Atractii Tunisia

Eturia - Agentie de turism

Atractii Tunisia

Platoul arid format de Muntii Atlas din nordul tarii, campiile manoase de-a lungul coastei mediteraneene, dunele si oazele Saharei, izvoarele termale de la Hamman Mellegue, coasta dantelata de golfuri primitoare, plajele cu nisip alb si ape albastre, vestigiile romane, Cartagina - primul oras care a infruntat Roma, moschei, hoteluri subterane in stil berber, livezi nesfarsite de maslini, citrice si curmali, faimoasele covoare si alamuri berbere, statiuni de golf in  mijlocul desertului, oaze luxuriante, porturi stravechi – toate acestea atrag in Tunisia milioane de turisti din toate colturile lumii anual.
Plajele mediteraneene cu nisip alb, ce atrag iubitorii de soare, dar si pe cei de scufundari, navigatie sau pescuit, se intind pe mai bine de 1.200 km, in nordul si estul tarii. Printre cele mai celebre statiuni de plaja se numara Tabarka, Hammamet, Sousse si Insula Jerba, aflata in partea de sud a coastei Tunisiei. El-Kantaoui, cu terenul sau de golf si portul in stil andaluz este un complex turistic ce ofera servicii integrate.
Pitorescul sat Sidi Bou Said, amplasat pe coastele abrupte ale marii ofera o panorama unica, dominata de domuri, bolti si balcoane gratioase in albastru si alb, orientate spre albastrul marii.
Siturile arheologice punice si romane atrag turistii in Cartagina si in celelalte zone istorice ale Tunisiei: templul roman de la Dougga, portul fenician de la Utica, templele romane de la Sbeitla, vilele romane de la Bulla Regia si Coloseumul de la El Jem’s, al doilea ca marime dupa cel de la Roma. Muzeul Bardo, de langa Tunis, gazduieste cea mai mare colectie de mozaicuri romane din lume.
Arhitectura islamica este reprezentanta prin cateva capodopere: Marea Moschee de la Kairouan, Mausoleul celui de-al patrulea oras sfant al lumii si Moscheea Ez-Zitouna, din centrul capitalei Tunis.
Sudul Tunisiei este dominat de desertul saharian: dune nesfarsite si oaze luxuriante. Una dintre cele mai importante atractii de aici este Matmata, un sat berber din mijlocul desertului, facut celebru de casele sale subterane, in care s-a filmat Razboiul stelelor. Hotelul Sidi Driss este localizat intr-o astfel de casa, iar serviciile si dotarile sunt specific berbere.
Desertul sarat Chott El Jerisd, cu cei 3000 km² ai sai ofera activitati precum safari in desert si yachting pe nisip. Jocul de golf intr-un peisaj desertic a fost transformat in realitate prin lansarea terenului international Tozeur, in 2006.
Festivalurile de film, Festivalul Cartaginei si Hammamet-ului, Festivalul de Muzica Andaluza din Testour, Festivalul Saharei din Douz sunt alte motive unice pentru a vizita Tunisia.
Arta populara si mestesugurile sunt bine reprezentate in Tunis (costume traditionale, marochinarie, obiecte din cupru si covoare), Jerba si Nabeul (ceramica), Sfax si Kebili (marochinarie), Kairouan (obiecte din cupru si bijuterii), Kelibia (mobilier si insrtumente muzicale).

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Ilinca

031.9998

office@eturia.ro

Tunis

 • Oferte

  Atractii Tunis Tunisia

Tunis este capitala si cel mai important oras din Tunisia. Orasul este situat in nordul tarii in proximitatea Lacului Tunis si a Golfului Tunis. Centrul istoric al Orasului - Medina este inclus in Lista Patrimoniului Universal UNESCO, orasul nou dezvoltandu-se in timpul perioadei coloniale. Exista aici o frumoasa catedrala romano-catolica (dupa modelul Notre Dame) si un Teatru National, construite de colonizatori si care dau capitalei un aer occidental. Orasul este structurat in cartiere: Le Bardo, cartierul unde se afla constructiile guvernamentale si muzeul omonim; Belvedere, El Menzah, Ariana, Megrine, Ben Arous. In cartierul Salambo a trait si a creat scriitorul Gustave Flaubert; Henri de Montherlant si Simone de Beauvoir au trait si ei o parte din viata in Tunis. Celebra actrita Claudia Cardinale s-a nascut si a copilarit tot in Tunis, in cartierul La Goulette. Centrul orasului este legat de portul La Goulette (Halq al Wadi) printr-o artera magistrala ce initial avea doar 10 km (in timpul perioadei coloniale). La nord de portul La Goulette se afla situl arheologic Cartagina.

Cartagina

 • Oferte

  Atractii Cartagina Tunisia

Fostul oras antic Cartagina este situat in zona estica a Lacului Tunis, fiind in prezent o suburbie a orasului Tunis. Cu o vechime cosiderabila, orasul Cartagina a fost intemeiat in secolul al IX-lea i.e.n. de fenicieni cunoscand o lunga si infloritoare dezvoltare. Dupa 146 i.e.n. Cartagina devine colonie romana ajungand  la fel de cunoscuta ca Roma, Alexandria sau Constantinopol. In anii 695-697 e.n., Cartagina crestina este asediata si distrusa de arabii musulmani veniti din Egipt si stabiliti deja de douazeci de ani la Kairwan, in sudul provinciei. Nu departe acestia construiesc o noua cetate - Tunis. Locuitorii care au refuzat sa treaca la religia musulmana au devenit sclavi sau au fost macelariti. Prin acest eveniment se incheie istoria Cartaginei si incepe cea a Tunisiei. Situl arheologic Cartagina este inscris pe Lista Patrimoniului Universal UNESCO din anul 1979.

Chebika

 • Oferte

  Atractii Chebika Tunisia

Oaza Chebika se afla in Guvernoratul Chebika, la poalele muntilor Djebel el Negueb. Pozitionarea intr-o zona foarte insorita ia adus supranumele de Qasr el-Shams (Castelul Soarelui). In perioada dominatiei romane, in oaza a existat un avanpost roman - Ad Speculum, iar in perioade mai apropiate, oaza a constituit un refugiu pentru populatia berbera. Actuala localitate Chebika a fost ridicata langa cea initiala care a fost abandonata in 1969. In apropiere de Chebika se gaseste si orasul Tamerza. Peisajul este deosebit de spectaculos, cu chei abrupte, pesteri si formatiuni stancoase colorate, vai inguste in care cresc palmieri in jurul izvoarelor, mici cascade, toate situate intr-un cadru desertic. In zona au fost turnate scene din filmele Star Wars (episodul IV), A New Hope si The English Patient.

El Djem

 • Oferte

  Atractii El Djem Tunisia

Numit in antichitate Thysdrus, El Djem se gaseste in guvernoratul (provincia) Mahdia. Orasul a fost ridicat de colonizatorii romani pe ruinile fostelor constructii punice. Cea mai bine pastrata constructie din perioada romana este Amfiteatrul roman ridicat de romani in perioada cand colonia era condusa de proconsulul Gordianus I si care este considerat a fi fost al doilea ca marime din fostul Imperiu Roman. Constructia care se extima ca putea sa gazduiasca circa 35.000 de spectatori a avut ca principala destinatie luptele de gladiatori, executiile publice ale crestinilor si spectacolele de circ. Amfiteatrul este inclus in Lista Patrimoniului Universal UNESCO din anul 1979. In El Djem se gaseste si un interesant muzeu arheologic ce expune in principal relicve din perioada romana.

Hammamet

 • Oferte

  Atractii Hammamet Tunisia

Hammamet este situat pe tarmul Mediteranei in sud estul Peninsulei Cap Bon - zona Nabeul si se afla la circa 64 km distanta de Tunis. Initial un mic sat pescaresc, Hammamet se dezvolta si devine statiune turistica in anii ´60; bazele statiunii au fost puse in 1927 de miliardarul roman George Sebastian care isi construieste o resedinta aici, intr-un cadru de vis. O minune a arhitecturii, aceasta vila a gazduit cele mai importante personaje ale vremii precum Paul Klee, Andre Gide sau Winston Chruchill. Astazi, vila numita simplu Dar Sebastian este sediul Centrului Cultural International, locul in care se desfasoara importante manifestari culturale din Tunisia. La Hammamet poate fi vizitata Medina construita in secolul al XII-lea de dimensiuni mai mici decat restul medinelor de pe teritoriul Tunisiei, dar care ofera vizitatorilor sansa de a admira stradute inguste decorate cu flori de iasomie si bouganvillea. In apropiere se afla statiunea Yasmine Hammamet, construita recent, ce se mandreste cu portul turistic si cu parcul de distractii Carthage Land dar si orasul Nabeul renumit prin ceramica traditionala.

Insula Djerba

 • Oferte

  Atractii Insula Djerba Tunisia

Insula Djerba o populara destinatie turistica a Tunisiei are o suprafata de 514 km2 si este cea mai mare insula din Golful Gabes. Insula este unul dintre putinele locuri din Tunisia unde se mai vorbeste dialectul berber. Principala localitate a insulei este Houmt Souk. Djerba este biecunoscuta pentru frumusetea peisajelor si a plajelor cat si pentru atractiile sale turistice cum ar fi Fortul Ghazi Mustapha, Muzeul Patrimoniului Guellala, Parcul Djerba Explore cat si siturile arheologice punice si romane.

Kairouan

 • Oferte

  Atractii Kairouan Tunisia

Resedinta administrativa a guvernoratului cu acelasi nume, Kairouan (Al Qairawan) isi are originea in secolul al VIII-lea si este considerat de majoritatea credinciosilor musulmani al patrulea oras sfant al lumii islamice dupa Mecca, Medina si Ierusalim. Kairouan este situat la sud de Sousse la circa 50 km departare de tarm, constructia sa incepand in anul 670 initial fiind un avanpost militar. Centrul vechi - Medina inclusiv moscheile din interior sunt inscrise in Lista Patrimoniului Universal UNESCO. Orasul se remarca prin cele trei mari moschei: Sidi Oqba, Sidi Sahab si Moscheea celor 3 porti.

Matmata

 • Oferte

  Atractii Matmata Tunisia

Stravechea localitate Matmata este situata in partea de sud a Tunisiei. Orasul este compus din "Matmata Veche" (asa numita zona a troglodiților, locuitori ai caselor subpamantene si "Matmata Nouă" - orasul modern. Regizorul american George Lucas a filmat aici primul film din trilogia „Star Wars”.

Sbeitla

 • Oferte

  Atractii Sbeitla Tunisia

Sbeitla este situat in zona de centru - vest a Tunisiei la circa 250 km sud - vest de Tunis. Numit in antichitate Sfetula, orasul roman nu este citat in nici un document scris. Situl de la Sfetula este alcatuit dintr-un forum imprejmuit de 3 temple si inconjurat de un zid gros mai recent. Arheologii au estimat ca cele trei temple ce formeaza capitoliul au fost ridicate in secolul al II-lea e.n si dedicate zeilor Jupiter, Junona si Minerva. La Sbeitla sau in vecinatate, au avut loc primele lupte intre bizantini si musulmani, care se soldeaza in 647 cu victoria noii religii; cercetari recente arata ca situl a continuat sa fie ocupat in primele secole ale Islamului.

Sousse

 • Oferte

  Atractii Sousse Tunisia

Aflat la Golful Hammamet, orasul Sousse se gaseste la 140 km sud de Tunis si este resedinta guvernoratului cu acelasi nume. Vechea Medina este acum o statiune turistica moderna. Dar Sousse este mult mai mult decit o statiune de vacanta destinata familiei; in mijlocul vechii Medine se gasesc fortareata din secolul al IX-lea, Marea Moschee si souk-ul, transformat in muzeu arheologic, care are relicve ale unor mozaicuri din secolele al III-lea si al IV-lea. Sousse se gaseste pe vechea locatie a orasului Hadrumetum intemeiat de fenicieni pe care romanii l-au numit Colonia Ulpia Traiana Augusta Frugifera Hadrumetina. Vandalii l-au numit Hunerikopolis iar bizantinii Justinianopolis. In secolul VII i.e.n. dupa ce arabii au ocupat zona au redenumit orasul Susa, in timpul Dinastiei Aghlabide fiind folosit ca port iar in 827 ca baza de invadare a Siciliei.

Tozeur

 • Oferte

  Atractii Tozeur Tunisia

Orasul Tozeur, situat la intersectia unor vechi drumuri comerciale inca de pe vremea cand marfurile erau transportate cu caravanele, beneficiind si de avantajele oferite de imensa oaza Tozeur a fost in antichitate un important avanpost roman purtand numele de Tusuros. Situat in sud vestul Tunisiei, Tozeur este capitala guvernoratului cu acelasi nume, una dintre cele 24 de provincii ale Tunisiei. Orasul impresioneaza prin medina (orasul vechi) construit in stilul arhitectonic local, prin souk-ul sau (piata locala) si este punct de plecare pentru a explora Sahara sau pentru incursiuni la lacurile sarate de origine endoreica Chott el Djerid si Chott el Gharsa. Printre atractiile zonei se afla si Muzeul Cherait, statuia poetului Aboul-Qacem Echebbi de la Ras al Ain, oazele incluse in circuitul turistic.

Impresii de calatorie Tunisia

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.735.883 zile de vacanta vandute
 • 257.770.833 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia