Jungla amazoniana Peru

Eturia - Agentie de turism

Jungla amazoniana


Promontoriile albe ale Anzilor nu sunt departe de coronamentul impenetrabil al padurilor Amazonului, unde in fiecare noiembrie jungla e inundata de fluviu, iar jaguarii trebuie sa inoate alaturi de delfinii-de-Amazon.
Daca spiritul tau de aventura il depaseste pe cel al majoritatii oamenilor, planifica-ti o excursie prin jungla amazoniana. Poti incepe drumetia prin partea de sud a padurii din Puerto Maldonado - varianta de preferat, pentru ca ofera sansa de a vizita doua rezervatii naturale impresionante: Manu si Tambopata.
Incerca sa iti imaginezi dimensiunile Fluviului Amazon si vei vedea ca este aproape la fel de dificil ca a intelege infinitul. Impreuna cu numerosii sai afluenti, Amazonul uda o suprafata de teren aproximativ de dimensiunile Australiei, adancimea sa fiind suficienta pentru ca navele oceanice sa-l strabata pana la Iquitos, in Peni - jumatate din lungimea totala a fluviului.

De ce ne place Jungla amazoniana

"M-as intoarce maine in jungla, n-as putea spune cu certitudine de ce, dar m-as intoarce maine printre minunile sale bizare, printre toate acele plante care au invatat sa mearga, printre flori otravitoare si copaci uniti intr-o mortala imbratisare, printre papagali multicolori, maimute tamarind si roiuri de insecte supranaturale, armate de furnici bine organizate rosii sau negre, mici ori de dimensiuni monstruoase, libelule purpurii, paianjeni pestriti fusiformi si tarantule paroase. Am dormit aproape sub cerul liber, in mijlocul junglei, cu raget de jaguar in urechi, cu lilieci si insecte preistorice (caci aveau dimensiuni de dinozaur) lovindu-se de fragila panza care acoperea patul - elegant, de altfel, ce trona intr-un spatiu caruia uitasera sa-i puna un perete. O punere in scena voita, doar pentru a ma simti si eu, umil musafir de ocazie, parte a acestei frumuseti violente a padurii tropicale amazoniene in care totul pare un pic prea saturat, un pic prea dens, prea frematand, prea viu pentru o persoana obisnuita doar cu jungla urbana." Anamaria Todirel


Amazonul strabate continentul sud-american de la un tarm la altul fiind fluviul cu cel mai mare debit hidrografic din lume si cu cel mai extins bazin hidrografic din lume (6,915,000 kmp), care acopera cinci tari ale Americii de Sud: Brazilia, Peru, Bolivia, Columbia si Ecuador. Desi Amazonul nu izvoraste undeva anume, s-a stabilit ca izvorul glaciar din muntele vulcanic Nevado Mismi din Peru (unul dintre cele mai inalte piscuri din Colca Canyon) este cel mai indepartat izvor al Amazonului. Amazonul propriu-zis incepe de la confluenta celor doi mari afluenti Ucayali si Maranon, care se unesc in amonte de localitatea Iquitos. Pana la unirea cu apele celui mai mare afluent de pe stanga - Rio Negro, care se produce la Manaus, Amazonul se numeste Solimoes.
Revarsandu-se vijeliosi din munti, afluentii daltuiesc defileuri spectaculoase in versantii estici, rascolind argila ce confera apelor o culoare de cafea cu lapte. Si totusi, ele sunt numite „ape albe”. Exista si afluenti cu apa neagra, dar limpede, colorata de resturile descompuse ale plantelor din mlastini. Pe masura ce pantele devin mai blande, fluviul curge mai molcom, inainte de a ajunge in zona de campie - uriasul bazin amazonian. Aici, padurea tropicala se intinde pe o suprafata aproape de doua ori cat a Indiei, cea mai mare altitudine fiind doar de 200 m. Zapezile topite din Anzi si ploile abundente provoaca inundatii mai tot timpul anului. O zona de padure cat Islanda, numita varzea, este inundata timp de cateva luni pe an, apa atingand adancimea de 9 m, iar alte regiuni, igapos, se afla sub apa aproape permanent. Din aceste motive, aerul in padure este umed, fierbinte si lipicios, cu temperaturi de 33°C ziua si 23°C noaptea.
Amazonul este lacasul unei multitudini de culturi ale triburilor indiene, culturi ce dovedesc un grad inalt de cunoastere a mediului bogat si complex din padurea amazoniana. Pe masura ce asezarile omului inlocuiesc suprafetele impadurite, aceste grupari si culturi tribale vechi sunt afectate.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:
Specialist Peru

FLORIN

031.9998

office@eturia.ro

Sfaturi de calatorie

In jungla amazoniana si in alte zone din Peru exista cazuri de febra galbena, de aceea se recomanda vaccinarea impotriva febrei galbene pentru a putea calatori in aceste zone.

Impresii de calatorie Peru

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.575 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia