Arhipelagul Madeira Portugalia

Eturia - Agentie de turism

Arhipelagul Madeira


Aflat la circa 860 Km distanta de Lisabona, Arhipelagul Madeira este compus din 2 insule locuite, Madeira si Porto Santo si 3 insule nelocuite ce formeaza impreuna cu Ilhas Selvagens (Insulele Salbatice), Regiunea Autonoma Madeira.

De ce ne place noua Arhipelagul Madeira

"Insula Madeira, magica din toate punctele de vedere, aici gasesti o multime de locuri demne de explorare. Pentru iubitorii de drumetii exista asa-numitele levadas, foste canale de irigatie ce traverseaza zone cu peisaj superb, cascade si vegetatie abundenta, exotica... Se pot face numeroase plimbari pe mare, fie cu caravela, fie cu catamaranul sau alte barci de dimensiuni mai mici. Nu trebuie ratate sub nici o forma Cabo Girao (a doua stanca situata la ocean din Europa ca inaltime – 580 metri deasupra marii), Camara de Lobos – un orasel frumos, turistic, primitor, ce are si o mica plaja cu nisip negru si pietre. Tot aici trebuie sa includ Porto Moniz, situat in nordul insulei, unde s-au format piscine naturale in roca vulcanica si unde patrunde constant apa oceanului. O mare parte a acestora au fost amenajate pentru accesul turistic, fara a fi influentate de maree. Se poate vedea foarte clar fundul stancos al apei, de culoare neagra, in locurile unde nu este amenajata nici o platforma, iar apa este adanca. Un peisaj deosebit, cu siguranta nemaiintalnit intr-o piscina facuta de mana omului" Roxana


Insulele situate in nordul Oceanului Atlantic au fost descoperite in 1418 de navigatorii portughezi Joao Goncalves Zarco si Tristao Vaz Teixeira. Padurile ce acopereau insulele au fost defrisate pentru infiintarea de plantatii si culturi agricole; Joao Goncalves cel care a pus bazele orasului Funchal este inmormantat in Catedrala Santa Clara. Cristofor Columb a locuit o perioada pe Insula Porto Santo inainte de a pleca in calatoriile sale. La inceputul anilor 1800 insulele au fost o scurta perioada sub ocupatie britanica. Faimoase prin renumitul vin de Madeira, insulele sunt o atractie turistica de prim rang. Funchal este resedinta administrativa a Insulelor Madeira (Regiunea autonoma Madeira), situate in Oceanul Atlantic. Orasul a fost fondat de Joao Goncalves Zarco in anul 1421 si a primit statutul de oras in timpul domniei regelui Manuel I in anul 1508. In Evul Mediu Funchal era utilizat ca punct de tranzit intre Europa si Lumea Noua. Numele de Funchal a fost dat de primii colonisti portughezi veniti in insule, datorita abundentei de fenicul ce creste aici. Orasul Funchal este construit intr-un amfiteatru natural ce se ridica pana la altitudinea de 1.200 metri.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Aflat sub influenta oceanului Atlantic, arhipelagul Madeira beneficeaza de un climat bland, cu temperaturi ce nu oscileaza foarte mult in timpul anului. Temperaturile maxime inregistrate pe parcusul verii nu depasesc 25-27ᵒ C, iar iarna 15-16ᵒ C. Apa are o temperatura placuta de 21-23ᵒ C, iar precipitatiile sunt destul de slabe cantitativ.

Sfaturi de calatorie

Intrucat Portugalia este o tara in general calduroasa, este bine ca in bagajul dumneavoastra sa se regaseasca haine subtiri, de vara, precum pantaloni scurti, sandale, tricouri si bluze cu maneca scurta, rochii din bumbac, haine care va vor ajuta sa suportati caldurile zonei destul de bine, dar si o pelerina de ploaie sau o haina pentru serile mai racoroase.

Impresii de calatorie Portugalia

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.575 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia