Masivul Kilimanjaro Tanzania

Eturia - Agentie de turism

Masivul Kilimanjaro


Masivul Kilimanjaro (Muntele alb), situat in nord - estul Tanzaniei este un munte din categoria stratovulcanilor. Kilimanjaro este unul dintre cei mai accesibili munti cu inaltimi de peste 4.000 de metri si reprezinta o atractie pentru iubitorii de trekking din intreaga lume. Majoritatea il pot urca doar cu ajutorul unui baston de sprijin, haine groase si putina determinare. Cei care ajung insa in varful Uhuru de 5.895 m, cel mai inalt varf din Africa sau in Punctul Gillman de pe marginea craterului pot afirma ca si-au castigat renumele de alpinisti iar amintirile vor fi pe masura. In anul 1987 Parcul National Muntele Kilimanjaro a fost declarat monument al naturii sub protectia UNESCO.

De ce ne place noua Masivul Kilimanjaro

"Inca de cand am citit "Zapezile de pe Kilimanjaro" am visat sa vad acest munte magic. Aterizand pe aeroportul din Kilimanjaro panorama acestui munte mi-a incantat privirea, maretia "Muntelui Alb" dominand imprejurimile."

"Trebuie sa incerci sa iei parte la aventura vietii tale, urcand pe "Acoperisul Africii", Muntele Kilimanjaro, cel mai inalt masiv al continentului negru, un ecosistem de sine statator cu peisaje spectaculoase care iti vor taia respiratia"


Parcul National Kilimanjaro este situat langa orasul Moshi in nordul Tanzaniei. Kilimanjaro este situat in nord vestul Tanzaniei in apropierea granitei dintre Tanzania si Kenya la circa 340 Km distanta de Ecuator, la aproximativ 500 Km de Dar es Salaam, 200 km de Nairobi si 560 km de Lacul Victoria. Masivul este inconjurat de un platou muntos cu inaltimi de 700 - 1.000 metri ce continua spre vest cu Podisul Tanzaniei.
Muntele Kilimanjaro se ridica peste campiile aride culminand la inaltimea de 5.895 m (Piscul Kibo). Alte doua piscuri vulcanice alcatuiesc acest masiv: Mawenzi (5.149 m) si Shira (3.962 m). Ascensiunea pe Kilimanjaro se poate face pe sase trasee, cel mai usor si mai popular fiind traseul Marangu (pe traseu se afla cabane alpine). Parcul a fost infiintat in anul 1973 avand drept scop protejarea florei si faunei zonei si deschis pentru acces in 1977 cuprinzand pe teritoriul sau Masivul Kilimanjaro, Muntele Kibo, si zonele muntoase Mawenzi si Shira. Datorita pozitionarii in zona de contact a placilor tectonice africane, desi nu a mai erupt de circa 300.000 de ani, este considerata ca posibila oricand o noua eruptie vulcanica. Muntele este o sursa de apa datorita precipitatiilor si zapezilor de altitudine, principalele rauri fiind Pangani si Galana. Parcul este inclus in Lista Patrimoniului UNESCO din anul 1987.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:
Specialist Tanzania

PAUL

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Datorita apropierii sale de Ecuator Muntele Kilimanjaro nu cunoaste schimbari sezoniere in ceea ce priveste temperaturile, in schimb acestea sunt determinate de altitudinea si ora din zi. La baza muntelui temperatura medie este de aproximativ 21-27°C iar scaderea se face progresiv pana in Varful Uhuru Point, unde, pe timp de noapte se poate ajunge si pana la  -7/-29°C).

Sfaturi de calatorie

Pentru cei care doresc sa faca alpinism pe Kilimanjaro se subintelege ca imbracamintea si incaltamintea adecvata este vitala, la fel si conditia fizica necesara urcarii unui munte de peste 5000 de metri.

Impresii de calatorie Tanzania

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.729 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia