Eturia - Agentie de turism

Sarbatorile de Paste in Caraibe

02-04-2015

Religia crestina, in special cea catolica, este predominanta in Caraibe, prin urmare Vinerea Mare si Duminica Pastelui sunt sarbatorite ca atare in familie. Insa pentru turisti pot fi experiente cu adevarat interesante si placute deoarece, ca mai toate lucrurile in Caraibe, traditiile locale isi pun amprenta si asupra sarbatorii Pastelui.

In Republica Dominicana, in Joia Mare si Vinerea Mare au loc parade. Cea mai importanta parada este Procesiunea Saptamanii Mari (Samana Santa), in multe zone ale tarii fiind cel mai mare eveniment al anului. Parada porneste din Santo Domingo, de la Catedrala Sfintei Marii la Menor.

In Insulele Virgine Britanice are loc Festivalul Virgin Gorda, un carnaval insotit de competitii, spectacole si alte activitati de divertisment nocturne. Festivalul are loc in cele 4 zile de Paste (de sambata pana marti), culminand cu o parada stradala in Spanish Town in Lunea Pastelui.

Ouale de Paste joaca un rol important in Jamaica, Barbados precum si in alte insule. Traditia spune ca un albus de ou pus intr-un vas cu apa in Joia Mare se va coagula si in Vinerea Mare va lua o forma care prezice viitorul.

In Trinidad se creeaza Bobolee, o marioneta din carpe vechi care il intruchipeaza pe Iuda. Bobolee este batut de localnici ca pedeapsa simbolica pentru tradarea lui Iisus de catre Iuda. Uneori Bobolee este imbracat precum politicieni sau alte personalitati actuale, dand evenimentului o tenta mai contemporana. In ultimii ani, termenul “bobolee” este folosit in sensul de om sarac de care se profita.
Apropo, daca sunteti in Trinidad de Paste, nu ratati cursa anuala a caprelor din Tobago. Are loc in Martea Pastelui in satul Buccoo.

Ridicarea zmeelor este un joc popular in multe insule caraibiene pe tot parcursul anului, dar culmineaza in perioada Pastelui in insule precum Bermuda, Barbados, Trinidad, St. Kitts & Nevis si Grenada, transformandu-se intr-un adevarat festival.

Activitatile ce au loc in Haiti includ procesiuni zgomotoase si colorate in Vinerea Mare, insotite de trupe ce canta muzica “rara” folosind trompete de bambus, maracas, bidoane si chiar cutii de cafea drept instrumente. Tipic haitian este si faptul ca sarbatoarea Pastelui este un amestec de traditii catolice si voodoo; cei care cred in voodoo fac pelerinaj in satul haitian Souvenance pentru a-si exprima devotamentul fata de spiritele africane care stau la baza acestei religii.

Lista manifestarilor ce au loc in perioada Pastelui nu se termina aici. Si resorturile caraibiene organizeaza tot felul de activitati de divertisment pentru turisti, unele inspirate din traditiile locale.

Ultimele impresii de calatorie

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.696 zile de vacanta vandute
 • 258.093.577 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia