Nazca Peru

Eturia - Agentie de turism

Nazca


In desertul Nazca, unul dintre cele mai uscate locuri de pe Terra, pe o suprafata de 450 kmp zace una dintre cele mai mari enigme ale omenirii: desene gigantice infatisand figuri umane si zoomorfe care pot fi vazute bine numai de la mari inaltimi. Originea lor este atribuita Culturii Nazca, infloritoare intre anii 200 i.e.n - 700 e.n. Daca tehnicile de constructie au fost descifrate relativ usor, ratiunea existentei lor ramane un mister. Cea mai vehiculata motivatie ramane cea religioasa, conform careia prin intermediul imaginilor localnicii semnalau zeilor prezenta lor pe pamant. Principalele desene sunt Astronautul, Pasarea Colibri, Kiwi, Cainele, Scorpionul, Maimuta, Soparla, Sarpele, Tigrul, cel mai mare desen atingand o lungime de 270 m.

De ce ne place noua Nazca

"Existenta noastra ar fi mai putin interesanta daca nu am avea enigme de deslusit, iar Nazca ofera din plin acest mister. Sa fie linii de aterizare pentru nave spatiale extraterestre? Un omagiu adus zeilor? Sau mai simplu un mijloc de a marca prezenta surselor de apa? "

"Am zburat peste celebrele Linii Nazca, intr-o avioneta de aproximativ 12 locuri, timp de 30 minute. Am realizat destul de repede ca nu am nevoie de binoclu, intrucat desenele se vedeau bine de la altitudinea la care se zbura, iar echipajul avea grija de fiecare data ca toata lumea sa vada respectivul desen (mai exact, avioneta era intoarsa pe toate partile, ceea ce explica prezenta a cate 3 pungute pentru fiecare loc!). Am coborat din avioneta cu o usoara nuanta de verde in obraji, insa eu am fost fericita: imi doream dintotdeauna sa ajung sa vad Liniile Nazca! " Roxana

"In drumul spre Nazca nu poti sa nu admiri frumusetea si diversitatea desertului peruan. Stiu, este un epitet putin nepotrivit pentru o intindere de nisip si pietris, dar credeti-ma ca relieful este demn de toata admiratia!" Roxana


Liniile din pampasul Jumana si multe altele de-a lungul coastelor peruviene la nord, desi mai putin spectaculoase, isi aveau originea in ceea ce se numeste „civilizatia Nazca”, o civilizatie precolumbiana care a inflorit intre secolele al II-lea i.e.n si al Vl-lea e.n. Acest fapt a fost dovedit cu ajutorul ceramicii descoperite in zonele cu clima mai prietenoasa din regiune, acolo unde, probabil, locuiau cei care au facut figurile, si al fragmentelor, gasite in zona Rio Nazca. Unele descoperiri sunt decorate cu motive ce au o remarcabila asemanare cu unele dintre figurile desenate. Munca neobosita a Mariei Reiche a confirmat ca figurile geometrice au jucat un rol important in marcarea unor evenimente calendaristice importante, cum sunt solstitiul si ciclul anotimpurilor. Datorita climei neobisnuit de aride din pampasul Jumana si absentei eroziunii solului provocate de vant, liniile de la Nazca au supravietuit intr-o stare perfecta pana in zilele noastre.
Treizeci de imagini au fost identificate in pampasul Colorada sau Jumana, tinuturi inalte cu o suprafata mai mare de 480 de kilometri patrati deasupra vaii Rio Nazca. Unele prezinta caracteristici umane sau animale, iar altele sunt plante stilizate. Exista si imagini faimoase de pasari, o maimuta, un paianjen si o orca, dar mai sunt si modele geometrice, in mod deosebit trapezoidale si rectangulare lungi de aproape doi kilometri, care, aparent, nu au nicio semnificatie.
Tehnica utilizata pentru a le construi era simpla: pur si simplu, se indepartau pietrele de o culoare maronie care acopereau suprafata pampasului, lasand sa se vada pietrele de o culoare mai deschisa. In ciuda simplicitatii metodei, se cerea multa pricepere, iar executia probabil a necesitat un efort enorm, deoarece nu exista probe ca s-au folosit animale de povara si deci se presupune ca totul a fost lucrat manual.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:
Specialist Peru

FLORIN

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Cu o vreme uscata si insorita pe tot parcursul anului zona de sud a coastei Peru unde se afla si Nazca poate fi vizitata oricand.

Sfaturi de calatorie

Chiar daca exista turnuri inalte din care se pot observa liniile si geoglifele de la Nazca, zborul deasupra acestora este o experienta unica.

Zborul deasupra liniilor de la Nazca este o experienta deosebita de cca 2 ore care pune insa la incercare stomacul atat din cauza curentilor de aer cat si datorita manevrelor facute de pilot pentru a va oferi posibilitatea de a admira desenele din cele mai bune unghiuri. Bea un ceai de coca inainte si dupa si nu uita sa folosesti toaleta inainte de urcare in avion.

Recomandam ca vizita la Nazca sa fie continuata cu o vizita a Insulelor Ballestas.

Impresii de calatorie Peru

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.792.867 zile de vacanta vandute
 • 319.418.907 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia