Hawaii Statele Unite ale Americii

Eturia - Agentie de turism

Hawaii


“Paradis al Pacificului”, cu simpatie numit si „Statul Aloha”, Hawaii este unul dintre cele 50 de state ale SUA, consacrat drept patrie a soarelui si valurilor, un loc al incantarilor exotice, destinatie cautata de surferi, un rai al „lunilor de miere” si locul ideal de odihna si distractie pentru milioane de oameni veniti din toate partile globului pentru a se bucura de frumusetile locurilor si de atmosfera relaxata ce domneste aici. Asezate in apele Oceanului Pacific insulele, Niihau, Kauai, Oahu, Molokai, Lānai, Kahoolawe, Maui si Hawaii, se gasesc la aproximativ 3.870 km de cel mai apropiat oras american - San Francisco, la 6.280 km de Tokyo, la 7.690 km de Manila si la 8.413 km de Sydney.

Insula Hawaii frecvent numita „Marea Insula”, este aproape de doua ori mai mare decat celelalte la un loc. Cu o forma triunghiulara colturoasa, se extinde 150 km de la nord la sud si 122 km de la est la vest. Insula este o mare masa muntoasa dominata de doua varfuri vulcanice, Mauna Loa si Mauna Kea. Pe langa straturile de lava dezgolite si vaile si ravenele sterpe acoperite de cenusa vulcanica care acopera o mare parte din insula, Hawai are mari suprafete de paduri tropicale, numeroase cascade si mari intinderi de pasuni.
Insula Maui este numita si „Insula Prietenoasa” datorita ospitalitatii locuitorilor. Partea estica a insulei este in general o zona muntoasa care se ridica la o inaltime de 1.512 m. De-a lungul coastei in nord-est stancile ajung la o inaltime de 1.000 m deasupra nivelului marii. Partea vestica este alcatuita dintr-un vulcan mai mic cu o inaltime de 503 m. O mare parte din acest munte este un platou jos, care este folosit in special pentru cultivarea palmierilor si activitatile turistice.
Insula Lanai este cunoscuta ca fiind „Insula Palmierilor”, pentru multi ani fiind o prospera plantatie de palmieri. Este o insula colinara care se ridica treptat pana la o altitudine de 1.027 m deasupra nivelului marii. Pe insula ploua foarte putin exceptand zona Lanaihale.
Insula Oahu numita si „Locul de adunare”, este resedinta a trei patrimi din populatia statului. Insula este alcatuita din doua lanturi paralele de munti separate de un platou jos. Lanturile muntoase care tin de la nord-vest spre sud-est, sunt Waianae in vest si Koolau in partea de est. Muntele Kaala, cel mai inalt punct din Oahu, se ridica la o altitudine de 1.227 m in lantul Waianae. Lantul Koolau atinge o altitudine maxima de 946 m. Honolulu este situat intr-o stram-toare la baza lantului Koolau. In apropiere se afla trei repere geografice: Punchbowl, Diamond Head si Koko Head, toate acestea fiind ramasitele unor cratere vulcanice stinse. In partea de sud platoul coboara spre o campie larga care inconjoara portul Pearl Harbor.
Insula Kauai este cea mai verde insula, fiind numita si „Insula Gradina”. Probabil cea mai pitoreasca insula, are o suprafata cu o vegetatie luxurianta, canioane si numeroase cascade. Altitudinea maxima este atinsa in varful Kawaikini (1.598 m). In decursul secolelor eroziunea raurilor a dat nastere unor canioane abrupte, precum canionul Waimea. Atractie a acestei insule, canionul are o lungime de 16 km si pereti multicolori cu inaltimi de 800 m. Kauai a fost folosit ca platou de filmare pentru cateva filme, incluzand si „King Kong” (1976), „Riders of the Lost Ark” (1981) si „Jurasic Park” (1993).
Insula Niihau este proprietatea privata a Familiei Robinson, descendentii doamnei Elizabeth Sinclair si a familiei care a obtinut insula de la guvern in 1864. Numai invitatii proprietarilor sunt bine-veniti aici. Cam 230 de oameni locuiesc si muncesc pe insula. In mare parte insula este joasa si arida; fiind prea uscata pentru agricultura, este folosita pentru cresterea vitelor.
Insula Kahoolawe - cea mai mica insula din cele opt, este o insula cu sol pietros, partial inverzit, in special in regiunea mai inalta a insulei. Are o altitudine maxima de 450 m. Insula a fost folosita de flota Statelor Unite ca punct de reper din 1941 pana in 1994, cand a fost cedata statului Hawai.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Statele Unite ale Americii

Florin

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Hawaii este o destinatie de vacanta ce poate fi abordata pe tot timpul anului, insa este bine de tinut cont de cele doua sezoane climatice. Perioada de varf a afluentei de turisti este inceputul lunii decembrie si tine pana la jumatatea lunii aprilie cand preturile ating cote de varf iar perioadele cu preturi mai mici sunt aprilie - iunie si septembrie - decembrie.

Sfaturi de calatorie

Recomandam obtinerea de informatii in timp util, din partea autoritatilor locale abilitate, asupra posibilitatii producerii de uragane, tornade si furtuni tropicale (avand in vedere ca in SUA exista zone predipuse frecvent la astfel de fenomene).

Impresii de calatorie Statele Unite ale Americii

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.726 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia