Eturia - Agentie de turism

10 destinatii uimitoare pentru ecoturism

16-07-2014

Recent compania britanica de ecoturism Responsible Travel a prezentat o lista a primelor 10 destinatii preferate de ecoturisti. Iata lista mai jos:

1. Bonito, Brazilia
Acest oras din vestul Braziliei este uneori numit Caribe do Centro (Caraibele din Centru-Vest) datorita raurilor albastre spectaculoase ale caror straturi de calcar actioneaza ca niste filtre naturale. Din fericire, apropierea orasului de Parcul National Serra da Bodoquena asigura protectia ecosistemelor din zona, acestea fiind unele dintre cele mai vechi si mai diverse de pe planeta.

2. Noua Zeelanda
Noua Zeelanda este o destinatie cu greu de acoperit intr-o singura excursie. Aici exista nenumarate oportunitati pentru iubitorii de ecoturism. Relieful variat este adapostul a nenumarate plante si animale salbatice, fiind un decor minunat pentru drumetii, ciclism si camping. Noua Zeelanda este, de asemenea, una dintre cele mai populare destinatii pentru ecoturismul de lux, oferind tururi complete si cazari de lux fara a afecta mediul inconjurator.

3. Røros, Norvegia
Catalogata de Consiliul de Turism Norvegian drept o "destinatie durabila", acest oras minier pastreaza farmecul istoric pentru care a fost inscris in 1980 in Patrimoniul UNESCO. Scandinavia a fost un sustinator timpuriu al bucatariei traditionale si Røros nu face exceptie. Vizitatorii vor putea gusta specialitati precum carne de ren, pastrav si branzeturi locale. Printre activitatile turistice populare se numara plimbarile cu feribotul si cele cu saniile trase de caini husky (prima activitate catalogata ca fiind prietenoasa cu mediul din Norvegia).

4. North York Moors, Anglia
Parcul National North York Moors este una dintre cele mai mari mlastini din Anglia. Pe langa animale salbatice si vegetatie, arealul contine un numar impresionant de 12.000 de situri arheologice, din perioada mezoliticului pana in epoca vikingilor. Puteti practica aici atat ciclism, calarie sau bowling in aer liber, cat si alpinism sau zbor cu planorul. In parc exista chiar si o cale ferata pentru transport acoperind o suprafata de aproximativ 1.300 kmp.

5. Cape Town, Africa de Sud
Cape Town este remarcabil pentru imbinarea dintre frumusetea naturii si cultura captivanta. Capitala oferta acces usor la plaje, paduri si munti deoportiva. Turistii se pot bucura de nenumarate restaurante cu specific local, precum si de mijloace de transport in comun nepoluante, iar pentru cazare pot opta pentru Rezervatia Naturala Grootbos.

6. Parcul National New Forest, Anglia
Daca doriti sa va petreceti vacanta in zona rurala a Angliei, adaugati New Forest pe lista. Acest parc din sudul Angliei este una dintre cele mai mari zone de pasune naturala din tara. Initial pretins de William Cuceritorul ca fiind teritoriu regal de vanatoare a caprioarelor, New Forest a fost declarat parc national abia 900 de ani mai tarziu, in 2005. Acum aveti mai multe sanse sa intalniti aici excursionisti decat vanatori regali urmarind caprioare, insa zona a ramas in mare parte la fel, multumita mai multor acte ale Parlamentului care vizeaza protejarea sa.

7. Tobago, Republica Trinidad & Tobago
Aceasta insula din Caraibe adaposteste cea mai veche padure tropicala protejata din lume. Rezervatia Forestiera contine un amestec divers de animale salbatice, inclusiv o populatie enorma de pasari reprezentand jumatate din totalul de pasari de pe insula. In timp ce multe parti ale insulei au fost afectate de uragane (inclusiv recifele pe care de disparitie), Rezervatia Forestiera este foarte bine protejata, fiind parte a Patrimoniului Mondial.

8. St. Kilda, Outer Hebrides, Scotia
Outer Hebrides, arhipelagul presarat cu stanci ce se intinde de-a lungul coastei de vest a Scotiei, ofera privelisti uimitoare ale oceanului si un ecosistem unic, precum si un pic de mister istoric (chiar si numele de St Kilda este in disputa). Vizitatorii pot alege dintre numeroasele excursii pe ocean pentru a admira bogata viata marina si pot explora ruinele antice din zona. St Kilda si Insulele Hebride au fost subiectul unui documentar realizat de BBC, iar Outer Hebrides reprezinta singurul sit din Anglia care este inscris in Patrimoniul UNESCO la doua sectiuni: atractii naturale si obiective culturale.

9. Aspen, Colorado, SUA
Aceasta destinatie populara printre turisti ofera kilometri intregi de trasee montane, lacuri superbe si mai ales unele dintre cele mai bune zone de ski din SUA. In 2011, publicatia Outside a numit Aspen/Snowmass ca fiind statiunea de ski cea mai prietenoasa cu mediul din lume pentru un motiv foarte bun: pentru a reduce emisiile de carbon cu 25% pana in 2020, Snowmass a aplicat masuri precum construirea de cladiri certificate LEED utilizand energie solara si infiintarea unei Fundatii de Mediu locale pentru sprijinirea initiativelor ecologice din zona.

10. Parcul National Lake District, Anglia
Adapostind 12 dintre cele mai mari lacuri din Anglia, acest parc intins contine o diversitate de plante si animale. Vizitatorii pot face drumetii, plimbari cu barca, explorari ale naturii, precum si tururi gratuite cu bicicleta si pe jos. In 2006, reprezentanti ai mai multor agentii de protectie a mediului au format un parteneriat pentru a supraveghea intretinerea si conservarea a 80.000 de hectare de teren din parc. In prezent se doreste obtinerea statusului de Mostenire Universala, status care ar asigura mai multa protectie zonei. Parcul mai ofera oportunitati pentru activitati de voluntariat astfel incat vizitatorii pot fi siguri ca lasa padurile la fel de frumoase cum le-au gasit.

Ultimele impresii de calatorie

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.735.883 zile de vacanta vandute
 • 257.770.833 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia