

Sfaturi de calatorie

Serviciu urgente 24/7

Asigurare medicala

Asigurare Storno

Sfaturi Columbia

Colombia tips

Columbia - Medellin
Viza
 • Cetatenii romani, care doresc sa calatoreasca in Republica Columbia in scopuri turistice, nu au nevoie de viza de intrare in aceasta tara.
  Perioada legala de sedere este de pana la 90 de zile.

Nume: Republica Columbia

Capitala: Bogota

Asezare: Stat in nordul Americii de Sud, la tarmul Marii Caraibe si a Oceanului Pacific, intre Panama, Venezuela, Brazilia, Peru si Ecuador

Moneda: Peso - COP

Fus orar: UTC -5

Sfaturi Costa Rica

Costa Rica tips

La ce sa te astepti in Costa Rica
 • Datorita situarii sale intr-o zona tectonica foarte activa, Costa Rica are un risc seismic si vulcanic ridicat.
  De asemenea in perioada iunie-noiembrie, in perimetrul Golfului Mexic si in tarile din America Centrala si Caraibe se pot produce uragane. Va recomandam ca in aceste perioade sa obtineti in prealabil informatii referitoare la previziunile meteorologice.
  Nu se recomanda purtarea bijuteriilor, bunurilor de valoare, a sumelor mari de bani si a mai mult de o carte de credit.
  Nu circulati noaptea in zone de risc si mai ales cu sume mari de bani la dumneavoastra sau cu obiecte de valoare.
  Va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala si de calatorie inainte sa va deplasati in Costa Rica.
Viza
 • Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Costa Rica nu au nevoie de viza de intrare pentru sederi de pana la 90 zile/semestru.
  Intrarea cetatenilor romani pe teritoriul statului Costa Rica este permisa pe baza pasaportului simplu electronic, pasaportului simplu si pasaportului temporar.

Nume: Republica Costa Rica

Capitala: San José

Asezare: Stat in America Centrala, marginit de Marea Caraibe si Oceanul Pacific, intre Nicaragua si Panama

Moneda: Colon - CRC

Fus orar: UTC-6

together for excellent journeys

Impresii Columbia Simona

Am ales Columbia pentru ca e una dintre putinele tari din America de Sud pe care...

Impresii Columbia
Costa Rica - un colt de rai - Octombrie Florin

Costa Rica este tara cea mai prietenoasa pentru cei ce iubesc viata, natura,...

Costa Rica - un colt de rai - Octombrie
Impresii Costa Rica - iulie 2015 Gabriela & Ovidiu

Ce ar putea sa mai starneasca interesul unui adolescent pentru a petrece cateva...

Impresii Costa Rica - iulie 2015
Pura Vida Costa Rica & Panama - februarie
Pura Vida Costa Rica & Panama - februarie Raluca

Vacanta in Costa Rica a fost cea mai evidenta dovada ca am noroc....

Impresii Panama & Costa Rica - noiembrie 2014
Impresii Panama & Costa Rica - noiembrie 2014 Stelian

In Panama City, croaziera pe Canalul Panama cu trecerea prin ecluze a fost o...

Columbia - Noua destinatie turistica a Americii Latine - Noiembrie
Columbia - Noua destinatie turistica a Americii Latine - Noiembrie Sorin Stoica

Multa lume ezita inca sa ia in calcul Columbia ca destinatie turistica, avand...

de ce sa alegi eturia?

Servicii de calitate

 • Consultantii nostrii sunt specializati pe regiuni geografice pe care le viziteaza inainte ca sa-ti poata oferi cele mai bune recomandari.
 • Primesti ghiduri si sfaturi de calatorie in romana, iar in excursiile de grup beneficiezi de asistenta in limba romana de la un ghid specializat
 • Recomandat de  Recomandat Up Your Service    si Ron Kaufman, lider global in construirea culturii serviciilor superioare.

Tarife competitive fara costuri ascunse

 • Raport excelent calitate/pret, garantat datorita parteneriatelor semnate cu 160 tour operatori locali si 322 hoteluri de renume din lumea intreaga
 • Tariful vacantei include toate costurile: taxele de aeroport, intrarile la obiective, circuitele de grup includ tipsurile care se dau la fata locului si asigurarea complexa de calatorie

In siguranta, 100%

 • Suport 24/7 pentru turistii in vacanta
 • Din 2007 avem 20.882 clienti multumiti 98% dintre clientii nostrii ar recomanda prietenilor serviciile Eturia
 • Eturia este membru Eturia membru ANAT

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia