Arhitectura coloniala Republica Dominicana

Eturia - Agentie de turism

Arhitectura coloniala


Fiind prima asezare din Indiile de Vest, Republica Dominicana are o arhitectura foarte veche si interesanta. Forturile, cladirile religioase, structurile guvernamentale si casele nobililor si guvernatorilor sunt si acum impresionante, ele aparand in Republica Dominicana cu mult timp inaintea oricaror altor structuri similare din America de Nord.

De ce ne place noua Arhitectura coloniala

"Capitala Santo Domingo, prima capitala spaniola si cel mai vechi oras din Lumea Noua, se distinge prin atmosfera cosmopolita in antiteza cu frumusetea si vechimea cladirilor si edificiilor culturale aflate in Patrimoniul UNESCO inca din 1990. Totul pare ancorat in economia unui turism atent perfectionat cu valente diverse. Am cautat sa nu omit vreuna dintre istoricele edificii si m-am minunat in fata muzeului Alcazar de Colon si Palacio de Bellas Artes cu ai sai 13.000 mp destinat Scolii Nationale de Arta. Cladirea in stil gotic al primei Catedrale din Lumea Noua te trimite in frumoasa Spanie transmitandu-ti raceala de inchizitie a catolicismului de ev mediu. Prima Universitate, construita in 1528, iti vorbeste de la sine despre gradul de civilizatie implementat de colonisti inca din sec.XVI. Tot din istorie priveste si Farul lui Columb, monumentul care gazduieste ramasitele pamantesti ale lui Cristofor Columb, o creatie artistica de mare finete si rezonanta din care statuia aventurierului priveste peste timp si totdeauna peste orizont." Andreea Dragan


Bogata cultura dominicana pastreaza probe incontestabile: ca a avut cea mai veche universitate din Lumea Noua, cele mai vechi case, spitale, strazi si catedrale. Catedrala de Santa Maria La Menor dateaza in Santo Domingo din 1540. Arhitectul si constructorul Gil de Liendo a fost responsabil pentru ridicarea bisericii dedicate Madonei si a multora dintre catedralele din Santo Domingo.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Republica Dominicana

Florin

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Clima in Santo Domingo este tropical marina, moderata de musoni. Temperaturile medii anuale oscileaza in jurul a 30° C, luna cu cele mai putine ore insorite este octombrie dar care procentual este si cea mai umeda luna din an. Intervalul cu cele mai multe ploi este din mai si pana in octombrie cand media numarului zilelor cu ploi este de circa 11 zile. Lunile cu cele mai scazute temperaturi sunt ianuarie si februarie cu o medie a temperaturilor de 19° C.

Sfaturi de calatorie

Avand o bogata traditie a suvenirurilor, Republica Dominicana ofera toata gama de produse artizanale, disponibile in orice destinatie turistica din tara. Suvenirurile merg de la colorate tablouri dominicane si haitiene, pana la sculpturi in lemn si sapun, produse ceramice si mobilier de mahon, rafinate bijuterii din chihlimbar si larimar, sau imbracaminte de plaja si sarong-uri (bucata de panza legata in jurul taliei). Totusi, cele mai populare raman trabucurile, romul si cafeaua. In cazul in care doriti sa achizitionati suveniruri, trebuie intotdeauna sa cereti reduceri, sau mai bine, sa spuneti ce pret sunteti dispus sa platiti, negocierea fiind foarte des practicata.

Impresii de calatorie Republica Dominicana

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.726 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia