Machu Picchu Peru

Eturia - Agentie de turism

Machu Picchu


In 1450 incasii au ales ingusta si adanca vale a Raului Urubamba pentru a ridica Machu Picchu, datorita fortei spirituale date de frumusetea naturala a peisajul andin. Inca de la redescoperirea cetatii in 1911 de catre Hiram Bingham, ruinele de la Machu Picchu au insemnat mai mult decat un simplu sit arheologic. Iar 100 de ani mai tarziu aceasta citadela, recent inclusa intre cele sapte minuni ale lumii moderne, este inca cufundata in mister si folclor. Un lucru este cert: Machu Picchu este unul dintre frumoasele exemple ale artei amenajarii spatiului in directa legatura cu natura. In acest adevarat labirint urban templele, terasele abrupte, gradinile, scarile de granit si calcar, caile de acces, locuintele, apeductele, toate par a fi sculptate direct in munte. Formele cladirilor sunt un ecou al conturului muntilor din jur, iar ferestrele au fost construite pentru a urmari soarele in timpul solstitiilor. In zori, cand razele soarelui se strecoara in tacere asupra siluetei zimtate a muntilor, arunca foc portocaliu asupra ruinelor, de ajuns pentru a emotiona orice observator.

De ce ne place noua Machu Picchu

"Machu Picchu m-a impresionat inca de la primii pasi, mergeam peste tot si imi spuneam: aici a dormit regele, aici au stat printesele, aici lucrau incasii lana, aici slefuiau pietrele, de aici luau apa, cultivau pamantul, aici venerau soarele... simteam parca atingerea vietilor trecute... Dar totusi ceva lipsea si am inteles ce este abia cand am plecat pe jos spre ultima portiune din Inca Trail, spre Poarta Soarelui, unde am si ajuns dupa doua ore de mers, dar s-a meritat pentru ca am avut parte de o priveliste uimitoare asupra cetatii si a peisajelor inconjuratoare." Daniela Shah

"De la Cusco am plecat spre ceea ce asteapta toti turistii care calatoresc in aceasta tara… Machu Picchu. Locul in care intrebarile “Cum” si “ De ce”… dispar. Nu pentru ca gasesti raspunsurile, deoarece si aici ca si in restul locurilor vizitate ghidul ne povesteste cateva teorii despre motivul pentru care a fost construit acest oras si incheie cu urmatoarea fraza: “oricare dintre teorii poate fi perfect valabila si mai mult, oricare dintre voi poate elabora o noua teorie care la randul ei poate fi corecta. Nimeni nu stie!” La Machu Picchu intrebarile dispar datorita faptului ca locul pare fermecat :). Motivul pentru care toti vizitatorii, inclusiv eu :), la Machu Picchu se simt fericiti doar admirand peisajul a ramas un mister la fel de mare ca acela al motivului pentru care a fost construit acest oras." Georgiana

"Ar fi ideal daca ar reusi cineva sa nu isi creeze asteptari si sa traiasca acelasi efect pe care l-a trait Hiram Bingham cand a dat peste aceasta bijuterie. Despre Machu Picchu au curs randuri si randuri. Sunt multe supozitii, multe teorii, unele dovedite,altele nu, multe viziuni, argumente si inca si mai multe mistere. Mistic! Magnific ! Minunat ! Cred ca asa s-ar descrie cel mai bine cetatea ascunsa a incasilor. In orice caz, pentru mine, Machu Picchu ramane un loc mic de pe aceasta planeta mare, un loc care mi-as dori sa ramana enigmatic in continuare sa il pot redescorperi de fiecare data cand imi va reveni in gand." Andrei Dabija

"Calatoria in America de Sud s-a inchiat cu enigmatica cetate Machu Picchu si cu oraselul de la poalele cetatii: Aquas Calientes. S-au scris multe pagini despre cetatea incasa, dar cert este ca nu ai cum sa nu simti energia ce inconjuara acest loc mistic. Dupa vizitarea ceatatii, recomand o seara petrecuta in Aguas Calentes, un orasel micut de munte, strabatut de un rau mic si este renumit pentru apele termale de aici." Ana Maria Gherasim


Construit intre anii 1460-1470 sub domnia regelui Pachacuti Inca Yupanqui, centrul pentru ceremonii de la Machu Picchu avea aproximativ 1.200 de locuitori. Dintre acestia, majoritatea erau femei care fusesera alese sa fie vestale ale Zeului Soarelui (dupa cum au demonstrat cele 175 de mumii, dintre care 80% erau feminine). Celelalte 20% apartineau unor preoti si copii.

Zona arheologica consta din 200 de cladiri; majoritatea erau fie locuinte, fie depozite, construite din granit astfel incat sa „imbratiseze” stancile si sa exploateze morfologia terenului. Intrarile erau trapezoidale, iar acoperisurile erau din paie. Casele cu doua nivele erau construite in grupuri de cate zece in jurul unei curti patrate si erau legate de strazi inguste si pasarele. Zonele pentru animalele domestice si terasele pe care incasii cultivau porumb si cartofi se aflau la marginea sitului.

Conform cercetarilor arheologice cetatea este impartita in trei zone:

- zona sacra, zona principala a cetatii, in care se afla si cele mai importante atractii cum ar fi Intihuatana, Templul celor trei ferestre, Templul Soarelui, Templul Condorului in care se afla o piatra uriasa taiata in forma condorului;

- zona populara sau a caselor unde se aflau casele clasei de jos si depozitele de grane;

- zona regala, zona in care locuiau Amautas (persoanele intelepte) un sir de case cu zidurile rosiatice si incaperile de forma trapezoidala in care locuiau Nustas (printesele).

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:
Specialist Peru

ANA MARIA

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Machu Picchu este deschis pe tot parcursul anului, dar exista doua lucruri pe care nu puteti conta pe: vremea uscata si lipsa turistilor. Poate ploua oricand desi, oficial, doar din octombrie pana in aprilie este sezon ploios.

Sezonul turistic de varf corespunde cu sezonul uscat, iulie - august, cand noptile sunt reci iar zilele sunt in general uscate. O recomandare este sa vizitati zona in noiembrie sau in aprilie, pentru a evita aglomeratiile;

Pentru Inca Trail perioada decembrie-aprilie este ploioasa astfel ca traseul poate fi noroios iar norii pot acoperi peisajul. Traseu este inchis pentru doua saptamani, uneori mai mult, din cauza ploilor torentiale din luna februarie.

Sfaturi de calatorie

Cum ajungeti la Machu Picchu: Puteti ajunge cu trenul turistic care pleaca nu departe de Cusco si se opreste in Aqua Calientes. Din Aquas Calientes puteti merge pe jos (cca. 2 ore) sau lua un autobuz catre situl arheologic. O alta varianta cea a trekingului pe Inca Trail sau Salkantay Trek.

Bagaje: In trenurile turistice catre Machu Picchu nu se accepta bagaje cu o greutate mai mare de 5 kg si dimensiuni 157 cm (lungime + latime + inaltime), motiv pentru care va trebui sa aveti asupra dumneavoastra un mic rucsac / geanta de mana cu cele necesare pentru turul la cetatea incasa.

Huayna Picchu: Pentru a urca varful Huayna Picchu veti avea nevoie de un bilet de acces separat de cel care va asigura accesul in cetate.

Luati pasaportul: Pentru a intra in Machu Picchu va trebui sa prezentati pasaportul si biletul de acces.

Petreceti timp in sit. Machu Picchu are extraordinara calitate de a se transforma in functie de pozitia soarelui pe cer.

O vizita in compania unui ghid local este un bun moment pentru a patrunde in misterele care inconjoara acest loc.

Impresii de calatorie Peru

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.575 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia