Triunghiul de Aur Thailanda

Eturia - Agentie de turism

Triunghiul de Aur


Golden Triangle delimiteaza de fapt una dintre cele mai mari zone producatoare de opiu din intreaga Asie, pe o suprafata de 350.000 km², intinsa intre Laos, Myanmar si Thailanda.

Motive pentru a vizita Triunghiul de Aur

1 Istoria si cultura pastrate de-a lungul veacurilor

2 Traditile triburilor seminomade de la granita de nord

3 Templele si atmosfera profund spirituala

4 Parcuri naturale si peisaje salbatice

5 Taberele de elefanti

De ce ne place noua Triunghiul de Aur

"In prima zi am urcat pana la Templul Wat Phra That Doi Suthep, cocotat in varf de munte, despre care localnicii spun ca este unul dintre cele mai sacre temple din nordul Thailandei. Pentru a ajunge la templu trebuie urcate cele 306 trepte strajuite de doi serpi Naga din piatra, ornati cu sticla colorata. Odata ajunsi sus, nu doar templul in sine iti incanta privirea ci si privelistea asupra orasului Chiang Mai, mai ales dupa apus." Anca Brodoceanu

"Un alt oras din Thailanda, mai mic dar cu un farmec aparte si care mi-a placut foarte mult este Chiang Mai. Aici te intampina aerul proaspat al muntilor din nordul tarii, traditiile ancestrale si o bucatarie exceptionala. Acesta este locul celei mai frumoase experiente avuta in Thailanda, cand am mers sa vizitam tabara de elefanti Mae Sa, una dintre cele mai mari tabere de elefanti din nordul Thailandei. Am avut ocazia de a vedea cum isi desfasoara traiul de zi cu zi aceste mamifere pe cat de gigantice pe atat de minutioase si atente in miscari. E uluitor sa vezi cat de frumos stiu sa picteze, sa sa se joace si chiar sa multumeasca… " Alina Stoica

"Cel mai profund mi-a ramas intiparita experienta ce-am imparatasit-o cu Mae Luang, elefantica de 45 de ani cu care am am petrecut o ora in padurea tropicala. Mae Luang traieste in tabara de elefanti Chiang Dao din apropiere de Chiang Mai, unde am petrecut o zi intreaga hranind elefantii, privindu-i la baia de dimineata, daruindu-le aplauze pentru spectacolul sustinut. Dupa asa o zi plina a venit si relaxarea, o plimbare cu elefantica prin jungla. De nedescris comuniunea dintre om si natura pe care ti-o poate da o astfel de experienta. " Anca


Desi productia de opiu a fost declarata ilegala in Thailanda inca din 1959, traficantii au continuat sa prospere in aceasta regiune, insa in ultimii ani, datorita interventiei regalitatii si puterii legislative a statului, opiul a ramas expus doar in muzee, sau cel putin asa se crede. Dincolo de atractia opiului pe care o exercita zona, aici veti vedea peisaje minunate si temple stravechi, care alaturi de triburile bastinase fac din Triunghiul de Aur o destinatie incantatoare. In satul Sop Ruak, punctul din Golden Triangle unde Fluviul Mekong se intalneste cu Raul Ruak delimitand granitele dintre Laos, Myanmar si Thailanda, se afla Muzeul Opiului. Tot in aceasta zona se afla ruinele orasului Chiang Saen, situat pe malurile abrupte ale raului Mekong, in punctul cel mai sudic de pe Golden Triangle, unde puteti vizita Wat Chedi Luang, cel mai important templu din Chiang Saen, construit prin sec al XIII-lea.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Thailanda

Florin

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Zona de nord a tarii se caracterizeaza printr-un climat ceva mai racoros, cu temperaturi care ajung si pana la 0°C pe timpul noptii. Cea mai buna perioada de a vizita aceasta parte a Thailandei este cea cuprinsa intre lunile noiembrie - mai/iunie atunci cand umiditatea este ceva mai scazuta iar temperaturile se situeaza in jurul mediei de 30°C.

Sfaturi de calatorie

In traditia buddhista capul este considerat cea mai importanta parte a corpului. Un localnic se va simti ofensat daca il atingeti pe cap, chiar si in gluma.

Luati-va la dumneavoastra haine mai groase daca intentionati sa vizitati zonele muntoase si deluroase din nord; temperaturile pot scadea sub 0°C

Impresii de calatorie Thailanda

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.792.248 zile de vacanta vandute
 • 318.925.895 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia