Porto Portugalia

Eturia - Agentie de turism

Porto


Porto, cunoscut si sub numele de Oporto, este al doilea oras ca importanta din Portugalia si capitala Regiunii Norte, situat in zona estuarului Raului Douro, din nordul Portugaliei. Este unul dintre orasele de talie mondiala din Portugalia.

De ce ne place noua Porto

"Aici am fost surprinsa sa descopar niste plaje superbe in partea vestica a orasului (unde au si ei un acvariu – Sea Life, care parea mai mult pentru copii), in apropiere de Foz, gura de varsare a Raului Douro in Oceanul Atlantic. Erau plaje cu nisip auriu, intinse si late, foarte ademenitoare, trebuie sa recunosc :) Turul orasului insa ne-a purtat prin centru, pe celebra Avenida dos Aliados, cu Torre dos Clerigos, continuand apoi cu Catedrala, Palatul Bursei si Biserica Sao Francisco. Acestea sunt principalele obiective ale partii centrale a orasului, insa coborarea in Ribeira, zona de pe malul Raului Douro a fost o experienta mult asteptata in acest oras" Roxana


Centrul istoric al orasului Porto a fost declarat Patrimoniu Mondial de UNESCO, in anul 1996. Unul din produsele renumite pe plan international este celebrul vin de Porto, produs al podgoriilor din imprejurimile orasului in zona Vila Nova de Gaia. Referintele istorice asupra orasului provin din secolul V, din perioada cand acesta a fost colonie romana, purtand numele de Portus Cale. Arhitectura sa imbina cladiri vechi, frumoase catedrale din piatra si constructii moderne din metal si sticla. Demne de vizitat sunt La Palacio da Bolsa cu splendida sa Sala Araba si Biserica Sao Francisco, cu bogatele decoratiuni aurite, sculptate in lemn, Ribeira – centrul istoric si cea mai pitoreasca zona a orasului Porto. Tot aici pot fi urmariti artizanii locali lucrand diverse obiecte in filigran.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Porto este o destintatie ce poate fi vizitata pe tot parcursul anului. Temperaturile sunt placute, maximile ating valori de 23-25ᵒ C in timpul verii si 13-14ᵒ C in timpul iernii. Precipitatiile sunt moderate, mai scazute cantitativ in timpul verii 15-20 mm si mai abundente in celelalte anotimpuri, 100-170 mm.

Sfaturi de calatorie

Pentru transportul urban puteti achizitiona carduri sau abonamente (pass), economisind astfel timp si bani. Multe tipuri de carduri sunt reincarcabile, asa ca nu le aruncati. In Porto cardurile includ si transportul cu metroul si tramvaiul. Atentie, mijloacele de transport pot fi foarte aglomerate in tipul orelor de varf sau cand au loc evenimente speciale.

Impresii de calatorie Portugalia

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.575 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia