Eturia - Agentie de turism

Vulcani inactivi pe care ii poti vizita

19-03-2014

Kilimanjaro - Moshi, Tanzania
Fiind un vulcan cu 3 conuri distincte (Kibo, Mawezi si Shira), Kilimanjaro este cel mai inalt munte din Africa (5.791 m) si este o atractie pentru turisti deoarece este unul dintre putinii munti inalti care pot fi escaladati fara a fi nevoie de echipament montan (desi nu este deloc usor). Totusi, cei care nu doresc sa sufere de rau de inaltime se pot bucura de viata salbatica din Parcul National Mount Kilimanjaro, parc aflat la baza muntelui.

Mauna Kea - Hawaii
Daca il masori de la baza de pe fundul oceanului pana in varf, Mauna Kea este cel mai inalt munte din lume. Piscul ce se inalta din apele oceanului este destul de impresionant, privelistea fiind uimitoare. Aflandu-se atat de aproape de Ecuator, fiind foarte putina poluare si putini nori, Mauna Kea este ideal pentru observarea stelelor si a devenit un punct central pentru astronomi.

Saba - Caraibe
Unde anume pe Insula Saba (cea mai prietenoasa insula caraibiana) se afla vulcanul adormit? Peste tot: intreaga insula s-a format prin activitate vulcanica (fiti fara grija, n-a mai erupt de vreo 5000 de ani). Din nefericire, insa, coasta insulei este pietroasa, nu cu plaje. Dar este un rai pentru excursionisti si scufundatori, insula fiind la doar 15 minute de zbor de St. Maarten.

Thrihnukagigur - Reykjavik, Islanda
Cand vizitezi vulcanul inactiv Thrihnukagigur, aflat la mijlocul drumului dintre Reykjavik si Golden Circle, nu explorezi doar campul de lava si piscul. Datorita turului Inside the Volcano, tur ce se organizeaza din 2012, poti cobori in crater cu un lift deschis pentru a explora fundul grotei vulcanice. Desi Thrihnukagigur a erupt violent acum 4000 de ani, interiorul s-a conservat remarcabil de bine, putand fi vazute formatiuni de magma neatinse.

Volcán Mombacho - Granada, Nicaragua
In Nicaragua se gaseste o serie de vulcani in diverse stadii de stingere. Puteți vedea o multime de vulcani activi in aceasta tara, dar Volcán Mombacho este cu siguranta adormit. Cea mai mare atractie a sa este padurea tropicala cetoasa, care a fost transformata in rezervatie, fiind recunoscuta pentru biodiversitate. Te poti bucura de priveliste de jos sau poti face un tur cu tiroliana, admirand padurea in zbor.

Mount Eden - Auckland, Noua Zeelanda
Cunoscut si sub numele Maungawhau, Mount Eden este cel mai inalt dintre cele peste 50 de piscuri vulcanice din Auckland. De la aproape 200 m inaltime te poti bucura de panorama de 360 de grade asupra orasului si golfului. Poti, de asemenea, admira un crater bine conservat, acoperit cu iarba, si ruinele unei asezari Maori. Localnicii folosesc Mount Eden pentru fitness, asa ca te poti alatura lor pentru o tura pana in varf. Unii spun ca cea mai frumoasa priveliste este noaptea, cand orasul de la baza vulcanului este luminat.

Furna do Enxofre - Graciosa, Insulele Azore
Ca si in cazul lui Thrihnukagigur, si pe Furna do Enxofre poti face excursii si poti cobori in crater, desi acesta nu este nici pe departe atat de bine conservat ca Thrihnukagigur. Totusi, odata ce cobori treptele vulcanice, poti vedea in crater un lac imens, protejat de acoperisul sub forma de dom al pesterii de lava. Doua deschizaturi lasa lumina sa patrunda in pestera, in anumite momente ale zilei razele soarelui luminand formatiunile de stanca. Atentie la miros - Furna do Enxofre se traduce prin Pestera Sulfuroasa.

Vulcanul Barva - Provincia San José, Cost Rica
Cu o inaltime de 2.643 m, Vulcanul Barva este un urias situat in luxuriantul Parc National Braulio Carrillo. O excursie pana in varf dureaza aproximativ 6 ore (inclusiv cu popas pentru pranz), dar merita efortul datorita privelistii celor doua lacuri din cratere si a vietii salbatice extrem de bogate. Este un loc perfect pentru iubitorii de bird-watching, acestia avand ocazia sa observe superba Resplendent Quetzal, o pasare cu penaj foarte colorat.

One Tree Hill - Auckland, Noua Zeelanda
Cunoscut si sub numele Maungakiekie, One Tre Hill (Dealul Copacului) si Pacul Cornwall care il inconjoara au facut odata parte din cea mai mare fortificatie Maori din Auckland, construita in varful formatiunilor vulcanice. Varful vulcanului este marcat de un obelisc urias ridicat in onoarea poporului Maori, precum si de mormantul lui Sir John Logan Campbell, fondatorul european al orasului. Din pacate nu vei gasi celebrul Copac (One Tree) deoarece acesta a fost taiat de un grup de muncitori nemultumiti prin anii 1850.


Kilimanjaro - Moshi, Tanzania

Ultimele impresii de calatorie

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.355 zile de vacanta vandute
 • 257.796.566 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia