Canalul Panama Panama

Eturia - Agentie de turism

Canalul Panama


Considerat a opta minune a lumii moderne, Canalul Panama este unul din cele mai fascinante locuri de pe Pamant unde geniul si indemanarea umana au facut posibila unirea a doua oceane aducand astfel lumile mai aproape.

De ce ne place Canalul Panama

"A doua zi plecam spre docurile Miraflores, de unde ne imbarcam pe vas pentru tranzitul partial al canalului, care va dura 4-5 ore. ..Tot ce e in jur impresioneaza, maretia acestei lucrari facute de mana omului iti da un sentiment de mandrie. Ne indreptam spre Taietura Gaillard (Culebra) care taie 12,6 km prin istm, la o altitudine de 26 m, si trecem pe sub Podul Centenar, cel mai nou pod rutier cu sase benzi, ce a fost terminat în 2004 si deschis traficului in 2005." Anca


Oportunitatea acestei cai de comunicatii a fost intuita de spanioli inca din 1524, dar cei ce au inceput constructia canalului au fost francezii in 1880, care au esuat insa in incercarile lor, astfel incat proiectul a fost preluat de americani. Constructia a inceput in 1904 iar Canalul Panama avand o lungime de aproape 80 km a fost inaugurat in 1914. Energia electrica necesara functionarii ecluzelor si instalatiilor canalului provine de la 2 hidrocentrale (Gatun si Maden Dam) si o temocentrala (Miraflores). Halajul navelor in ecluze este asigurat de 39 de locomotive electrice (mulas) iar ambarcatiunile de mic tonaj sunt manevrate de remorchere. Principalele porturi ale canalului sunt Cristobal (intrarea din Oceanul Atlantic) si Balboa (intrarea din Oceanul Pacific). Desi ecluzele sunt in pereche, principial permitand traficul in ambele sensuri, in practica traficul naval se desfasoara in alternanta.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Panama

Florin

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Ciudad de Panama are o clima tropicala umeda cu un nivel anual de precipitatii de circa 1.900 mm. Sezonul ploios dureaza din mai si pana in decembrie, iar sezonul uscat dureaza din ianuarie si pana in aprilie. Media anuala a temperaturilor in Ciudad de Panama este de circa 30° C. Media orelor insorite anuale este de 1.743 ore, iar media zilelor ploioase este de 131 zile. Ciudad de Panama este o destinatie turistica ce poate fi abordata in tot timpul anului.

Sfaturi de calatorie

O vizita la Canalul Panama este o experienta unica care pune vizitatorul fata in fata cu o adevarata megastructura, una dintre cele mai impresionante constructii ale lumii, care dezvaluie amprenta spectaculoasa a naturii si maestria ingineresca, un adevarat element de jonctiune a doua oceane si separand totodata continentele. Tranzitarea Canalului Panama poate fi o experienta foarte placuta iar cea mai ieftina si mai simpla varianta este sa mergeti la Miraflores.

Impresii de calatorie Panama

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.792.248 zile de vacanta vandute
 • 318.925.895 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia