Atractii Statele_vechi

Eturia - Agentie de turism

Atractii Statele_vechi

Statele Unite ale Americii este recunoscut drept cel mai puternic stat al lumii atat din punct de vedere economic, cat si militar. Si totusi este unul dintre cele mai tinere state, actul sau de nastere fiind semnat in 1744, sub numele de Declaratia de independenta. Notorietatea recunoscuta a SUA, mai ales in ultimul secol, poate duce insa la impresia ca anterior acestei date nu a existat nimic. Si totusi a existat. Se pare ca primii oameni au pus piciorul pe acest continent in urma cu aproximativ 20.000 de ani si au ajuns aici din Asia, traversand stramtoarea Bering. Acestea sunt originile acelora care se numesc native americans.
Odata cu aventura lui Columb spre noile Indii si mai ales datorita lui Amerigo Vespucci, primul explorator constient de descoperirea unui nou continent, pe care l-a cartografiat si care ii poarta si numele, a inceput marea invazie europeana. Efectele acesteia au fost, ca peste tot in lume, distrugatoare pentru popoarele bastinase, dar au imbogatit si mai mult marile imperii ale vremii.
Statele Unite au fost fondate plecand de le 13 colonii ale Marii Britanii, localizate de-a lungul tarmului Atlanticului, care s-au autoproclamat state si au semnat Declaratia de Independenta, formand astfel prima uniune si s-au eliberat prin lupta de sub dominatia britanica, in urma Razboiului de Independenta. In 1787 au adoptat Constitutia, iar in secolul urmator au alipit teritorii aflate sub dominatie franceza, spaniola, ruseasca, marind teritoriul statului nou format.
Declaratia de Independenta garanteaza faptul ca “toti oamenii sunt egali” si au anumite „drepuri inalienabile”, acestia fiind termeni care se oglindesc in multe documente ulterioare, unul dintre cele mai cunoscute fiind Declaratia Internationala a Drepturilor Omului.
Credinta nestramutata in propriile forte, promisiunea de libertate si promovarea reusitei prin propriile forte fac din SUA, chiar si astazi, pamantul tuturor posibilitatilor, promovat ca atare, pentru ca de fapt acolo isi au originea si parintii marketingului modern.
Fie si numai din dorinta de a descoperi toata aceasta istorie zbuciumata, merita sa vizitezi SUA.
Marea intindere a teritotiului sau iti va oferi insa sansa de a descoperi si marile frumuseti naturale. Parcul National Yosemite din California este una dintre ele, iar vizitatorii sunt atrasi aici de frumusetea cascadelor, arborii seculari de sequoia, stancile de granit si izvoarele limpezi.
Bogatia de relicve paleontologice si de fosile din perioada Cretacicului, fac din Parcul Big Bend, din Texas, un punct de atractie deosebit de interesant pentru arheologi si istorici.Death Valey te va impresiona cu siguranta, datorita reliefului sau selenar si temperaturilor extrem de ridicate. Aici se gaseste cel mai coborat punct ca altitudine din SUA (-86m). Grand Canyon, sapat de raul Colorado in stanca in decursul a 6 milioane de ani, ofera ochiului cunoscatorilor istoria ultimelor 2 milioane de ani asezata in straturi.
Marile Lacuri, situate la granita cu Canada, formeaza cel mai mare sistem de apa dulce statatoare din lume. Tot la granita cu Canada, pe raul Niagara, se afla una dintre cele mai celebre si mai mediatizate cascade din lume, Cascada Niagara.In Alaska, cel mai intins si cel mai rece stat din SUA, bogatiile naturale si creatiile omului te uimesc deopotriva.
Pentru cei ce isi doresc un sejur exotic cu siguranta Hawai este o destinatie care iti va implini toate asteptarile prin plajele sale fine strajuite de vulcani ce iti ofera spectacol de imagine si sunet de neegalat.
Pe langa creatiile naturii, creatiile oamenilor sunt la fel de spectaculoase aici, si uneori apoape la fel de mari: Muntele Rushmore - un monument inchinat maretiei propriei natiuni de catre americani insisi, Statuia Libertatii din New York – un dar al francezilor catre o natiune proaspat eliberata; stralucitorul Las Vegas - in intregul sau un monument inchinat norocului si decadentei, ascuns in desert de ochii ultraconservatorilor si habotnicilor; New York – unul dintre cele mai mari si mai cosmopolite orase ale lumii; Hollywood – un creator de legende ascuns printre colinele Los Angeles-ului; Route 66 – o artera de legatura intre est si vest, de-a lungul careia gasesti mostre din istoria recenta a Americii, Chicago - a carui istorie este imposibil de spus fara sa pomenesti de eroul prohibitiei, Al Capone...
Indiferent de vacanta pe care ti-o doresti SUA ti-o poate oferi.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Raluca

031.9998

office@eturia.ro

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.461 zile de vacanta vandute
 • 257.796.566 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia