Marele Canion Statele Unite ale Americii

Eturia - Agentie de turism

Marele Canion


The Grand Canyon of Colorado River este un lung, sinuos si foarte adanc canion sapat de fluviul Colorado intr-un platou inalt. Acesta a fost creat de Fluviul Colorado prin eroziunea straturilor de roci sedimentare si roci metamorfice ale Podisului Colorado intinzandu-se pe o lungime de aproximativ 447 Km; latimea canionului oscileaza intre 400 m si 24 Km, iar adancimea maxima este de circa 1.600 m; partea sa inferioara este constituita de albia majora a Fluviului Colorado. Platoul Colorado se afla intr-un proces continuu de inaltare, media sa de altitudine in prezent fiind de 2.000 m. Monumentalul Mare Canion face parte aproape integral din Parcul National Grand Canyon - unul dintre primele parcuri nationale ale SUA. Desi descoperit in 1540, acesta a fost destinatia unei expeditii stiintifice in 1860 conduse de John Wesley Powell. Zona a fost locuita de nativi americani (indieni): anasazi, hualapai, paiutes, havasupai, sinagua si dineh.

De ce ne place noua Marele Canion

"La inca vreo ora distanta de mers cu autocarul am ajuns in Tusayan, de unde am putut admira canionul. O noapte petrecuta aici cred ca ar merita toti banii. Ca idee, cel mai bine amplasate sunt: El Tovar, Thunderbird Lodge si Bright Angel Lodge." Emilian

"Din Las Vegas se poate ajunge in cateva ore la Grand Canyon, fie la West Rim, care este mai apropiat si unde se afla si Skywalk, fie la South Rim care este putin mai indepartat, insa peisajul monumental pe care il ofera iti va ramane imprimat pe retina pentru mult timp." Alexandra Parvu


West Rim
Partea vestica a Marelui Canion (West Rim) este cea mai vizitata atractie a canionului, in mare parte datorita deschiderii din 2007 a Skywalk, un pod de sticla care te face sa realizezi cat de mare este canionul. Punctele principale de unde poti avea cea mai frumoasa panorama a canionului sunt: Guano Point, Eagle Point si Hualapai Ranch.

South Rim
Aflat la o distanta ceva mai mare de Las Vegas, South Rim este punctul in care Marele Canion atinge maximul de adancime. Aici panorama este mult mai impozanta. Grandoarea canionului te lasa pur si simplu fara cuvinte. Cel mai potrivit punct de observare este Mather Point, iar daca ai o noapte la dispozitie, iti recomandam sa inoptezi la unul din hotelurile cu vedere la Marele Canion si a doua zi de dimineata sa privesti rasaritul de soare dinspre East Rim. Tot aici iti recomandam sa iti iei un tur cu elicopterul, o experienta cum nu vei mai intalni niciodata in viata.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Statele Unite ale Americii

Florin

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Cea mai buna perioada pentru a vizita Marele Canion este din martie pana in mai si din septembrie pana in noiembrie cand temperaturile sunt foarte placute si numarul vizitatorilor este mai scazut. Daca alegi sa-l vizitezi in zilele de vara trebuie sa ai in vedere ca vor fi foarte multi turisti, va fi aglomerat si nici nu se vor gasi locuri de cazare. Poti vizita Canionul si pe perioada iernii, insa dupa prima zapada o mare parte a parcului, mai ales North Rim, se va inchide.

Sfaturi de calatorie

Exista autocare care ajung din 10 in 10 minute la pricipalele puncte de interes ale Canionului Guano Point unde aveti si un pranz inclus si Eagle Point, sau puteti alege sa mergeti la ranch unde de asemenea aveti un pranz inclus. Practic cu acest tur veti vedea si fotografia Marele Canion fie din aer (la bordul unui elicopter) fie de la sol (cu barca, cu autocarul sau pe jos). Desi se pretinde a fi o excursie de o zi din pacate totul se face cam pe fuga si veti simti nevoia sa va grabiti ca sa puteti atinge toate punctele de interes.

Impresii de calatorie Statele Unite ale Americii

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.575 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia