Lisabona Portugalia

Eturia - Agentie de turism

Lisabona


Capitala a Portugaliei, Lisabona este un oras ce ofera locuitorilor si turistilor sai tot ce isi pot dori - istorie, muzica, gastronomie, arhitectura, religie, arta si cultura. Lisabona, plasata pe un teren colinar in estuarul Raului Tagus, este unul dintre principalele puncte de interes din Portugalia, un oras in care modernul si clasicul se imbina intr-un mod spectaculos.

De ce ne place noua Lisabona

"Lisabona nu mi-a inselat asteptarile, este o capitala europeana extrem de frumoasa, bine intretinuta si curata. Are un farmec aparte si parca in orice coltisor poti respira romantismul in aer (mai ales in zona Raului Tagus). Avenida Liberdade este celebra pentru similitudinile cu mult mai celebrul bulevard Champs Esysees din Paris, dar si pentru magazinele de lux ce se gasesc aici din plin. Urmand acest bulevard, se ajunge foarte usor in zona centrala, Baixa, traversand pe rand pietele Restauradores, Rossio, respectiv Comercio. Zona de promenada, cu magazine, restaurante si cafenele, se afla intre Rossio si Comercio, toata aceasta zona fiind foarte pitoreasca, inclusiv in timpul unei seri tarzii de vara. Cartierul Belem, are o puternica amprenta a perioadei Marilor Descoperiri Geografice, aici aflandu-se monumentele emblematice ale epocii: Turnul Belem, care are si faima celui mai fotografiat obiectiv turistic al capitalei portugheze, Manastirea Jeronimos, un excelent exemplu de arhitectura manuelina, dar si Monumentul Descoperirilor. De aici se poate vedea Podul 25 Aprilie (denumit anterior Salazar), construit dupa modelul Golden Gate din San Francisco (este si proiectat de acelasi arhitect), dar si statuia lui Iisus Hristos, pe malul opus al raului, model „imprumutat” de la brazilieni" Roxana


In Lisabona vei gasi numeroase atractii, faimos fiind cartierul istoric Belem cu Mosteiro dos Jerónimos, o manastire aflata in Patrimoniul UNESCO. Monumentul are o arhitectura unica, Manueline, un amalgam de stiluri de la cel gotic si renascentist, pana la stiluri aduse de exploratori dinafara Europei. Mai poti vizita Bairro Alto, zona centrala a Lisabonei recunoscuta pentru optiunile variate pentru shopping, dar si pentru distractii nocturne, precum si Gare do Oriente, o minune arhitectonica din sticla si otel. Stradute romantic intortocheate, taverne, casute locuite de pescari sau marinara, vestitul bazar Feira da Ladra, toate aceste locuri au fiecare cate o poveste. Lisabona este un oras pitoresc, in continua extindere, fiind situat pe malul fluviului Tejo, chiar inainte de varsarea acestuia in Oceanul Atlantic.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Florin

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Lisabona este un oras ce poate fi vizitat tot timpul anului. Clima este mediteraneana, temperaturile ating frecvent vara maxime de 32-35ᵒ C. Precipitatiile in timpul verii ar putea lipsi. Primavara si toamna sunt mai blande din punct de vedere al temperaturilor, maximile situandu-se in jurul valorilor de 20ᵒ C.

Sfaturi de calatorie

Pentru transportul urban puteti achizitiona carduri sau abonamente (pass), economisind astfel timp si bani. Multe tipuri de carduri sunt reincarcabile, asa ca nu le aruncati. In Lisabona cardurile includ si transportul cu metroul si tramvaiul. Atentie, mijloacele de transport pot fi foarte aglomerate in tipul orelor de varf sau cand au loc evenimente speciale.

Impresii de calatorie Portugalia

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.792.316 zile de vacanta vandute
 • 319.391.852 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia