New York Statele Unite ale Americii

Eturia - Agentie de turism

New York


New York-ul este asa cum il vrei tu: cochet si stilat sau modern, un templu al culturii sau un mare centru comercial. New York-ul este cel mai vizitat oras din Statele Unite, dar si unul din cele mai importante orase din lume datorita influentei sale globale din mass-media, educatie, divertisment, arta si moda. Fascinant si cu un stil inconfundabil, acesta promite sa nu dezamageasca niciodata. New York-ul este un oras fabulos tot timpul anului, dar in preajma sarbatorilor de iarna se transforma complet, imbracand o mantie luminoasa si un aer de sarbatoare ce domneste peste tot.

De ce ne place noua New York

"Dupa amiaza am pornit sa-mi indeplinesc visul de-o viata: sa admir New-York-ul de pe Empire State Building. Panorama asupra New York-ului te lasa pur si simplu fara respiratie si-ti da senzatia ca oricat de mult timp ai sta acolo sa il admiri, nu iti e de ajuns." Alexandra Parvu

"In urmatoarea zi, turul a continuat in zona Financial District, sudul Midtown-ului, cu vizitarea Statuii Libertatii si a Ellis Island, insula pe care se gaseste Muzeul Imigrantilor. Am gasit chiar un pasaport a unui roman din Bucovina care a emigrat cam prin anul 1907 :) Sunt cateva calculatoare in muzeu cu acces la o baza de date in care curiosii pot sa verifice daca nu au vreo stra-stra-stra-stra-bunica prin State. Dupa terminarea turului, m-am dus glont spre USS Intrepid, un portavion dezafectat, acum transformat intr-un muzeu al aeronauticii." Emilian


Cel mai populat oras din Statele Unite - New York are statutul de cel mai mare oras al SUA inca din 1790, fiind de asemenea si primul oras capitala al statului si locul de numire a lui George Washington ca primul presedinte al SUA. De mai bine de un secol este unul din centrele mondiale importante de comert si finante si un important centru al afacerilor externe, gazduind sediul Organizatiei Natiunilor Unite. New York este impartit in cinci zone: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens si Insula Staten si este metropola cu cea mai mare densitate a populatiei din Statele Unite. Multe dintre cartierele si monumentele orasului au o foarte mare popularitate in intreaga lume. Statuia Libertatii intampina milioanele de emigranti ce veneau in America la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea. Strada Wall Street din Manhattan este un centru financiar important inca din timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial si este sediul bursei americane New York Stock Exchange (NYSE). Chinatown - cartierul chinezesc din Manhattan este a doua mare enclava chinezeasca din emisfera Vestica dupa cea din San Francisco; Broadway este strada al carui nume este strans legata de industria divertismentului (teatru si spectacole); Metropolitan Museum situat in apropiere de Central Park unul din cele mai mari si apreciate muzee din lume care gazduieste o colectie impresionanta de peste doua milioane de obiecte de arta; Brooklyn, cea mai populata zona a orasului, este cunoscut pentru diversitatea sa culturala, etnica, sociala, beneficiind si de o plaja generoasa care este si principalul punct de atractie al zonei; Manhattan punctul zero al New-York-ului, adaposteste tot ce este mai important de vazut in New York; renumita zona de cumparaturi, Fifth Avenue - cea mai cunoscuta strada din Manhattan. Orasul gazduieste peste 5.500 dintre cele mai inalte cladiri din lume; New York se mandreste cu o suprafata de 110 km² de parcuri si 23 Km de plaje publice. Prin numeroasele sale atractii si renumele pe care si l-a consolidat in timp, New York este si o destinatie turistica de prim rang a SUA.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Statele Unite ale Americii

Florin

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Vara este calduroasa ca si in cazul verilor noastre, deci nu este de nesuportat. Toamna este foarte placuta, briza te trezeste, copacii din Central Park prind culoare, iar spre sfarsit de toamna/inceput de iarna, orasul se imbraca in sarbatoare, fie de Ziua Recunostintei, fie de Craciun cand te simti ca in povesti. Lunile ianuarie-februarie sunt reci, insa tarifele serviciilor turistice sunt simtitor scazute.

Sfaturi de calatorie

Daca vii in New York este imposibil sa nu mergi la cumparaturi. Una dintre capitalele modei internationale New York-ul este locul in care puteti gasi tot ce va doriti. A incerca sa intocmesti o lista a celor mai bune zone unde se pot face cumparaturi poate fi considerat un demers putin hazardat pentru ca aici posibilitatile sunt infinite.

Impresii de calatorie Statele Unite ale Americii

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.792.316 zile de vacanta vandute
 • 319.391.852 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia