Locurile Sacre Sri Lanka

Eturia - Agentie de turism

Locurile Sacre


Sri Lanka este cunoscuta pentru numeroasele sale monumente religioase, fie ele buddhiste, hinduse sau crestine. Templele si monumentele istorice cu insemnatate majora sunt prezente peste tot de-a lungul tarii, cele mai importante fiind concentrate in asa numita zona Triunghiul de Aur. Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiriya, Dambulla, Templul Dintelui din Kandy, Manastirea Ritigala, Kataragama, Adam’s Peak si multe altele sunt tot atatea locuri unde poti simti cu adevarat atmosfera incarcata de spiritualitate si istorie.

Motive pentru a vizita Locurile Sacre

1 Cuprind unele dintre cele mai reprezentative locuri pentru religia buddhista (Templul Dintelui din Kandy, copacul sacru Bodhi, Kataragama)

2 Ilustreaza istoria de peste 2500 de ani a Sri Lankai

3 Impresioneaza prin simplitatea arhitecturala (stupele de la Anuradhapura) sau prin modul inedit al constructiei (Lion Rock - Sigirya, Templul de Piatra din Dambulla)

De ce ne plac Locurile Sacre

"Continuam cu “fortareata de piatra" Sigiriya, un obiectiv care m-a impresionat cu adevarat si cu o poveste frumoasa despre lupta pentru putere a doi frati urmasi ai regelui Dhatusena, lupta in urma careia a rezultat constructia in doar 7 ani a unui castel fortareata pe stanca Sigirya la baza careia s-a creat un complex imens de gradini, bazine si fantani impresionante. Cel mai mult mi-a placut faptul ca nu aveam nici cea mai mica frica de inaltime cand am urcat toate treptele pana in varful acestei fascinante fortarete antice." Andrei Dabija

"Prima destinatie a fost Dambulla. Aici am vizitat Templul de Piatra - temple construite in interiorul unor pesteri naturale, in interiorul carora se gasesc imense statui a lui Buddha si picturi cu motive religioase. O atractie poate la fel de mare ca Templul in sine sunt maimutele care se gasesc in abundenta pe treptele ce urca spre temple, mestecand de zor flori de lotus" Claudiu

"M-au surprins placut locuitorii acestei insule care venereaza natura, iubesc animalele si respecta copacii. Mai mult decat atat, aici puteti vedea unul dintre cei mai vechi copaci din lume, despre care se spune ca a fost plantat dintr-o ramura a copacului sfant sub care insusi Budha a atins iluminarea. Faimosul Bo Tree face parte din familia Ficus Religiosa. Locul in care acesta este plantat se numeste Sri Maha Bodhi, unul dintre locurile cu cea mai mare incarcatura religioasa din cate am vizitat. Femeile aduc nuferi albi si albastrii drept ofranda sau copaci in miniatura confectionati din diverse materiale. In semn de respect vin imbracati in haine de un alb imaculat. Se aseaza pe jos si se roaga linistiti. Din cand in cand cate un copil mai priveste curios catre un grup de turisti. Este un adevarat spectacol sa vezi atat de multi oameni meditand langa un copac cu profunde semnificatii pentru sinhalezii budisti." Carmen Manea


Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Florin

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Din punct de vedere al precipitatiilor cea mai potrivita perioada de a vizita zona oraselor antice si a Triunghiului de Aur este cea cuprinsa intre lunile mai si septembrie, atunci cand temperaturile sunt optime iar umiditatea este mai scazuta.

Sfaturi de calatorie

Vizitarea unui templu impune o anume conduita: se intra fara incaltaminte, picioarele si umerii trebuie sa fie acoperite. In cele mai multe temple se cer donatii in bani; practica traditionala nu impune donatiile care se fac doar daca vizitatorul doreste acest lucru. Persoanele care doresc sa faca donatii vor depune banii in locurile special desemnate.

Impresii de calatorie Sri Lanka

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.726 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia