Atractii Siria

Eturia - Agentie de turism

Atractii Siria

Dupa ce Bashar al-Assad a preluat de la tatal sau conducerea tarii in 2001, modernizarea a fost cuvantul de ordine aici iar cei ce viziteaza Siria vor descoperi ca aceasta nu este o garla levantina ci este o natiune moderna, eficienta si foarte mandra, avand o administratie care devine tot mai liberala si deschisa catre exterior cu fiecare zi.

Din fericire, chiar daca a urmat un curs modern, Siria nu a pierdut din vedere trecutul sau, existand numeroase situri istorice importante, toate fiind conservate cu respect de catre autoritati. Pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO se afla atat vechile orase Damasc, Alep si Bosra precum si senzationala ruina a orasului Palmyra. Impresionante castele cruciate, labirintice souq-uri medievale, case-bijuterii din Damasc si moschei sfinte sunt doar cateva dintre atractiile instorice ale Siriei, multe altele pot fi descoperite de cei ce sunt dornici sa le caute. Lucrul cel mai bun dintre toate este faptul ca aceste monumente sunt adesea impletite cu viata de zi cu zi. Localnicii se roaga in moschei, fac cumparaturi in magazinele din souq, isi beau ceaiul in casele-monumente istorice si fac picnic intre ruine si sunt fericiti cand li se alatura calatorii.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Raluca

031.9998

office@eturia.ro

Allepo

 • Oferte

  Atractii Allepo Siria

Capitala a Provinciei Alep, Allepo (Alep) este cel mai mare oras din Siria si unul dintre cele mai vechi orase din lume si al treilea ca marime dupa orasele antice Constantinopole si Cairo. Anticul Alep a fost ridicat pe colinele ce domina tinutul si este strabatut de Raul Quweiq, fiind un important punct strategic, comercial si militar la jumatatea distantei dintre Marea Mediterana si Eufrat. In perioada antica orasul a purtat si numele de Khalpe si Khalibon. In 2006 Alep a primit numele de Capitala Culturala Islamica.

Damasc

 • Oferte

  Atractii Damasc Siria

Damasc, cunoscut sub numele de Orasul Jasomiei, este capitala Siriei si cea mai veche capitala locuita continuu din lume, un centru cultural si religios major al Levantului. Damasc este situat in sud-estul Siriei, la poalele lantului muntos Antiliban, pe teritoriul din apropierea coastelei estice ale Marii Mediterane, pe un platou cu o altitudine de 680 m. Cu o vechime de peste 9000 de ani, a fost cucerit de-a lungul timpului de romani, bizantini si otomani, astazi fiind un important centru economic, cultural, comercial si politic.

Hama

 • Oferte

  Atractii Hama Siria

Orasul Hama (Hamath) este situat pe malurile Raului Orontes in zona centrala din nordul Siriei; orasul este al patrulea ca marime din Siria dupa Damasc, Alep (Allepo) si Homs. Hama este renumit pentru cele 17 norias (fantani) ce dateaza din anul 1100 i.e.n. In perioada ocupatiei romane, Hama a cunoscut o lunga perioada de prosperitate care a continuat dupa anul 639 dupa ocuparea sa de catre musulmani; Marea Moschee din Hama a fost ridicata in secolul VIII dupa modelul celei din Damasc.

Moscheea Umayyad

 • Oferte

  Atractii Moscheea Umayyad Siria

Moscheea Umayyad (Marea Moschee din Damsc) este situata in Damascul vechi si este cea mai mare si mai veche moschee din lume fiind considerata al patrulea loc de rugaciune al musulanilor ca importanta. Moscheea a fost ridicata intre anii 706 - 715 pe ruinele Bisericii Sfantul Ion (ridicata de Imparatul Constantin). In secolul al XIV-lea moscheea a adapostit si un observator astronomic.

Palmyra

 • Oferte

  Atractii Palmyra Siria

Unul dintre vechile orase siriene, Palmyra este situat intr-o oaza cu doua izvoare din desertul sirian pe drumul caravanelor ce strabate drumul dintre Damasc si Eufrat. Zona a fost pentru o perioada de timp sub stapanire romana. Dupa anul 636 zona intra sub stapanire musulmana. In prezent Palmyra este inclus in Lista Patrimoniului UNESCO.

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.735.883 zile de vacanta vandute
 • 257.770.833 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia